• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğime dis partisi (herkesin karsi gelmesi)

Ay evlerden ırak olsun. İnstagramı kapatın ve makul hayatınızın tadını çıkarın. Diş partisi nedir? Evde ailecek kafasından buğday dökülecek çocuğun, bir kaç eşya konulacak seç denilecek oldu bitti. Hiçbir diş hediğinde kimse kimseye altın takmaz. Çocuklarımın hiçbirinde böyle saçma heveslerim olmadı. Allahtan size dur diyen bir kocanız var yoksa siz kaka bez partisi de yaparsınız abasjajak

Ama Ben bu tarz partileri kutlamaları çok seviyorum ve bu ayın sonuna doğru doğum günum eşimden oğlumdan sürpiz kutlama bekliyorum bakalım yapcaklar mu
Oğlun derken bu 6 aylık bebe mi sürpriz yapacak🤔 en fazla altını değiştirmek için açınca suratına işer suppraayyzzz😅😅😅🫣

Merhabalar hanımlar benim bebeğim 6 ay 20 günlük oldu bugün dişinin kafası gözüktü patlıycak yani uzun süredir bunu dile getiriyorum bebeğime diş partisi yapmak istiyorum diye eşime anneme vs ama asla kabul etmiyorlar diğer konularimdan hatırlayan varsa kedimin ilk yaş gününü de kutlamaya çok hevesledim ama eşim onuda yaptırmadı asla. Şimdi de bebeğimin ilk disi için ufak cafe tarzı bir yer kapatalım ve kutlama diş buğdayı partisi yapalım es dost arkadaş çağıralım hafif müzik eşliğinde pasta keselim koktey tarzı bir şey yapalım dedim ama kabul etmiyor hiç bir şekilde gereksiz masraf olarak görüyor gelenler illaki altın takarlar diye düşünüyorum Ben. Her konuda hevesimi kırıyor eşim maalesef ki doğum yaptığımda da sadace foto çekimi ile yetindik misal ama Ben ondada evde ufak bir parti istemiştim cinsiyet partiside yapmadık hamile olduğumda da kutlama yapılmadı bana. Kedimin doğum gününü söylemiyorum bile O benim için çok üzücü idi zaten şimdi de diş buğdayı partisi yapılmıyor heves ettiğim hic bir konuda eşim benim kadar heycanlı değil ve yapmıyor bende küstüm tartıştık sizce ben haksızmıyım yani?
Allahım sağlık dert tasa vermesin. Çok gereksiz bana göre ama hevesinize birşey diyemem. Çocuğunuzun doğum gününe odaklanın bence

Bi dk bu uye aylar once milletin arabasina kendi binmek için cocuk otobusle gitsin diyen uye degil mi? Cocuk 8 yaslarindaydi diye hatirliyorum?

N Nurpnrr

Bu partileri isteyecek butceye sahip degilseniz, haddinizi bilip beklentilerinizi dusurmeniz gerekiyor.
7 yaşındaydı. Annesinin evinden de kocasını kovmuştu mal diyip. Kedi eziyetinden aklımda kaldı, hayvancağıza ayrı çocuğa ayrı üzülmüştüm.

Gelenlerin takacağı altının hesabına girdiyseniz dağa taşa saçacak paranız yok diye düşünüyorum.
Çevrenizin ortalaması da sizin gibi olsa kimse diş buğdayında altın takmaz bu devirde. Kimse de gelmez.
Evinizde aile arasında minik bir toplaşma yapabilirsiniz :)

Bi dk bu uye aylar once milletin arabasina kendi binmek için cocuk otobusle gitsin diyen uye degil mi? Cocuk 8 yaslarindaydi diye hatirliyorum?

N Nurpnrr

Bu partileri isteyecek butceye sahip degilseniz, haddinizi bilip beklentilerinizi dusurmeniz gerekiyor.

Konuyu okudum az önce. Ailesiyle tatile gidebilmek için 7 yaşındaki çocuğu muavine emanet edecek, 100-150 lira da para verecekmiş kendisi
Manyak herhalde.

kim senin bebeğinin dişi cikti diye altin taksın ya ne sacma bir kafa yapin var.
"her hevesim kırıldı" diyorsun bu üzücü ama heveslerin sacma sapan şeyler.
keske kendin gibi gosteris seven bir erkek bulsaydin. bazi insanlar- bazi yöreler cok sever. tanidigim bazi arnavutlar mesela , bir sey olsun da kutlama yapalim cemiyet yapalım diye beklerler. davetlere şıkır şıkır katılmayı da severler kendileri davet duzenlemeyi de. Bir arkadasim var hastane sunneti istiyordu bebekken yapalim bitsin diye arnavut kocasi, kvsi hatta kpsi bile karşi cikti "düğünsüz olmaz" diye. ben gitmedim ama resimlerini gördüm kır düğünü gibi sunnet yaptilar cocuga, annesi gelinlik gibi beyaz elbise giydi babaannesi abiyeler giydi, taki toreni oldu:) aklina gelecek her seyi onlar da yapti ceyiz cikarma bile şölenleydi, diş bugdayinda parti yaptılar, her dogumgunu konsept bir yerde...
keske daha kafa yapiniza uyan bir adam secseydiniz de her isteklerinizi sacma bulmasaydi
ama seçtiğiniz koca bu. ustelik evde tek maaşsiniz, istediginiz pahali partiye bir kurus katkıniz olmayacak. haliyle biraz parayi veren düdüğü çalar hikayesi, esiniz aileniz hayir diyorsa hayir olur . ille de hevesim var derseniz düğün altinlarinizi bozun kiyabilirseniz:) ama kiyamazsiniz.

