• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğim tatlı olmayan şeyi yemiyor :(((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
983
81
643
İstanbul
8,5 aylık oğlum 3 haftadır sebze yemiyor, çorbada içmiyor. ondan önce yerdi ama ilgisini çekip kandırarak yedirirdim.tatlı şeyleri hep bayıla bayıla yiyor. sabah kahvaltısında cici bebe,yumurta,peynir,pekmez onu seviyor tatlı olduğu için.yoğurduda meyveli yiyor.muhallebiside arının 7 vitaminli 12 mineralli olandan yapıyordum.tadı baya tatlı. onu da severek yiyor.farkettimde sadece tatlı şeyleri seviyor.ben bu çocuğa sebze, et, tavuk vitaminini nasıl aldırabilirim.meyve püreleri, muhallebi derken benmi tatlıya alıştırdım yoksa kendi damak tadımı bu?çok üzülüyorum bu duruma. düzelirmi? yoksa hep böylemi devam edecek.çorbalara tatlı şeyler katmayı da düşündüm ama bu sefer daha çok tatlıya alışır diye denemedim.hergün hevesle çorba pişiriyorum ama bir kaşık bile yemiyor.ağzına veriyorum tadını alınca geri püskürtüyor. dün tarhana çorbasını yedi, peynir falanda seviyor.ama şehriyeli tavuk çorbaları, yayla,mercimek,sebze çorbaları hiçbirini yemiyor.kendi yediklerimizden veriyorum onuda istemiyor.daha sulu, yada daha koyu denedim yine yok.yoğurt kattım yine yok. deliriceemmmm....:((((

dur telaslanma zamanla alisiyorlar. benim kizim 9 aylik. ben 6 ay sadece anne sutu veridim. 7. ayda taddirmaya basladik.
corbalarda sorun yoktu ama bende senin gibi sadece tatli yemek istedigini farkettim sonra sunu kesfettim ona sadece acken yemek teklif etmeliyim. sabah kalkar kalkmaz sut istedigi icin kahvaltisini hala guzel yapmiyor. oglen uykusundan uyandiginda emzirmeden onun icin hazirladiklarimi veriyorm cok guzel yiyor. bir de onun elinede muhakkak simit yada ekmek veriyorum o onun icin agzini acarken ben digerlerini veriyorum arada kayniyor.
corbasini icmeyi birakmak istediginde kasigi birakip kase ile iciriyorum hosuna gidiyor. sira disi buluyor sanirim. :9:
makarna kofte gibi eliyle yiyebilecegi seyleri mama sandalyesinin tepsisine dokuyorum kendisi yiyor.
bu konusa muhakkak bir duzen olusturmamiz lazim. benim calismalar devam ediyor.

3 hafta öncesine kadar bende kandırıp bi şekilde ağzını açtırıp veriyordum çorbaları zorlamadan tabi. işte cep telefonundan müzik açıyordum bazende değişik şeyler veriyordum eline oynarken yiyordu. şimdi hiçbir şekilde yemiyor. ağzına versemde hemen püskürtüyor. sevdiği şeyi veriyorum yutuyor, ardından çorba verince hemen anlayıp püskürtüyor. bir kaşık bile yediremiyorum. tatlı şeyleri seviyor kendisi açıyor ağzını dahada ver diye.çorbayada pekmez vs. katıp versemmi bilemedim. hepten her yediği tatlı olsunda istemiyorum. ne yapacağımı şaşırdım..

benim kızımda küçükken aynı öyleydi istemediği bir şeyi yedirmek imkansızdı sevmiyor yemyor diye vermediğim besinleri sonraları beğenerek tüketir oldu 3 yaşına geldi maalesefki çorba sebze hala yemiyor katı meyva sıkacağından sebze suları sıkıp meyva suyuna ilave ediyordum ve acıktığı zamanda yedirmek en önemlisi

tatlı şeylere alışmış ondan olabilir.örneğin cici bebe veya tatlı muhallebileri vermeyin.hem sağlıklı da değiller. şekere ihtiyaçları yok verilmemeli zaten meyvelerden doğal glikozu alıyorlar. aç olduğu zamanlarda verin bu yemediklerini bir iki kaşık yesin istemezse zorlamayın.nasıl olsa hemen tekrar acıkacak o zaman da 1-2 kaşık yerse yavaş yavaş tadlara alışmaya başlar.umarım zamanla unutur diğerlerinin tadını.

tatlı şeylere alışmış ondan olabilir.örneğin cici bebe veya tatlı muhallebileri vermeyin.hem sağlıklı da değiller. şekere ihtiyaçları yok verilmemeli zaten meyvelerden doğal glikozu alıyorlar. aç olduğu zamanlarda verin bu yemediklerini bir iki kaşık yesin istemezse zorlamayın.nasıl olsa hemen tekrar acıkacak o zaman da 1-2 kaşık yerse yavaş yavaş tadlara alışmaya başlar.umarım zamanla unutur diğerlerinin tadını.

ama herkes veriyor cici bebe, muhallebi onların çocuklarıda böylemi oluyor? bir iki kaşık yedirmek ne mümkün. bir kaşık versem hemen tükürüyor suratıma püskürtüyor. kuru ekmek veriyorum yiyor, ekmeği çorbaya biraz bandırıp veriyorum onu bile geri püskürtüyor. aç bıraksamda aynı denedim. zaten uyku problemi yaşıyoruz. bir saat uyuyor 2 saat sonra tekrar uykusu geliyor. uykusu geldiği zamanda yemek yedirmek imkansız. aç bırakıp dirensem açlıktan uyumuyorda ağlamaktan şişiyor ozaman.

ama herkes veriyor cici bebe, muhallebi onların çocuklarıda böylemi oluyor? bir iki kaşık yedirmek ne mümkün. bir kaşık versem hemen tükürüyor suratıma püskürtüyor. kuru ekmek veriyorum yiyor, ekmeği çorbaya biraz bandırıp veriyorum onu bile geri püskürtüyor. aç bıraksamda aynı denedim. zaten uyku problemi yaşıyoruz. bir saat uyuyor 2 saat sonra tekrar uykusu geliyor. uykusu geldiği zamanda yemek yedirmek imkansız. aç bırakıp dirensem açlıktan uyumuyorda ağlamaktan şişiyor ozaman.

