• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimde egzama

birdelimuallime

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
2.769
6.331
158
Konum taşınmazsa sevinirim zira diğer forumlarda yeteri kadar tavsiye alamıyoruz ve benim cidden tavsiyelere ihtiyacım var.
Bebeğim 68 günlük oldu ve yaklaşık 1 aydır yanaklarında kızarıklıklar var vücudunun diğer kısımlarından sadece boyun kısmında ve sırtında hafif şekilde var. Başlarda isilik zannettim ama geçmeyince bir doktora gittik egzama olduğunu muhtemelen sütümden bebeğime geçtiğini gıda alerjisi olduğunu söyledi süt ve süt ürünlerini yumurtayı kesmemi istedi, poğaça pasta börek tereyağ yani içine yumurta ve süt ürünü giren hiçbir şey yemememi söyledi sadece ankara markanın makarnasinı tüket dedi. Yemeyi keseli yaklaşık 15 gün oldu ama cildinde çok bir değişiklik olmadı, aynı şekilde bebeği alerji olan arkadaşımla konuşunca yediğim her şeyden şüphelenmem gerektiğini söyledi iki gün önce konuştuk ve onun da yönlendirmesiyle kahvaltıda sadece zeytin akşam da ankara markanın makarnasinı yemeye başladım bebegimin cildi temizlenince tek tek yediklerimi test edip alerjiye sebep olan şeyi bulacaktım gayet de umutluyum-dum! Ta ki forumlardaki yorumlara bakana kadar ömür boyu geçmeyebilir demişler yaa böyle çaresi olmayan ölümcül bir hastalık gibi bahsedilmiş moralim şu an yerlerde ve üzüntüden ne yapacağımı şaşırdım. Sizlere danışmak, açıkçası biraz rahatlamak için yazayım dedim. Başına gelen var mıdır nasıl atlattınız beni bir rahatlatın nolur

Egzama olduğundan eminmisiniz bi doktora daha götürün isterseniz

Bebeğiniz daha minicik öpülmekten felan tahrişte olmuş olabilir

Benim bebegimde 5aydir var. Öncelikle moralinizi bozmayın. Cok zor bozmamak kabul ediyorum benim bebegimin tam silindi dedikce bin kat kotu halde tekrar cika çıka sinirlerim yıprandı zira. Cildiyeye goturmediyseniz Cildiyeye götürün keza gida alerjisi tek sebep degil bazen sadece cilt kurulugundan da olabiliyor sürekli nemli tutmak gerekiyor .alerji testi de yaptirdim ben mesela sadece yumurtaya cok dusuk oranda alerjisi çıktı. Bir şey yemeyince de sutumuz kesiliyor bu seferde ve lutfen tek doktorla direk diyet diyen doktorla sınırlı kalmayın. Gıda alerjisinin başka türlü belirtileri de olabiliyor egzamayi tek basina belirti olarak kabul etmiyor bazi alerji doktorları.

Konum taşınmazsa sevinirim zira diğer forumlarda yeteri kadar tavsiye alamıyoruz ve benim cidden tavsiyelere ihtiyacım var.
Bebeğim 68 günlük oldu ve yaklaşık 1 aydır yanaklarında kızarıklıklar var vücudunun diğer kısımlarından sadece boyun kısmında ve sırtında hafif şekilde var. Başlarda isilik zannettim ama geçmeyince bir doktora gittik egzama olduğunu muhtemelen sütümden bebeğime geçtiğini gıda alerjisi olduğunu söyledi süt ve süt ürünlerini yumurtayı kesmemi istedi, poğaça pasta börek tereyağ yani içine yumurta ve süt ürünü giren hiçbir şey yemememi söyledi sadece ankara markanın makarnasinı tüket dedi. Yemeyi keseli yaklaşık 15 gün oldu ama cildinde çok bir değişiklik olmadı, aynı şekilde bebeği alerji olan arkadaşımla konuşunca yediğim her şeyden şüphelenmem gerektiğini söyledi iki gün önce konuştuk ve onun da yönlendirmesiyle kahvaltıda sadece zeytin akşam da ankara markanın makarnasinı yemeye başladım bebegimin cildi temizlenince tek tek yediklerimi test edip alerjiye sebep olan şeyi bulacaktım gayet de umutluyum-dum! Ta ki forumlardaki yorumlara bakana kadar ömür boyu geçmeyebilir demişler yaa böyle çaresi olmayan ölümcül bir hastalık gibi bahsedilmiş moralim şu an yerlerde ve üzüntüden ne yapacağımı şaşırdım. Sizlere danışmak, açıkçası biraz rahatlamak için yazayım dedim. Başına gelen var mıdır nasıl atlattınız beni bir rahatlatın nolur
Canm sakın moralini bozma ama anlattığın gibi bende yaşadm süt ve süt urünu tuketmedim gezmediğim doktor kalmadı kuzuma çare bulamadım en sonunda kanında asit var dediler karaciğeri bitti kuzumun 7 aylıkta yavrumu kaybettim şuan ölü gibi yaşıyorum

