- 12 Ocak 2014
- 1.330
- 821
Merhaba öncelikle Rabbim sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin. Söz konusu evlat olunca insan her ayrıntıyı düşünüyor ama doktorunuza biraz güvenin lütfen. Hiçbir doktor gelişimi tamamlanmadan hayati bi risk yoksa doğumu teklif etmez.Merhaba sevgili arkadaşlar. Konuyu özellikle bdv ye acmak istedim. Ne olur tasımayın. Bebegim hep makat gelişti. Hic bir zaman kafa asagı inmedi. Suan kafasi gogsümde. 37+4 günluk gebeyim. Bu surecte sürekli takiplerimi yaptirdigim doktorumun yanı sira bi cok doktora danıstim. Kimi döner dedi. Kimi bu saatten sonra donmez dedi. Gercektende dönmedi.
Benim asil sorunum doktorum 9 agustosa gün verdi. Tam 38+3 de bebegi almak istiyor. Kadina bari 39 haftayı gorseydik diyorum ancak ters bebegin risklerinden bahsediyor beni korkutuyor. Bu saatten sonrada doktor degistirmek imkansız gibi gorunuyor. Canım o kadar sıkkın ki. Sezeryan anneleri ne olur bi seyler söyleyin. Cocugum istedigi tarihte gelemedi biz onu cekip alıcaz diye üzülüyorum. Ve erken alınıyor gibi bir gun daha kalsa kârdı yavruma. Sonucta gebelik süresi 40 hafta. Elbetteki küvöze vs. Girmeyecek kadar büyük ama derdim o degil derdim yinede bekleyebilirdi.
Sizde yavrunuza haksızlık yapilmis gibi hisseder miydiniz ? Ve kac hafta kac günlük sezeryan oldunuz.
yarım saat 40 dkHazır tecrubeli anneler buraya toplanmışken sorayım spinal sezeryanda doğumhaneye giriş ve çıkış kaç dakika sürüyor?
2 de girdim 2:25 de kızım doğdu 3 te odamdaydım :)Hazır tecrubeli anneler buraya toplanmışken sorayım spinal sezeryanda doğumhaneye giriş ve çıkış kaç dakika sürüyor?
Ben sabah 10 da girdim.10:40 da doğum yaptım. 40 dk bilemedin 1 saat kalıyorsun dogumhanedeHazır tecrubeli anneler buraya toplanmışken sorayım spinal sezeryanda doğumhaneye giriş ve çıkış kaç dakika sürüyor?
Iyi aksamlar oncelikle bence doktorunuzu dinleyin kesinlikle....Merhaba sevgili arkadaşlar. Konuyu özellikle bdv ye acmak istedim. Ne olur tasımayın. Bebegim hep makat gelişti. Hic bir zaman kafa asagı inmedi. Suan kafasi gogsümde. 37+4 günluk gebeyim. Bu surecte sürekli takiplerimi yaptirdigim doktorumun yanı sira bi cok doktora danıstim. Kimi döner dedi. Kimi bu saatten sonra donmez dedi. Gercektende dönmedi.
Benim asil sorunum doktorum 9 agustosa gün verdi. Tam 38+3 de bebegi almak istiyor. Kadina bari 39 haftayı gorseydik diyorum ancak ters bebegin risklerinden bahsediyor beni korkutuyor. Bu saatten sonrada doktor degistirmek imkansız gibi gorunuyor. Canım o kadar sıkkın ki. Sezeryan anneleri ne olur bi seyler söyleyin. Cocugum istedigi tarihte gelemedi biz onu cekip alıcaz diye üzülüyorum. Ve erken alınıyor gibi bir gun daha kalsa kârdı yavruma. Sonucta gebelik süresi 40 hafta. Elbetteki küvöze vs. Girmeyecek kadar büyük ama derdim o degil derdim yinede bekleyebilirdi.
Sizde yavrunuza haksızlık yapilmis gibi hisseder miydiniz ? Ve kac hafta kac günlük sezeryan oldunuz.
Inanin derdim sezeryan degil. Derdim cocuk istedigi zaman gelemeyecek. Biz onu ordan cekip alıcaz. Belki de ondan oyle yapiyor. Haklisiniz
Bende 40 hafta olacagım pazartesi benim çok önce indi dr um hep normal doğumu istedi. Ben sezeryan istiyordum onun sayesinde normal doğumu düşünüyorum. Her an doğum gerçekleşebilir ama seZeryanda olsa gerçekten üzülmem. Önemli olan sağlıklı olması. Senin haftanda da sezeyan olursa üzülme bir cok arkadasım öyle oldu. Yeterki sağlıklı olsun. Haksızlık olarak düşünme herşeyin hayırlısıMerhaba sevgili arkadaşlar. Konuyu özellikle bdv ye acmak istedim. Ne olur tasımayın. Bebegim hep makat gelişti. Hic bir zaman kafa asagı inmedi. Suan kafasi gogsümde. 37+4 günluk gebeyim. Bu surecte sürekli takiplerimi yaptirdigim doktorumun yanı sira bi cok doktora danıstim. Kimi döner dedi. Kimi bu saatten sonra donmez dedi. Gercektende dönmedi.
