- 25 Ağustos 2016
- 2.769
- 6.330
- 158
- Konu Sahibi birdelimuallime
-
Hangi nemlendiriciyi alacağımı bilemedim hiç kullanmadım da canım sen hangisini kullanmıştın mustelakin nemlendiricisinden çok memnun kalmışlar ama bilemedimBahsettiğin şey 2 aylık bebeğimde vardı
Her gün 2 kere yüzü için nemlendirici kullandım geçti.
Denedin mi nemlendirici
Doğduğundan beri kıyafetlerini sabun tozuyla yıkıyorum ama yumuşatıcı kendimi kıyafetlerimde kullanıyordum hemsiremiz de dedi bebeginkini neyle yıkıyorsan kendininkini de öyle yıka parfüm kullanma dedi onlara da dikkat ediyorum şimdi nemlendirici almadım hiç bebegimin yüzü için onda kararsizim ama mustelayi çok duydum sanırım onu deneyeceğimÖncelikle yanlış olmasın dediğim egzama yine ama alerjiden degil de cilt kurulugu sebebinden olusan egzama türü. Atopik dermatit olarak geçiyor. Malesef en son gittiğim cildiyeci kisa süreli kullanilacak kortizonlu krem verdi nemlendirici zaten kullaniuorum ona devam dedi. Ama faydasini görüyorum su an kremlerin insallah cikmaz diyede dua ediyorum. Bebeklik egzamasi dedi yuruyunce gecer buyuk ihtimalle diyor .nacizane bir kac önerim olacak olursa kiyafetlerini sadece sabun tozuyla yikayin gerekirse bi daha durulama yaptırın. Yumusatici hic kullanmayın bana tum doktorlarin onerisi bu oldu. Benim yasadigim şehir hava olarakta su olarakta sert oldugu icin ekstra olarak mustelanin staletopia serisinin banyo suyuna konulan yagini kullaniyorum nemli kalsin su yumusasin diye
Çok geçmiş olsun umarım bizimki de geçer yaabenim kizimda 1.5 yasina kadar devam etti bazen sanki bi yere carpmis gibi yara olurdu.hem yanaginda hemde vucudunda yara seklindeydi kac doktora goturduk korkmayin gececek dedi cok sukur gecti
Cok üzüldüm,bir anne olarak icim yandı.acınızi anlayabiliyorum.rabbim sabirlar versin.basiniz sagolsun tekrarcildi komple kızarıyordu dokunduğumda hep ıslaktı suluydu vücudu komple hep inliyordu canım kuzum öpmeye kiyamadım o hasret içimi bitiriyor bir anne 9 ay karnında taşıyor doğduğunda öpmek okşamak istiyor ben doya doya öpemedim o hasret kaldı içimde ya rabbim sen kimseye yaşatma
Babe marka benimkiHangi nemlendiriciyi alacağımı bilemedim hiç kullanmadım da canım sen hangisini kullanmıştın mustelakin nemlendiricisinden çok memnun kalmışlar ama bilemedim
Çok sağol canım bende o umutla yaşıyorum umuduma tekrar kavuşmak onu doya doya öpmek koklamakCok üzüldüm,bir anne olarak icim yandı.acınızi anlayabiliyorum.rabbim sabirlar versin.basiniz sagolsun tekrarcennetin en guzel yerinde o suan ❤
Bizde kaşıntı olmamasina ragmen bepanthol un sensiderm kremini önerdi doktor onu kullaniyorum kortizonsuz hem .iyide nemlendiriyor. Ama önce bir cildiyeci görsün yinede benceHangi nemlendiriciyi alacağımı bilemedim hiç kullanmadım da canım sen hangisini kullanmıştın mustelakin nemlendiricisinden çok memnun kalmışlar ama bilemedim
Bende bugün Prof.gittim ama alerji testi yaptırmadan geldim.Sırttan cilt testi yapılıyormuş korktum.Sonra kendi gittiğim rutin doktorumuz herzaman pozitif çıkmıyor defi.Sanırım süt içince oluyor.Benim bebeğim anne sütü alıyor.Süt ürünleri derken herşeyi mi kestin?yoğurt peynir gibi?Geçmiş olsun canım bizde de var, yedi aylık olacağız.. 4.aydan beri var.. Bizde hep gaz sancısı vardı.. Aşırı gazlı diyorduk meğerse alerjiden dolayı huysuzlanıyormış oğlum.. 3 aylıkken kanlı kaka yaptı.. Doktora yazdım bakso damla verdi. Alerjiden şüphelenmedi.. Sağolsun buradaki arkadaşlar alerji olabilir dediler.. Tıp Fakültesinde alerji bölümüne gittik.. Testler yapıldı.. Kanda alerji değeri yüksek çıktı.. Üstelik diyet yapıyordum.. Yani diyetin dışındakilere de alerjisi vardı.. Kanda süt negatif, yumurtaya çok az alerji çıktı, deri testleri negatifti.. Ama ben süt ürünleri, yumurtayı kestim.. Devam edince balık eti ve tahini de kestim.. Şimdi kesildi kan ve mukuslu kakası.. Ama egzama ne yazık ki duruyor.. Kortizonlu ilaç kullanıyorum haftada iki gün. Ondan sonra sönüyor, izi belli tabi dikkatle bakan görüyor. Sonraki günler tekrar kızarıyor tekrar sürüyorum.. İnşallah düzelirler.. Elbet geçiyor.. Doktor bize bile 9.aydan itibaren geçebilir dedi.. Çevremde 4 yaşında olan alerjik çocuk var.. Daha yeni başladı peynir yemeye.. Ne güzelmiş tadı diyor :) bu zamana kadar yemedi ama Allaha şükür çok sağlıklı bir çocuk.. Allah dermansız dert vermesin canım.