Yengenççim arnavutuz ama bizimkilerde bile o kadar azınlık ile kaldılar ki bunu yapanlar. Azalarak bitsinler. Bıktık milletin her bokuna gitmekten. Ben bi nikah yaptım sonra ona bile gelmediler her haltına gittiklerimiz :)
Düğün yapmamışız diye gelmemişler 🫶

Ay ne saçma şeylere kafa yoruyorsunuz.
Gereksiz para tuzağı bu partiler, kutlamalar, vs.
O kadar gereksiz ki... İnanın çocuğunuz o partileri, eğlenceleri vs. hiç hatırlamayacak.
Siz yapmış olduğunuz ile kalacaksınız sadece.

Hadi onu geçtim de, bunları yapıp onca insan kalabalığını çekmeye de mi üşenmiyorsunuz.

2 evlat sahibiyim ikisinde de hiç birşey yapmadım.
Hiç pişman değilim, ne kendimi gereksiz masrafa ne de kalabalığa sokmuş oldum.

Ortalık zaten hastalık kaynıyor, çocuğu da gereksiz yere riske atacaksınız.

Bence aile bireyleri kediye parti yapılmayıp bebeğinize yapılmasına karşı çıkıyorlardır. İkisi arasındaki adaleti sağlamalısınız 😁kediye doğum günü yapmayıp bebeğe diş partisi ne demek? Çok evlat ayırıyorsunuz

Kutlama bahanesiyle bir araya gelinip muhabbet edilmesi, hoş vakit geçirilmesi, anı toplanması fikrine okeyim ama sizin önceliğiniz bu değil çünkü küçük bir kutlamayla gayet evde-bahçede gerçekleştirilebilecek bir aktiviteyi, mekan kapatmaya taşıyor ve gelenlerden altın almayı umuyorsunuz. Konunun ciddiyetini sorguladım. Gerçekten insanların çocuğunuza koştur koştur altın takmaya geleceğini mi düşünüyorsunuz?

Böylesi konuları genelde desteklerim "İnsanlar eğlenmeye bahane arıyorlar, neyi kutlamak istiyorlarsa kutlasınlar, isteyen esmerden sarışına döndüğü günü kutlasın" derim ama sizinki bütçenizi zorlamak, israfa kaçmak ve gösterişten ibaret.

Merhabalar hanımlar benim bebeğim 6 ay 20 günlük oldu bugün dişinin kafası gözüktü patlıycak yani uzun süredir bunu dile getiriyorum bebeğime diş partisi yapmak istiyorum diye eşime anneme vs ama asla kabul etmiyorlar diğer konularimdan hatırlayan varsa kedimin ilk yaş gününü de kutlamaya çok hevesledim ama eşim onuda yaptırmadı asla. Şimdi de bebeğimin ilk disi için ufak cafe tarzı bir yer kapatalım ve kutlama diş buğdayı partisi yapalım es dost arkadaş çağıralım hafif müzik eşliğinde pasta keselim koktey tarzı bir şey yapalım dedim ama kabul etmiyor hiç bir şekilde gereksiz masraf olarak görüyor gelenler illaki altın takarlar diye düşünüyorum Ben. Her konuda hevesimi kırıyor eşim maalesef ki doğum yaptığımda da sadace foto çekimi ile yetindik misal ama Ben ondada evde ufak bir parti istemiştim cinsiyet partiside yapmadık hamile olduğumda da kutlama yapılmadı bana. Kedimin doğum gününü söylemiyorum bile O benim için çok üzücü idi zaten şimdi de diş buğdayı partisi yapılmıyor heves ettiğim hic bir konuda eşim benim kadar heycanlı değil ve yapmıyor bende küstüm tartıştık sizce ben haksızmıyım yani?
Şaka mısınız? Paranız bol herhalde. Başkasının cebindeki altin ile plan yapılmaz. Eşiniz hakli...

Premses diş budağı için mutlaka otel salonu kiralayın, kafe vs az gelir,

Sondan gören zenginler hariç, zenginlerin bile yapacağı şey değil…

Normal halli insanlar özenirse de evde kutlar. Kimse yapma etme, neden yaptın da demez.

N Nurpnrr

Ay yeni okudum, bi de "Ben sordum kabul etti" gibi bir şey yazmış. 7 yaşındaki çocuğa sormuş ve kabul etmiş o da. :deli:
İnsan fake olduğunu düşünmeden edemiyor çünkü öbür türlüsü ciddi sıkıntılı bir şey.

Back
X