bebeğim tam basmıyor

eftelyasu

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2008
2.171
1
44
Merhabalar, ben nisan annesiyim bebeğim tam olarak hala basmıyor bastırmak istediğimde hemen yere çömelir gibi yapıyor titriyor, doktor 6 aydan sonra devam ederse bakalım dedi normalmiş, benim bebeğim gibi basmayıpta daha sonradan basan bebekler varmı , (sinirlenimce ayaklarırnı diretiyor )

canım bebeğin daha çok küçük.benim kızımda 6.aydan sonra basmaya başladı.endişe etme.
ama sana tavsiyem şimdiden fazla bastırma

çok sağol , kendi dönemleri genelde basıyor bende bizimki basmayınca tedirgin oldum işte birde bir arkadaşımız da açmış 1 yaşında kızı halen basmıyormuş nörolojik olabilir demişler endişe ettim , biraz daha rahatım inşallah sıkıntı olmaz kuzumda

yok canım olmaz Allahın izni ile.
daha yeni alışıyorlar yeni dünyalarına hayata.kendi kendilerine öğrenmeleri doğal sürece bırakmak en mantıklısı.
sıkma sen sakın canını..

canım benim ablamın 3 tane oğlu var 3 de 9 aydan sonra bastı biliyomusunuz önce tedirgin olduk ama sonra anladık hepside öle olcak hiç korkma allahım korusun yavrularızemuszemus

daha küçük canım bebeğin ..zamanla olur merak etme ..
ve kimsenin bebeğiyle kıyas etme
her bebeğin kendine özgü bir gelişimi vardır..
bigün bi bakarsın basmış..bi bakarsın adım atmaya başlamış
endişe etme..çok çok normal..

benim kizimda fazla basmiyordu halende basmak istemiyor direniyor ama daha kücük zaten bastirma derim ben ...
yavas yavas kendiliginden yapar zaten tuttugunda...

iyide daha basmaları gerekmiyor hatta sakıncalı zorla bastırmaya çalışmak.endişe edlecek bir durum yok bunda.benimkide canı isterse basıyor.yazık bebeğini zorlama canı acıyordur bak titiriyor ayakları demişsin.zorlama annesi basar ilerde kuzucuk.

zorlamıyorumki bazen deniyorum gelişme varmı diye

daha çok erken annesi zamanı gelinçe ne yapaçagnı iyi biliyor o merak etme

Bence de acele etmeyin.Zamanı gelince basacaktır.
Benim bir arkadaşımın 3 çocuğu da 1 yaşına kadar yere basmadı.
Ben son çocuğuna şahidim.:)
Hep söylüyordu "Bu da ablaları gibi 1 yaşına kadar basmıycak" diye.
Gerçekten de 1 yaşından sonra bastı çocuğu.
Gayet te sağlıklı,cin gibi evlatları var..
Arkadaşım,bu durumun genetik olduğunu söylemişti.Eşime çekmişler diyordu.:)

bugün kontrolümüz vardı doktora basamadığımı söyledim ultrasonda görelim kalça çıkığı için ne kadar muayene etsekte garanti değil dedi, hastaneye gidip çektireceğiz bu arada bebeğimde boğazında enfeksiyon varmııış kan aldılar offf kötü bir gündü çok zordu bakalım

Son düzenleme:

merhaba arkadaşım. benim kızımda 5 mayıs doğumlu ve hala basamıyor. iki defa ultrason çektirdik 2 aylıkken ve 15 gün önce. ikisi de normal çıktı kalça çıkığı yok. doktorumuz şu an basmaması normaldir dedi. içim rahat etmedi bir de ortopediste götürdüm. o da bu aylarda basmaması normaldir ultrasonu da normal çıkmış dedi. eğer 8. ayda hala basamıyorsa röntgen çekeriz, şimdi bişey yoksa da boşuna radyasyon vermiş oluruz bebeğe dedi.
sen tekrar götürdüysen doktora sonucu yazar mısın canım? a.s.

canım bende senin gb panik yapıyordum kızım bi türlü tam basmıyordu hep parmak ucundaydı 7. ayı 7 kasımda bitecek ve daha yeni yeni tam basmaya başladı denediğimizde Kerem Kayra gb yere oturuyordu bence telaşlanma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…