Ilk dogumsa ozellikle zor bacim : (kafani iyice karistirmak istemem ama anne bebek iyi durumdaysa, burda o sekilde dogum yaptiriyorlar? doktorlar hic bundam bahsetti mi? merak ettim
Hayir yok. Ancak riskleri anlatiyor. Bu durumda hayir olmaz deme fırsatı vermiyor.Doktor sizi zorlayamaz tarih konusunda.
Risk oluşturacak bir durumunuz var mı ?
Şeker,tansiyon vs gibi
Yurt disinda yasiyorsunuz sanirim. Turkiye de dondurme yönteminin adı bile gecmiyor. Diyorumya o sorun degil. Yine sezeryan olurum. Ancak bebek kendi secseydi tarihi.kafani iyice karistirmak istemem ama anne bebek iyi durumdaysa, burda o sekilde dogum yaptiriyorlar? doktorlar hic bundam bahsetti mi? merak ettim
38-42 hafta arasi dogumlar normal sayilir. Genelde 40 haftaya yakin dogan bebekler suya kaka yapiyolar. Bu da tehlikeli olabiliyoBenim bildiğim bebek son anda bile dönebilirmiş. Eğer zorunlu bir sezeryan olacaksa, tansiyon şeker vs sorunları yok ise normal doğum vaktini beklemek gerekirmiş.
Ayrıca doktorun kafasına göre gün vermesi de saçma, eğer risk yok ise. Ayrıca normal doğum süresi 42 haftaymış. Anne de ya da bebekte bir sağlık sorunu yok ise 42+ dan gün alınca sezeryan düşünülmeliymiş.
Benim arkadaşıma da aynısı oldu, bebekle alakalı sorunlar mı tam bilmiyorum vs demişler. 37. Haftada alıyor doktor bebeği ki sonradan nasıl öğrendi ise öğreniyor, hukuki aşamaya gireceğini söyledi. Hala lohusa ve psikolojisi çok bozuk. Üstüne düşüp net soramadım.
Ama iste ben bu saatten sonra kimlere gideyimBenim bildiğim bebek son anda bile dönebilirmiş. Eğer zorunlu bir sezeryan olacaksa, tansiyon şeker vs sorunları yok ise normal doğum vaktini beklemek gerekirmiş.
Ayrıca doktorun kafasına göre gün vermesi de saçma, eğer risk yok ise. Ayrıca normal doğum süresi 42 haftaymış. Anne de ya da bebekte bir sağlık sorunu yok ise 42+ dan gün alınca sezeryan düşünülmeliymiş.
Benim arkadaşıma da aynısı oldu, bebekle alakalı sorunlar mı tam bilmiyorum vs demişler. 37. Haftada alıyor doktor bebeği ki sonradan nasıl öğrendi ise öğreniyor, hukuki aşamaya gireceğini söyledi. Hala lohusa ve psikolojisi çok bozuk. Üstüne düşüp net soramadım.