- 3 Mayıs 2015
- 13.213
- 48.416
-
- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
Bnce bunu yaşamayan anne yoktur. Yetemiyorum düşüncesi. Tam olmuyor. Gibi
Elimizden geleni yapıcaz onlarda büyüycek Allahın izniyle.
Sf için youtubeda osman gönülalın videosu var onu bi izle.
Sizi çok iyi anlıyorum.Benimki ağladığı zaman bende ağlıyordum:)Merhaba hanımlar,
Baştan söyleyeyim derdim biraz saçma. Farkındayım.
2.5 aylık oğlum var. Ağladığı şeyleri asla yapamıyorum.
Örneğin sünnet oldu. Ağlarsa diye ilk gece için ağrı kesici fitil verdiler. İlk gece atmak istedik. Ama atamadım. Çünkü katıla katıla ağladı. Poposunu sıktı. Kıpkırmızı oldu nefessiz kaldı. Ben de vazgeçtim.
Şimdi 1 haftadır burnu tıkalı. 5 damla sağ sol serum fizyolojik damlatıp aspire ediyorduk ama açılmadı. Bu süreçte hep mama yerken yaptık ağlamasın diye. İşe yaradı da
Ama burnu açılmadı. Doktor daha fazla serumu sağlı sollu sıkıp aspire etmemizi söyledi. Sabah denedim. Eşim sımsıkı tuttu kafasını kaçırıyor çünkü. Ama çığlık kıyamet. Yine kıpkırmızı oldu. Nefessşz kaldı. Tam sıkamadım ben de. Burnu açılmadı haliyle. Şu an tıslayarak nefes alıyor. Uyanınca tekrar kullanmam lazım ama içim dayanmıyor. O kadar ağlıyor ki kıyamıyorum. Çaresizliğine çok üzülüyorum. Kaçamıyor falan. Tek yapabildiği ağlamak.
Annelik beni çok duygusallaştırdı.
Niye yazdım onu da bilmiyorum ama bana "Onun iyiliği için yapmak zorundasın ağlasa bile" gibi mesajlar yazar mısınız :)
Ben bu serum fizyolojiği nasıl yapacağım
Ay kaseyi de hemen koyayımSizi çok iyi anlıyorum.Benimki ağladığı zaman bende ağlıyordum:)
Doktorun dediği gibi yapın mümkünse.. Ek olarak tavsiyem bir kuru soğanı dörde bölün bir kasede baş ucuna koyun burnu açılacaktır.
Birde yakasına falan değil küçük bir mendile bir iki damla cold mix damlatın biraz uzağına koyun( benim bebeğim biraz rahatsız olmuştu kokudan uzağa koymak daha iyi) bu da çok iyi geliyor
Artı peteğin üzerine bir kasede sıcak su koyun odanın nemini arttırsın. (bebeğinizi uzak tutun tabi) Bu yöntemler bizde işe yaradı.
şöyle bişide var alerjik atopik bebek ve büyüklerde nem hiç iyi gelmezmiş kuru ve tozsuz ortam olamalıymış alerji doktorum demiştiSizi çok iyi anlıyorum.Benimki ağladığı zaman bende ağlıyordum:)
Doktorun dediği gibi yapın mümkünse.. Ek olarak tavsiyem bir kuru soğanı dörde bölün bir kasede baş ucuna koyun burnu açılacaktır.
Birde yakasına falan değil küçük bir mendile bir iki damla cold mix damlatın biraz uzağına koyun( benim bebeğim biraz rahatsız olmuştu kokudan uzağa koymak daha iyi) bu da çok iyi geliyor
Artı peteğin üzerine bir kasede sıcak su koyun odanın nemini arttırsın. (bebeğinizi uzak tutun tabi) Bu yöntemler bizde işe yaradı.
Eger burun açılmazsa ciğere inebilir. Zaten bikac gün takip et serum ve aspire ile açılmazsa. Göğsünden hırıltı sesi gelirse dotkora git. Bronşit olmasın . Burun temizliği iyi yapılınca çok faydası olur. Emmesi uyuması daha iyi olurMerhaba hanımlar,
Örneğin sünnet oldu. Ağlarsa diye ilk gece için ağrı kesici fitil verdiler. İlk gece atmak istedik. Ama atamadım. Çünkü katıla katıla ağladı. Poposunu sıktı. Kıpkırmızı oldu nefessiz kaldı. Ben de vazgeçtim.
Şimdi 1 haftadır burnu tıkalı. 5 damla sağ sol serum fizyolojik damlatıp aspire ediyorduk ama açılmadı. Bu süreçte hep mama yerken yaptık ağlamasın diye. İşe yaradı da
Ama burnu açılmadı. Doktor daha fazla serumu sağlı sollu sıkıp aspire etmemizi söyledi. Sabah denedim. Eşim sımsıkı tuttu kafasını kaçırıyor çünkü. Ama çığlık kıyamet. Yine kıpkırmızı oldu. Nefessşz kaldı. Tam sıkamadım ben de. Burnu açılmadı haliyle. Şu an tıslayarak nefes alıyor. Uyanınca tekrar kullanmam lazım ama içim dayanmıyor. O kadar ağlıyor ki kıyamıyorum. Çaresizliğine çok üzülüyorum. Kaçamıyor falan. Tek yapabildiği ağlamak.
