Bebek Beslenmesi bebeğime verdiğim ve onun sevdiği çorbalar...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

pioner

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2008
122
1
96
Ankara
kızlar bebeğime yaptığım ve onun severek yediği çorbaları sizlerle paylaşmak istedim. ben bütün çorbaları biraz katı kıvamlı püre gibi hazırlıyorum.Bu arada bebeğim 6,5 aylık.
Balkabağı çorbası:
4-5 adet kibrit kutusu büyüklüğünde balkabağı
yarım havuç
1 bardak su
1 yemek kaşığı pirinç
1tatlı kaşığı zeytinyağı
önce havuçları suda biraz haşlıyorum. sonra balkabaklarını koyuyorum. ikisi pişince pirinci ekliyorum. Çorba pişince zeytinyağını ekleyip blendırdan geçiriyorum.

Brokoli çorbası
yarım yumruk büyüklüğünde brokoli
2-3 kibrit kutusu kadar kereviz
yarım havuç
1-1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı pirinç veya irmik
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
ilk önce havucu ve kerevizi, sonra brokoliyi en son da irmik veya pirinci koyup haşlıyorum. Sonra üzerine yağ gezdirip blendırdan geçiriyorum.

Ispanak Çorbası

1 tutam ıspanak
yarım havuç
3-4 kibrit kutusu büyüklüğünde karnabahar veya kereviz
1-1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Önce havuçları, sonra karnabahar veya kerevizi, sonra ıspanağı, en son da pirinci koyup haşlıyorum.Sonra üzerine yağ gezdirip blendırdan geçiriyorum.

teşekkürler canım ben de yapıcam.benimki daha 4,5 aylık seninki abi olmuş

afiyet olsun bebislerinize,ben ne yazik ki oyle sebzeli vitaminli corbalari sevdieremedim kizima,su anda 20 aylik ve hala sebze corbasi sevmiyor.kizimin favorisi yogurt corbasi(biz oyle deriz).Once az tereyagda unu kavururum,ustune daha onceden buzluga attigim tavuk suyunu eklerim,ustune azcik sehriye ve bunlar kaynayinca da 1-2 kasik yogurt ve 1 yumurta sarisini cirpip eklerim,biraz daha kaynatip sogutup yediririm.Bu arada bu tarifi bebislerinize 7-8 ayliktan once vermeyin,icinde un ve yumurta sarisi var.Afiyet olsun!

Son düzenleme:
ben bitürlü çorba yediremiyorum kızıma birde sizin tariflerinizi deneyim bakalım inşallah sever küçük hanım :)

bu çorba tarifleri çok iyi olmuş...
benim oğlum 5 aylık neler yedirsen önerileriniz paylaşır mısınız lütfen?

bende veriyim yogurt corbasi ama 5 6 kasik yogurdu sulandurip tencerede icine kabak havuc patates 1 kasik pirinc yada pistikten sonra irmik koyup 5dk kaynatiyorum tabi zeytinyag ekliyorum kizim cok seviyo jem yogurt yemiste oluyo arada
digeti
1bardak mecimek yarim bardak bugur yada pirincsogan butun patates havuc kereviz kabak 1 2 dilim balkabagi yag pisirip rondodan geciriyorum ailecek yiyoruz valla.
tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…