• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğime mama takviyesi yapmalı mıyım?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bu tür durumlarda hemen açmış diye düşünmeyin bebekler emme refleksini anne karnında öğrenir ve doğunca hep ister bunu bizse aç zannederiz...bana da hep öyle dediler ama bi baktık ki ilk ay 1200 gr aldı süte devam..ağlamalarını birtek dr önerisiyle yalancı emziğe başlayınca kesti..ayrıca kolikti buna da biraz faydası oluyodu tam 2 ay uğaştık emzik için ama biberon hiç vermedim..iki saati geçirmeden emzirmek en doğrusu bebekte düzene alışıyo ve süt daha olgunlaşıyo yağ oranı artıyo buda bebeğe en gereklisi...

Merhabalar benim 50 günlük bir oğlum var. 3100 gr doğdu şimdi 4450 gr oldu. fakat sürekli hiç durmadan ağlıyor hatta morarıyor etrafındaki herşeyi emmeye çalışıyor sarılığı da halen geçmedi doktor gaz sancısı vardır aç olamaz kilosu normal dedi. Annemler de çocuk aç dosya sarılığı da geçerdi diyor ben de aç olduğunu düşünüyorum emzirme pozisyonunu aldığımızda anında susuyor emeceğini bildiği için. İlk ayımızda sürekli emzirdim resmen emzik gibi kullandı göğsümü ama doktor 2 saatten önce emzirme dedi 20 gündür doktorun dediğine uyuyorum göğsümde süt biriksin bebek de gazlanmasın diye ama yavrum çığlık çığlığa parçalıyor kendini ne uyuyor ne sakinleşiyor. Bugün doktordan geldik hiç bir sağlık sorunu yok dedi Ben yine de mama vermeyi düşünüyorum ama yanlış bişey yapmaktan da korkuyorum bizimle aynı durumu yaşamış tecrübeli annelerimiz varsa yardımlarını bekliyorum
Kolik sancı. normal, özellikle erkek çocuklarında çok daha fazla olur. doktoru dinleyin 2 saatten önce emzirmeyin, sürekli emerse kabızlığa sebep olursunuz. karnına saat yönünde masaj yapın gazının çıkmasını sağlayın, emzirdikten sonra da mutlaka gazının çıkmasını sağlayın, çıkmıyorsa sakın yatırmayın. ayaklarını sıcak tutun. korkacak birşey yok, gaz sancısından sürekli ağlıyor. oğlumun 4 ay sürmüştü kolik sancıları, bazı bebeklerde de 5-6 aya kadar bile sürebiliyor. kilo alımı iyiyse sütünüz besliyor demektir, mamaya geçmeyin.

Back