Çocuk Hastalıkları bebeğime kan testi yaptılar çıkan değerlerden anlayan varsa yazabilir mi? Acil?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Antibiyotik hücre öldürmez ama yararlı bakterileri öldürür, bağırsaklarımızda olanları özellikle

Gerekli durumlarda amenna

Bütün ilaçların yan etkisi vardır. Bebeğe 3 lt su içirseniz zehirleyip öldürür. Yani suyun bile zararı vardır.
Elbette ki gereksiz ise özellikle, ilaç kullanmak daha kötü sonuçlara neden olabilir.
Ama gerekli ise de ve biz kullanmaz isek, bu kez hastalık ilerleyebilir.

O nedenle de kafamıza göre davranmayıp, doktora görünmeli, önerisi içimize sinmedi ise başka bir doktorla görüşmeli, kafamızdaki soruları O ESNADA doktorla paylaşmalı, alternatif tedavi seçenekleri varsa değerlendirmeliyiz.

Ne demek cihazdan cihaza değişir, kaldı ki ben cihazdan bahsetmiyorum çocuk doktorlarının çocuklar için baz aldığı değerler var diyorum ve kağıttakiler bunu karşılamıyo diyorum, doktorda hastasının 4 aylık olduğunu dikkate almış ve ilaç falan yazmamış

Nasıl ki bebeklerin kalbi 150 160 falan atar ve bu rakam yetişkinler için fazla ama bebekler için normaldir, bu referanslar da ona benziyo

Bak canım tam bilmiyorsun ama emin emin yazıp insanların kafasını karıştırıyosun. Öncelikle Rbc bağışıklığı göstermez bağışıklığı göstersen Wbc dir. Yani wight blood cell türkçesi beyaz kan hücresi yani lökosit denir. Ve referans değerler cihazdan cihaza laboratuardan laboratuara değişir. Ordaki referans değer bakılmalıdır her zaman.

Lütfen bilmeden emin olmadan bu şekilde emin yorumlar yazıp insanları yanlış yönlendirmeyin hele hele sağlık konusunda. Bu hassas bir konu bilen yazsın. Seni rencide etmek değil amacım ama arkadaş yazmış birde emin gibi tersliyorsun önce bir araştır derim birşeyi bu kadar emin söylemek için.

Çok az ateşi var. Var dediysem 37.5 falan en fazla 38 oluyor. Birde burnu tıkalı rahat nefes alamıyor. Buhar veriyoruz açılsın diye

Bak canim sana tüm samimiyetimle bir sey diyecem. Burdaki hicbir yorum seni endiselendirmesin-ya da rahatlatmasin. Baska bir arkadasin dedigi gibi eger doktorun soyledigi tatmin etmediyse seni, baska bir doktora danış. Anlattigin tabloya gore 2 yasindaki bir cocukta antibiyotik gerekmeyebilir ama sen 4 aylik bebekten bahsediyorsun. 1 yas altindaki tum atesler sepsis acisindan alarme edici olmali. Atesi 38 diye kucunsenemez.Doktorun dusundugu baska bir sey olabilir belki. Bunlarin yanitini ancak kafandaki sorulari sorarak ve baska doktora danisarak alabilirsin. Ama burasi asla yeri degil.

Evet antibiyotik verdi. Hiç vermek istemiyorum. Antibiyotik insanı daha beter ediyor yaa. Ne yapsam

Kafanıza göre karar vermeyin. O antibiyotik ilerde o enfesiyonun vücutta oluşturabileceği kalıcı hasarlardan çocuğu korur. Sen antibiyotik zararlı diye vermezsen hastalığın yan etkisi ilerde yada şimdi çocuğuna çok daha ciddi hasar verebilir. Doktor muyanesini güzel yaptıysa boğazına baktıysa güven verip açıklamasını yaptıysa antibiyotik kullanmamak daha kötü sonuçlara yol açabilir.

Vermeni gerektiren bir durum yok, viral enfeksiyona antibiyotik verilmez ha WBC si çok yüksek çıkar elbette gerektiğinde mecbur kullanılır ama şu an gerekli değil

Pardon siz nerden mezunsunuz ya? Nerden geliyor bu özgüven valla doktorlarda yoktur yani şurdan nasıl kullan kullanma diyosun pes yahu...

Forumda yasaklansın o zaman tıbbi konu açmak kardeşim, doktor bilir diyip geçeceksek öyle olsun yani, herkes görüşünü yazsın çıksın ben alıntı yapıyor muyum sizden,ben dedim diye bu sitede boşanan da olmadı sevgilisinden ayrılan da olmadı ilaç kullanan da olmaz

Forumda yasaklansın o zaman tıbbi konu açmak kardeşim, doktor bilir diyip geçeceksek öyle olsun yani, herkes görüşünü yazsın çıksın ben alıntı yapıyor muyum sizden,ben dedim diye bu sitede boşanan da olmadı sevgilisinden ayrılan da olmadı ilaç kullanan da olmaz

Arkadaşım yanlış bilgi veriyorsun göz göre göre nasıl alıntı yapmıyim? En azından başkasına bu şekilde yanlış anlatmazsın. Bencede yasaklanmalı. Sağlıkla ilgili konu açıp buralardan akıl almayın. Çünkü insanlar her konuda olduğu gibi sağlık konusunda da bilip bilmeden yazıyorda yazıyor.

Demekki benzer testler ve değerleri aklınızda tutmussunuz ama yanlış tutmussunuz acilimlarini ve karsiliklarini.
Her bebeğe aynı referans verilmez cihazdan cihaza değişir bu.

Arkadaşım yanlış bilgi veriyorsun göz göre göre nasıl alıntı yapmıyim? En azından başkasına bu şekilde yanlış anlatmazsın. Bencede yasaklanmalı. Sağlıkla ilgili konu açıp buralardan akıl almayın. Çünkü insanlar her konuda olduğu gibi sağlık konusunda da bilip bilmeden yazıyorda yazıyor.

Siz ne yazmaya geldiniz konuya acaba?

Uzman görüşünüz nedir, kan tahlili var 38 derece seyreden bir ateş burun akıntısı?

Hani benim kadar emin olma da de ki şu olabilir, ihtimaller neler, konu ben değilim çünkü

Okudugu bolumu tip saniyor sanirim arkadasin biri...Okudugu bolumu soylerken bi kasinti felan.Benim bildigim o bolum acikogretimden iki yillikta okunabiliniyor.

Bir insan nasil herseyi bilir ki herseyyyden haberi var bu arkadasin.Cok ve bos konusan insanlarin yorumlarini ciddiye almiyorum kk ya ne zaman girsem bu uyeleri gorunce bos insanlara vakit ayiriyorum diye kendme cok kiziyorum

Back
X