Çocuk Hastalıkları bebeğime kan testi yaptılar çıkan değerlerden anlayan varsa yazabilir mi? Acil?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Lutfen bebegını çocuk dr una götür. Mümkünse viral ve bakteriyel ayrımını yapmayı bilen bir dr olsun. Bide o ant ı yazan Dr u bulup sormak isterdım .madem sonuca bakmadan ant yazacak niye kan tahlili yaptırıp çocuğun canını yaptırmış.?

Acıle acıl hasta olduğunuzda gitseniz daha iyi olur. 38 derece ateş var diye giderseniz böyle olur. Polyklınıge gudılır normalde sızın durumunuzda.
Ağlıyordu nefes alamıyordu. Kusura bakmayın size burdan mesaj atamadım çocuk nefes alamıyor götürülmelik bir durum mu diye.

Ağlıyordu nefes alamıyordu. Kusura bakmayın size burdan mesaj atamadım çocuk nefes alamıyor götürülmelik bir durum mu diye.

yardimci olmaya çalisiyorum soru sordugunuz için
daha gecen ay tv de basbagirmiyolarmiydi ant direnci gelisiyor çaresiz hastaliklar yolda vs diye
niye 8 sayfa yazilip çziildigi anlasildi
neyse sana iyi gunler bebeginede geçmis olsun

daha gecen ay tv de basbagirmiyolarmiydi ant direnci gelisiyor çaresiz hastaliklar yolda vs diye

Oğluma antibiyotik yazan doktor 2 gün kullan ateşi düşmezse gel tahlil yapalım dedi, antibiyotiğin başlayıp bitirilecek birsey olduğunu bilmek için tip okumaya gerek yok, işte ben bu yüzden en iyisini doktor bilir diyemiyorum,öğrencisini döven öğretmen de var en iyisini öğretmen bilir diyip dövsün mü dicez

Oğluma antibiyotik yazan doktor 2 gün kullan ateşi düşmezse gel tahlil yapalım dedi, antibiyotiğin başlayıp bitirilecek birsey olduğunu bilmek için tip okumaya gerek yok, işte ben bu yüzden en iyisini doktor bilir diyemiyorum,öğrencisini döven öğretmen de var en iyisini öğretmen bilir diyip dövsün mü dicez
viral olunca antibiyotigin bitirilip bitirilmemesi onemli deil canim , zaten oratda antibiyotiklik bi durum olmadigi için
ama senin ilk mesajlarda dedigin gibi ant ishali olabilir, yarali bakteriler ölÜRSE IYE ye yatkinlik olabilir , kas yapalim derken goz çikrtiriz

yazmaayim dedim buraya yine yaziyorum tutamiyorum çenemi
dur ben sana ozelden gelem :)

Nerden biliyorsunuz acil bi durumu olup olmadığını görüyor musunuz? Ordan sadece resmini çekmiş olduğum sonuçları görebilirsiniz.

Söz konusu 4 aylik bebek doktora sormak varken burdan fikir almak bi bana mı abes geliyor. Konu sahibi gördüğün gibi her kafadan başka bir ses çıkıyor en doğru bilgiyi doktorlardan alırsın.
Doktor söyledi zaten. Babama söylemiş babam bişeyi yok dedi ama tedirgin oldum acaba varda üzmek mi istemiyor diye. Hayır yani anlamıyorum sonuçlar ne anlama geliyor diye sordum herkes birbirine girdi. Ayrıca ben ilaç kullanayım mı kullanmayayım mı diye de sormadım. Sonuçlar ne anlama geliyor dedim çok bet.

Doktor söyledi zaten. Babama söylemiş babam bişeyi yok dedi ama tedirgin oldum acaba varda üzmek mi istemiyor diye. Hayır yani anlamıyorum sonuçlar ne anlama geliyor diye sordum herkes birbirine girdi. Ayrıca ben ilaç kullanayım mı kullanmayayım mı diye de sormadım. Sonuçlar ne anlama geliyor dedim çok bet.
İyi de doktor dışında kim sonuçlari en doğru şekilde yorumlayabilir ki?

merak ediyorum tam dinlediniz mi doktoru? Size 2 günde kes mi dedi yoksa şikayetleri geçmezse tahlil yapalımmı dedi?

Bakın tıpta ampirik tedavi diye birşeyde vardır. Öngörme tedavisi diye çevireyim Türkçe sini. Antibiyotik başlanır duruma göre tahliller alınır ve sonuca göre de antibiyotik değiştirilebilir. Doktorunuz muhtemel düşündüğü hastalığa yönelik ilaç yazmış ve hastalığın durumuna göre sizi tekrar görmek istemiş gibi geldi. Antibiyotiği 2 gün kullan kes dediğinden emin misin? Tekrar görmek istedi belki çocuğun iyileşmesine bakıp devam edecek yada ilacını değişecek bunu sorguladın mı? Tekrar gittin mi? Çok merak ediyorum?

