Bebeğimde FL kısalığı var

Elif1424

Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2017
72
38
32
32 haftalık hamileyim. 24. Haftadan itibaren bebegimin bacak ve kollarinda gelisim geriligi yasandi. Su an 5 haftalık gerilik var. Perinatoloji uzmani gördu. Cücelik yani akondroplazi teşhisi kondu. Çaycı hüseyin gibi olacak dendi. Amniyo yapmadılar. Bu durumu yasayip saglikli bebek sahibi olan varmı? Lütfen cevap...

Geçmiş olsun canm Allah ım şifa versn. Konu hakkında bi bilgim yok sadece konum gozuksun istedim

32 haftalık hamileyim. 24. Haftadan itibaren bebegimin bacak ve kollarinda gelisim geriligi yasandi. Su an 5 haftalık gerilik var. Perinatoloji uzmani gördu. Cücelik yani akondroplazi teşhisi kondu. Çaycı hüseyin gibi olacak dendi. Amniyo yapmadılar. Bu durumu yasayip saglikli bebek sahibi olan varmı? Lütfen cevap...
Perinatoloji uzmanı bu tanıya nasil vardı.fl ve humerus kısaligi ile mi sadece.
Gönlünüzu refah tutun rabbim sağlıkla kucağıniza almayi nasip inşallah

Canım bu durumlarda yanılma payı çok oluyo hiç stres yapma doguma da az kalmış Rabbim sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah

Perinatoloji uzmanı bu tanıya nasil vardı.fl ve humerus kısaligi ile mi sadece.
Gönlünüzu refah tutun rabbim sağlıkla kucağıniza almayi nasip inşallah
Evet yalnızca fl ve hl kısalığı ile bu tanı kondu. Amniyosentez vs yapılmadı. Yalnızca ultrason görüntüleriyle akondroplazi yani cücelik dendi... Amin inşallah hamilelik dönemim zehir oldu sonu güzel olur umarım :KK43:

Konuyla ilgili hiç bir bilgim yok maalesef yardımcı olamayacağım . Ama çook dua edeceğim
Rabbim yüzünüzü güldürsün inşallah hayırlı sağlıklı gelir bebeğin.

Çok ümitsiz davranma bende çok hikayeler okudum hatta yine bu sitede bi arkadaşa çocuğun engelli doğacak çünkü detaylı ultrasonda elleri yapışık gözükmüş,doğum anına kadar da çok üzülmüş tabiki ama rabbimin mucizesi rabbim ne derse o,çocuk ne engelli ne de elleri yapışık,sapasağlam dünyaya gelmiş hiç üzülme sürekli kendini oku bende de ikili testim riskli çıktı 1/50 ama çok hikaye makale okudum tam tersi çıkanlar bile var,ben kendimi artık rabbime emanet ettim kafamın kurcalanmasına kimseye müsade etmemeye çalışıyorum sende hiç üzülme rabbim büyüktür başka doktora da git istersen ama kendini üzme bebişin de etkilenir.

Çok ümitsiz davranma bende çok hikayeler okudum hatta yine bu sitede bi arkadaşa çocuğun engelli doğacak çünkü detaylı ultrasonda elleri yapışık gözükmüş,doğum anına kadar da çok üzülmüş tabiki ama rabbimin mucizesi rabbim ne derse o,çocuk ne engelli ne de elleri yapışık,sapasağlam dünyaya gelmiş hiç üzülme sürekli kendini oku bende de ikili testim riskli çıktı 1/50 ama çok hikaye makale okudum tam tersi çıkanlar bile var,ben kendimi artık rabbime emanet ettim kafamın kurcalanmasına kimseye müsade etmemeye çalışıyorum sende hiç üzülme rabbim büyüktür başka doktora da git istersen ama kendini üzme bebişin de etkilenir.
Ben de benimle aynı durumda olupda soylenenlerin aksi çilan kisiyi cok okudum insallah öyle olur. Allah hepimize yardım etsin evlatlarımiz sag sağlim gelsin insallah. Allah büyüktür umudumuz her zaman var çok şükür. Insallah sağliklı dogduklarini da bildiririz buradan..

Yaşadıklarınin bikac ay önce aynısını ben yaşadım arkadaşım.uzun kemikleri bizim de kisa çıkıyordu (kol ve bacak kemikleri).perinatoliji doktoruna cüce olcaktir belki dediğimizde bu öyle bişey degil . öyle bişey olsaydı ilk haftalarda bu meydana çıkıyor demişti.
Allah sağlıkla sihhatle kucağıniza almayı nasip etsin dua edeceğim senin için

inşaallah canım,sen herşeyi okuma boşver yatmadan önce süt iç beslenmene dikkat et gerisi rabbime kalmış.Sağlıklı sıhhatli doğumlarımız olsun inşaallah:emir_bebek:

Yaşadıklarınin bikac ay önce aynısını ben yaşadım arkadaşım.uzun kemikleri bizim de kisa çıkıyordu (kol ve bacak kemikleri).perinatoliji doktoruna cüce olcaktir belki dediğimizde bu öyle bişey degil . öyle bişey olsaydı ilk haftalarda bu meydana çıkıyor demişti.
Allah sağlıkla sihhatle kucağıniza almayı nasip etsin dua edeceğim senin için
Ilk haftalarda hicbir sıkıntımiz yoktu. 24. Haftadan itibaren geri kalmaya basladık. Gebeligimi takip eden doktorum ben genetik oldugunu dusunuyorum ama perinatolog görsün dedi. Gittik. Direk yüzümüze çaycı hüseyin gibi olacak dendi. Ama bu yapılirken herhangi bir test uygulanmadı. Yalnizca ultrason bulgularıyla bu teşhis konuldu. Umarım yanılırlar. Sen kaç haftalık hamilesin arkadaşim. Gelisimde hala gerilik devam ediyor mu?

Detaylı ultrasona girdin mi canım
20. Haftada ilk olarak girdim. O zaman hicbir sıkıntı yoktu. Hatta doktor çok sağlıklı bir bebek diyerek bizi gönderdi o gün. 24. Haftada geri kalmaya başlayınca perinatologlarda bir daha girdim. O zaman da cüce denildi

istersen başka doktora git belki o başka türlü söyler çapa da prof.ler var birde oraya git istersen detaylı ultrasonda bir sıkıntı yoksa içini ferha tut doktorun tavrını da beğenmedim terbiyesiz ne demek"çaycı hüseyin gibi olacak" alay eder gibi manyakmıdır nedir.

X