Benzer süreçten geçmişiz. Çok fazla tahlil alındı. Bizde gaitada yağ pozitif çıkmıştı. Kistik fibroziste yağ pozitif olurmuş. İkinci gaita tahlili aldılar çok şükür negatif çıktı. Çok korktum yine pozitif çıkarsa diye.Evet laktazm kullandik. Gaita testimiz normal degildi, bizim birkac sey pozitif cikti tekrar baska testler yapildi.
E-nabizimiza bakiyorum 1 saattir, universite hastanesi oldugu icin sanirim sonuçlarin basliklari var ama icerikleri yok, reduktan madde adli bir sonuc bir de gaita da laktoz, laktaz, galaktoz gibi bir suru birsey arandi. Bunlarin sonuclarindan birsey cikmadi, sonra topuk kanimizin sonuclari talep edildi, galaktozomi ve kistik fibrozisi elemek istemislerdi (bu iki hastaligin adini hic unutamiyorum) bunları da eledikten sonra o zaman elde sadece laktoz intoleransi kaliyor denildi. Arkasindan daha birkac haftalik bir bebek oldugu icin bu teshisten emin olma adina baska bolumlerden hocalar da inceledi, hatta o ara ben elimde sonuc kagitlariyla hastane hastane dolasmistim, cok kotu gunlerdi benim icin.
Ozetle en kötü hastaliklari elediler, elde laktoz intoleransi kaldi diyerek teshis kondu, laktazm kullaninca duzelmeye ve kilo almaya baslayinca teshisten emin oldular.
Şimdi ben bebeğimi doktor doktor gezdiriyorum. Beklenmiyor. Ne mama ne meme hiçbi şey kabul etmiyor. Eğer fırsatınız olursa tahlil sonuçlarınıza tekrar bakabilir mısınız? Laktoz ve reduktan madde ne çıkmış