Çocuk Hastalıkları bebeğime kan testi yaptılar çıkan değerlerden anlayan varsa yazabilir mi? Acil?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Arkadaşınız doktor mu ? Antibiyitik gerekli mi sorabilir misiniz ?

Bak canım,
Bebeğin için yazıyorum.
Belli ki genç ve tecrübesiz bir annesin.
Tıpta hiç bir zaman sadece tahlile bakarak ya da filme bakarak tedavi düzenlenmez. 38 ateşi olan ve aynı bu değerlere sahip 2 tane bebeğin birinde muayenesinde başka bulgular varsa ona göre tedavi verilir, muayenesi normalse ona göre tedavi verilir. Biri 2 gün sonra kontrole çağrılır, diğeri 7 gün sonra.

Arkadaşı doktor bile olsa HASTAnın kendisini görmeden tedavi önerisinde bulunmaz.

O yüzden tekrarlıyorum: İçiniz rahat değilse başka doktora daha gösterin.

Bebeğinize yazık etmeyin.

Canım antibiyotiğe bende çok karşıydım. 2 hafta öncesinde çocuğum 37.5 ateşle ve öksürükle doktora götürdüm. ilaç yazar gönderir diye ama hastaneye yattık soğuk buharla antibiyotikler havada uçuştu. Emin ol bana kalsa kullanmazdım ama çocuk belki zatüre olacaktı.
Ateş düşük diye aldanma, muayene önemli.

Bak canım,
Bebeğin için yazıyorum.
Tıpta hiç bir zaman sadece tahlile bakarak ya da filme bakarak tedavi düzenlenmez. 38 ateşi olan ve aynı bu değerlere sahip 2 tane bebeğin birinde muayenesinde başka bulgular varsa ona göre tedavi verilir, muayenesi normalse ona göre tedavi verilir. Biri 2 gün sonra kontrole çağrılır, diğeri 7 gün sonra.

Arkadaşı doktor bile olsa HASTAnın kendisini görmeden tedavi önerisinde bulunmaz.

evet hastalık yok hasta var denir ya aynen aynı hastalık farklı kişilerde farklı seyredebiliyor. tabi şimdi çocuk olunca konu anneler çok endişeli oluyor ben de öyleyim

Arkadaşınız doktor mu ? Antibiyitik gerekli mi sorabilir misiniz ?

Canım biyolog. Hastanede çalışıyor. Bununda eğitimini alıyor. Hemşire bir akrabam var onada yolladım o da tam sınırda dedi. Demir hapının fazlası zaten zararlı kullanacak bir durumda göremedim ben bu tahlile göre dedi. Enfeksiyonu var dedi.

Babamın doktoruda var artık 7 yıldır gide gele aile olduk ona sorardım ama şu an yurtdışında ve saat farkında kesin uyuyordur. Yazarım whatsappdan cevap verince dönerim sana.

Ama kuzenimin bebeği viral enfeksiyon geçirdi ve doktoru antibiyotik vermedi.
Üst solunum yolu hastalıklarının %90 virüsler yüzünden oluyor ve viral infeksiyonlarda grip veya soğuk algınlığı gibi hastalık durumlarında antibiyotik kullanılmak yanlış ve gereksiz demişti.

Bol sıvı alımı, c vitamini alınması doğal yollardan, ateş düşürücü veya ağrı kesici kullanın 3-4 gün en fazla 1 hafta-10 gün içerinde hastalık tedavi edilir demişti.

Ancak 10-15 günü geçmişse sarı-yeşil burun akıntısı,öksürük,ateş bize bronşit, zatürre gibi böyle durumlarda antibiyotik kullanılır dedi. Evet antibiyotik normal büyük insanlar için bile iyi bir şey değilmiş. Mesela gereksiz kendi kafasına göre antibiyotik kullananlar var. O antibiyotikler fazla ve gereksiz kullanıldığında vücuda ki yararlı bakterileri de öldürüyormuş.

Yani bunu söyleyen Dr. Ben bu konuya kendimce yorum yapamam. Çok fazla dialog olmuş bende birine sorayım dedim. İstersen bir çocuk doktoruna daha götür. Bizim ki vermemişti.

Siz ne yazmaya geldiniz konuya acaba?

Uzman görüşünüz nedir, kan tahlili var 38 derece seyreden bir ateş burun akıntısı?