Niye yazdım onu da bilmiyorum ama bana "Onun iyiliği için yapmak zorundasın ağlasa bile" gibi mesajlar yazar mısınız :)
Kasedeki su çok nem sağlamaz ama peteğin odada yaptığı kuruluğu azaltabilir.şöyle bişide var alerjik atopik bebek ve büyüklerde nem hiç iyi gelmezmiş kuru ve tozsuz ortam olamalıymış alerji doktorum demişti
Kızımın antibiyotik alması lazımdı ve ne yapsam reddediyordu. Evde tek başımayım ilaç içmesi lazım zaman geçiyor. Güçlü de bir bebekti. Yere yatırıp İki bacağımın arasına alıp şırıngayla ilaç verdiğimi bilirim. Sonra oturup çaresizlikten ağlamıştım. Ama ilaç içmese daha kötü olacaktı. Şu an o günleri ikimiz de hatırlamıyoruz. Şırıngada ilaç vercem desem koşarak gelir. O yüzden talimatları uygulayın. Yetersiz oksijen daha zararlı bebekler için.Merhaba hanımlar,
Ay evet bizim uzun süreliUzun uzadıya ağlatarak yapınca tabiki üzülürsünüz.. Fizyolojik sıkarken oyalayın dikkatini dağıtın, sonra aniden yapın hoop bitti.. En fazla genzinin yanmasına 1 dk ağlayıp susuyor. Bu şeyler için biraz soğukkanlı da olmak gerekiyor yoksa her şey de anne panik olur..
ben fazlasıyla alerjik olduğum için malesefKasedeki su çok nem sağlamaz ama peteğin odada yaptığı kuruluğu azaltabilir.
Petekleri yakmaya başladığımızdan beri odalarda ağız burun kuruyor buda nefes almayı engeller, tıkanıklığa sebep olur. Çok az bir nemden zarar gelmez.
Tabi sizi dediğiniz de doğru. Mesela bazıları, kışın deterjanla yıkadıkları çamaşırlarını peteklerin üzerinde kurutmaya çalışıyorlar yada evde devamlı bir rutubet, nem kokusu oluyor bunlar Alerjisi olan herkese zararlı..
Banyo yaptırmaktan korkma. Çok faydası oluyor banyonun. Oğlum 2.5 yaşında hala her gün yıkarım. Hem burnu daha çabuk açılır. Çok gecmiş olsun bu aradaEvet doktor da banyo dedi
Bana kalsa hasta olur diye yıkamazdım
Çok mantıklı konuşmuş babanız. Allah rahmet eylesinEğer dogru düzgün nefes alamazsa bronşiolite kısa sürede çeviriyor ve o zaman daha çok uzuluyor. kahroluyorsun. Bebeğim hastanede nefes alabilsin diye inan serum fizyolojik sonrasi sırta dogru bir şekilde patpatlatirlardi, icim giderdi. Ama dört gun hastanede yatınca buna katlanmak zorunda kalmıştım. Sen annesin, o sana muhtaç ve onun iyiliği için onu aglatacaksin bazen. Aglamak onun tek iletisimi, konuşuyor gibi dusun. Bende ağlardım bebeğim ağlayınca. Rahmetli babacığım bir gün "sen ağlayacağına, o ağlasın" demisti. O bebek aglar ama sen ağlarsan ciddi bir üzüntü vardır bebekle ilgili demek ki ağlıyorsun diye izah etmişti, nurlarda uyusun❤
Geniz akıntısı var zatenNe mutlu o tatlı bebişe ki böyle hem sağlığını düşünüp hem de ağlamasına kıyamayan bir annesi var. Düşünsenize yurtlarda, yuvalarda annesiz bebeciklerin halini
Çoğu zaman canı yandığından değil "bana bunu yapma, bırak burnumu, kulağımı, popişimi" diye öyle ciyyak ciyak bağırır bebişler, üzülmeyin siz
Benim de en çok yeğenimin bebekken gezmeye gittiğini sanıp sevinerek, bize bye bye yaparak aşıya götürülüp, bir saat sonra ağlamaktan gözleri kızarmış, yanağında bir damla yaşla geri gelmesine içim acırdı
Hem güzel annesi, bebişin burnu iyi temizlenemeyince faranjit, tonsillit, geniz akıntısı vs olur Allah korusun. Yani evet işte nihayet söylüyorum ; iyiliği için yapıyorsun
Uygulamaları doğru öğrenip yapın yeter ki. Sonrasında daha iyi olacak bebişiniz ve böyle böyle büyüyecek işte.
Güle güle, sevgiyle ve sağlıkla büyütün.
İşte o yüzden de minik burun tıkalı olmamalı ki geniz akıntısı artmasın ve bahsettiğim diğer sorunlara dönüşmesinGeniz akıntısı var zaten
Anne oldukran sonra bakınevlerindeki bebeklere ağladığımı bilirim