Canm sakın moralini bozma ama anlattığın gibi bende yaşadm süt ve süt urünu tuketmedim gezmediğim doktor kalmadı kuzuma çare bulamadım en sonunda kanında asit var dediler karaciğeri bitti kuzumun 7 aylıkta yavrumu kaybettim şuan ölü gibi yaşıyorum
Başın sagolsun cok ama cok üzüldüm rabbim sabirlar versin:(

Kusura bakma bu haldeyken soruyorum ama,belirtileri neydi acaba? Yani bebegindeki belirtiler neydi

Egzama olduğundan eminmisiniz bi doktora daha götürün isterseniz

Bebeğiniz daha minicik öpülmekten felan tahrişte olmuş olabilir
Ben de öyle düşünüyordum açıkçası çünkü internetten egzama resimlerine bakıyorum çok ağır şekilde geçiren bebeler gördüm benimki yüz kısmında daha çok yanaklarda var. Herkesi peşinen uyardım öpülmeyecek diye bakalim 1 ay daha gözlemleyeceğim umarım geçer. Yaşadığım lanet olasi şehirde 1 tane iyi cocuk doktoru yok yine de başka doktora daha gitmemde fayda var dediginiz gibi

Benim bebegimde 5aydir var. Öncelikle moralinizi bozmayın. Cok zor bozmamak kabul ediyorum benim bebegimin tam silindi dedikce bin kat kotu halde tekrar cika çıka sinirlerim yıprandı zira. Cildiyeye goturmediyseniz Cildiyeye götürün keza gida alerjisi tek sebep degil bazen sadece cilt kurulugundan da olabiliyor sürekli nemli tutmak gerekiyor .alerji testi de yaptirdim ben mesela sadece yumurtaya cok dusuk oranda alerjisi çıktı. Bir şey yemeyince de sutumuz kesiliyor bu seferde ve lutfen tek doktorla direk diyet diyen doktorla sınırlı kalmayın. Gıda alerjisinin başka türlü belirtileri de olabiliyor egzamayi tek basina belirti olarak kabul etmiyor bazi alerji doktorları.
Cidden hiçbir şey yemiyorum suyla yaşıyorum şu anda sütümün yüzde doksanı kesin sudur o derece. Umarım egzama degildir ve dediginiz gibi sadece cilt kurulugundan ibarettir:(
Peki sizinki neyden kaynakliymis bulabildiniz mi

Ben de egzama var. Tam 4 senedir ayak bileklerimde geçmiyor da. Muhtemelen benim bebeğim de de olacak. Ama geçmez diye bir şey Yok. Ömrü billqh çekecek evet ama illa hayatının her döneminde olmayacak. Mesela benim 29 yaşıma kadar hiç çıkmadı ama 29 yaşında stresten bir patlak verdi daha da geçmedi.

Bir arkadaşımın bebeğinde de oldu bir kaç ay sonra geçti. Hemen geçmedi ama sonuçta geçti. Üzülmeyin.

Ben de öyle düşünüyordum açıkçası çünkü internetten egzama resimlerine bakıyorum çok ağır şekilde geçiren bebeler gördüm benimki yüz kısmında daha çok yanaklarda var. Herkesi peşinen uyardım öpülmeyecek diye bakalim 1 ay daha gözlemleyeceğim umarım geçer. Yaşadığım lanet olasi şehirde 1 tane iyi cocuk doktoru yok yine de başka doktora daha gitmemde fayda var dediginiz gibi
İnşallah geçer bir an önce rabbim şifasını versin kuzunun

Ben de egzama var. Tam 4 senedir ayak bileklerimde geçmiyor da. Muhtemelen benim bebeğim de de olacak. Ama geçmez diye bir şey Yok. Ömrü billqh çekecek evet ama illa hayatının her döneminde olmayacak. Mesela benim 29 yaşıma kadar hiç çıkmadı ama 29 yaşında stresten bir patlak verdi daha da geçmedi.

Bir arkadaşımın bebeğinde de oldu bir kaç ay sonra geçti. Hemen geçmedi ama sonuçta geçti. Üzülmeyin.

1 saat önceye kadar gayet normal karşıladığım zamanla geçeceğine inandığım bir durumdu ama yorumları görseniz aklınız durur soluğu burada aldım resmen. Umarım benim bebişin de geçer

