Bebeğime nasıl bağışıklık kazandırırım? Yardım

Fantastikivi

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2021
249
79
25
Merhaba anneler ben ilk anneliğimi yaşıyorum. Bebeğim cmv enfeksiyonu ile doğdu. Bu yüzden ilk 6 ay antibiyotikli karaciğer ilacı kullandık sürekli. 6 aydan sonra da illa ki hastalandı yine antibiyotik kullanması gereken durumlar oldu. Şuan 1 yaş 5 aylık kulağı iltihap olmuş yine antibiyotik verdiler kullandım 10 gün kontrole gittik düzelmemiş ve tekrar antibiyotik verdi doktor hem de 2 tane yani 20 gün kullanacağız. Çocuğumu sıkı giydirsem de 1 saatlik gezme dönüşünde dahi ishal kusma yaşıyoruz anında. Eşimin aileside pek hastalanan insanlar. Kız kardeşi özellikle. Yani doğuştan da mı artık bilmiyorum pek bağışıklığı yok üstüne birde sürekli antibiyotik kullanmak zorunda kalmasından hiç bağışıklık kazanamadı sanırım. Ne yapmam lazım artık ilaçla iyileştirmek istemiyorum çocuğumu. Günlük pekmezini peynirini sütünü yumurtasını eksik etmiyorum yine de hem bağışıklığı yok hemde zayıf. 1 yaş 5 aylık ve sadece 9 kilo boyu da 76 cm. Ne yapmam lazım tecrübeli anneler bana tarifse tarif verin yapayım duaysa söyleyin okuyayım.. artık çocuğumu hasta görmekten yorulan bir anneyim..

İlikli kemik suyu yapın iliklerini cikarıp suyu ve ilikleri blendirlayip çocuğunuzun bütün çorbalarina koyabilirsiniz, çorbalarina biraz biraz sarımsak ekleyin iyice ezip, turşu verebilirsiniz ara ara ev yapımı tursunuz varsa marketten degil, sütten ziyade fermente gdalar ev yapimi yoğurt turşu tarhana, kefir biraz zor direkt alırsınız bu gibi gıdalar bağışıklığı güçlendiriyor probiyotik deposu zaten hepsi, bağışıklığa en iyi gelecek şey probiyotikler, günlük beslenmesine dikkat ediyormissunuz peynir yumurta falan, probiyorikleri atlamayın en iyi bunlar işe yarar, benimde minik bir görümcem var sürekli hastalık taşıdığı için okuldan falan sizi o konuda anlayabilirim, inşallah faydalı fikirler olusturabilmisimdir, oğluma hep yaptım özellikle ilikli etli kemikli su yapıp etini minik didikleyip sarimsakli çorba yapardım yalancı kelle paça tarzında içine sirke damlatirdim alıştı iyice kaşık kaşık yiyor şimdi iki buçuk yaşında, bu çorbayı çok araştırmıştım yetişkinler haftada iki kere yemeli yaşlanma karsiti ilik bağışıklık dostu diye okumuştum kaynatirim bı tencere soğuyunca üzerindeki yağ tabakasını atıyorum çöpe, suyu eti paylastiririm karton bardaklara atarım dondurucuya yapacağım zaman artık ne çorbası yapacaksam kucuk bır iki kaselik birini çıkarıp ilikli sudan mis gibi pratikte umarım size de şifa olur

Bir de şeyi eklemek istedim aklıma geldi hava soğuyunca zencefili güzelce yıkayıp rendeliyorum incecik üzerine bal koyuyorum göz kararı bır gün bekleyince zencefilin suyuyla bal şurup kıvamını alıyor sivilasiyor biraz akşamları birer kaşık veriyorum zencefilli sevmiyor sade sulu kısmında alip kaşığa üç dört damla da limon sıkıyorum özellikle hastalık belirtisi bı tıkanıklık seste değişme fark edince hiç aksatmiyorum sabah akşam gün içinde birer kaşık veriyorum, tabii bal alerjiniz yoksa vermeye başladıysanız deneyin iyi geliyor

Zencefil masum gözükse de benim çocukta burun kanaması yapıyor her verdiğimde. Şifalı ama her bünyeye uymuyor . Kullananlar dikkat etsin çocukta bi farklılık oluyor mu diye

Detayli kan sayımı, hemogram yaptirtin . Notrofillerine bastırın mutlaka. Bağışıklığı etkiliyor o. Hematoloji ye muayene ettirin isterseniz.

Merhaba ben de çaresiz bir anneyim yazdığınız her şeyi okudum ne yaşadıysanız bire bir ben de yaşıyorum. Şuan bebeğim 5 aylık Cmv virüsüyle savaşıyorum. İngilteredeyim ve berbat bir sağlık sistemi var. 3 ay önce verdiğim kan tahlili yeni çıktı ve biz daha yeni bebeğin CMV olduğunu öğrendik. Yanlış anlamazsanız sizin bebeğiniz bizimkinden daha büyük olduğu için sormak istiyorum. Bebeğinizin fiziksel zihinsel bir hasarı oluştu mu? Doktor tam olarak ne dedi? Bu ulkede hic bir seye antibiyotik vermiyorlar biraz bilgiye ihtiyacim var aureci anlatir misiniz

Merhaba kan değerlerinizi kontrol ettirin. D vitamini düzenli verip paketli gıda ile beslemeyin daha doğal olan ürünleri tercih edin. Bir de ekleyeceğim sayfayı genel olarak inceleyin. Hatta dilerseniz bayana durumunuzu yazın size ücretsiz bir şekilde yardımcı olacaktır.

Benim kızım 4 ay kulak iltihabıyla boğuştu ,bağışıklığı çok düşüktü . Her ay antibiyotik kullanıyordu ,gelişimi durcak diye çok korkmuştum .Aile hekimimizin tavsiyelerine uydum çocuğum şükür atlattı.Çocuğunuzun başını sıcak tutun özellikle banyo yaptırdığınızda , banyodan sonra saçlarını iyi kurulayın özellikle kulaklarını .Aile hekimi bağışıklığı artsın iştahı açılsın diye iki şurup yazdı bide kulak damlası onun sayesinde atlattık çok şükür .Bide vitamin kullanıyor msnz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…