Bebeğim

1impossiblelove

Hoșgeldin gün ıșığım
Kayıtlı Üye
14 Mart 2018
1.545
2.886
29
Kızlar bebeğim 13 gün sonra 4 aylık olacak
İki gündür iştahı azaldı ne mama yedire biliyorum ne beni emiyor.
Salyaları akıyor sürekli tükürük çıkartıyor avuçlarını ısırıyor hırslı hırslı
Çok huysuz bu kadar erken diş çıkarıyor olabilir mi acaba

Evet canım olabilir yada belirtileri de erken başlamış olabilir bnm kızım da öyle oldu 5.ayda da dişi çıktı :anne:

Oglum 4 aylik ayni durum bir aydir bizdede var doktora sordum bu aylarda tüküruk bezleri cok calisir oyuzdrn hemen dis cikmaz dedi bir aydir surekli üst degistiriyoruz eller hep agzinda git gide artiyor bakalim ne zaman gelecek dis..

Evet, olabilir şimdiden başlamıştır...İnşallah çabuk atlatır..

Oglum 4 aylik ayni durum bir aydir bizdede var doktora sordum bu aylarda tüküruk bezleri cok calisir oyuzdrn hemen dis cikmaz dedi bir aydir surekli üst degistiriyoruz eller hep agzinda git gide artiyor bakalim ne zaman gelecek dis..
Kızım iştahlı bebek fakat iki üç gündür mamayı da memeyi reddediyor fa

Diştendir, benim oğlumun da 4 aylıkken başladı 7 aylıkken iki diş birden çıkardı. Ben hiç jel krem vs kullanmadım, tavsiye de etmem. Zorlamayın bir kaç güne alacaktır memeyi.

Canım reddediyor diye vermemezlikten yapma bu dönemlerde bebeklerde böyle birşey oluyor bnm kızım da bırakmaya çalıştı 3 aylıkken zorla emzirmistim anne sütünü bırakmasın diye böyle bir dönem geçiriyor minikler sağlıkla büyüsün inşallah

Diştendir, benim oğlumun da 4 aylıkken başladı 7 aylıkken iki diş birden çıkardı. Ben hiç jel krem vs kullanmadım, tavsiye de etmem. Zorlamayın bir kaç güne alacaktır memeyi.
zaten mama takviyeli yiyordu fakat şimdi mamayı da reddediyor zorla yediriyorum ağlaya ağlaya yoksa hiç istemiyor yemek. Dün hep kucakta gezdik çok zor uyudu gece saatlerce uyumadı

Canım reddediyor diye vermemezlikten yapma bu dönemlerde bebeklerde böyle birşey oluyor bnm kızım da bırakmaya çalıştı 3 aylıkken zorla emzirmistim anne sütünü bırakmasın diye böyle bir dönem geçiriyor minikler sağlıkla büyüsün inşallah
Evet zorla emzirmeye çalışıyorum
benim sütüm yetmediğinden Doktor mama takviyesine vermişti onu da reddediyor hiçbir şey yemek istemiyor

zaten mama takviyeli yiyordu fakat şimdi mamayı da reddediyor zorla yediriyorum ağlaya ağlaya yoksa hiç istemiyor yemek. Dün hep kucakta gezdik çok zor uyudu gece saatlerce uyumadı
Ağrısı acısı var annesi. Çok zor. Benim de bebeğim o zamanlardan geçti, geçiyor. Sabredin ağlatmayın. Kucakta vermeye çalışın. Tutmuyorsa zorlamayın elbet alacak.

Bu aylarda meme reddi olabiliyormus doktor kesinlikle birakma agliyor diye vermemezlik yapma yoksa birakir emmeyi demisti agrisi vardir kuzumun yazik belki dis geliyordur cani acidigi icin yemek istemiyordur bizimkide tam tersi uykusundan aglayarak uyaniyor cok mizmiz surekli memede durmak istiyor hep kucakta olmak istiyor..

Hep dişe odaklanmışsınız ama idrar yolu enfeksiyonu falan da geçiriyor olabilir. Her zaman ateş olmayabiliyor. Aynısını yaşadım 4 aylıktı kızım asla yemek istemiyordu ve uyku düzeni cok bozulmuştu. Rutin kontrole götürdüm ama doktorum bu ay az kilo almış diğer aylara göre diye tahlil istedi ve sonuç idrar yolu enfeksiyonu. Devam ederse götürün sağlık ocağında vs. de verebilirsiniz tahlil yaptırın içiniz rahat etsin.

Ayakta emzirmeyi dene yuruyerek dene olabiliyor bu aylarda. Dis de olabilir tabi ustune. Bilmedigin seyleri bitkisel icerikli de olsa ondan bundan duyup vermemelisin. Bitkisel demek saglikli demek degil maalesef.

X