Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bu olay öyle bir hal aldı ki artık, hatanın bende olduğunun da farkındayım, bana evlenirken görümcen nikah masasına otursun dendiğinde ağzımı açmalıydım, tepki vermedim dediğinide yapmadım tabii... işte öyle böyle derken iş bebeğimi görümcemin emzirmesine kadar geldi... eşim ve kayınvalidemin konuşmaları üzerine bu olayın bir şaka olduğu ortaya çıktı, evet evet ŞAKA ŞAKA... eşşek şakası desek daha doğru olur... dün eşimle epey tartıştık, çünkü onun da aynen söylediği şu: bir tarafta annem ve kardeşim var, diğer tarafta karım ve çocuğum, ne yapacağımı şaşırdım, bir orta yol bulmamız lazım, ben bir ömür boyu arada kalarak yaşayamam... ben de bu sözün üstüne eşime bi açıdan hak verdim tabii, annesi kardeşi atsa atamaz satsa satamaz... ama kayınvalideme karşı kibar kibar konuşmak yerine, bildiğiniz sağlam laflar sokarak, aynı bana yaptığı gibi canını acıtarak sonra da aynı şekilde ŞAKA yaptım deyip, işin içinden sıyrılmayı düşünüyorum... haaa tabii sıksık da görüşmeyi asla düşünmüyorum...
Herkese merhaba,
Hamileliğim boyunca siteyi sadece takip edip, yaşadığım hiçbirşeyi paylaşmamıştım ama dün yaşadığım olaydan sonra burdan hem paylaşmak, hem de dertleşmek için yazmak istedim
Eşimin ailesi, bugüne kadar hiçbirşeyimizle ilgilenmemiştir, ama ben hamilelikte, ilk torunları da olması sebebiyle ilgi göstermelerini bekledim açıkçası, ne yazıkki mecburiyetler dışında görüşmedik
Önce tsh ile ilgili bir problem yaşadım ve gebelik boyunca bebeğim de zeka geriliği riski söz konusu olduğundan ilaç kullandım, her ay kan değerlerime bakıldı; toksoplazma bağışıklığım olmadığından yediklerime ayrı bir özen göstermem gerekti, bu süreçte dahi, ne tahlil sonuçları için ne de tarama testlerinin sonuçlarıyla ilgili bilgi almak için aile büyüklerinden bir nasılsın, ne oldu? lafı duymadım
Doğum zamanı geldiğinde ise, nikahımızda bizle aynı masaya oturması teklif edilen (o zaman 13, şimdi 16 yaşında olan) görümcemin isteği doğrultusunda, doktor randevumuz dahil herşeyin ona göre planlanması istendi Gelip ultrason da bebeği görecekmiş, görsün tabii hala olarak ama benim bildiğim böyle işlerle, hele de bebğin sağlığıyla aile büyükleri ilgilenir Neyse tabii, ben istemediği eşimle paylaştım ve bi takım oyalamalarla ultrasonda, benim içimi dışımı görmesine mani oldum
Hastaneye yatacağımız gün, eşimin annesi (kendisi hemşiredir), doktorumuzun iyi olup olmadığını görmek ve kötü olması durumunda müdahale etmek üzere sabah bizimle geldi, daha orda başladı, normal doğumla doğarsa sakat olur, gerizekalı olur, normal doğumda bana dikiş atılır, vakumla çekilir gibi ne kadar akıl bulandıracak şey varsa hepsini bana, eşime ve anneme anlattı Bir sezeryan ısrarı söz konusuydu ama nedenini doğum yapana kadar çözememiştim Sonradan öğrendikki, sezeryana doğan bebekler zeki olduğundan, ki kendi kızı da sezeryanla doğduğu için zekiymiş, bizimkininde öyle doğmasını istemiş Sonuçta amacına ulaştı, suni sancılar ve su patlatmadan sonra bebeğimizin kakasını yaptığı ortaya çıktı, doktorumuz kalp atışlarına bakarak normal doğum yapabileceğimizi söylemesine rağmen, o stres ve yapılan çirkin yakıştırmalar sonucu sezeryan kararı aldık
Gel gelelim doğumhane kapısına, siz hiç doğumhane kapısında 16 yaşında genç kızın beklediğini gördünüz mü aile büyükleri varken? Onlar babaanne ve dede olarak yukarda beklemeyi tercih ederken, kızlarını yolladılar aşağıya Neyse buna da bir şey demedim
Bu arada bebeğimiz sağlıklı bir şekilde doğdu, çok şükür Ancak her fırsatta, halasının saçını kazıtmıştık, bebeği de kazıtalım, halası biberon emdi, bebekte emsin, halasına onu yaptık bunu yaptık, bebekte yapsın diye diye beni çıldırtma noktasına getirdiler
40 gün böyle geçerken, bir gün bize genç bir kızın bebeğe meme vermesinin kızımızın sesini güzelleştireceğini söyledi (Bu genç kızın kim olduğunu da tahmin edin bakalım!)Eşimde bende kabul etmedik tabii bunu Ben eşime, bu saçma şeyleri duymak istemediğimi ve annesiyle konuşmasını söyledim, o da konuştu, ve bikaç gün herşey yolunda giderken, bebeğin 39. Gününde, kayınvalidemlerdeyken içerki odadan gelen sesler üzerine yerimden fırladım ve bir de ne göreyim, kızım kızının çıplak kucağında, yani memesinde Allahıma şükür ki, ben girdiğimde daha ağzına dayamamışlardı o memeyi, aldım yavrumu, sakin sakin içeri gittim, bi süre sonrada kalkıp evimize geldik zaten
Şimdi, böyle bir adet olabilir belki, isteyen de yapabilir kendi çocuğuna, ama ben bunun yapılmasına müsaade etmezken, sen neden gizli saklı şekilde, üstelik aynı evin içindeyken, böyle bir şeye cüret edersin? Bu nasıl bir iştir? Bu ne saygısızlık, ne terbiyesizliktir
Bütün gece boyunca gözümü her kapadığımda o manzara geldi önüme ve uyuyamadım Bir araştırma yaptım internette ve şu bilgiye ulaştım:
Bir kadının emzirebilmesi için doğurması bile şart değildir. Bir genç kız veya yaşlı bir kadın, örneğin anneanne veya babaanne bebeği emzirse bir süre sonra süt gelir.
Yani, sanırım maksat kızından süt getirmek, sen doğru düzgün emziremedin, benim kızım emzirir demek
Her yönden düşünmeye çalışıyorum ama hiçbirşekilde iyi niyet göremiyorum bu olayda
Ve şunu çok merak ediyorum, 9 ay boyunca hiç ilgilenmediğin torunun şimdi kızının memesinde mi kıymetli oldu?
Eşimse, ısrarla, annesiyle konuşup, neden böyle yaptığını soracağını söylüyor Bunu yaptım diyecek insan zaten gizli saklı yapmaya çalışmazdı, değilmi O da ne yapsın, atsa atamaz, satsa satamaz, sonuçta annesi
Bense mümkün olsa bir daha asla görüşmeyi düşünmüyorum ama ne yazıkki yine mecburiyetlerden görüşeceğiz tabii Ancak bebeğimi yanımdan 1 metre dahi ayırmamak şartıyla