Bebeğim

5. ayda boyu 64cm kilosu 6590gr. benim kızımda 3280gr doğmuştu. iki katı olmuş aslında 5. ayda. yardımcı oldu söyledikleriniz çok teşekkür ederim

Evet canım önce yoğurtla başlanıyor azar azar... daha sonra patates havuç kabak haşlanıp tahta kaşıkla ezilip veriliyor içine mutlaka azıcık zeytinyağı tabi...rondo blender kullanma demişti doktor
Meyveleri püre yapmak için cam rende en iyisi:) özellikle şeftali ve kayısı gibi meyveler yumuşak ve tatlı olduğu için severek yerler:) bide yumurta sarısı ilk etapta sadece yarısı ilerleyen zamanlardada 1 tam yumurta sarısı... tabi bunlar ilerki zamanlarda... 1 yaşından önce inek sütü, bal ,çilek, yumurta beyazı yasak... bunlar alerjiktir çünkü
zamanı gelince kendi yaptığım mama tariflerindende veririm istersen...besleyici olmasına özen gösteririm bu arada atak dönemlerindede meme reddi olabiliyor bi süre sonra tekrar dene belki şuan atak dönemidir:)

Cocuk doktorunuzla gorusun. O size gwrekli yonlendirmeyi yapar. Kilo aliminda sorun varsa mama onerir 6 ay dolana kadar. Benimki gb mama almazsa ek gidaya basla der. Ben 5 aylik iken doktor yonlendirmesiyle ek gidaya basladom. Kilo aliminda sorun yoksa emzirmeye devam. Dis donemi memeye duskun oluyorlae. Benimki 1 yasinda 3 gundur geceleri emmeye kalkiyor.( oncesinde boyle huyu yoktu) dis cikarma donemi oluyor boyle. Bende yanima alip emziriyorum beraber uyuyoruz. Etrafa degil doktorunuza ve annelik hissinize guvwnin lutfen.

Sütü gerçekten yetmiyor olamaz mı bir insanın ? Benim yetmedi mesela bebeğim kilo verdi her annenin sütü bebeğine yeter deyip duruyorlar yetmeyince yetmiyor sık sık emzirme olayına gelince sekiz saat emzirdim oturduğum yerde hiç kalkmadan daha ne kadar sık olsun.
Konu sahibine gelince bebek büyüyor midesi genişliyor siz doktora bir danışıp başlayın bence ufaktan

Katılıyorum süt psikolojiden bile çok etkileniyor sırf üzüntü stres yüzünden tamamen kesilebiliyor... Her insanın süt kalitesi bile bir değil yediğin içtiğinlede fark ediyor benimde südüm şelale gibi akardı ilk zamanlar sonra sağardım 2 saatte bir sağmama rağmen yine azaldı bitti gitti

Bu konuyla ilgili bir yazı daha yazdım onu okuyun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…