Bebeğimde FL kısalığı var

Off ya ben 38.haftamdayim fl boyu 32 baya fark var hic uzamams arti cok zayif uc kilo bile degil allahim sen yardim et bize

Kizlar icinizi rahat tutun ne olur hamileliginizi zehir etmeyin kendinize. Ultrason olcumleri oyle ince olcumler ki bir milim elleri kaysa haftalar fark ediyor.

Gebeligim boyunca yasadiklarimi anlatayim size.
Bir doktor kafasi 5 hafta onde gidiyor dedi, 2 gun sonra kendi doktorun tam haftasinda buldu

Detayli ultrasonda perinatolog 300 gr dedi, 2 gun sonra kendi doktorum 600 gr olctu.

Tek arter vardi bebegimde, dusuk kilolu dogar beslenemez dediler, 3700 gr dogdu.

Bir dedikleri bir dediklerini tutmadi acikcasi. Sonra doktorum kendi dedi elimiz milim kaysa butun olcum alt ust olur diye. Kapali kutu inanin...

Fl maduru oldugunuza gore biliyorsunuzdur flx7 bebegin boyunu verir. Arkadasima hep cok uzun olacak bebegin dediler kiz 39. Haftada 44 cm bebek dogurdu, ama 1 aylik kontrolde bebek 51 cm di. Ben simdi anlamadim, doktor fl kisaysa nasil uzun bebek olacak dedi, 44 cm dogduysa fl nasil uzun olabilir?
Ama fl kisa olmasina ragmen dogumdan sonraki 1 ayda bebek 7 cm buyudugune gore (ki su an da persentil hesabina gore uzun epey) bu fl nin hic bir anlami yok kisaymis ya da uzunmus...

Kendinizi yiyip bitiriyorsunuz biliyorum, bende ayni seyi yaptim bende fl kisaligi yoktu ama bir suru baska baska sikinti cekmistim hamilelikte. Benim 150 boyum var doktorlar annesi gibi kisa demekki dediler, 53 cm dogdu tospam.

Erken dogar kucuk dogar dediler, premature kiyafetler aldim tedbir amacli kaldi oylece... bos yere hamileligimi stres altinda gecirmisim, bugun tekrar hamile kalsam, doktor su olcumu onde bu olcumu geride dese yaw he he der cikarim odadan.

Doktorum hep sunu derdi bana, bebegimin durumundan dolayi: bobrek, kalp sorunlari olabilir, anomali olabilir, ivir olabilir zivir olabilir ama, bunlarin hepsi cok dusuk yuzdelerdir. Yani dusunun yer yuzunde cucelik ne kadar yaygin? Fl si kisa olan kiyamet gibi gebe var ama cuce insan sayisi bunlarin %1 i bile degildir. O yuzden her fl kisaligini cucelik diye tanimlamak dogru degildir. Cucelik sadece ihtimaller dahilindedir....

karartmayin icinizi o karninizdaki yavrucuklara yazik, omru hayatinizda en cok 2-3 kere hamile olursunuz diye tahmin ediyorum, cok keyifli gecirmeye bakin o donemi...

Bana doktorum dusuk kilolu dogabilir gelisim geriligi olabilir dediginde tavrim suydu: olsun hocam kucuk bebek iyidir tasimasi kolay olur:) tabiki isin esprisi bu ama olaylara boyle yaklasmayi deneyin, ve dogurup onu kucaginiza almadan sakin ama sakin umudunuzu yitirmeyin.

Dogumdan sonra goreceksiniz, bos yere zehir etmisim hamileligi diyeceksinjz kendinize...

Siz ne kadar rahat bir hamileik gecirirseniz bebeginiz dogdugunda o kadar mutlu bir bebek oluyor inanin. Strese sokmayin kendinizi, ben ettim siz etmeyin:) degmiyor cunku...

Uuuuuuuuu kucumenim benim diye sevin karninizi, takilmayin. Rabbim insallah en guzelinden verecek evlatlarinizi

Amaaan cok konustum, gidim de uyandirip tospami opeyim azicik:)

Merhaba kirmizi gitar allah bebisini sana bagislasin saglikla buyut insallah.icimi cok ferahlattin fakat bugune kadar okadar cok doktor gezdim ki hepside bir aydan fazla bacak boyu kisa dedi artik kabullenir oldum nekadar uzulsemde bende esimde uzunuz ailemizde kisa olan 165 boyunda dusun basta hersey normaldi birden boyle seylrn cikmasi hamilelgimi zehir etti ozurlude olabilr diyo bilmiyorum insallah soyledigin gibi olur bende cok okudum cok duydum gebelik boyunca sikinti cekip normal getiren ama bi doktorda sasmazmi ya hepsi ayni seyi soyluyo biride az bisey farkli bisey dese... Cok zor

Bisey sorcam kizlar; bu plesentadaki bebege giden kan akisini doktorlar normal bir ultrasyonda gorebilirmi bulundugum bolgede ayrintili ultrasyon yok bu yuzden ayrintili ultrasyona girmedim diger uc boyutlu olanlar vardi bakildi.her neyse bebegim cok zayif kalmis fl kisaligi disinda kilosuda az .beslenme duzenim iyi plesentadan suphe ettim acaba yetrrince beslemiyormu kan akisi yavas olabilir mi diye dusunuyorum oyle olsaydi sizde doktorlar bunu gorurmuydu ultrasyonda

Benim bebeğimin de 32. Hafta 4 haftaya çıkan fl kısalığı vardı. Sıkıntıdan 38. Hafta perinatoloğa gittim. Minyon olacak dedi. 48 cm 3200 doğdu. Gayet normal bir bebekti. Çok güzel emdi 2 ayda 6 buçuk kilo olmuştu. Şimdi 10 aylık 75 cm. 11 buçuk kilo. Yaşıtlarından iri bir bebek. Size moral olsun diye yzdım. Benim de bu sorunla ilgili bir konum var hatta. İçinizi ferah tutun. 1 aylık gerilikle cüce olmaz çocuk. Bebek anne karnında büyüdükçe, ölçümler sapıyor. Ben de o dönemler çok üzülmüş, uykusuz kalmıştım. Sağlıklı doğumlar, sağlıklı evlatlar dilerim hepinize.