Geçmiş olsun canım bizde de var, yedi aylık olacağız.. 4.aydan beri var.. Bizde hep gaz sancısı vardı.. Aşırı gazlı diyorduk meğerse alerjiden dolayı huysuzlanıyormış oğlum.. 3 aylıkken kanlı kaka yaptı.. Doktora yazdım bakso damla verdi. Alerjiden şüphelenmedi.. Sağolsun buradaki arkadaşlar alerji olabilir dediler.. Tıp Fakültesinde alerji bölümüne gittik.. Testler yapıldı.. Kanda alerji değeri yüksek çıktı.. Üstelik diyet yapıyordum.. Yani diyetin dışındakilere de alerjisi vardı.. Kanda süt negatif, yumurtaya çok az alerji çıktı, deri testleri negatifti.. Ama ben süt ürünleri, yumurtayı kestim.. Devam edince balık eti ve tahini de kestim.. Şimdi kesildi kan ve mukuslu kakası.. Ama egzama ne yazık ki duruyor.. Kortizonlu ilaç kullanıyorum haftada iki gün. Ondan sonra sönüyor, izi belli tabi dikkatle bakan görüyor. Sonraki günler tekrar kızarıyor tekrar sürüyorum.. İnşallah düzelirler.. Elbet geçiyor.. Doktor bize bile 9.aydan itibaren geçebilir dedi.. Çevremde 4 yaşında olan alerjik çocuk var.. Daha yeni başladı peynir yemeye.. Ne güzelmiş tadı diyor :) bu zamana kadar yemedi ama Allaha şükür çok sağlıklı bir çocuk.. Allah dermansız dert vermesin canım.
Paketli, hazır gıda da tüketme.. Yüzünü nemli tut, ona uygun krem ile..

Cidden hiçbir şey yemiyorum suyla yaşıyorum şu anda sütümün yüzde doksanı kesin sudur o derece. Umarım egzama degildir ve dediginiz gibi sadece cilt kurulugundan ibarettir:KK43:
Peki sizinki neyden kaynakliymis bulabildiniz mi
Öncelikle yanlış olmasın dediğim egzama yine ama alerjiden degil de cilt kurulugu sebebinden olusan egzama türü. Atopik dermatit olarak geçiyor. Malesef en son gittiğim cildiyeci kisa süreli kullanilacak kortizonlu krem verdi nemlendirici zaten kullaniuorum ona devam dedi. Ama faydasini görüyorum su an kremlerin insallah cikmaz diyede dua ediyorum. Bebeklik egzamasi dedi yuruyunce gecer buyuk ihtimalle diyor .nacizane bir kac önerim olacak olursa kiyafetlerini sadece sabun tozuyla yikayin gerekirse bi daha durulama yaptırın. Yumusatici hic kullanmayın bana tum doktorlarin onerisi bu oldu. Benim yasadigim şehir hava olarakta su olarakta sert oldugu icin ekstra olarak mustelanin staletopia serisinin banyo suyuna konulan yagini kullaniyorum nemli kalsin su yumusasin diye

başka bir doktora gösterdiniz mi? ay okumayın öyle şeyler kimbilir kimler neler neler yazıyor ne ölümcülü ya.kıyafetlerini yıkadığınız deterjan alerjisi bile olabilir.egzama çok yaygın bir şey, hassas ciltler hemen bu reaksiyonu verir.sıkmayın canınızı benim etrafımda gördüğüm bebeklerin nerdeyse tamamında egzama ve tahriş türevi şeyler oldu.başka doktorlara gidin.

1 saat önceye kadar gayet normal karşıladığım zamanla geçeceğine inandığım bir durumdu ama yorumları görseniz aklınız durur soluğu burada aldım resmen. Umarım benim bebişin de geçer
İnternete kalsa hepimiz ölüydük.

Sadece kaşımamasına dikkat edin. Kaşıntı azdırıyor geçmesini güçleştiriyor.

O yorumlara bakacak olursak bebegim kesin astım olacak ilerde. Ama etrafımda egzaması olup çok şükür astımıfalan olmayan cocuklar var. Alerjiden de suphe ediyorsaniz mesela afedersiniz kakasi yeşil oluyor mu veya sumukumsu sekilde mi bunu doktora gitmeden once bakin gerekirsw fotografini çekip gösterin

Birde genetik oluyormuş.. Ben "yok canım bizde yok, genetik değil Vs" demiştim.. Eşimde öyle demişti. Birgün kvler bize geldiler.. Eşimin kardeşi oğlumu görünce, "aaa ablamın oğlunun da kafasında çıkardı bundan" dedi.. Meğer ailelerinde varmış.. Alerji olduğunu bilmemişler.. Eskiler ya önemsememişler ya da h.caya gidip okutmuşlar faydası olacak gibi..
Eşine sor bakalım, onda olmuş mu? Belki "şunu yedikten sonra kızarırdım, şu yaşımda kırmızı leke vardı" gibi birşeyler diyebilir.. Yol göstermiş olur size.. Birde çamaşırlarını ekstra bir daha durulayın.. Deterjanı bile hassasiyeti olabilir.. Rabbim şifalarını versin insallah.

Bahsettiğin şey 2 aylık bebeğimde vardı
Her gün 2 kere yüzü için nemlendirici kullandım geçti.
Denedin mi nemlendirici

Başın sagolsun cok ama cok üzüldüm rabbim sabirlar versin:KK43:

Kusura bakma bu haldeyken soruyorum ama,belirtileri neydi acaba? Yani bebegindeki belirtiler neydi
cildi komple kızarıyordu dokunduğumda hep ıslaktı suluydu vücudu komple hep inliyordu canım kuzum öpmeye kiyamadım o hasret içimi bitiriyor bir anne 9 ay karnında taşıyor doğduğunda öpmek okşamak istiyor ben doya doya öpemedim o hasret kaldı içimde ya rabbim sen kimseye yaşatma :( :(

Back
X