Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sağın öyle verin. Emmesin sorun değil yeter ki anne sütü alsın. Benimcocugum küvezde kaldı orda biberonla beslendi philips avent. Çıktıgında meme reddi yaşamadım. Şimdide dışarı cıkarken sagıp biberona koyup veriyorum. Evde emziriyorum. O biberon meme reddi yapmıyor. Yapsaydıda sorun değil sağardım yerer ki anne sütü alsın4 aylık 9 günlük bebeğim 1 buçuk aydır sadece uykudan uyanırken uyku sersemine emiyor uyanıkken asla memeyi almıyor kafasını memeye doğru bile çevirmiyor artık tükenmiş durumdayım aç ama emmiyor ne yapabilirim nasıl aşabilirim bu durumu lütfen yardımmmm
Bizim ki biberonu da almıyor şırıngayla veriyorum oda yarısı ayıra yarısı bayıra gidiyor ağlıyorum artık bebeğim beni istemiyor kendimi yetersiz hissetmeye başladımSağın öyle verin. Emmesin sorun değil yeter ki anne sütü alsın. Benimcocugum küvezde kaldı orda biberonla beslendi philips avent. Çıktıgında meme reddi yaşamadım. Şimdide dışarı cıkarken sagıp biberona koyup veriyorum. Evde emziriyorum. O biberon meme reddi yapmıyor. Yapsaydıda sorun değil sağardım yerer ki anne sütü alsın
Bu aylarda çocuk etrafını farketmeye başlıyor. Emmek istemiyor. Meme reddi çoğu bebekte oluyor. Ben boynuma renkli sesli oyuncaklar sıkıştırarak 3-4 ay boyunca dikkatini çekmeye çalışarak emzirdim. 6-7 aylık olduktan sonra ellerini öpüyordum o hoşuna gitmeye başlamıştı öyle öyle tekrar memeye döndü. Bir deneyin isterseniz. Olmazsa bir danışmadan yardım alın anne sütü çok kıymetli4 aylık 9 günlük bebeğim 1 buçuk aydır sadece uykudan uyanırken uyku sersemine emiyor uyanıkken asla memeyi almıyor kafasını memeye doğru bile çevirmiyor artık tükenmiş durumdayım aç ama emmiyor ne yapabilirim nasıl aşabilirim bu durumu lütfen yardımmmm
çişli bezleri kötü mü anlamadım sorun uyanınca emmesi mi?Bizdede 70 günlukken başladı 5.5 ayik olduk halen daha devam ediyor. Uyuyup uyutup emziriyorum. Biberon, kaşik şırınga kabul etmiyor. Dr Dr dolaşıyorum bir sonuc elde etmiş değilim. Alerji ve reflü oldugunu düşünüyoruz. Ama testlerde çıkmıyor . Aylardir diyet yapiyorum
Ondanda sonuc alamiyorum.Ne yapacağimi bilemiyorum
Tecrübesi olan anneler bilgi paylasirsa sevinirim. Cişli bezleride kötu.
Bizdede 70 günlukken başladı 5.5 ayik olduk halen daha devam ediyor. Uyuyup uyutup emziriyorum. Biberon, kaşik şırınga kabul etmiyor. Dr Dr dolaşıyorum bir sonuc elde etmiş değilim. Alerji ve reflü oldugunu düşünüyoruz. Ama testlerde çıkmıyor . Aylardir diyet yapiyorum
Ondanda sonuc alamiyorum.Ne yapacağimi bilemiyorum
Tecrübesi olan anneler bilgi paylasirsa sevinirim. Cişli bezleride kötu.
6 bucuk aylik oglumla benimde ayni sorunum vardi 5 aylikken. Hic sût icmezdi memeden kesildi istemezdi, doktor azda olsa birseyler ver yesin derdi ondan versem midesi bulanirdi,en son sirangayla yatay pozisyonunda sût veriyodum basinda saatlerce oturarak 30 gram ivsin diye. Doktorumuza gittik mide film vs yaptirdi birsey yk gayet iyiymis ama gecmiyodu hala yememeye devamdi. Simdi normallesti herzamandan daha iyi en azindan sût iciyor yemek yemeyede basladi. Nasil oldu diye sorarsaniz eyer ck uzun surede olmadi aslinda 15 gun anca oluyo normal olali. Dr tayyar ozun macun ve keci boynuzundan berdim cay kasigiyla azcik 6 aylik olduktan sonra. Cok sükür gayet suan iyi yiyo en azindan acikinca feryat ediyo artik istiyo birseyler. Biz macun ve keci boynuzuna baslamadan once doktorumuza sorduk birsey demedi cay kasiginin yarisi kadarina4 aylık 9 günlük bebeğim 1 buçuk aydır sadece uykudan uyanırken uyku sersemine emiyor uyanıkken asla memeyi almıyor kafasını memeye doğru bile çevirmiyor artık tükenmiş durumdayım aç ama emmiyor ne yapabilirim nasıl aşabilirim bu durumu lütfen yardımmmm
dolu bez sayısı az demek istedi herhaldeçişli bezleri kötü mü anlamadım sorun uyanınca emmesi mi?
