bebeğime nazar değdi

34bilgen84

Guru
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2008
671
97
40
:KK43: 2 gündür moralim bozuk üzgünüm son ayımdayım pts muayeneye gittim ve bebeğimin 35+1 de 2,612 gr olduğunu öğrendim dr zayıf dedi ve bebeğim bu aya kadar sürekli 2-3 hafta önde giden toplu bi bebekti bu ay zayıf kalmış ayrıca dr suyun azalmış dedi 1 ayda 13 ml den 8,8 e düşmüş suyum sınırdasın 8 sınır dedi beni bide öyle korkuttu bebeğin hareketlerini takip et suyun biterse bebeğin ölür dedi erken doğum olur dedi :KK43: dün başka bi dr gittim ve usg ye girdim suyumu hemen hemen aynı ölçtü ve doğum için bebek için yeterli dedi fakat bu kontroldede bebeğim 2,300 gr çıktı makinalar rası bu kadar farkedermi ben zayıf diye üzülürken dahada zayıfladı ne yiyim napıyım yardım edin çok üzüldüm sona kadar herşey mükemmeldi nazar değdi bebeğime resmen kocaman bi karnım var görenler ikiz sanıyodu bebeğin büyük diyolardı ama şimdi gelişimi gerilemeye başladı 2 hafta geride gözüküyo akıl verin bana:KK43:

Hiç moralini bozma canım.Suyu için bişey diyemeyeceğim ama kilosunun ölçümü doktordan doktora değişebilir.Çünkü 1 mm'lik yanlı ölçüm bile kilo farkı doğurur.Bence ona hiç takılma.Bebeğinin haftası da kilosu da çok iyi.Doğsa bile problem olmaz Allah'ın izniyle.Ben 33+4'te 2200 gr doğum yaptım ve bebeğim küvöze bile girmedi hiç sorun yaşamadık.Sen de sıkma canını.Ayrıca son haftalarda daha çok kilo alır.Doktorun da ilginçmiş yani karnında ölür demek ne demek.Öyle korkutmaya ne hakkı var seni.Ölüm gibi bir kelime kullanılır mı hiç.Senin psikolojini hiç düşünmüyor anlaşılan.Sen sakın öyle kötü şeyler düşünme hiçbişey olmaz.Hareketlerin takip et tabi ama paranoyak olma.Aartık sonuna gelmiş sayılırsın keyfini çıkar.Sağlıkla ve zamanında kucağına almanı dilerim bebeğini.
Bu arada kivi çok faydalıymış bir de armut suyu arttırmaya yardımcı oluyomuş.Dene istersen sonuçta faydalı meyveler.

çok geçmiş olsun, doktoruna bende kızdım açıkçası herşeyi pat diye söyleyenlere sinir oluyorum zaten, süte dut pekmezi karıştırıp içmeyi dene güzel kilo aldırıyormuş bebeğe inşallah sanada fayda eder, allah sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah.

ay şu doktorlar sanki insan değil yaaa karşında bir bebek bekleyen bir anne var....cnm sen üzülme yaaa... bebeğinide üzme...
patavatsız doktor:KK57:...
dua et cnmmmmm bol bol......

çok geçmiş olsun, doktoruna bende kızdım açıkçası herşeyi pat diye söyleyenlere sinir oluyorum zaten, süte dut pekmezi karıştırıp içmeyi dene güzel kilo aldırıyormuş bebeğe inşallah sanada fayda eder, allah sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah.

süt pekmezin içindeki demiri bağlar ve ikisinin de bağırsaklarda emilimini engeller. bu besinlerin ayrı ayrı zamanlarıda alımı en güzelidir. sütle bal iyi gider. bir de et tüketmek, bol su ve sol tarafa yatmak önemlidir.

Son düzenleme:
öncelikle yapman gereken şu üzüntülü ruh halini bi kenara atmak biliyosun ki herşey sağlam kafayla başarılır ...doktorunun bukadar net ve patavatsız konuşması şaşırtıcı bu aydaki hamile bi bayana bunları söylemek ne kadar akıl karı bilemicem her neyse...sen yemene içmene devam et psikolojini hep yüksekte tut kendini hep mutlu hisset hep mutlu olmaya çalış ... bebeğin suyu için su içmenin faydalı olduğunu duymuştuum bol bol su iç badem balık ve pekmez çok iyi besleyici ürünler bunları tüketmeye çalış .... allah bilir ama zaten bebeğin doğsa allahın izniyle yaşar inşallah sen gönlünü ferah tut

canım bence kiloyu o kadar kafana takma tamam kilo da önemli ama o kadar da değil takma yani

suyu önemli tabii ki bunun ıcınde hareketlerını takıp et ve bol bol karbonhidrat tuketemen lazım

pasta kek ekler ne bıleım çörekler ekmek vs vs bunlar çok kılo aldırır bebege aynı zamanda bebegı kılolu

olan bi arkadasa doktoru karbonhıdratı kes demıstı vaktıyle...canını sıkma bak hasta değil sağlıklı bişei yok

çok şükür gerisi kolay bişey olmıycak sağlıkla doğurucaksınn :) zaten bitmiş bişey kalmamış

ayrıca doktorların böle herseyı acıkca sölemesını sevıyorum ben kocaman bebegını kaybetmıs birisi olarak söyluyorumkı

hazırlıksız yakalanmak en ama en kötüsü....bi sorun varsa anne bunu bilmeli doktor da bunu paylaşmak zorunda

Geçmiş olsun inşallah bebeğini sağlıklı bir şekilde alırsın kucağına.