Paketli, hazır gıda da tüketme.. Yüzünü nemli tut, ona uygun krem ile..
Yaptırmasan da olur canım.. Aynen, pozitif iken negatif çıkabiliyor bebeklerde.. Benim oğlumda anne sütü alıyor.. Benim yediğim, içtiğim sınırlandı yani.. Süt alerjisinde süt, yoğurt, peynir, tereyağı, margarin, krema Vs bu ürünleri içeren tarhana, erişte, pişirdiğimiz kekler, süt ürünü içeren tatlılar, peynir altı suyu içeren paketli gıdalar, yine dışarda yediğimiz yoğurtla marine edildiği için tavuklu gıdalar, üzerine tereyağ, margarin sürülen poaça Vs vs vs.. Bunlar ve bunları içeren gıdalar kesiliyor kısaca.. Biz yumurta içeren gıdaları, balığı, tahini hep kestik.. Aylar oldu yemiyorumBende bugün Prof.gittim ama alerji testi yaptırmadan geldim.Sırttan cilt testi yapılıyormuş korktum.Sonra kendi gittiğim rutin doktorumuz herzaman pozitif çıkmıyor defi.Sanırım süt içince oluyor.Benim bebeğim anne sütü alıyor.Süt ürünleri derken herşeyi mi kestin?yoğurt peynir gibi?
Çok geçmiş olsun ve çok saol cvp verdiğin için.Uzun bit süreç bizi bekliyor.Herşey deneme yanılma yoluyla olacak sanırım.Nemlendirici bile doktor deneyeceksin değişi.Her krem her çocuğa iyi gelemeyebilirmiş.Zor bir süreç çünkü iki gün önce iyiydi dün çok kötü oldu.Ne iyi geliyor ne gelmiyor anlamak gerçekten zor.Allah hepimizin yardımcısı olsunBebeklerimize şifa olsunYaptırmasan da olur canım.. Aynen, pozitif iken negatif çıkabiliyor bebeklerde.. Benim oğlumda anne sütü alıyor.. Benim yediğim, içtiğim sınırlandı yani.. Süt alerjisinde süt, yoğurt, peynir, tereyağı, margarin, krema Vs bu ürünleri içeren tarhana, erişte, pişirdiğimiz kekler, süt ürünü içeren tatlılar, peynir altı suyu içeren paketli gıdalar, yine dışarda yediğimiz yoğurtla marine edildiği için tavuklu gıdalar, üzerine tereyağ, margarin sürülen poaça Vs vs vs.. Bunlar ve bunları içeren gıdalar kesiliyor kısaca.. Biz yumurta içeren gıdaları, balığı, tahini hep kestik.. Aylar oldu yemiyorum
Amin canım inşallahÇok geçmiş olsun ve çok saol cvp verdiğin için.Uzun bit süreç bizi bekliyor.Herşey deneme yanılma yoluyla olacak sanırım.Nemlendirici bile doktor deneyeceksin değişi.Her krem her çocuğa iyi gelemeyebilirmiş.Zor bir süreç çünkü iki gün önce iyiydi dün çok kötü oldu.Ne iyi geliyor ne gelmiyor anlamak gerçekten zor.Allah hepimizin yardımcısı olsunBebeklerimize şifa olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?