• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim :(

Enerji atacak doğal bi alan kalmadığı için her çocuk artık böyle. Oğluna ne dediler bilmiyorum ama gelişimi gayet iyiydi bişeyi yoktur bence için rahat olsun

Sınıf arkadaşlarına göre konuşması geriymiş teşhis bu ki sınıfı 9 kız 3 erkek ve kızlar 3 erkekten ileri konuşma konusunda,zaten genelde de kızlar ileri değil mi dil konusunda

Yine herkes doktordan daha doktor maşallah. Tamam, herkes değilse de bir çok yorumcu... Kadın çocuğunun doktoruna güvenmesin ama burada onun çocuğuyla ilgili hariçten gazel okuyan herkese güvensin, iyiymiş...

Doktor teşhis koymamış. Sadece "şüphelenmiş", önce bunun bir ayrımına varalım. Şüphelendiği durumun bir uzman tarafından kontrol edilmesini önermiş. Ne iyi doktormuş. Bence doktorunuzu dinleyin, vakit kaybetmeden uzmana götürün. Normalse durum ne mutlu, ha bir sorun varsa da geç kalınmadan gereği yapılmaya başlanır en azından.

Kardeş doktor sadece otizm var mı yok mu diye doktora yönlendirmiş bunda kötü birşey yok siz de dediniz ben her şeye hayır dedim diye yani o da şüphelenmiş
O yaş için gelişim kademeleri bunlar doktor o nedenle bu soruları yöneltmiş ama gelişimde tabiki bireysel farklılıklar vardır
Yani çok takılmadan doktora gidin ilaç vermez korkmayin

Aynisi yine bizde de oyle. Benim ki de boga. Tabiatlari oyle herhalde.
Hatta ben 4. Yasinda karate kursuna falan gondermeyi bile dusundum enerjisini atmasi kolay olsun diye. Kosacak, kacacak boks yapacak. Normal bir oyunumuz yok hic. En son basketbolla bulduk dogru oyunu. Evde potasi var. Sirilsiklam olana kadar oynuyor. Bu tarz bir aktiviteye alistirmaya calisabilirsiniz.

Bizde futbol oynuyoruz evde,babayla ikisi kaçıyo ben kovaliyorum bidr ogla 28 ay ben baktım kendimi sorguluyorum neyi yanlış yaptık acaba diye, daha doktora gitmeden bunalıma girdim

Konuya astroloji katmayayım ama tipik koç burcu, hareketli bir çocuk, artık çocukların hareketli olması da sorun olmuş zahir,öyle kanepe tepelerinde gezmiyo hareketli olupta ama koşmalı kaçmalı oyunları seviyo

biliyorum çünkü ben de aynı anlattığın gibiyim bir koç olarak :) biraz büyüyünce bungee jumping yapacak, korkuluklarda falan yürüyecek.. bir de korkunç ve anlamsız bir hırs olacak.. olacak yani biliyorum :)

Haa bu arada ilk kizim 3,5 yasinda konustu.5,5 yasinda 1. Sinifa basladi.ogun bugun hep sinifin en iyi ilk iki uc ogrencisinden oldu.simdi lise bir.
Derste dinledigiyle yetindi.tekviye ders almadan basardi.
Yani bunlari ornek olsun diye veriyorum.aman diyim yanlis yorumlanmasin.

Sınıf arkadaşlarına göre konuşması geriymiş teşhis bu ki sınıfı 9 kız 3 erkek ve kızlar 3 erkekten ileri konuşma konusunda,zaten genelde de kızlar ileri değil mi dil konusunda

Bizim sınıfta 14 çocuk var hepsinin de dil gelişimi aynı düzeyde benimki hariç
Yani artık 4 yaşındalar, bu yaşta erkek kız ayrımı olmuyo dil konusunda.
Sana göre sıkıntı var mı peki konuşmasında?

biliyorum çünkü ben de aynı anlattığın gibiyim bir koç olarak :) biraz büyüyünce bungee jumping yapacak, korkuluklarda falan yürüyecek.. bir de korkunç ve anlamsız bir hırs olacak.. olacak yani biliyorum :)

Bunu demeyeydin iyiydi
Demek ben hiç rahat yüzü görmicem hep yüreğim ağzımda olacak mikemmellll :)

burdan anlayamazsınız evde cok tv izletmeyin ve emzik surekli agzinda olmasın otizm teshisi kolay konmuyor tıp fakultesine falan goturun bir seyi yoktur sakin olun ama goturun ..

