• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimi bıraksam mı????

ne diye vereceksınız canım ne gerek var boyle bıseye

Kurs Okul spor falan aşırı yoğun bir insanım. Bakıcı tutma fikrindeydim o kadının bakıcılıktaki ününü biliyorum. Bikaç yıl önce hatta bir arkadaşımın kızına bir yıl baktı. (Ücretle) ben de ona iş teklif ettim. O da geçen yıl piriminin doğduğunu ve emekli olduğunu artık çalışmadığını fakat kızıma arada sırada gönüllü olarak bakmak istediğini söyledi. Konu başında fazla ayrıntıya yer vermek istemedim ama keşke verseymişim.

ne kadar iyi olursa olsun başkasına cocuk gönderilir mi ? bence kesinlikle böyle bişey yapmayın dünyanın bin bir türlü hali var

Asla asla bırakmayın. Kadına güvenseniz bile evine giren çıkanı bilmiyorsunuz. Sonradan pişman olmamak için lütfen göndermeyin.

Usluplarınız yapıcı olsun lütfen. Ki bugüne kadar asla bebeğimi keyif için bırakmış değilim. Sadece okul için bırakıyorum. Bu kadar da ilçenin en ünlü bebek çocuk bakıcısı.
ya allahh aşkına isterse başbakan olsun sen nasıl 1 ay tanıdığın birinin evine çocuğunu göndermeyi aklının ucundan bile geçirdin hatta yetmedi buraya konu açıcak kadar önemsedin bu fikri ben şaştım kaldım. inan çok samimiyim 4 yaşında bir oğlu olan anne olarak yazıyorum. okurken yazdıklarını içime bi yumruk oturdu sen o bebeğin başına bişey gelse hesabını nasıl vereceksin yazık.. ben en yakınlarıma bile emanet edemezken bunları okuyunca şaşkınlıktan kaldım resmen yazık...

Aslında benimki dert sayılmaz. Bir konudaki kafa karışıklığımı gidermeme yardımcı olmanızı istiyorum. Konu şu ki;

1 aydır Kuran kursuna gidiyorum hafızlığımı tekrar etmek için.19 aylık bir bebeğim var. Her gün onu da yanımda götürüyorum. Ve kızım hafızlık sınıfının maskotu olmuş durumda kucaktan indirmiyorlar sağolsunlar :):) ancak özellikle bir bayan var ki kızım için ölecek neredeyse. 45 yaşlarında eşi bikaç sene önce vefat etmiş hiç çocuğu olmamış. Belki de bu yüzden çocuklara çok düşkün. Sürekli çocuk yuvasında kimsesiz çocuklarla ilgilenir.
Sadede geleyim. Bu bayan arada sırada kızımı evine götürmek istediğini söyledi bikaç kere. Kadını ben şahsen bir aydır tanıyorum ama o bi senedir aynı kursta hafızlık yapıyormuş. Aşırı Tatlı dilli bir bayan.şahsi olarak da kendisini çok seviyorum.
Bir yandan diyorum 45 yaşında hafızlık yapan namazında niyazında kadına neden güvenmeyeyim. Ne olacak arada sırada göndersem. Hem ben de dinlenirim işime gelir.

Diğer bir yanımda çekinceli sonuçta hergün neler okuyup izliyoruz haberlerde.

Diyeceğim o ki vaziyet bu. Siz olsanız ne yaparsınız???
Ne münasebet ya, namazında niyazında ne insanlar var neler yaptılar el kadar cocuklara. 1,5 yasını gecmiş bir cocuğu oyalayamayacaksanız doğurmayacaktınız.

Ben annemden baskasına cocuğumu asla bırakmam, üstelik işime gelen mevzular icin.

konu sahibi, ben çok küçükken çok sevdiğim bir bebeğim vardı. aile dostlarımızın kızı bu gece bende kalması için verirmisin demişti de çocuk aklımla oyuncak bebeğimi bile vermedim o kıza. gerisini sen anla artık...

ya allahh aşkına isterse başbakan olsun sen nasıl 1 ay tanıdığın birinin evine çocuğunu göndermeyi aklının ucundan bile geçirdin hatta yetmedi buraya konu açıcak kadar önemsedin bu fikri ben şaştım kaldım. inan çok samimiyim 4 yaşında bir oğlu olan anne olarak yazıyorum. okurken yazdıklarını içime bi yumruk oturdu sen o bebeğin başına bişey gelse hesabını nasıl vereceksin yazık.. ben en yakınlarıma bile emanet edemezken bunları okuyunca şaşkınlıktan kaldım resmen yazık...
Kadını şahsen 1 aydır tanıyorum ismen bu şehre geldiğimben beri tanıyorum. Kadının mesleği bebek çocuk bakıcılığı.

never asla kesinlikle olmaz. bana biri öyle dese korkarım valla. ta burdan senoryalar kurdum. gözünü sevim sakın verme. hem çok istiyorsa senide çağırsın. sana gelsin.

