Bebegim tepki vermiyor

nazar200

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2025
8
0
1
20
Selam arkadaslar aranizda yeniyim yurt disinda yasiyorum ve gercekten cevaplariniz icin yardiminiza ihtiyacim var bi tek beim kizim mi oyle yada normal cocuklarda mi boyle bilmiyorum ilk defa anne oldum kizim su an da 1yasinda 7 aylik dogdundan beri ismini soyluyoruz simdiye kadar hic ama hic ismine tepki vermiyor şöyle bi sorunumuz vardi Tv izliyor cok agliyordu sakinlesmesi icin tv izletiyorduk hemen duruyordu bilmiyoruz ilk defa anne baba olduk ama cok pismanim ve hala da ismine tepki vermiyor genelde bizimle oynuyor bisey istedi zaman gelip bizi kaldiriyor oyun oynuyoruz beraber ama ismine tepki vermiyor anne baba demiyor al bunu tut sunu dedimiz zaman bakiyor aliyor lutfen cevaplarinizi bekliyoruz

Komut alıyor fakat dikkatini size yönlendirmiyor. Korktuğunuz ve hemen herkese yapıştırılan o etikette durum daha farklı ilerliyor. Siz tv yi kesin. Ben kaldırdım mesela. Tv yok evde. Oğlumda konuşma gecikmesi vardı. Onun yerine farklı şeyler deneyin. Şimdi o aya ait sevdiği oyuncaklar parmak oyunları ses değişiklikleri falan ilgisini çeker diye düşünüyorum.

El hareketleri var ara sira yanimiza gelip beni kaldir diye belirti var oyuncaklar la fazla ilgilenmiyor normal tv film falan seyretmiyor sadece cizgi film istiyor bi soru daha var yani evde hic tv olmamasi mi lazim yada cizgi film olmamasi mi?

Uyaran eksikliğidir ekrana maruz kalan çocuklarda oluyor göz teması kurarak kararlı ve net oyunlar oynayın sürekli masaj yapın bol bol ilgilenin komutlar verin yüksek sesle adını tekrarlayın sık sık gözünüze bakmasını sağlayrak ve 0 ekran ensesinde nefes olun yemek yerken dahi ekran açmayın arka fonda bile olmasın izlemiyor dinlemiyor demeyin

Yapiyoruz gercekten dogdundan beri yuksek sesle ismini soyluyoruz tepki hic vermiyor ama muzik yada baska bisey duydu zaman hemen bakiyor

Komut alıyor fakat dikkatini size yönlendirmiyor. Korktuğunuz ve hemen herkese yapıştırılan o etikette durum daha farklı ilerliyor. Siz tv yi kesin. Ben kaldırdım mesela. Tv yok evde. Oğlumda konuşma gecikmesi vardı. Onun yerine farklı şeyler deneyin. Şimdi o aya ait sevdiği oyuncaklar parmak oyunları ses değişiklikleri falan ilgisini çeker diye düşünüyorum.
El hareketleri var ara sira yanimiza gelip beni kaldir diye belirti var oyuncaklar la fazla ilgilenmiyor normal tv film falan seyretmiyor sadece cizgi film istiyor bi soru daha var yani evde hic tv olmamasi mi lazim yada cizgi film olmamasi mi?
Tvnin fişini çekin

Sizde izlemeyin o uyanık iken . 0 ekran yani. Bol bol konuşun yaptıklarınızı yemek yapıyorsanız yemek tarifi verin. Mont giyerkenken ayakkabini giyerken, bak yağmur yağıyor bugün şemsiye alalım ,yada bugün güneşli bir gün parka gidelim gibi sesli düşünün yanın da İlişkili konuşun. Himm yerler çok kirlenmiş silip supurelim, üstün kirlenmiş çıkaralım yikansin , masa dağınık duzenleyelim gibi gibi .kitap okuyun resimlere baksın kağıt verin yirtsin top atsın.

Evde tv telefon hiçbir ekran sesi görüntüsü duymasın, akranlarıyla bir araya getirin. Tiyatrı şu bu götürün. Sakın o kara kutuyu açmayın

Çocuk uyanıkken tv nin kapalı olmazı lazım. Uyuduğu zaman açacaksınız ister çizgi film ister haberler ister film olsun çocuğun görmemesi lazım.

Ekranı hayatınızdan çıkarın. Onun yerine oyuncak, kitap alın. Parka götürün. Ne yapıyorsanız ona da anlatın. Oyun grupları var mı yaşadığınız yerde bilmiyorum ama varsa haftada birkaç defa oraya da götürebilirsiniz

Bol bol kitap okuyun bence ona, birlikte oturup göz temasıyla oyunlar oynayın. Ona bol bol sarki söyleyin canınız sıkılıyorsa siz de şarkı acin dinleyin.

1 yaşında çocuk ne kadar tv izleyebilir ki günde ? Hani 10 dk baktı ağladığında tamam da saatlerce mi izliyor ?

Tabiki hayir agladikca sakinlesmesi icin bakiyor gunde bi yarim satt falan bakiyor 1 satt
Hiç konuşması kelimesi yoksa televizyon telefon tablet hepsini kaldırmanız lazım. Ağlayacak belki ama bu şekilde tüm eğitim hayatını riske atmayın daha çok küçük. Oyun oynayın hatta oyun grubu falan bulursanız ona götürün akranlarıyla bir arada olursa düzelir bence

Konusmasi az bisey var ama anne.baba demedi hic

Anne benim oğlum da çok gec soyledi ama baba dede diyordu 1 yaşından önce. 21 aylık su an son 1 aydır anne diyor aktif olarak. Oyun grubuna goturun bol bol dışarı parka falan çıkarın havalar da güzelleşti artık. Orda başka çocuklar görünce değişir. Bir şey istediği zaman hemen yapmayın 5 saniye bekleyin söylemek için çaba sarfetmesine izin verin. Sadece anne baba değil de genel kelime sayısı önemli. Hayvan seslerini falan biliyor mu mesela?

Bilmiyorum ki dede kaka gaga biseyler
Bebek konusmasi haha jaja jejsk nakzhw jajai biseyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…