23 gunde 270 gram alan bebegi, gastro, alerji, cerrahi vs bir bolume yonlendirmeyen doktor o diplomayi yirtsin atsin.Hadi sizin bebişler etrafı keşfetme peşinde benim ki ne peşinde anlamış değilim daha iki aylık bile değiliz emzirmek bir zulüm hep huzursuz ağlamalı ilk 15 gün çok güzeldi sonra coştu,kilo alımı da azaldı 23 günde 270 gram sadece, doktora diyorum böyle böyle strestendir stresten başka cevapları yok ,diyette yapıyorum fayda görmedim emzirme konusunda kıskanıyorum hastanelerde emzirme odasında sessizce huzurla emen bebişleri
Kuzum alerji doktoru bunu diyen23 gunde 270 gram alan bebegi, gastro, alerji, cerrahi vs bir bolume yonlendirmeyen doktor o diplomayi yirtsin atsin.
Baska bir pediatriste goturun, gunde 20 gramdan asagi kilo alimi olmamali. Herseye stres stres diyen doktorlara gicik oluyorum cidden.
Ne diye diet yapiyorsun? Sut urunleri falan mi? Bebegin neden emmiyor sence?
çişli bezleri kötü mü anlamadım sorun uyanınca emmesi mi?
Kuzum alerji doktoru bunu diyen
Kakasında kan vardı alerjiye gittim kan vs aldı deneyerek çözebiliriz dedi süt ürünlerini kesti , kan vs gitti ama emmesi sıkıntı geceleri emmeyi iyice kesti biberonla şırınga ile versemde istemiyor çocuk sütü istemiyor emmeyi de geçtim cerrahın bu konu da ne gibi bir etkisi olabilir geçen kasık fıtığı için gitmiştim bilseydim ona da derdim
İlk ay güzel 1.500 kiloaya yakın aldığı için şuan ki kiloya çok güzel diyor ama bence güzel değil 2 hafta sonra yine gel dedi kilo kontrolü için :/
Kuzum aynı şeylerden geçtim bende 2 yaşındaki kızımda var laktoz intorelansı beni de senin gibi çok uğraştırıp sonunda buldular , aslında bana gastroenteroloji geleceksin dedi ama alerji onluk bir olay yok dedi olmadı ona da gideyimBizim kizda alerjiden suphelenildiginde pediatri tarafindan alerji, gastro, cerrahiye yonlendirildik.
Sorunu gastro çözdü.
Alerji 6 aydan once test yapamam, o yuzden gastro cozecek dedi. (Fizik muayene yapti, cildine falan bakti sadece)
Gastro birkac hastalik ismiyle konsultasyona cerrahiye yonlendirdi, cerrahi kucuk bir muayene yapti, konu benle alakali degil dedi.
Yani anlatmaya calistigim, alerjik bir bebegin derdini anlamak icin bikac farkli bolum bakabiliyor. Ha doktorunuz sizde cok birseyden suphelenmemistir, yonlendirmemistir doktordan iyi bilemem tabiki. :)
Sonuc olarak laktoz intoleransi cikti ve bunu gastro yaklasik 1.5 ayda cozdu cunku onlarca test yapıldı, bir suru tehlikeli hastalik elendi vs vs.
Bizim kiz da memeyi reddediyordu, cunku meme emmek ona karin agrisi olarak donuyordu, sonucta bebek sebep sonuc iliskisi kurup emmiyordu. Sizde de boyle birsey olabilir. Laktoz icin ilac baslandigi gibi bebeğim yaklasik 2 aylik acliktan sonra (mama & meme karisik besleniyordu ama memeyi sevmiyordu cok) memeye saldirdi resmen, 2 yasinda zor birakti.
