Bebeğime gereken tedaviyi sağlayamıyorum

Kalabalığa sokmak istemiyorum diyorsunuz ama bu işin piri fakülteler. Özel hastaneletle uğraşmayın böyle inatçı durumlarda. Geçmiş olsun

Benim de çocuğum kanmıyor. Yok yani ben çocuğumu hiç kandıramıyorum. O yüzden zaten burda akla gelecek seçenekler ne bileyim süs püs yapma idrar kabına filan kandıracak olsa bence zaten yapardın. Evet çok korkunç anribiyotikler. Evet tahliller yapılsa iyi olur. Ama bence ekstra bilinmeyen bir hastalık şüphesi filan yoksa. Ilk akla gelenler ve çözümü antibiyotik ise çok da eziyete gerek yok çocuğa. Aile hekimleri boğazı az kızarsa başlıyolar zaten fiziki muayeneyle. Kullan gitsin.

Konu sahibi geçmiş olsun öncelikle . Hayatımızın bazı dönemlerinde böyle şeyler yaşamamız çok normal . Oğlum 2 yaşındaydı başı yarıldı dikiş atıldı o dikiş alınırken ilk covid kaptı ondan bana geçti . Sonra zaten ben aylarca hiç iyileşmedim sürekli orta kulak enfeksiyonu oldum . 5 ay sonra 2. Covid olduk ondan sonra eşim grip oldu bize geçti oğlumun kulağı enfeksiyon oldu boğazı kızardı . Ben o gün acilde influenza kapmışım oğlumun hastalığı biterken yeniden ateşi yükseldi meğer benden influenza ona geçmiş bir kere daha hastalandı . Yani 1 sene içinde 4 hastalık atlattık 3 ü tamamen sorunlu hastalıklardı . Geçen sene de okula başladı ekimden martta kadar 8 antibiyotik içti ardına mecbur ameliyat oldu . Geçiyor üzülmeyin bu kadar. Çocuk bu bir şekilde geçecek . Bence imkanınız var mutlu olun . Biz 4000 bin nüfuslu merkeze 80 km uzak bir ilçeye tayin olduk ve çocuk doktoru dahi yok . Aile hekimi ve acil doktoru var inanın çocuktan asla anlamıyorlar . Siz korkusunu yenmek için doktorcılık oynayın set alın . Ayrıca da ben şunu fark ettim ki çocuğu öyle sedyeye yatırıp zorla kan almaya çalışıldığı zaman zor oluyor kan gelmiyor veya damar bulunmuyor . Siz sedyeye oturun çocuk kucakta otursun ki daha az çırpınır . Bebek bezini de alın doktor dikkate alıyor oradan çıkan sonucu . Siz kendinizi böyle sıkarsanız çocuğa ne faydanız olacak ki ? Çocuk bu hasta da olacak düşecek kalkacak büyüyecek . Önemli olan kalıcı hastalığı olmasın

O halini bir görsen Woman, için parçalanır, daha kapıdan girerken dudak bükülüyor, başlıyor tir tir korkudan titremeye. Nasıl bir vicdan yarasıymış bu kafayı yiyeceğim
Anliyorum, cidden dayanamiyorsun o hallerine ama yapacak bir sey yok maalesef

Bazı hastaneler eve hemşire gönderiyor kan alımı için. Hastaneden çok korkuyorsa belki işe yarar. Ama damar da bulamıyorlar diyorsunuz. Benim oğlumda tombiktir, bebek hemşiresi alabiliyor sadece.

Ayrıca idrarı steril ettiğiniz bir kabının içine yaptırıp onu sonra onların verdiği bir kaba nasıl boşaltamıyorsunuz buna nasıl izin vermiyorlar ben de onu anlamadım.

çok geçmiş olsun. ağız kokusu varsa reflü yada bademcik olabilir. ateş olduğu için bademcik diye düşünüyorum benim kızımda da vardı ağız kokusu ve sürekli ateşleniyordu.
bebek daha küçük, zor her yönden zaten sağlık sorunları. bunalmakta haklısınız ama o da napsın korkuyor. benim kızım da korkuyordu sürekli hastaneye gidiyorduk o günleri hatırlamak dahi istemiyorum.

Kanmayan çocuk kanmıyor ya neler neler denensede bazı çocuklar çok inat bu yüzden kan alınırken pes etme daha önce bulunduysa bulunan bölgeyi söyleyin, boğum boğumsa kollar tecrübeli birini isteyin hiç denetmeden daha en fazla iki üçte bulurlar bir sürü tombik bebek görüyorlar. Ben direk bildiğim bi hemşire vardı onu istiyodum, kan alınırken kan ter içinde kalıyodum benimkide hiçbir şeye kanmaz, katılana kadar ağlar hatta öyle ağlar ki doktor bırakın diyip ara verir, çok zor yani.
İdrar için su içsin uykuya daldığında kabı tutun bekleyin illa işeyecektir biraz denk gelse yeter zaten, bazı bulgularda netse viraller elendiyse(sürüntü ile) kullanın antibiyotik 3günü geçen inatçı ateş viral değilse zaten antibiyotikle anca toparlar.
Şurup içme konusundada hiç kaşıkla uğraşma enjektöre çek uygun ölçüde sık ağzına kaşıkla ağzını açmama yada püskürtme çok oluyor, enjektörle ilacın büyük kısmını yutuyolar.

Merhaba arkadaşlar öncelikle desteğiniz için çok çok teşekkür ederim
Çok zor bir gün geçirdiğim için yazamadım
İdrarı hala alamadık. Sokaklarda hasta ve uykusuz saatler geçirdik idrar torbası bağlı şekilde ama yapmadı. Kanı oldukça zor da olsa alındı. Bir doktor hemen yatışı yapılmalı değerleri çok kötü dedi, takip eden doktoru hiç gerek yok iyiye gidiyor dedi. Ne yapacağımı bilmiyorum. İyi haber ise ateşi çıkmadı bu akşam. En son 13.30’da ilaç vermiştim hala ateşi yok şükürler olsun. Ama çok bitkin. Oyun oynayası yok, öylece yatıyor

Çocuk doktoruyum, böyle durumlarda sonda ile idrar alıyoruz, niye bu kadar uzun süre bekliyorlar o kısmı anlamadım. Çocuğun sonuçlarını atarsanız yardımcı olabilirim.

Benim kızım 6 yaşına girecek daha yeni ağlaması azaldı kan alınırken, ağlamıyor demiyorum bakın azıcık azaldı
Tekrarlayan idrar enfeksiyonu olduğu için çok sık idrar almamız gerekiyordu kültür testine bakıp antibiyotik yazıyorlar çünkü ama poşet taktırmıyordu,defalarca sondayla alındı 3 kişi tutuyorduk çocuğu ancak öyle alabiliyorlardı. Sadece ben hastaneye gitmeden önce evde idrar enfeksiyonunu anlayan bezden takıyordum onda pozitif çıkınca gidip sondayla aldırıyordum çünkü antibiyotik için mecbur.
Kan için de 2 hemşire artı ben ve eşim 4 kiş ancak tutuyorduk.
O yüzden ağlamasına üzülmeyin sağlık bu yapılmak zorunda ben kızıma durumu anlatıyordum sonrada zorla da olsa yapıyorduk başka çaresi yok çünkü. Tavsiyem üniversite hastanesine gidin oradaki hemşireler hem hızlı alıyor hem de sizi rahatlatıyorlar .

Cok gecmis olsun
Atesinin dusmesi guzel bise
Bu sonuclari kotuye gidiyo diyen hastane ozelmi? Guvenilirmi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…