Bizim sınıfta 14 çocuk var hepsinin de dil gelişimi aynı düzeyde benimki hariç
Yani artık 4 yaşındalar, bu yaşta erkek kız ayrımı olmuyo dil konusunda.
Sana göre sıkıntı var mı peki konuşmasında?

Sıkıntı hızlı konuşması olabilir yani derdini hemen anlatmaya çalıştığında atıyorum her yer demiyo da her her diyo her yer yerine

Yine herkes doktordan daha doktor maşallah. Tamam, herkes değilse de bir çok yorumcu... Kadın çocuğunun doktoruna güvenmesin ama burada onun çocuğuyla ilgili hariçten gazel okuyan herkese güvensin, iyiymiş...

Doktor teşhis koymamış. Sadece "şüphelenmiş", önce bunun bir ayrımına varalım. Şüphelendiği durumun bir uzman tarafından kontrol edilmesini önermiş. Ne iyi doktormuş. Bence doktorunuzu dinleyin, vakit kaybetmeden uzmana götürün. Normalse durum ne mutlu, ha bir sorun varsa da geç kalınmadan gereği yapılmaya başlanır en azından.

elbette doktora gitsin, zaten hiçbir sorun olmasa bile bir pedagog un gözetiminden geçmeli çocuklar ama sevde doktor kurbanı biri olarak doktorların anneleri ultra panik yapmalarını da doğru bulmuyorum ben.. ben oğlumu 2 aylıkken rutin kontrole götürdüm, adam baktı baktı bu çocukta makat darlığı var kaka yapamıyor dedi.. ama günde 3 kere yapıyor dedim az dedi, bana bir çubuk verdi kaka yapmasına yardımcı olmak için.. düşündükçe deliriyorum ben cahil bir kadın olup onu uygulayabilirdim de.. sonra kendi doktoruma mail attım, o doktoru hemen şikayet et dedi adam. böyle 2-3 egsantrik olay daha yaşayınca açıkçası güven kaybı oldu bende.. o yüzden en az 3 farklı doktorun daha fikrini almak gerek paniklemeden önce diye düşünüyorum artık..

Merhaba kızlar, iyisiniz inşallah.. Ben bugün sabahtan beri cok kötüyüm. İçim karardı resmen.. Konu yavrum olunca içim çok kötü :KK43:
Bugün bebeğimi aşıya götürdüm. 18 aylık oğlum. Doktor muayene etti. Parmağıyla bir yeri işaret edip oğluma "Bak, ne var orada?" deyip bakıp bakmadığını kontrol etti. Tekrarlardı bunu. Oğlum bakmadı oralara. Sonra ismiyle seslendi, seslendi bakmadı..

Sonra "Parmağıyla bir şeyleri işaret edip anne bak der gibi sana gösteriyor mu?"dedi. "Hayır" dedim :KK43:
"Anne, baba, gel, git bir şeyler söyleyebiliyor mu?" Dedi. "Hayır"
"Anne bak, kırıldı. Bak, bozuldu." Der gibi bir şeyi sana getirip gösteriyor mu?" dedi. Yine "Hayır" dedim. Yok göstermiyor.. Ama o sırada çocuğun çok uykusu vardı. Huysuzdu. Bize cevap vermemesi normaldi gibi... Bende çocuğun hareketleri evde normalse bile özellikle dikkat etmemişim sanırım, bir de o anın stresiyle hep "Hayır, değil" deyip durdum.. Çocuk orada doktora da cevap vermeyince "acaba hep mi bu şekildeydi" diye düşündüm. Çok kötü oldum. Doktor "1.5 yaşındaki bebeklerin bunları yapması beklenir. Yapmazsa sıkıntı vardır." Dedi. Beni çok korkuttu. Çocuk psikiyatrisine gitmemizi istedi.

