Bebeğimde alerji mi var?

Lady Guinevere

“Size Nasıl Geliyorsa”
Kayıtlı Üye
6 Mart 2024
10.044
8.574
163
29
Kızlar günaydın..

Bebeğimin doğumundan beri artan sivilceleri vardı. Ben alerjiden şüphelendim ama çocuk doktorumuz yenidoğan sivilcesi olduklarını ve ilerleyen aylarda gececeklerini söyledi.

Ona okay dedik.. Son bir haftadır bebeğim günde 4-5 kez kusmaya başladı. Onu da bebeği sallamaya başladık ondandır dedim.

Bugün sabah bebeğimin altını temizlerken ıslak mendile toplu iğne ucu kadar kan geldi. Kakası her zamanki gibiydi. Hemen doktora gittik. Muayene etti çatlak göremedi. Alerji için su an süt diyeti vermicem cünkü sütünü azaltır, elerji olduğundan tam emin olmadan diyet yapmayalım dedi. Tekrarlarsa kan fotoğrafını cekip göstermemi istedi. Hametan krem verdi belki minik çatlaklar vardır diye.

Bebeğim 3050 doğdu. Su an 4200 ve 27 günlük. Doktor kilo alımı iyi olduğu için alerji olduğunu düsünmüyorum dedi. Alerjilerde bebek çok kilo alamıyormus.

Bu durumu yasayan var mı? Bir de yenidoğan kakası nasıl olmalı hiç anlamıyorum. Benim cocugu. bayağı sıvı kaka yapıyor ama bez suyunu çekince kayı olan kısım kalıyor bezin üzerinde. Yesil-sarı kaka yapıyor hala ve günde 4-5 kez kakalı bez alıyorum. Sizce alerji var mı?

Kaka konuna yorum yapmıştım ama buna da yapayım benimki 4 aylık oldu sadece anne sütü alıyor ve bazen günde 7-8 kere bile kaka yaptığı oluyor çünkü anne sütü çok kolay sindirildiği için bu kadar fazla kaka yapıyorlar.
Bir de benim doktorum iyi emen Bebek iyi kaka yapar demişti ve kaka rengi sarı yeşil falan olması normal

Sütü sindirince o şekilde yağlı gibi oluyor kakası merak etme sen biraz panik yaptın sanırım. Kan da olabiliyor ufak tahriş ya da çatlak olabiliyor bizde de oldu . Kusması da normal daha çok küçük kilo alımı da iyi senin biraz rahatlaman lazım bence

galiba öyle çok evhamlıyım galiba

Merhaba, kızım yaklaşık 1 buçuk aylık olduğundan kakasında nokta kadar kan görmüştüm tabi eş zamanlı kakasında mukusta oluyordu bunlar zaten alerjiye işaret ediyordu. Doktorumuz et ve süt ürünlerin kesmem gerektiğini söylemişti bende diyet yapmaya başlamıştım ama açıkçası tam olarak neye alerjisi olduğunu hiç bir zaman tespit edememiştik zaten şükürler olsun ki 2 2 buçuk ay sonra küt diye kesildi hem mukus hem kan. Ayrıca belirtmek isterim ki kilo alımı doğduğundan beri hep normal gitti alerjisi olduğu zaman zarfında bile kilo alımı etkilenmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…