-
- Konu Sahibi 37januse37
15 günlük bebegim sürekli emmek istiyor. Bazen 12 saat boyunca emiyor 10 dak uyuyor sonra başlıyor ağlamaya... katılırcasına ağlıyor. Altını zor değiştiriyorum, çıldırıyor. Oyalamaya çalışıyorum mümkün değil oyalanmıyor.... göğsüm mahvoldu; emdirirken gözyaşı döküyorum. Sut var mı yok mu bilmiyorum ana olusnadi icin arada zaman hic yok. Yemeğimi bile ya annem ya eşim yediriyor.Sinirlerim harap durumda lütfen yardım edin. Belim kopuyor uyku desen zaten yok zombi gibiyim... Bugün resmen çaresizlikten ağladım. Yalancı emzik almıyor. Tecrübeli anneler yardım[/QUBebeğiniz aç olabilir. Uykusuz ve yorgunsunuz. Acilen dinlenmenin bir yolunu bulun. Yorgunken süt üretimi azalıyor. Bebeğe bir kereye mahsus çay kaşığı ile mama verip uyuyun. Dinlenin. Bu arada beslenmeye dikkat ederek bol su için. Üzülmeyin. O arada bebek tekrar acıkırsa 1 kez daha mama verebilirsiniz. Ama mümkünse biberonla vermeyin alışıyorlar. Çaresiz değilsiniz.hepsi geçecek. .. korkmayın. ..herşey düzelecek.
Canım benım bebegim de surekli emerdi.seni en iyi ben anlayabilirim.dus almak yemek yemek bile cok zordu benim icin.emmedigi zamanlar gogsume yaslanarak uyurdu.o gogusumde uyurken annem veya esim nobet tutardi bogulmasin diye ben ancak oyle uyuyabilirdim.yatagina koydugumda ya en fazla yarim saat uyur ya da hemen uyanirdi.2 aylik olunca aglamalari kesildi.2 ay dayandim.benim bebegimin reflusu varmis.dr kontrolunde reflu ilaci kullandik (dr kontrolunde kullanilmasi gerekiyor).biraz refluden dolayi (kotu tat ve yanmadan dolayi bebek emmek istermis) biraz da dunyaya alismaya çalıştığı icin oyleydi.biraz daha sabir...bu arada bana da surekli mama ver dediler ama direndim.tabi dr da mamayi gerekli gormedigi icin.
Genelde siddetli kusma ile kendini gosteriyor ama bazen bebek kusmadan sutu geri yutabiliyor.bizimki oyleydi.en fazla yarim saat uyurdu.yuzunu burusturarak uyaniyordu.agzina cokelek gibi parcaciklar geliyordu.uyandiginda genelde mide gazi cikariyordu.sanırım gaz mide asidini yukari itiyordu.yataginin bas kismini yukselttik ve reflu ilaci kullanmaya başladık.ama en etkili oldugunu dusundugum her emmeden sonra yarim saat kucakta dik tuttuk.dr reflunun tanisini koymak icin tahlil vs. gibi kesin bir yontem olmadigini söyledi.reflunun belirtilerinden suphelenildiginde tedavi uygulaniyor.eger duzelme olursa sorunun reflu oldugu anlasiliyor.Merhaba benim de kızım 13 günlük ben de aynı şeyi yaşıyorum göğsümü emerken uyuyo bir süre sonra tekrar uyanıp ağlamaya başlıyor emmek istiyor sütüm yetmediği için mama da veriyorum onu da birazını kusuyor. Bebek de reflü belirtileri nelerdir
Bir de eger kizinda reflu varsa mama midede uzun sure kaldigi icin daha kotulestiriyor.refluye ozel mamalar var diye biliyorum.sutunun yetmedigine emin misin?tomris'in emzirme notlarini okumani tavsiye ederim.Merhaba benim de kızım 13 günlük ben de aynı şeyi yaşıyorum göğsümü emerken uyuyo bir süre sonra tekrar uyanıp ağlamaya başlıyor emmek istiyor sütüm yetmediği için mama da veriyorum onu da birazını kusuyor. Bebek de reflü belirtileri nelerdir
Genelde siddetli kusma ile kendini gosteriyor ama bazen bebek kusmadan sutu geri yutabiliyor.bizimki oyleydi.en fazla yarim saat uyurdu.yuzunu burusturarak uyaniyordu.agzina cokelek gibi parcaciklar geliyordu.uyandiginda genelde mide gazi cikariyordu.sanırım gaz mide asidini yukari itiyordu.yataginin bas kismini yukselttik ve reflu ilaci kullanmaya başladık.ama en etkili oldugunu dusundugum her emmeden sonra yarim saat kucakta dik tuttuk.dr reflunun tanisini koymak icin tahlil vs. gibi kesin bir yontem olmadigini söyledi.reflunun belirtilerinden suphelenildiginde tedavi uygulaniyor.eger duzelme olursa sorunun reflu oldugu anlasiliyor.