Şuan merak ettiğim tek şey o kadına bebeğime ücretli olarak baktırsaydım olacaktı ama gönüllü olarak olunca olmuyor mu???

Kurs Okul spor falan aşırı yoğun bir insanım. Bakıcı tutma fikrindeydim o kadının bakıcılıktaki ününü biliyorum. Bikaç yıl önce hatta bir arkadaşımın kızına bir yıl baktı. (Ücretle) ben de ona iş teklif ettim. O da geçen yıl piriminin doğduğunu ve emekli olduğunu artık çalışmadığını fakat kızıma arada sırada gönüllü olarak bakmak istediğini söyledi. Konu başında fazla ayrıntıya yer vermek istemedim ama keşke verseymişim.
ya şakamısın sen ya kıvırma şimdi. aklını başına al bence verme çocuğu tanımadığın insanlara valla başına bişey gelirse o masumun beter olursun vicdan azabından...

Neden gönderecekmişsiniz bunu sormanız bile abes benc ne işi var elalemin evinde çocuğunuzun. Oraya geldikçe gördün sevdin işte bu zamanda kime güven var nasıl bunu düşünebilirsiniz. Benim annem asla kimsede kalmama izin vermezdi çocukken evlerimiz yakındı babamın akrabalarıyla onlarında çocukları vardı oynuyorlar kalsın bu akşam derlerdi yok derdi annem. Gözünün önünden ayırmazdı 19 aylık bebeği ne yapacak evinde dinlenmek için değer mi. Hiç mi eşinizin ailesi sizin aileniz yok arada ilgilenecek.

Cnm gonderme bebegini sakin.
Guveni gec deprem falan olur ne gelceksee basina senin yaninda kendi evinde gelsin Allah korusunda.ayrica normal gorunup icte psikolojik bazi seyler yasayan insanlar var.asla gonderme.

Yok gerçekten ama gercekten göndermeyin.. bakin ne zamandir tanindigi bilindigi onemli degil, kadin belki de gercekten bu konuda icten ice kafayi bozdu ve cocugunuzu alip evine götürecek "bu benim bebeğim" diye sahiplenecek? Kaçıracak? Yani psikolojisi cok bozuk da olabilir bunu disaridan anlayamazsiniz ki.

Bir komsumuz mesela yalniz yasayan gayet sakin akli basinda görünen bir bayandi kimseye bir zarari yoktu, cocuklari yurt disindaydi kocasindan da bosanmisti sanirim.
Neyse bi gun cocuklari geldi kadini goturduler filan sonradan bir duyduk meger hastaneye yatirilmis, evinde hayallerle yasiyormus, çocukları geldiginde farketmisler annelerinin bu durumunu, birileriyle sohbet ediyormus guluyormus filan.

Şuan merak ettiğim tek şey o kadına bebeğime ücretli olarak baktırsaydım olacaktı ama gönüllü olarak olunca olmuyor mu???

Ya resmen tepkiler gelince kıvırıyorsunuz şu anda çalışan insan değilsiniz ki bakıcı tutup para vereseniz paranız çok bol herhalde eğer böyle bir konu olsa zaten konunuzda başta bunu dile getirirdiniz. Bu kişiyle kurstan tanıştığınızı söylemediniz mi ne ara işte bakıcı olarak tutacaktım ben bunu diyorsunuz ki. Kursa da yeni başlamışsınız. Bakıcı da öyle bir yerde tanılıp gel başla denecek kişiler olmaz ki. Bir yerde bakıcılık yapar o memnun olan kişi de size önerir siz de alırsınız. Referans olması lazım. O da ancak sizin evinizde kendi evinde olmaz. Spor filan ne alaka şu anda kimse bırakıyorsunuz spora filan gidiyorsanız yoğunsanız bakan biri zaten vardır o baksın yine nedir bu başınızdan atma isteği ben anlamadım çalışan bayan olsanız anlıcam.

Öyle şey olurmu canım ahir zamandayız insanların anne babaları neler yapıyoda 1 aylık kadın ne yapçak ne belli hafızsa kendi hafız boşwer kim hacı kim hoca belli değil artık aklınızdan bile geçirmeyin bu seçeneği

neden gonderesiniz ki bi baskasinin evine? sevecekse sizin yaninizda Kuran kursunda ya da sizin evinizde gozunuzun onunde sevsin..
sakin sakin evine gondermeyin yavruyu tek basina.
madem inancli da bi insansiniz su kadarini soyleyim,eger o bebegin basina bisey gelirse sizin yuzunuzden bi travmaya ugrarsa omur boyu bunun vicdan azabiyla nasil yasarsiniz,o sabinin iki dunyada da hakkiniz odemeyezsiniz..
oturun bakin cocugunuza,calismayan insan neden baskasina ki 1 aydir tanidigi birine cocuk emanet eder?

Back
X