Merhaba hanımlar yeni üye oldum kafayı yiyeceğim hergün ağlıyorum 26 aylık kızım var ve otizm den süpheleniyordum tanı aldırmadan özel eğitime yazdırdım haftada iki saat gidiyoruz ben kendimde eğitim veriyorum kızıma evde ğeçmis te otizmli çocuklarla calıstım çocuk ğelisimciyim, tv ekrana fazla maruz kaldı ama izlemiyor gibiydi meğerse dünyası ekran olmus yaklaşık 2 aydır tv sıfır tablet telefon zaten vermiyordum hiç ismine tepki arttı ama ben çağırırsam bakıyor Baska sına bakmıyor komut yakında al ver aç kapat yapıyor ama uzaktaysa tınlamıyor topu tut at yapmıyor Baska seyleri atıp tutuyor basket atıyor KBB ye götürdüm isitme de sorun yok akranlarıyla oynama pek yok ablası 5 yasında onunla saklambaç kosmaca cee oynar bakar davranış problemi oyuncakları diziyor karsısına geçip dalıyor birde parmaklarıyla sayıyor bos kalırsa bos bırakmamaya çalısıyorum konusma yok tekrar etme var sesleri taklitle yapıyor takliti mükemmel ayakkabı derim kendiside der ama kendiliğinden demez getirmez bay bay alkıs çak bu iki ay içinde öğrettim öpmeyi öğrendi aynayı çok seviyor taklit yapıyoruz ondan hepsini yapıyor ağlarsam ağlar ablası ağlarsa hemen oda ağlar ben gülersem güler kızgın bakarsam ağlar kızarsam gel yat dur anlar yapar bilemiyorum ama çok dalıyor gözü birde amaçsızca kosuyor odanın bir ucundan diğerine köpek görünce havhav der kedi görünce miyav der kendiliğinden isaret ettiğim yere genelde bakmaz, kendisine isaret etmeyi yeni öğrettim bazen isaret ediyor gösteriyor biseyleri ama suyunu istemez ağlar çekiştirir yani ben vermesem hiçbir isteği yok bitki gibi ablası hiç durmaz susmaz bu neden böyle anlamadım 2 aydır park sokak eğitim evde eğitim bir saniye bos bırakmıyorum gözümün içine bakıyor ama beni anlamıyor çok üzülüyorum çok kötüyüm böyle olup düzelen varmı biri oyuncağını alsa tepkisiz bırakır gider tutup cekistirmez krese versem unuturlar o kadar sessiz çoçuk benimde farkımda değildi yeni yeni gidince ağlıyor.kendime çok kızıyorum nasıl bu kadar geç farkettim diye büyük kızım asla tv izlemezdi ona hiçbir etkisi olmadı bir sn oturmazdı hala aynı ben küçüğümü bu kadar kötü etkileyeceğini hesap edemedim bir eğitimci olarak bu arada büyüğüm asırı kıskanç resmen sırtımda yasıyor hala o nedenle küçüğe ilgi veremedim bunun acısını çıkarmaya çalısıyorum ama büyüğüm hala izin vermiyor uykuda bile küçüğün yanına yatsam gece gelip yanıma yatıyor anne anne anne bir sn pesimden ayrılmıyor okula verdim o esnada küçüğe biraz eğitim oyun veriyorum