Allah sabır versin iştahsız çocuk çok zor umarım zamanla alışır.ben hiç vermedim şekerli birşey o yüzden mi bilmem hiç sevmez şekerliyi.örneğin bal yemez şekerli diye calpol ilacının da şekerli tadı var diye onu da içmiyor.çorbalara bayılır.valla bu çocuklar hep çeşit çeşit.

Son düzenleme:
aslında hiç iştahsız değil iştahla yiyor ama sevdiği tatları. birden bire çorbaları, sebzeleri yememeye başladı 3 hafta önce. veriyorum tükürüyor. onun yerine tatlı şeyler veriyorum fazla fazla yiyor. cici bebeyi azaltarak tamamen kaldırıcam onun yerine ekmek veriyorum. muhallebiyide burda okuduklarımdan sonra arının 7 vitaminli pirinç ununu alıp yapıyordum ama çok tatlı bir tadı var. artık onuda kestim onun yerine sade pirinç unuyla yapıp içine mama koyuyorum. tadı öyle şekerli olmuyor. o pirinç ununu vermeseydim keşke hiç. vitaminli, mineralli hepsi boş.. en doğalı kendin yap sade pirinç unundan çok az şeker atsan bile olur. öteki kadar şekerli olmaz en azından..

aynneeeennn offffff....galiba tatlıya birazda ben alıştırdım sebze ve tel şehriyeli tavuk çorbaları yavan gelio almıo..ama bizim baharatlı çorbadan denedim nasıl yiyo :( ama o da yasak .. ben zaten yeni yeni başladım bır ıkı gun bırakıcam ek gıdaları unutmasını sağlayıp 3 4 gun sonra tekrar baslamayı dusunuyorum sil baştan inş. olur..sabır diliyorum bu süreç gerçekten zormuş...farkettimde herseyi tatması için çok acele edıyorum ben bu hale getırdım kızımı sabırla tek tek vermek en iyisi ama anneliğin verdiği heves olsa gerek :emir_bebek:

aynneeeennn offffff....galiba tatlıya birazda ben alıştırdım sebze ve tel şehriyeli tavuk çorbaları yavan gelio almıo..ama bizim baharatlı çorbadan denedim nasıl yiyo :( ama o da yasak .. ben zaten yeni yeni başladım bır ıkı gun bırakıcam ek gıdaları unutmasını sağlayıp 3 4 gun sonra tekrar baslamayı dusunuyorum sil baştan inş. olur..sabır diliyorum bu süreç gerçekten zormuş...farkettimde herseyi tatması için çok acele edıyorum ben bu hale getırdım kızımı sabırla tek tek vermek en iyisi ama anneliğin verdiği heves olsa gerek :emir_bebek:

ek gıdaya yeni başladıysan normaldir. bizimkiside baştan öyleydi. bizim yemekleri çok seviyordu.çay kaşığıyla tattırıyodum ağzını açıyodu tekrar vereyim diye. ona yaptıklarımı yemek istemiyordu.ama sonra alıştı, bi dönem yedi güzel güzel. sonra yine yememeye başladı. o kadar çok değişiyorki düzenleri. şimdide tatlı seviyor işte. sana tavsiyem çorbaları ver önce, muhallebiye en son başla ve hazır vitaminli muhallebileri verme çok tatlı onlar.kent bronger galiba markası ondan bulursano şekersizmiş. yada sade pirinç unuyla kendin yap içine bir tatlı kaşığı şeker atabilirsin.tadı şekerli olmuyor fazla ozaman.birde cici bebe verme. onun yerine ekmekiçi kat. sütle ıslat ez, yada her neyle ıslatıyorsan.doktorum programındada özellikle cici bebeyi vermeyin dedi çocuk doktoru, ekmek içi tavsiye etti onun yerine. tatlıya alıştırmamak lazım cazip geliyor, çorbaları içmek istemiyorlar sonra.

ya benım oğlumda tam tersi tatlı olan seyleri yemıyor 7 aylık 2 hafta öncesıne kadr hıc ayırt etmez herseı yerdı ama artık meyvede dahıl tatlıhıcbısey yemıyor..suyunu sıkıyorum meyvrnın muhallebıyı bıberonla hazırlıyom yınede yok..

Özlem hanım özelden de yazdım bu sorununuzu nasıl astınız inanın bu bilgiye çok ihtiyacım var benim oğlumda aynı durumda

Merhaba benim bebeğim de 7bucuk aylik tatlıya alışkın olanlardan yaptığım hiç bir çorbayı yemiyo onun için neler alıyorum neler yapıyorum hiç yemiyo oguruyo kusuyo siz neler yaptınız lütfen yardımcı olun oturup ağlıyorum üzüntüden

Back