Bebeğimde egzama

Bahsettiğin şey 2 aylık bebeğimde vardı
Her gün 2 kere yüzü için nemlendirici kullandım geçti.
Denedin mi nemlendirici
Hangi nemlendiriciyi alacağımı bilemedim hiç kullanmadım da canım sen hangisini kullanmıştın mustelakin nemlendiricisinden çok memnun kalmışlar ama bilemedim

benim kizimda 1.5 yasina kadar devam etti bazen sanki bi yere carpmis gibi yara olurdu.hem yanaginda hemde vucudunda yara seklindeydi kac doktora goturduk korkmayin gececek dedi cok sukur gecti

Doğduğundan beri kıyafetlerini sabun tozuyla yıkıyorum ama yumuşatıcı kendimi kıyafetlerimde kullanıyordum hemsiremiz de dedi bebeginkini neyle yıkıyorsan kendininkini de öyle yıka parfüm kullanma dedi onlara da dikkat ediyorum şimdi nemlendirici almadım hiç bebegimin yüzü için onda kararsizim ama mustelayi çok duydum sanırım onu deneyeceğim

Çok geçmiş olsun ama korkmayın geçiyor. Ben bizzat şahidim geçtiğine. 2 yaşından sonra tekrar çıkmadı çok şükür. Egzemayi tetikleyen şeyi bulmanız lazım yediklerinden de olabilir kullanılan kimyasallardanda olabilir. Bizimkisi daha çok deterjanlar ilgiliydi. Bitkisel ürünlere geçip deterjani hayatımızdan çıkarınca egzema da düzeldi. Boynunda kol kenarlarında ayağında sırtında ve bezin kestiği yerlerde yırtık gibi oluyordu resmen ağlıyordu çocuk acısından ama suan hicbisey yok. Zamanla vucut bagisiklik kazanip yeniyor hic korkmayın. Alerjen gidalardan uzak durun ve bebeğinizin kıyafetlerini 2ser kez durulayın makinede. Parfumlu ürün kullanmayin

Cok üzüldüm,bir anne olarak icim yandı.acınızi anlayabiliyorum.rabbim sabirlar versin.basiniz sagolsun tekrar cennetin en guzel yerinde o suan ❤

Hangi nemlendiriciyi alacağımı bilemedim hiç kullanmadım da canım sen hangisini kullanmıştın mustelakin nemlendiricisinden çok memnun kalmışlar ama bilemedim
Babe marka benimki
Mustela alacaktım kalmamıştı eczanede
Egzama dedi sağlıkocağında aşı yapan hemşire
Ama sadece kurulukmuş. 2 gün sürmeyeyim yine oluyor
Sadece yanaklar alın boyun ve ensede vardı

Bizde kaşıntı olmamasina ragmen bepanthol un sensiderm kremini önerdi doktor onu kullaniyorum kortizonsuz hem .iyide nemlendiriyor. Ama önce bir cildiyeci görsün yinede bence

Benim kızı da da doğultan göz kapaklarında egzama var . İlk zamanlar doğum kekesi dedi doktor . Bir sürü göz doktoruna götürdüm . En son cildiyeye götürdüm . İlk bes gün günde sadece bir kere kortizonlu krem kullandım . Daha sonra sarı hametan ve coresatin diye bi krem kullandım hergün . Şuan dokuz aylık . Dışardan bakınca göz kapaklarında hiçbirşey kalmadı . Ama ne yazıkki ek gıdada yumurtayı deneyince hiç gecmemiş gbi tekrar çıktı . Yine aynı kremleri kullanınca gecti . Ama şuan yumurta ve içinde yumurta olan hiçbirşeyi veremiyorum . Bana da iki yaşına kadar genelde geciyor dediler . Umarım gecer . Çünkü herşeyin içinde yumurta var

Bende bugün Prof.gittim ama alerji testi yaptırmadan geldim.Sırttan cilt testi yapılıyormuş korktum.Sonra kendi gittiğim rutin doktorumuz herzaman pozitif çıkmıyor defi.Sanırım süt içince oluyor.Benim bebeğim anne sütü alıyor.Süt ürünleri derken herşeyi mi kestin?yoğurt peynir gibi?

Yaptırmasan da olur canım.. Aynen, pozitif iken negatif çıkabiliyor bebeklerde.. Benim oğlumda anne sütü alıyor.. Benim yediğim, içtiğim sınırlandı yani.. Süt alerjisinde süt, yoğurt, peynir, tereyağı, margarin, krema Vs bu ürünleri içeren tarhana, erişte, pişirdiğimiz kekler, süt ürünü içeren tatlılar, peynir altı suyu içeren paketli gıdalar, yine dışarda yediğimiz yoğurtla marine edildiği için tavuklu gıdalar, üzerine tereyağ, margarin sürülen poaça Vs vs vs.. Bunlar ve bunları içeren gıdalar kesiliyor kısaca.. Biz yumurta içeren gıdaları, balığı, tahini hep kestik.. Aylar oldu yemiyorum

Çok geçmiş olsun ve çok saol cvp verdiğin için.Uzun bit süreç bizi bekliyor.Herşey deneme yanılma yoluyla olacak sanırım.Nemlendirici bile doktor deneyeceksin değişi.Her krem her çocuğa iyi gelemeyebilirmiş.Zor bir süreç çünkü iki gün önce iyiydi dün çok kötü oldu.Ne iyi geliyor ne gelmiyor anlamak gerçekten zor.Allah hepimizin yardımcısı olsunBebeklerimize şifa olsun

Amin canım inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…