Eve gelince çocuğun karnını doyurdum, uyuttum. Uyanınca ismiyle seslendim, ne zaman seslensem döndü baktı. Bir yeri işaret ettiğimde, her zaman olmasa da baktı. Dönüp baktığında içime su serpildi ama şimdiye kadar bana bir yeri işaret edip gösterdiği hiç olmadı. Anne baba demiyor..

Ama oyuncaklarıyla oynayınca, arabasını elime veriyor sürmemi istiyor. Bunu yapıyor mesela.. Priz koruyucusunun, prize takıldığının farkında. Onu bir yerde bulsun oraya takmak istiyor. Bir şeylerin kapagını eşleştirebiliyor.

Bu arada doktor birde "Seslere duyarlılığı var mı, tepkileri var mı?" Dedi. Evet var. Ama "Elektirik süpürgesinin sesinden korkuyor" dediğimde bununda bir bulgu olduğunu söyledi. Nasıl yani.. Sonuçta 18 aylık bebek bu. Korkması anormal mi gerçekten? Sizin ki korkmaz mı?

"Yaşıtlarıyla oynuyor mu?"dedi. Yan yana gelince hepsi oyuncaklara dadanıyor zaten. Yani birbirleriyle çok bir uyum içinde olmuyorlar. Hatta birbirlerinin elinden oyuncak alıyorlar. O yaşta başka nasıl oynayabilirler ki? Anlayamadım ben. Ama içime de kurt düşürdü.

Psikiyatri doktoru ilaç veriyormuş galiba. Ben şuan ki durumda buna ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. Neden ilaç içsin ki şimdi bu çocuk.. Ne ilacı içecek :KK43: Sizce buna gerek var mı?

18-19 aylık bebeği olan arkadaşlar, içimi biraz olsun rahatlatmanıza çok ihtiyacım var. Sizin bebeğiniz bunlara tepki veriyor mu? Konuşuyor mu? Eliyle bir yeri işaret edebiliyor mu? Etmiyorduysa da ne zaman etmeye başladı..
Canım üzüldüm inşallah hiç bir sorun yoktur evladında
İyi düşünmeye çalış
❤️❤️

elbette doktora gitsin, zaten hiçbir sorun olmasa bile bir pedagog un gözetiminden geçmeli çocuklar ama sevde doktor kurbanı biri olarak doktorların anneleri ultra panik yapmalarını da doğru bulmuyorum ben.. ben oğlumu 2 aylıkken rutin kontrole götürdüm, adam baktı baktı bu çocukta makat darlığı var kaka yapamıyor dedi.. ama günde 3 kere yapıyor dedim az dedi, bana bir çubuk verdi kaka yapmasına yardımcı olmak için.. düşündükçe deliriyorum ben cahil bir kadın olup onu uygulayabilirdim de.. sonra kendi doktoruma mail attım, o doktoru hemen şikayet et dedi adam. böyle 2-3 egsantrik olay daha yaşayınca açıkçası güven kaybı oldu bende.. o yüzden en az 3 farklı doktorun daha fikrini almak gerek paniklemeden önce diye düşünüyorum artık..
Ben bu konuda gereksiz panik yaptıran bir doktor göremedim. Kimi insanlar kesinlikle kendi veya çocukları hakkında olumsuz bir şey söylenmesine dayanamıyorlar, "benim çocuğumda nasıl bir sorun olur, olamaz bu, benimki sağlıklı, her çocuk gibi" vs inkarlık yaşıyorlar. Bence bu da doğru değil. Başka doktorlara gösterme fikrine katılıyorum, ama "doktorlara", burada hiç bir bilgisi olmayan sıradan insanlara değil. Benim tahammül edemediğim şey, insanların "bilmiyorum" demeyi bilmeyip burada doktorun dediğini aklınca çürütmesine. Bu konu sahibi cahil bir kadınsa gayet de burada her denilene eyvallah deyip işin ehli yerine buradakilere güvenecektir. Az okumadık burada.

Benim oğlum 2 yaşına kadar sadece 3 kelime söyledi iki yaşında ben onu doktora götürmeye karar verdiğim zaman bir açıldı ki uzun ve anlaşılır cümleler kuruyordu o zamandan beri bı daha susturamadik hala çok konuşur. Ki 8 yaşında şu an. Ayrıca 3 yıl öncesine kadar sadece süpürge değil fon makinesi, supurge, blendir,düğüne gittiğimizde müzikten yani sesi yüksek çıkan herşeyden çığlık çığlığa ağlayarak kacardi. Şu anda aglamiyor ama hala yüksek sesten hiç hoşlanmaz. Ve oğlum yaşıtlarına göre daha üstün bir zekaya sahip. Oğlunda muhtemelen bir sorun yok canım. Olsa sen anne olarak fark ederdin. Ama kendi içinin rahat etmesi için bir çocuk doktoruna götür ve bir sorun olmadığını kendin de duyup rahatla derim.

Ben bu konuda gereksiz panik yaptıran bir doktor göremedim. Kimi insanlar kesinlikle kendi veya çocukları hakkında olumsuz bir şey söylenmesine dayanamıyorlar, "benim çocuğumda nasıl bir sorun olur, olamaz bu, benimki sağlıklı, her çocuk gibi" vs inkarlık yaşıyorlar. Bence bu da doğru değil. Başka doktorlara gösterme fikrine katılıyorum, ama "doktorlara", burada hiç bir bilgisi olmayan sıradan insanlara değil. Benim tahammül edemediğim şey, insanların "bilmiyorum" demeyi bilmeyip burada doktorun dediğini aklınca çürütmesine. Bu konu sahibi cahil bir kadınsa gayet de burada her denilene eyvallah deyip işin ehli yerine buradakilere güvenecektir. Az okumadık burada.

Ama burada kimse doktora goturme bir seyi yoktur demedi ki sevde.. baska konularda deniyor evet ama bu konuda okumadim en azindan.. doktora giden cocuk hem uykusuz hem de tedirgin oldugu icin komutlara cevap vermemis olabilir dedik cunku konu sahibi hemen ilac verdirtmem diye endiseyle dalmis olaya.. evde de komutlara cevap verdigi icin rahat olsun.. amac onu rahatlatmak yani teshis koymak degil ki :)

Ama burada kimse doktora goturme bir seyi yoktur demedi ki sevde.. baska konularda deniyor evet ama bu konuda okumadim en azindan.. doktora giden cocuk hem uykusuz hem de tedirgin oldugu icin komutlara cevap vermemis olabilir dedik cunku konu sahibi hemen ilac verdirtmem diye endiseyle dalmis olaya.. evde de komutlara cevap verdigi icin rahat olsun.. amac onu rahatlatmak yani teshis koymak degil ki :)

Ben genel olarak mükemmelliyetçi biriyim oğlum 2 aylıkken yani bende hormonlar tavanken dahi bu bebenin kafa otoban gibi oldu yaw demistim annem eşim kusur bulma cocuga dedi ama göz var izan var yani, sırtüstü çok yatırdık demek ki dedim yan yatma yastığı aldım bir o yana bir bu yana derken kafayı düzelttik

Yani kendi adıma ben kusursuz çocuk doğurdum türü anne degilim ama gerçekten bizim ülkede uzman geçinen çok ve gereksiz panik yaptırıyorlar sevde abd de yaşıyo orda daha farklıdır tabi

Bana çocuk doktoru bu çocuk küçük ve mikrosefali demişti beyin cerrahiye yolladı bizi, neyse gittik bet beniz atmış tabi, doktor dedi ki siz ne kararsanız çocuğunuz o kadar çocuğun bedeni ne kadarsa da kafası ona göre orantılı, insanı deli ediyolar dan demeden güm diyerek

Back