Bu da tedavi yöntemidir. Ateşli çocuk hastaneye yattı diyelim antibiyotik hemen körlemesine başlanır. Sonra çıkan sonuca göre tedavi değiştirilebilir anlatabildim mi? Yani sizin yanlış yaptı diye sorgulamanız tıp bilimini bilmeden çok çok yanlış.

Hepsini geçtim de doktorlar ben değil babam konuştu nasıl bir durum

Doktorla sen neden konuşmadın

O zaman antibiyotik gerekli mi küçük daha zararı olur mu diye sormadın

Bir de acil doktoru demişsin durumu acil bulup doktora götürüp sonra da doktorun verdiği ikacı içirmek istememek çelişki değil mi

yani durumu acil değil ise acile götürmeseydin ya da acil ise insan hemen ilacını vs verir iyileşsin diye doktor acilde ilaç vermeyip nasıl tedavi edebilir ki 4 aylık bebeği

Sonuçların ne anlama geldiğide burdan sorulmaz arkadaşım. Sana rbc ye gelmiş immun sistemi gösterir diyor. Gelmiş ilaç kullanma birşeyi yok diyor. Sonuçları doktor yorumlar. Burdan 4 aylık bebeğinle ilgili bilgi alıp onu uygulaman bebeğine verebileceğin en büyük zarar. Sen bebeğini muayene eden doktoru dinleme gel burda antibiyotik zararlı doktorlar bilmiyor diyenleri dinle. Daha wbc ile rbc yi ayıramayanları ne olduğunu bilmeyenleri dinle akıl al onlardan. Gerçekten yaptığın yanlış. Kimse hastanı görmeden tahlilde yorumlayamaz ilaç kullanma da diyemez. Kafana göre iş yapma. Antibiyotik zararlı kullanmıyim. böyle birşey yok. Git çocuk doktoruna muayene ettir. Aklına takılan birşey varsa da ona sor tahlilinide ona göster. Antibiyotik kullanmak istemiyorum diye ona sor ondan al cevabıda olur mu? Emin ol senin çocuğunu doktordan çok kimse düşünmez. İşi bilene sorulur.

Allah Allah... Ben sonuçların anlamını sordum. Sizde ona cevap verin. Herkes ortalığı karıştırdı. Yok akıl alma yok bilmem ne. Buradan duyduklarımı uygulamıyorum. Doktorun söylediklerine denk mi değil mi bakıyorum !
Sonuçların ne anlama geldiğide burdan sorulmaz arkadaşım. Sana rbc ye gelmiş immun sistemi gösterir diyor. Gelmiş ilaç kullanma birşeyi yok diyor. Sonuçları doktor yorumlar. Burdan 4 aylık bebeğinle ilgili bilgi alıp onu uygulaman bebeğine verebileceğin en büyük zarar. Sen bebeğini muayene eden doktoru dinleme gel burda antibiyotik zararlı doktorlar bilmiyor diyenleri dinle. Daha wbc ile rbc yi ayıramayanları ne olduğunu bilmeyenleri dinle akıl al onlardan. Gerçekten yaptığın yanlış. Kimse hastanı görmeden tahlilde yorumlayamaz ilaç kullanma da diyemez. Kafana göre iş yapma. Antibiyotik zararlı kullanmıyim. böyle birşey yok. Git çocuk doktoruna muayene ettir. Aklına takılan birşey varsa da ona sor tahlilinide ona göster. Antibiyotik kullanmak istemiyorum diye ona sor ondan al cevabıda olur mu? Emin ol senin çocuğunu doktordan çok kimse düşünmez. İşi bilene sorulur.

Hepsini geçtim de doktorlar ben değil babam konuştu nasıl bir durum

Doktorla sen neden konuşmadın

O zaman antibiyotik gerekli mi küçük daha zararı olur mu diye sormadın

Bir de acil doktoru demişsin durumu acil bulup doktora götürüp sonra da doktorun verdiği ikacı içirmek istememek çelişki değil mi

yani durumu acil değil ise acile götürmeseydin ya da acil ise insan hemen ilacını vs verir iyileşsin diye doktor acilde ilaç vermeyip nasıl tedavi edebilir ki 4 aylık bebeği
Nefes alamadığı için buhar vermeleri için götürdüm. Herkes konuyu başka yerlere çekmiş yeter.! Sordum soruya cevap verecek olan versin. Gerisi konuyu boş meşgalelere sokup polemiğe girmesin!

kan değerleri sonuçlarını doktor dışında kimsenin yorumlamaması lazım.laborantlara bile okulda söylenilen çıkan sonuçlar için hiç bir hastaya ne iyi ne de kötü hiç bir yorum yapılmaması.siz doktorunuza sorun sonuçların değerlendirmesini içinizin rahatlaması için.

Back
X