Hani benim kadar emin olma da de ki şu olabilir, ihtimaller neler, konu ben değilim çünkü

Hastayı görmeden boğazına bakmadan muayene etmeden karar verilmez hele sadece laboratuar hiçbir anlam ifade etmez muayene olmadan. O yüzden ben burdan şunu yap bunu yap demem. Arkadaşında burdan bilgi alması son derece yanlış. Sadece söyleyebiliceğim doktor işinde uzman biri sonuçta muayene etmiş ve antibiyotiği gerekli görmüş. Burdan kimse onun kadar iyi olamaz o yüzden burdan yapılan yorumlara itibar etmemeki. Güvenmiyorsa sana yeterince açıklama yapıp tatmin etmediyse tekrar gidip görüşsün en olmadı başka bir doktora acile değilde polikliniğe götürebilir. BurdAn verilebilecek tek tavsiye budur.

Uzman görüşünüz nedir, kan tahlili var 38 derece seyreden bir ateş burun akıntısı?

Hani benim kadar emin olma da de ki şu olabilir, ihtimaller neler, konu ben değilim çünkü

Hastayı görmeden boğazına bakmadan muayene etmeden karar verilmez hele sadece laboratuar hiçbir anlam ifade etmez muayene olmadan. O yüzden ben burdan şunu yap bunu yap demem. Arkadaşında burdan bilgi alması son derece yanlış. Sadece söyleyebiliceğim doktor işinde uzman biri sonuçta muayene etmiş ve antibiyotiği gerekli görmüş. Burdan kimse onun kadar iyi olamaz o yüzden burdan yapılan yorumlara itibar etmemeki. Güvenmiyorsa sana yeterince açıklama yapıp tatmin etmediyse tekrar gidip görüşsün en olmadı başka bir doktora acile değilde polikliniğe götürebilir. BurdAn verilebilecek tek tavsiye budur.

Bizde yaptırdık geçenlerde değerlerin ya altında ya üstünde çıktı dr. Kansızlık dedi ilaç verdi bebeklerin genelde böyle oluyomuş değerleri. Kansızlıkda normalmiş sürekli sütle beslendikleri için

Bizde yaptırdık geçenlerde değerlerin ya altında ya üstünde çıktı dr. Kansızlık dedi ilaç verdi bebeklerin genelde böyle oluyomuş değerleri. Kansızlıkda normalmiş sürekli sütle beslendikleri için

Bak canım,
Bebeğin için yazıyorum.

İnsan önce yumuşak yazar sonra sert konuşur. Siz heralde önce sövenlerden sonra sevenlerdensiniz. Yorum yapmayın konuma.

keşke bu konular yasak olsa, ciddi ciddi onu kullanma, bunu kullan falan deniyor.. allah korusun o bebek zarar görse nasıl sorumluluk alırsınız kızlar?

konu sahibi, sana en basitinden örnek vereceğim.. Ben domuz gribi oldum, basit bir grip ilacı ile ayakta geçirdim.. 4 yaşındaki yeğenim direkt ilaca başladı yatarak geçirdi, 4 aylık yeğenim hasta olmadan koruyucu verdi doktor.. her yaş grubu her hastalığı aynı şekilde geçirmez.. allah korusun minik bebeklerde ve yaşlılarda ölümcül sonuçları bile olabilir..

Tr'de doktorlar çabuk antibiyotik yazıyor evet, çünkü bu ülkede olan mikroplar orta doğu ülkeleri hariç hemen hiçbir yerde yok.. Şimdi bir de yabancılar doldu ülkeye, risk almayın.. içinize sinmiyorsa bir doktora daha gösterin ama kafanıza göre kullanmamaya karar vermeyin.. şu aynısı kaynımda da var anlayışı boğuyor beni..

Lutfen bebegını çocuk dr una götür. Mümkünse viral ve bakteriyel ayrımını yapmayı bilen bir dr olsun. Bide o ant ı yazan Dr u bulup sormak isterdım .madem sonuca bakmadan ant yazacak niye kan tahlili yaptırıp çocuğun canını yaptırmış.?

Acıle acıl hasta olduğunuzda gitseniz daha iyi olur. 38 derece ateş var diye giderseniz böyle olur. Polyklınıge gudılır normalde sızın durumunuzda.

Back
X