Şöyle bir şey var ki, bebek susuz ölmüyor sanırım çünkü annemin anlattığına göre benim suyum doğumdan 4 gün evvel patlamış. 4 gün boyunca susuz kalmışım anne karnında. Su patladığı anda doğumhaneye gitmişler ama doktorlar doğurtmamış. Eğer benim doğduğum gün sancı gelmeseymiş suni sancıyla doğuracakmış beni annem. Normal süreden iki hafta evvel doğmuşum zaten, işte dört gün evveli de suyu gelmiş anacığımın. Ama sonuç olarak da sarılıklı doğmuşum, çünkü suyun patlamasıyla doğum arasında geçen süre ne kadar fazlaysa anneyle bebeğin mikrop kapma olanağı o denli yüksekmiş. Ama 2 gün falan küvezde kalmışım, annem doğurmuş, bir kere emzirmiş ve sonra tenimin rengini fark etmişler. Hemen küveze almışlar annem bebeğimi neden götürdüler o çok küçük falan diye ağlamış hep, kucağına alamamış beni 2 gün boyunca. Sadece küvezin oyuklu kısmından izin vermişler bana dokunmasına :KK43:
Uzun lafın kısası, sen moralini yüksek tut, bebişin seni hissediyor eminim o da annesinin üzgün olmasını istemez.

hepiniz çok sağolun moralimi düzeltmeye çalışıyorum bugün sağğlıkocağındaki kızlar bile bana moral veriyo hem suyun az hem bebeğin küçük o zaman bu koca karın ne diye takma kafana gayet iyi doğar diyorlar bu yüzden stresten normal doğumdan tamamen vazgeçtim gidicem günümü alıcam o günü bekliycem yoksa kıpırdadımı su bittimi sancı geldimi gittimi derken hepten mafolurum bebeğimide yorup riske atmakta istemiyorum

canım hiç canını sıkma benim kızımda doktor kontrole gittiğimde suyu azalmış hemen yarın gel alalım demişti bundan 11 sene evvel.kilosunu da baş çevreine bakarak tahmin ediyorlar ve hiçbir zaman da tutturamıyorlar.doktor 3 kg demişti.benim karnımda fazla büyük değildi zaten minyonum.neyse kızım sanırım 2 hafta evvel alındı zaten sezaryendi ve 2.500 civarıydı.minicikti.ben de minik doğmuşum.kızım o kadar çabuk büyüdüki anne süütüyle tosuncuk oldu.sakın güzel canını sıkma canım.sezaryene karar verdiysen de zaten 38 haftada alıyolar.madem karnında kilo alımı yavaşladıo zaman 2 hafta sora doğurursun,sütünle de büyütürsün..ohh mis gibi.salak doktorlara kulak asma.belki de seni normal doğumdan soğutmakiçin öyle söylemişlerdir.artık doktorlara güven olmuyo malesef..

canım hiç canını sıkma benim kızımda doktor kontrole gittiğimde suyu azalmış hemen yarın gel alalım demişti bundan 11 sene evvel.kilosunu da baş çevreine bakarak tahmin ediyorlar ve hiçbir zaman da tutturamıyorlar.doktor 3 kg demişti.benim karnımda fazla büyük değildi zaten minyonum.neyse kızım sanırım 2 hafta evvel alındı zaten sezaryendi ve 2.500 civarıydı.minicikti.ben de minik doğmuşum.kızım o kadar çabuk büyüdüki anne süütüyle tosuncuk oldu.sakın güzel canını sıkma canım.sezaryene karar verdiysen de zaten 38 haftada alıyolar.madem karnında kilo alımı yavaşladıo zaman 2 hafta sora doğurursun,sütünle de büyütürsün..ohh mis gibi.salak doktorlara kulak asma.belki de seni normal doğumdan soğutmakiçin öyle söylemişlerdir.artık doktorlara güven olmuyo malesef..