Bizdeki belirtileri yazayim
Emmek istememek (memeyi verince emmeye calisiyor gibiydi ama tiksinir gibi cekiliyordu, bacaklariyla tekmeler savuruyordu, ikinip agliyordu)
Asiri civik ve fiskiran kaka (premium prima bile tasmasina engel olamiyordu oyle bir kaka hayal edin, icinde seffaf bolgeler vardi)
Sumuksu kaka dokuları
Surekli gaz sancisi
Kakadan once yetiskinlerde oldugu gibi ishal gurultusu duyuluyordu (sesli kaka)
Surekli kusma
Kakada sindirim yapildigina dair peynir goruntusunun olmamasi
Cok uzun yazdim ama benzer sureclerden geçtik belki yardimi dokunur.
Bu arada laktoz intoleransi bizim topraklarimizin insanlari icin cok yaygin bir problem, sizde de cikarsa sasirmayin, uzulmeyin, 6 aylik olduktan sonra ilacsiz hayatina devam ediyor.
Kuzum aynı şeylerden geçtim bende 2 yaşındaki kızımda var laktoz intorelansı beni de senin gibi çok uğraştırıp sonunda buldular , aslında bana gastroenteroloji geleceksin dedi ama alerji onluk bir olay yok dedi olmadı ona da gideyim
Bende Ankaradayim etlik şehir hastanesine gittimYa bence git ne olur ne olmaz. Bizim kiza Hacetteoe alerji 6 aydan once test yapamam mutlaka gastro gorsun demisti iste. Onlar deyince ben güvenirim acikcasi. Gecmis olsun umarım laktoz gibi basit birseydir de kolayca cozulur.
Bizim de şikayetlerimiz aynı ama gaita tahlili normal. Gaitada laktoz negatif. Sizin teşhis nasıl konuldu? Laktazim mi kullandınızSorunu gastro çözdü.
Alerji 6 aydan once test yapamam, o yuzden gastro cozecek dedi. (Fizik muayene yapti, cildine falan bakti sadece)
Gastro birkac hastalik ismiyle konsultasyona cerrahiye yonlendirdi, cerrahi kucuk bir muayene yapti, konu benle alakali degil dedi.
Yani anlatmaya calistigim, alerjik bir bebegin derdini anlamak icin bikac farkli bolum bakabiliyor. Ha doktorunuz sizde cok birseyden suphelenmemistir, yonlendirmemistir doktordan iyi bilemem tabiki. :)
Sonuc olarak laktoz intoleransi cikti ve bunu gastro yaklasik 1.5 ayda cozdu cunku onlarca test yapıldı, bir suru tehlikeli hastalik elendi vs vs.
Bizim kiz da memeyi reddediyordu, cunku meme emmek ona karin agrisi olarak donuyordu, sonucta bebek sebep sonuc iliskisi kurup emmiyordu. Sizde de boyle birsey olabilir. Laktoz icin ilac baslandigi gibi bebeğim yaklasik 2 aylik acliktan sonra (mama & meme karisik besleniyordu ama memeyi sevmiyordu cok) memeye saldirdi resmen, 2 yasinda zor birakti.
Bizdeki belirtileri yazayim
Emmek istememek (memeyi verince emmeye calisiyor gibiydi ama tiksinir gibi cekiliyordu, bacaklariyla tekmeler savuruyordu, ikinip agliyordu)
Asiri civik ve fiskiran kaka (premium prima bile tasmasina engel olamiyordu oyle bir kaka hayal edin, icinde seffaf bolgeler vardi)
Sumuksu kaka dokuları
Surekli gaz sancisi
Kakadan once yetiskinlerde oldugu gibi ishal gurultusu duyuluyordu (sesli kaka)
Surekli kusma
Kakada sindirim yapildigina dair peynir goruntusunun olmamasi
Cok uzun yazdim ama benzer sureclerden geçtik belki yardimi dokunur.
Bu arada laktoz intoleransi bizim topraklarimizin insanlari icin cok yaygin bir problem, sizde de cikarsa sasirmayin, uzulmeyin, 6 aylik olduktan sonra ilacsiz hayatina devam ediyor.
Evet laktazm kullandik. Gaita testimiz normal degildi, bizim birkac sey pozitif cikti tekrar baska testler yapildi.Bizim de şikayetlerimiz aynı ama gaita tahlili normal. Gaitada laktoz negatif. Sizin teşhis nasıl konuldu? Laktazim mi kullandınız