bebeğim ve uyku...

inekobasi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
3.726
11.974
408
İstanbul
merhabalar.. 4 ay 20 günlük bir bebeğim var. bebeğime tek başıma bakıyorum önceleri gaz sancılarımız oluyordu ve bu donemde sallanmaya alıştı. sallanmadan uyumuyor. ve malesef çingene salıncağı denen ilkel salıncaktan yaptık eve. onda rahat uyuyor. ama ne zamana kadar onda uyuyabilir ki ve sallanmak bebege zararlı mıdır? tesekkurler şimdiden..

ayakta sallamak zararlı dıye bılıyorum..
basını saga sola savurduğu ıcın..

cıngene besıgı vücut olarak sallıyor,dıger besıkler gıbı..
bebekte sanırım anne karnındakı pozısyonu aldıgndan rahat edıyor orda..

benımkı kucakta emerek uyumaya alıştı bebeklıgınden berı..
sımdı 13 aylık hala oyle uyuyor..

sallanmadam büyüyen mi var.bende dahıl çoğumuz sallanarak buyuduk ya ayakta ya besıkte.bı sıkıntımda yok çok şukur
benım kızda ayakta sallanmaya alıştı .zararından degılde alışkanlıgı bıraksın devam etmesın ıstıyorum ama nasıl bıraktırcam bılmıyorum.

Benim oğlum da kolikdi, çok zorlanıyoduk mecbur sallıyorduk. Bizde çingene beşiği vs denedik şimdi hala ayakda uyuyor gündüzleri, ama gece yanımızda uyumaya alıştı

alıştırmamak için yaptığım tüm mücadeleleri ben kaybettim ve kızımda sallanarak uyudu büyüdü :(
malesef rahatsızlandığı bir dönemde başladım sallamaya ve o günden sonra sallanmadan uyumaz olmuştu
çingenenin dediği gibi
:1:
evladımın hasta olduğuna yanmam da
huy değiştirdiğine yanarım

merhabalar.. 4 ay 20 günlük bir bebeğim var. bebeğime tek başıma bakıyorum önceleri gaz sancılarımız oluyordu ve bu donemde sallanmaya alıştı. sallanmadan uyumuyor. ve malesef çingene salıncağı denen ilkel salıncaktan yaptık eve. onda rahat uyuyor. ama ne zamana kadar onda uyuyabilir ki ve sallanmak bebege zararlı mıdır? tesekkurler şimdiden..

Allah sağlıkla büyütmeyi nasip eder inş :) Uyku meselesi insanı ciddi anlamda yıpratıyor gerçekten. Bebeğiniz salıncakta deliksiz uyuyor mu? Yoksa sık uyanmalar yaşıyor musunuz? Bebeğiniz için oluşturduğunuz bir uyku rutini var mı? Bence tüm bu soruların cevaplarına göre bir karar verin. Belki de sallanma olayını değiştirebilirsiniz. En nihayetinde uyku öğrenilen bir alışkanlıktır. Elbette çocuğun kendi kendine yatağında uyuması en sağlıklısı :)

bişi olmaz ondan

kundak ve yürüteç kullanmayın onlar cok zararlı bılgınız olsun

günde bir bardak zahter( kek cayı ) ıcın
bır bardak ada cayı bebegınıze ve sıze ıyı gelıcektır

uyku duzenını rahatlatır bılgınız olsun

bebekler bir şeye illa ki alışıyor,yapacak bir şey yok.2 çocuğumu da sallamadım ama kucakta uyudular.Yatağa yatırdım mı hayatta tek başlarına uyumazlardı.Kucakta uyuduktan sonra yatırırdım.Zamanla düzeliyor,merak etmeyin.Çok hızlı sallamayın yeter.

Allah sağlıkla büyütmeyi nasip eder inş :) Uyku meselesi insanı ciddi anlamda yıpratıyor gerçekten. Bebeğiniz salıncakta deliksiz uyuyor mu? Yoksa sık uyanmalar yaşıyor musunuz? Bebeğiniz için oluşturduğunuz bir uyku rutini var mı? Bence tüm bu soruların cevaplarına göre bir karar verin. Belki de sallanma olayını değiştirebilirsiniz. En nihayetinde uyku öğrenilen bir alışkanlıktır. Elbette çocuğun kendi kendine yatağında uyuması en sağlıklısı :)

amin hepimiz inş :) her zaman değil ama cogunlukla 1,5 -2 saat gunduzlerı uyuyor. gece ıse uyuduktan sonra yatagına goturuyorum. evet uyku rutınımız de var. 1,5 -2 saat uyku , 2 saat beslenme temızlık ve oyun sonra tekrar uyku seklınde devam ediyor gunduzleri. Kesinlikle en saglıklısı kendı yatagında uyuması ama nasıl basaracagımı bılmıyorum. zaten ne zmana kadar besıkte uyuyabılır kı. ayrıca mısafırlıge gıttıgımızde cıngene salıncagını goturemedıgımden o gun harap oluyorum :(

bebekler bir şeye illa ki alışıyor,yapacak bir şey yok.2 çocuğumu da sallamadım ama kucakta uyudular.Yatağa yatırdım mı hayatta tek başlarına uyumazlardı.Kucakta uyuduktan sonra yatırırdım.Zamanla düzeliyor,merak etmeyin.Çok hızlı sallamayın yeter.

