Günaydın hanımlar. 11 aylık bir oğlum var, onu çok seviyorum. Bu aralar grip oldu aynı zamanda alt yan kesici dişler geliyor, nispeten sakin bebek gitti çok hırçın sinirli uyumayan, uykusunda sık sık bağıran bir bebek geldi. Ben kendimce değişen zamanlar olsa da bir düzen oturtmuştum, şimdi o kayboldu gibi on beş gündür. O düzenin bir daha geri gelmeyeceği anksiyetesi ile harap oldum. Geçen hafta tek başımaydım evde bu hafta annem yanımda, aynı şehirde yaşıyoruz zaten gelip kalıyor sağolsun. Sorun şu ki ben bebeğime fiziksel olarak iyi bakıyorum bu konuda mütevazı olmak istemem açıkçası onunla oyunlar da oynuyorum, şarkı söylüyorum kitap okuyorum, merakını destekliyorum hiç yerinde durmuyor, ekrandan uzak büyütmeye çalışıyorum. Ama bu son on beş gündür biraz yıprandım sanırım, gerginliğimi anlıyor. Akşam ateşi vardı ilaç verdim annemin yanında uyudu çünkü ben çok yorgundum, beşte uyandı aldım yanıma tekrar ilaç verdim oynadık, uykusu geldi uyutmak istedim, bu ara uykuya direniyor, sanırım biraz gergin davrandım ağlamaya başladı. Annem uyandı geldi ona gülücükler saçıyor, bana da göz ucuyla arada bakıyor ama kucağıma gelmek istemedi. Kendimi çok kötü hissediyorum, yorgunluk uykusuzluk zaten sinirli yapımı iyice arttırdı. Biraz uzun oldu kusura bakmayın, tecrübeli anneler bana fikir verirseniz çok sevinirim. Bebeğim benden uzaklaşacak bana olan güvenini kaybedecek mi diye tuhaf bir düşünceye kapıldım. Bu kadar yorgunlukla ve gerginlikle nasıl başa çıkıyorsunuz, ona hissettirmemek için kendinizi nasıl telkin ediyorsunuz.
Son düzenleme: