Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebeğim sürekli kucakta durmak istiyor. hatta evin içinde gezmek istiyor. bu huyundan nasıl vazgeçirebilirim? gün içinde sürekli onunlayım. hiçbir işimi yapamıyorum.
İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
ne kadarlık bebeğiniz?
Allah kolaylık versin.
benim kızım hiç kucak istemedi hep rahatsız olur.ilgi istiyor ama kucakta değil..
kucak istediği zaman ilgisini başka bir yere kaydırsanız?
benim meleğimde öyleydi hem kucakta gezöek hem konuşmamı isterdi yürüyünce bitti....allah kolaylık versin...çok zor oldu bana yemek felan yetiştirmek her şeyiyle zor oldu...
ne kadarlık bebeğiniz?
Allah kolaylık versin.
benim kızım hiç kucak istemedi hep rahatsız olur.ilgi istiyor ama kucakta değil..
kucak istediği zaman ilgisini başka bir yere kaydırsanız?
yaklaşık 2 aylık.
çok gaz sorunu var. bir çözüm yolu bulamadık. acaba ağrısı olduğundan mı hep kucakta durmak veya gezmek istiyor? gerçi ağrısı olmsa da kucak istiyor sürekli. yaklaşık 20 gündür bu böyle. yalancı emzikte almıyor.
benim meleğimde öyleydi hem kucakta gezöek hem konuşmamı isterdi yürüyünce bitti....allah kolaylık versin...çok zor oldu bana yemek felan yetiştirmek her şeyiyle zor oldu...
daha çok var demekki bitmesine. yandım
(
bebeğim sürekli kucakta durmak istiyor. hatta evin içinde gezmek istiyor. bu huyundan nasıl vazgeçirebilirim? gün içinde sürekli onunlayım. hiçbir işimi yapamıyorum.
merhaba canım dun bebegım tv de bu konu vardı kadının kızı 1 yaslarında bırde 4 yaslarında kızı vardı 1 yasındakı bebegı hıc annesınden ayrılmak ıstemıyordu hatta kadın bebegı ıle ısını yapmaya clısıyordu ve 4 yasındakı kızına vakıt ayıramıyordu uzman cagırdılar uzman kadın 1 gun anne ıle bebegı gozetledı ve bebekte anneden ayrı kalma korkusu oldugunu soyledı 1 yasından sonra bebekler annelerı ıle butun olmadıgını fark edıyorlarmıs buda onlarda anneden ayrılma korkusu yapıyormus tabı baska seylerde soyledı ama aklımda bunlar kalmıs uzmanın dedıklerını yaptı ve bebek kendı kendıne oynamaya basladı ızledıgım kadarı ıle uzman her agladıgında kucagına alma dedı sadece onun hızasında dız cok ve kucakla dedı ve onu sakınlestırmek ıcın konus dedı yanı anne burda ısımı yapmam gerek gıbı burdayım gıbılerınden mesela mutfakta iş yaparken yere ortu serdı ve yanına dıkkatını cekecek bırkac oyuncak bıraktı bebegı koydu tabı koyar koymaz agladı kadın kucakladı ve kızı ıle konusarak rahatlatmaya calıstı aglamasına ragmen kucgına almadı tabı uzman asırı aglama krızıne gırerse kucagına al dedı yanı morarmalarında dıyım kadın hem ısını yapmaya calıstı hemde bebegını konusarak rahatlatmaya calıstı mama sandalyesıne de koyar koymaz aglıyordu annesı yıne aynı sekılde konusarak sakınlestırmeye calıstı yatarkende kadın gogsunde yatırıyordu yatagı kadının yatagının hemen yanındaydı uyuyunca yatagına alıyordu cocuk uyandıgında annesını goremeyınce tabı ayrılma korkusu ıle aglıyordu uzman kadına bu sekılde uyutmamasını soyledı kadının esı bebegı aldı ve yatagına koydu her agladıgında kucagına almasını ve sakınlestıgınde yataga gerı koymasını ıstedı adam bu sekılde 4 kez al koy yaptı en sonunda bebek uyudu bu sekılde hem bebek bu korkusunu yendı hemde 4 yaslarındakı ablasına da annesı babası zaman ayırabıldı aslında programı ızlemenı ısterdım tam sana gore dıyebılırım.tabı bence sen bı doktora sor yardımcı olabılır gorumcem cocuk psıkologuna danısmıstı hamıleydı ve 3 yasında cocugu vardı kıskanclık ıcın 3 yasındakı oglu ıle gıdıp konusmus bılgı almıstı.
senın bebişin cok kucukmus canım ben buyuk sanıyordum.arkdasında dedıgı gıbı kucak ıstedıgı zaman oyuncaklarla ılgısını kaydırmaya calıs kolay gelsın bakalım bızımkı nasıl olcak.
O, Artık Anne:))
Kayıtlı Üye
Eğer gaz sorunu varsa bu isteğini başaraqmazsın canım ama gaz sancısı olmadığı zamanlarda
geniş bir koltuga yada yatağa yatırıp onunla konuş ellerini tut sonra senin yanında oldugunu hissettiği zaman kolarına bacaklarına hareketler yaptır benim oğlumun çok hoşuna gidiyo spor yapmak sayı sayarak yapıyoruz son rakamda uzatarak okuyorum o zaman gülüyo sıpa :))
bu şekilde biraz oytattıgım zaman güvende oldugunu hissediyo ve haliyle yoruluyo o zaman tek başına yatıyo ve yorgunlugu biraz geçtiği zamanda kendi kendine agular yapıyo ayaklarını ellerini sallıyo böylelikle alıştırdım
yani kucagımda ne kadar keyifli olursa olsun ilk yatırdıgımda hala ağlıyo istemiyo ama aynılanırı yapıyorum ve sonra bırakıyorum çok nadir tv açıyorum alıştırmamaya özen gösteriyorum bazende tülü çekiyorum dışarıyı görmesini sağlıyorum bunlar ilgisini çekiyo ve hoşuna gidiyo
darısı başına canım
O, Artık Anne:))
Kayıtlı Üye
emziğide memenden çıkarttığın gib tık ağzına o zaman alır
senın bebişin cok kucukmus canım ben buyuk sanıyordum.arkdasında dedıgı gıbı kucak ıstedıgı zaman oyuncaklarla ılgısını kaydırmaya calıs kolay gelsın bakalım bızımkı nasıl olcak.
evet canım benim bebişim küçük. ama ileri de etkili olur bir önceki mesajında yazdıkların. teşekkür ederim.
Eğer gaz sorunu varsa bu isteğini başaraqmazsın canım ama gaz sancısı olmadığı zamanlarda
geniş bir koltuga yada yatağa yatırıp onunla konuş ellerini tut sonra senin yanında oldugunu hissettiği zaman kolarına bacaklarına hareketler yaptır benim oğlumun çok hoşuna gidiyo spor yapmak sayı sayarak yapıyoruz son rakamda uzatarak okuyorum o zaman gülüyo sıpa :))
bu şekilde biraz oytattıgım zaman güvende oldugunu hissediyo ve haliyle yoruluyo o zaman tek başına yatıyo ve yorgunlugu biraz geçtiği zamanda kendi kendine agular yapıyo ayaklarını ellerini sallıyo böylelikle alıştırdım
yani kucagımda ne kadar keyifli olursa olsun ilk yatırdıgımda hala ağlıyo istemiyo ama aynılanırı yapıyorum ve sonra bırakıyorum çok nadir tv açıyorum alıştırmamaya özen gösteriyorum bazende tülü çekiyorum dışarıyı görmesini sağlıyorum bunlar ilgisini çekiyo ve hoşuna gidiyo
darısı başına canım
birkaç gündür acayip sancı çekiyor. ben 3 gündür süt içmeye başaldom belki de o gazını arttırdı bebişimin. tam olarak bilemiyorum tabi.
gaz sancıları geçince dediklerini uygulamaya çalışıcam canım. çok teşekkürler.
Benim oglumda da aynı sorun vardı, tabi benimki cok daha küçükkendi. Eger onunla bol bol sohbet eder, ve oyun oynayıp konuşmanın şarkı soylemenin kucaktan daha eglenceli oldugunu keşfederse kucagı hiç aramıyor, ta ki o oyundan sıkılana dek
benim bebeğim böyle gazlı bi bebekti ilk 2 ay gazdan katılıyodu doktor kucagna al salla katılmayı unuttur dedi
biz kucagda aldık salladıkda şimdi kızım 5 aylık hep kucagmda inanırmısınız bırakıp wc ye bile gidemiyorum
kucakta öle durmakta istemiyo hep gezceksin ve şimdi bi almayalım kucaga başlıyo morarana kadar aglamaya katılmaya mecbur alıyoruz bişey değil bu gidişle emekleyemicekte
yerde durmuyoki nasıl öğrencek emeklemeyi merak ediyorum