cok hızlı sallamıyorum zaten. uyku muzıgımız var onu acıp besıkte 10 -15 dakıka ritmik sallıyorum uyuyor. Peki siz nasıl zamanla duzelttınız

bişi olmaz ondan

kundak ve yürüteç kullanmayın onlar cok zararlı bılgınız olsun

günde bir bardak zahter( kek cayı ) ıcın
bır bardak ada cayı bebegınıze ve sıze ıyı gelıcektır

uyku duzenını rahatlatır bılgınız olsun

kesinlikle deneyecegım. tesekkurler. Yurutecın ne zararı var. annem bizde kullandıgını cok da rahat ettiğini soyluyor

kesinlikle deneyecegım. tesekkurler. Yurutecın ne zararı var. annem bizde kullandıgını cok da rahat ettiğini soyluyor

Kundak bebeğin bacaklarının ve kullarının sıkı sarılmasından dolayı gaz çıkaramamasını sağlıyor.Hareket edemediği için.Yürüteç ise beline fazla yük bindiriyor,yürüme evresinin uzamasına neden oluyor diye biliyorum.Gerçi arkadaşa sormuşsunuz ben cevapladım ama kızmaz umarım.

Yürütec bı cok ulkede yasak bebek bacaklarını carpık ve ayrık yapıyor

Onun yerıne evde koruma cemberı yapın yastıklardan bıde avmlerde sepetler varya onun tutunup bebekler ocın yurumesını saglayan oyuncaklar var onu kullanın

Doktor yurutec kullanmayın desı bıze suan 18 aylık kullanmadık kosuyor bızımkı :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ayakta sallamak zararlı ama cıngene salıncagı zararlımdır bılmıyorum sanırım onu sarıp sıkıstırdıgı ıcın rahat uyuyor bence bır an once bıraktırmaya calısın ılk 6 ay duzen krdunuz kurdunuz yoksa 3 yasındada sallarsınız alım allah

Biraz önce yine bebekler ve uyku hakkında bir başlığa bir cevap yazdım. Bizim yaşadıklarımızı yaşamayın diye sizinle de paylaşmak isterim.

Uyku konusunda fazlaca duygusal yaklaşıyoruz. Çocuklarımız parmaklarını prize sokmak istediklerinde izin veremeyeceğimiz için ağlamalarına göz yummak zorunda kalıyoruz. Çünkü tehlike arz ediyor. O zamanki ağlamaları bizi çok etkilemiyor çünkü yapılmaması gereken hareketleri öğrenmeleri gerekiyor diye düşünüyoruz. Uykunun da öğrenilen bir alışkanlık olduğunu unutuyoruz ne yazık ki.

Uyku beyin ve vücut gelişimi için en temel fizyolojik ihtiyaçtır. Büyüme hormonu çoğunlukla bebeğin derin uykusunda salınır. Ciddi uyku problemlerinde bu hormon yeterince salınmaz ve vücut gelişimi sekteye uğrar. Dolayısıyla büyüme açısından uyumama da bir tehlikedir. Kesintili uyku büyüme hormonu olan melatoninin yeteri kadar salgılanmamasına yol açar. 23.00- 05.00 saatleri arasında salgılanan melatonin 02.00-04.00 arasında en yüksek değerlerine ulaşır. Yani katlanarak artan bir hormondur bu. Işığa çıkılması veya çocuğun uyanması melatonin üretimini durdurur. Yeterince uyumayan çocuklarda iştahsızlık, hazımsızlık, zihinsel ve fiziksel performans kaybı, tepki vermede yavaşlık gibi sorunlar oluşabilir. Elbette bunları yaşamayanlarda vardır. Zira hiçbir çocuk bir diğerine benzemez. Ben sadece uyku sorununun ne gibi sonuçlar doğurabileceğini yazmak istedim. Ayrıca bütün bunları 14 ay gece uyumayan (gece boyunda 8-10 kere uyanıyordu) uykuyu sevmediğini düşündüğüm dünyalar tatlısı kuzumla öğrendim :) 13. ayda tekrarlayan soğuk algınlığı nedeniyle hastaneye gittiğimizde zatürre başlangıcı teşhisi konuldu ve 2 gece hastane de yatmak zorunda kaldık. Ne yazık ki nedenlerinden biri de kesintisiz uyku uyumadığı için bağışıklığının zayıf olması idi. Asla ağlamasına dayanamamak nelere yol açmıştı. Takdir edersiniz ki inanılmaz bir vicdan azabıydı :(

Ben bu tecrübeyi hiç unutmadım dolayısıyla bir de buradan bakın demek için yazdım size de. Dilerim en yakın zamanda uyku sorununuzu çözersiniz :)

Ayrıca Cutemom çok haklı en kolay uyku eğitimi 4-6 ay arası verilir. Bununla ilgili bir kaç yöntem ve kitap var. Kim West (İyi Uykular Tatlı Rüyalar El Kitabı) ve Tracy Hogg (Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler) kitaplarını okumanızı tavsiye ederim. Böylece kendinize uygun bir yöntem seçip uygulayabilirsiniz.

Sallayarak uyutmaniz cok yankis olmus..benim de gazi vardi ama gecekigini giydirip yatiriyordum yataga.ama asla alistirmadim sallamadim.en fazla yaninda durdum yanimda uyuttum ama cik yanlis.bence bir iki hafta zorluk cejersin ama kendi odasinda uyumasina alistir.cok iyi olur ilerisi icin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hah Burada da sallamak zararlı ilan edilmiş bu insan nesli nasıl bunca zaman dayanıp üremiş şaşkınlık içindeyim
(Bu gün kaç tane çocuklar için zararlı şey okudum kim bilir fenalık geldi)

Back