Bu arada 3 günlükken 50 cm, 1 haftalıkken 52 cm, 2 aylıkken 62 cm ölçüldü boyu. Hızlı kilo aldı ve boy attı. Perinatolog 2800 gr falan olur demişti 3200 doğdu. Doğduktan sonra öyle hızlı büyüyorlar ki, şaşıracaksınız. Normal doğum yaptım, doğumum harika geçti, bebeğim sağlıklı doğdu. Kendinizi üzmeyin, son haftalar artık. Şu doğumları bi halledin, güzel haberlerinizi bekliyorum.

Gozun aydin insallah bizimde sonumuz oyle olur benim yaklasik bir hafta geride fl boyu baya acik bi fark bir aydan fazla ondan korkum var

Merhaba kirmizi gitar allah bebisini sana bagislasin saglikla buyut insallah.icimi cok ferahlattin fakat bugune kadar okadar cok doktor gezdim ki hepside bir aydan fazla bacak boyu kisa dedi artik kabullenir oldum nekadar uzulsemde bende esimde uzunuz ailemizde kisa olan 165 boyunda dusun basta hersey normaldi birden boyle seylrn cikmasi hamilelgimi zehir etti ozurlude olabilr diyo bilmiyorum insallah soyledigin gibi olur bende cok okudum cok duydum gebelik boyunca sikinti cekip normal getiren ama bi doktorda sasmazmi ya hepsi ayni seyi soyluyo biride az bisey farkli bisey dese... Cok zor
Soyledim ya, arkadasimin uzun olacak dediler de 44 cm dogdu cocuk 1 ayda 7 cm uzadi. Onun fl kisaligi fark edilmedi mesela.

Tabiki her ihtimal var ama ona bakarsan cok saglikli denen bebekler icin de var o riskler. Bak ekim annelerinde bir suru kisi ayni anda dogurduk. Hepsinin bebegi gebelik takipleri boyunca mukemmel cikiyodu kontrollerde, annelerin sorunlari oluyodu sadece iste rahim yetmezligi erken dogum eiskleri gebelik szehirlenmesi vs, benim bebegimde surekli ultrasonda birseyler cikiyordu olcumlerinde vs. Dogurduk 10 cocuktan 8 i kuveze girdi bizim masallahimiz vardi. Yani hic anlayamiyorlar onu merak etme

Bende tek arter vardi, bunu arastirirken bir hikayeye denk gelmistim paylasayim.

Kizin birinin bebeginde tek arter xikiyor, kiz 5 farkli doktor geziyor profesorler perinatologlar arastirma hastaneleri. Hepsi tek arter diyo. Kiz dogum yapiyo dogumhanede doktoru kiza donuyo diyo ki, 2 arter degil 3 arter varmis gorememisiz birini....

Anliyorum insallah bizde saglikla kucagimiza aliriz insallah dedigin gibi olur coook asiri sitres ve sikinti yapiyom elimde olmadan.

Son günleriniz artık kendinize bebeginize yazık yapmayın çok zor bir durum biliyorum muallakta kalmak belirsizlikler acabalar içinizi kemiriyordur.cücelikle ilgisi olduğunu düşünmüyorum ben sizin en iyisini tabiki rabbim bilir ama Sizinkiler minyom bi bebek olucak üzüldügünüz bu günler yanınıza zarar kalacak.

Inssallah. evet gunlermi sayiyorum doguma on gun kaldi sonucu nu yazacagim buraya insallH sizlere guzel haberler veririm benim gibi olan annelere morel olurum insallH cuce olmasnada takilmym artik saglikli olsn zihinsel ve bedenen bi sakatlik bisey olmasin kisa olsun bisey olmaz dua edin bize tek siginagim rabbim yuzumuzu guldurur insallah. Cok teskkur ederim

Bisey sorcam kizlar; bu plesentadaki bebege giden kan akisini doktorlar normal bir ultrasyonda gorebilirmi bulundugum bolgede ayrintili ultrasyon yok bu yuzden ayrintili ultrasyona girmedim diger uc boyutlu olanlar vardi bakildi.her neyse bebegim cok zayif kalmis fl kisaligi disinda kilosuda az .beslenme duzenim iyi plesentadan suphe ettim acaba yetrrince beslemiyormu kan akisi yavas olabilir mi diye dusunuyorum oyle olsaydi sizde doktorlar bunu gorurmuydu ultrasyonda
Canım geçmiş olsun inşallah sağlıkla kavuşursun bebeğine kan akımı için illa detaylı ultrasona girmene gerek yok doopler cihazı olsa yetiyor detaylıda ek olarak organlara vs bakıyolar araştır hastaneleri arayıp sor doopler çoğu yerde oluyor

X