- 31 Ekim 2013
- 296
- 447
-
- Konu Sahibi 37januse37
Gazı hemen çıkmıyor emdikten 15 20 dak sonra çıkıyor ( nedense) alttan gazını iyi çıkarıyor. Doktora bayramdan sonra götürmeyi düşünüyorum. Şimdiye dek götürmedim çünkü sabredeyim düzelir diye düşündüm. En azından 40 ı çıksın dedim ama artık dayanacak hal kalmadı.
Simdi kundaklayim inş ise yararBazı bebekler anne memesini emzik niyetine kullanmayı seviyorlar. İlle ağızlarında kalsın istiyorlar. Yoksa beslendiğinden değil yani. 12 saat emzirmek ne demek? Böyle bir şey olmaz. İzin vermeyin, verirseniz böyle göğüs uçlarınız parçalanır. Her 1 ile 3 saatte bir emmeleri gerek. Emzik niyetine temizlediğiniz bir parmağınızı bebeğin damağına değdirerek, yani emzik gibi koyabilirsiniz uykuya dalana kadar.
Bir de o yaşta bebekler kundaklanmayı seviyorlar, çoğu kez sakinleştirici bir şey bu. Kundaklamayı biliyorsanız sıkıca kundaklayın. Hatta bir battaniyeyi rulo haline getirip kundaklı bebeği sıkıca çevreleyebilirsiniz. Sınırlarını hissetmeyi severler. Çoğu kez işe yarar bu yöntemler. Yeni doğan yoğun bakım hemşiresi olarak tavsiyem bu, biz de uyguluyoruz. Çok huysuzlanan bebekleri kundaklayıp salıncağa koyuyoruz, bu da işe yarıyor.
Bazı bebekler anne memesini emzik niyetine kullanmayı seviyorlar. İlle ağızlarında kalsın istiyorlar. Yoksa beslendiğinden değil yani. 12 saat emzirmek ne demek? Böyle bir şey olmaz. İzin vermeyin, verirseniz böyle göğüs uçlarınız parçalanır. Her 1 ile 3 saatte bir emmeleri gerek. Emzik niyetine temizlediğiniz bir parmağınızı bebeğin damağına değdirerek, yani emzik gibi koyabilirsiniz uykuya dalana kadar.
Bir de o yaşta bebekler kundaklanmayı seviyorlar, çoğu kez sakinleştirici bir şey bu. Kundaklamayı biliyorsanız sıkıca kundaklayın. Hatta bir battaniyeyi rulo haline getirip kundaklı bebeği sıkıca çevreleyebilirsiniz. Sınırlarını hissetmeyi severler. Çoğu kez işe yarar bu yöntemler. Yeni doğan yoğun bakım hemşiresi olarak tavsiyem bu, biz de uyguluyoruz. Çok huysuzlanan bebekleri kundaklayıp salıncağa koyuyoruz, bu da işe yarıyor.
Alışkanlık olabilir ama daha hastanede ilk gün bile böyleydi Sürekli emmek istiyordu.Ahh canim bebegin hayir ugur getirsin insalalh anali babali büyüt inşallah,acaba doymuyormu yda cok alisti,keske yalanci memeye alistira bilsen cok rahatlardin cok yoruluyorsundur cok iyi anliyorum uyumayan bebekte cok yorar ya normalinde hep uyumasi lazim yeni dogan bebek uyur bildigim, belliki cektircek sana inslaalh çözüm bulunur yada gecicidir inslalah, hep emzirirkenmi uyuyor acaba bukadr emdigine göre oyle uyumayi seviyor galiba simdiden aliskanliklari değişir insalalh yoksa cok yorulcaksin boyle ,allah kolaylik versin
Yav bu baska turlu sinir bilmekNe guzel yaw, bebekken bile sinirlarimizi bilmeye calisiyoruz ama buyudukce isin ucu kaciyor..
Yav bu baska turlu sinir bilmek
Yetiskinlerde de etkili oluyormus, agrili prosedurlerde filan aslinda.
Bebekler de anne rahmindeki o dar yere alisiyorlarmis, o yuzden oyle dar, siki bir pozisyon onlari rahatlatiyormus.
Bir oderi daha vereyim, karanlik ya da los isikli yerde tutun cocugunuzu, daha iyi uyumasi icin.