Aynen benim bebegim gibi kusmuyor geri yutuyor demek.bir de uyurken sut bogazina kactigi icin oksurerek uyanirdi.Bu belirtiler 2 gündür var. Kusması çok şiddetli değil. Özellikle mama yedikten sonra kusuyo ve ağzında bişey çiğniyormuş gibi yapıyo.
Benim kızım da öyleydi beni emzik gibi kullanıyodu sürekli göğsümde duruyodu çok bunalmıştım 1 ay böyle devam etti tam düzene girdi derken şimdi 4 aylık son 1 aydır emmeyi reddediyo sağıp veriyorum15 günlük bebegim sürekli emmek istiyor. Bazen 12 saat boyunca emiyor 10 dak uyuyor sonra başlıyor ağlamaya... katılırcasına ağlıyor. Altını zor değiştiriyorum, çıldırıyor. Oyalamaya çalışıyorum mümkün değil oyalanmıyor.... göğsüm mahvoldu; emdirirken gözyaşı döküyorum. Sut var mı yok mu bilmiyorum ana olusnadi icin arada zaman hic yok. Yemeğimi bile ya annem ya eşim yediriyor.Sinirlerim harap durumda lütfen yardım edin. Belim kopuyor uyku desen zaten yok zombi gibiyim... Bugün resmen çaresizlikten ağladım. Yalancı emzik almıyor. Tecrübeli anneler yardım
Merhaba tomris'in emzirme notlarini okumani tavsiye ederim.yardimci olacagini düşünüyorum.sutunun yetersiz oldugunu sanmam cunku cok nadir rastlanan bir durum.emzirme tekniginde sorun vardir muhtemelen.tomris'in emzirme notlarindan yararlanamazsan imkanin varsa bir emzirme danismani ile gorus.tum yollari denedikten sonra sutunun az olduguna kanaat getirirsen (bunu belirle e en saglikli yolu kilo takibidir )kendini cok da uzme.ben takviye olarak mama ile beslenmisim kolay kolay da hasta olmam.ama oncelikle bebegi yalnizca anne sutu ile besleyebilmek icin tum yollari denemelisin.Bide bebek emdikten sonra göğsümü sıkıyorum elimle süt çıkmıyor.göğüslerim küçük acaba o yüzden mi az oluyır ki ya canım çok sıkıldı
Ayni dert bende de var canim benim de sutum yetersizmis doktor dedi ama ben baska doktora daha gidecegim cok moralim bozuk mamayi veriyorum bebisim hemen kusuyor nefret ettirmekten cok korkuyorum napacagimi sasirdimArkadaşlar verilen tavsiyeleri dikkate aldım, söylenenleri uyguluyorum, kundak yaptım olmadı, gaz çıkarmaya daha da önem verdim olmadı, yalancı emzik için uğraşıyorum almıyor. Hep aç çocuğum. Artık memeden ayrı 10 dak bile durmuyor. Daha kötüye gittik yani. Etrafımda herkez mama ver aç bu çocuk diyorlar acıyorlar bebeğe bana da kızıyorlar. Sadece anne sütü ile beslemek istiyorum. Mama vermek istemiyorum. Neredeyse 4 haftalik olduk sadece 200 gr almış. Pes ettim.
Ne yapayım mama mı versem bi de hangi mama?
Arkadaşlar verilen tavsiyeleri dikkate aldım, söylenenleri uyguluyorum, kundak yaptım olmadı, gaz çıkarmaya daha da önem verdim olmadı, yalancı emzik için uğraşıyorum almıyor. Hep aç çocuğum. Artık memeden ayrı 10 dak bile durmuyor. Daha kötüye gittik yani. Etrafımda herkez mama ver aç bu çocuk diyorlar acıyorlar bebeğe bana da kızıyorlar. Sadece anne sütü ile beslemek istiyorum. Mama vermek istemiyorum. Neredeyse 4 haftalik olduk sadece 200 gr almış. Pes ettim.
Ne yapayım mama mı versem bi de hangi mama?
Uyuyamadigi icin de kilo almiyor olabilir.Eskiden arada bir 20-30 dakika uyuduğu olurdu. Artık o da bitti. 5 dakika bilemedin 10 dakika uyuyor. Sonra uyanip yine emmek istiyor. Dün doktora götürdüm çocuğu, sürekli emmek istiyor dedim.
Tarttık...
Yavru kusum bir ayda sadece 120 gr almış.
Nasıl vicdan azabı cektim minik kuşum büyümeye çalışıyormuş meğer...
Buna rağmen doktor 2 hafta daha sabret. Mama verme dedi.
Ara ara sağlık ocağına gidip tarttırıcam. Olmadı mama vericem...