haklısın şimdi pts kendi dr kontrolum var bakalım bu sefer ne diycek ama gittiğim 2, dr dan ayın 20 si için gün alıcam sanırım

bugün kendi dr kontrolüm vardı yine gittim kilosu beni dahada şok etti 2,376 çıktı geçen haftadan dahada düşük çok çok üzüldüm 37, haftaya girdim ama hala 34, haftada gidiyor resmen gelişimi durdu napıcam bilmiyorum ne yesemde kilo alsa bilmiyorum böyle giderse pramatüüre doğcak herhalde ve ben yine 1 haftada 1 kilo almışım yediklerim bana kilo yapıyo vücudumun heryedi ödem patlıycam sanki ama bebeğimi besleyemiyorum dr kızdım bu hafta hiçbişey yemiycem aç oturucam

canım bence kiloyu o kadar kafana takma tamam kilo da önemli ama o kadar da değil takma yani

suyu önemli tabii ki bunun ıcınde hareketlerını takıp et ve bol bol karbonhidrat tuketemen lazım

pasta kek ekler ne bıleım çörekler ekmek vs vs bunlar çok kılo aldırır bebege aynı zamanda bebegı kılolu

olan bi arkadasa doktoru karbonhıdratı kes demıstı vaktıyle...canını sıkma bak hasta değil sağlıklı bişei yok

çok şükür gerisi kolay bişey olmıycak sağlıkla doğurucaksınn :) zaten bitmiş bişey kalmamış

ayrıca doktorların böle herseyı acıkca sölemesını sevıyorum ben kocaman bebegını kaybetmıs birisi olarak söyluyorumkı

hazırlıksız yakalanmak en ama en kötüsü....bi sorun varsa anne bunu bilmeli doktor da bunu paylaşmak zorunda

canım benim bildiğim karbonhidratlar bebeğe hiç yaramadığı gibi anneye gereksiz kilo yapar o yüzden heryerde karbonhidratlardan uzak durun yazıyor.bence senin arkadaşın kilosu fazla olduğu için karbonhidratları kes demiştir doktor yanlış bilgi olmasın

bugün kendi dr kontrolüm vardı yine gittim kilosu beni dahada şok etti 2,376 çıktı geçen haftadan dahada düşük çok çok üzüldüm 37, haftaya girdim ama hala 34, haftada gidiyor resmen gelişimi durdu napıcam bilmiyorum ne yesemde kilo alsa bilmiyorum böyle giderse pramatüüre doğcak herhalde ve ben yine 1 haftada 1 kilo almışım yediklerim bana kilo yapıyo vücudumun heryedi ödem patlıycam sanki ama bebeğimi besleyemiyorum dr kızdım bu hafta hiçbişey yemiycem aç oturucam

merhabalar

size bir tavsiyem olucak. tarhana çorbası bebeğe en çok yarayanlardanmış.
hergün 1 tabak içip deneseniz belki bir yararı dokunur. bir de dondurmanın bebeğe ve anneye kilo aldırdığını duydum. bir arkadasım hergün koca paket dondurma yiyordu. kendini durduramıyordu 40 kilo aldı bebek de 7,5 aylıkken 5.5 kilo olduğundan sezeryanla alındı. çok şükür sağlıklı bir çocuğu var.

canım sende çok fazla ödem varsa işte buda bebeğin kilo almasını önlemiş olabilir çünkü sadece sen şişmiyorsun bebeğe giden kan akımını da ciddi anlamda etkiliyor ödem için doktorun sana tavsiye ettiği bişey varmı yani bizim bildiklerimiz klasik tuzlu yeme önerisi olabilir okadar

merhabalar

size bir tavsiyem olucak. tarhana çorbası bebeğe en çok yarayanlardanmış.
hergün 1 tabak içip deneseniz belki bir yararı dokunur. bir de dondurmanın bebeğe ve anneye kilo aldırdığını duydum. bir arkadasım hergün koca paket dondurma yiyordu. kendini durduramıyordu 40 kilo aldı bebek de 7,5 aylıkken 5.5 kilo olduğundan sezeryanla alındı. çok şükür sağlıklı bir çocuğu var.

aman allahımmm inanamıyorum 40 kilo almayı nasıl becerdi ve bebek 7.5 aylıkken nasıl 5.5 kilo olur acaba şekerimi vardı annenin
yani bu çok anormal dışı birşey kesinlikle dondurma bu yapamaz

aman allahımmm inanamıyorum 40 kilo almayı nasıl becerdi ve bebek 7.5 aylıkken nasıl 5.5 kilo olur acaba şekerimi vardı annenin
yani bu çok anormal dışı birşey kesinlikle dondurma bu yapamaz

yok canım şekeri falan aynen bende mera ettim sordum. sanki hormonel bir çılgınlık gibi...

kendisi sadece 20 sini verdi kilonun. ama guatr çıktı şimdi. o zaman yoktu diyor ama bilemem tabi. dr.u o kadar dondurma çok fazla demiş. büyük kaselerden yiyormuş sabhtan akşama kadar boyu da kısa arkadasımın alan daralmış o yüzden almışlar bebeği. boğulma ezilme tehlikesi varmış.

karbonhidrat tek başına bile ödem sebebi olabilir canım...şu dönem uzak dur...sana boşuna kilo yükü olur ve şeker dengeni alt üst eder...burda sormak yerine neden doktoruna danışmıyorsun....ben de muz ve balığın bebeğe kilo aldırdığını okumuştum bir dergide ama en güzeli doktoruna danışmandır...

X