- 21 Eylül 2017
- 642
- 1.818
- 113
- 34
- Konu Sahibi Minnakeller
-
Benim oğlum ancak 3 ay kadar emdi sonra mamaya ağırlık verdim mecbur
5 buçuk aylıkken yani senin gibiyken yoğurda başladım ama kendi mayaladığım yoğurt tabi... çok az ama ilk etapta 3 gün boyunca 1-2 tatlı kaşığı kadar... ilk başta 1 tatlı kaşığı ver bakalım alerjisi olmazsa daha sonra devam edersin doktorunada danış istersen.. ek gıdaya 3 gün kuralıyla başlanıyor zaten ama emzirmeye devam et tabi keşke bende emzirebilseydim nasip işte...
Oğlum şuan 10 aylık... sormak istediğin bişey olursa sorabilirsin:)
5. ayda gittiğimizde bir sıkıntı yoktu. önceki aya göre 350gr almış demişti doktor. ben de yoğurt mayalayım bi kaşık vereceğim bakalım.Kilo alimı nasıl?
Ben kızım 5 aylıkken başlamıştım ek gıdaya,doktorumun önerisiyle zira sütüm öyle aşıri fazla değildi,mama verme ufak ufak tattırarak başla demişti ek gıdaya.
İlk yoğurt mayalayıp vermiştim formul mamadan,sonra sebze suyu,sonra meyve püresi derken ayına uygun gıdalara teker teker deneterek başladık. Zaten tadımlık başlanıyor öyle doyana kadar yedirilmiyor ilk etapta. Miktar sonradan artıyor. Önemli olan anne sütü,ek gıda sadece alişması için veriliyor başlarda.
Doktorunuz ile konusun derim. Kilo alımına göre sizi yönlendirir diye düşünüyorum.
Her ay kontrolde şunu da verebilirsin,buna da başlayalım diye bilgilendiriyordu doktorumuz ayına göre yemesi gerekenleri.
kıyamam tatlışaBen aynı sorunu kızım üç aylık yaşıyorum formül mamaları ya kusuyor ya içmiyor sütüm desen yetmiyor elleri hep ağzında ne yapacağımı şaşırdım
Bende kizim 5 aylikken basladim ek gidaya. Kilo alimi nasil ? Benim kizim az kilo aldigi icin doktor benim sutumu sagdirip bakmisti 4 aylikti o zaman. Şimdilik yeter demisti 5 ayda da ek gidaya baslatti yavas yavas. Hem emzirdim hem pure verdim. Bi sıkıntı da yasamadim. Doktorunla gorusup durumu anlatip ek gidaya baslayabilirsin bence :)
Anladım. doğru söylüyorsunuz su içmeyi bazen unutabiliyorum. kuruntum da olmuş olabilir. mama vermem zaten. yoğurt vereceğim biraz.Var olan süt nasıl yetmez? Gelmiş bir kere, aradan 5 ay geçmiş. Eğer su tüketiminizi azalttıysanız, emzirme sıklığını düşürdüyseniz yetmiyor olabilir tamam. Ama durup dururken çocuk aç kalmaz.
Hafif hafif ek gıdalara başlayabilirsiniz. Mama vermeyin. Kızım 1 yaşında bilr memeyr yapışıktı. Az olduğundan değil, dönem dönem buna bağımlı olduğundan. Duygusal bir açlık gibi.
Evet doktorum ilk basta blendirdan gecir oyle ver demisti. Ama kizim bi sure sonra onu tukurmeye basladi. Bende buharda hasladiktan sonra catalla ezip suzgecten geçirdikten sonra verdim. Kivami koyultunca sapur supur yemeye basladi. Eger sutunuz doyurmuyorsa mecbur kaliniyo iste5 aylıkken kilosu iyi demişti doktor. benimde sağdığımda çok süt çıkmıyor. sebze püresi mi verdiniz. blendırdan falan çekip.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?