Elbette doğal olanı normal doğumdur, keşke her bebek normal doğumla doğal yöntemle doğsa ama bazen normal doğum diye diretmek anne ve bebeğin hayatını riske atabiliyor, 46 yıl önce doğacağım zaman doktorlar normal doğum yaptırmak istiyorlar, annem hastanede 2 gün sancı çekiyor ama doğuramıyor, canına o kadar tak ediyor ki hastaneden kaçıyor, muhtemelen 42 haftayı çoktan geçmişim, ki o zamanlar anneler hafta değil ay hesabı yapıyorlardı, annem 9 ay 10 günü çoktan geçmişti, sen 10 aylıksın der hep, uzatmayayım sonrasında annemi başka hastaneye götürüyorlar, mekonyum aspirasyonu teşhisiyle acil sezaryene alınıyor, eğer anneme ısrarla normal doğum yapacaksın deselerdi sonrasında ne olurdu bilemiyorum, aynı şekilde ben de kızımı 38. haftada sezaryenle doğurdum, pişman olmadım, bebeğim için normal doğumu bekleseydim ciğerlerinde oluşan sorun sebebiyle oluşacak komplikasyonlar yüzünden çok üzülecektim, ki kızım bir süre kuvözde kaldı sonrasında da sürekli gözlem altındaydı.Yurt disinda yasiyorsunuz sanirim. Turkiye de dondurme yönteminin adı bile gecmiyor. Diyorumya o sorun degil. Yine sezeryan olurum. Ancak bebek kendi secseydi tarihi.
Merhaba sevgili arkadaşlar. Konuyu özellikle bdv ye acmak istedim. Ne olur tasımayın. Bebegim hep makat gelişti. Hic bir zaman kafa asagı inmedi. Suan kafasi gogsümde. 37+4 günluk gebeyim. Bu surecte sürekli takiplerimi yaptirdigim doktorumun yanı sira bi cok doktora danıstim. Kimi döner dedi. Kimi bu saatten sonra donmez dedi. Gercektende dönmedi.
Ne gibi riskler saydı doktorunuz?
Yanlış bilmiyordam makat gelişte en fazla 39+6 ya kadar bekleniyor ama daha başka bir riski var mı sırf bebek ters diye?
Bekleyebiliriz önerisine siz anne olarak reddetmişsiniz, en doğal hakkınız.
Konu sahihi de neden bu seçenekleri anne olarak kendisi karar veremiyor, anlamış değilim.
Yok diretmiyorum. Zaten kabul ettim. Sadece kendi ic dünyamda tam kabullenemedim. Sanırım fazla heyecanliyim.
Bir nst ye daha girseniz bebek doğacakmış:)37. Haftamda nst ye bağlanmaya başlamıştık artık.Ve ilk nst de doktor şaşkın,ben şaşkın 2 gün sonra tekrar çağırdı.Sancı çıkmış ama ben bişey hissetmiyorum.Nst ye bağlayan kadında ha bire arayıp duruyor kalp atışını,diyorum bizimki ters,tam şurda oluyo genelde diye kadına her seferinde hatırlatıyorum :) Sonra ki nst de yine sancı var,doktor önceki sefer kardeşimle kuzenime kızmış iş mi yaptırıyorsunuz,yanında değil misiniz siz diye :) Ben hala bişey hissetmiyorum ama...
Doktor riske girmeye gerek yok,herşey yolunda,10 kasıma ameliyathaneyi ayarlıyorum! Ama ertesi gün ne olur ne olmaz diye tekrar nst,sancı daha düzenli.10 kasımı beklemiyoruz,yarın alalım bebeği,riske atmayalım dedi...
37+6 ydı sanıyorum.Ve o gün son nst de sancılar 5 dk da bir mi ne görülmüştü.Yani 10 kasımı beklemeyecekmiş zaten.Tam zamanında dedi doktor...
Heyecanlandım bak aklıma gelince :) Bizde durum böyleydi...
Merak ettim sonuç ne oldu?Merhaba sevgili arkadaşlar. Konuyu özellikle bdv ye acmak istedim. Ne olur tasımayın. Bebegim hep makat gelişti. Hic bir zaman kafa asagı inmedi. Suan kafasi gogsümde. 37+4 günluk gebeyim. Bu surecte sürekli takiplerimi yaptirdigim doktorumun yanı sira bi cok doktora danıstim. Kimi döner dedi. Kimi bu saatten sonra donmez dedi. Gercektende dönmedi.