Gebeliğe Hazırlık Bebeğim olmuyor yol gösterin

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bu yumurtlama takibini doktorunda yapabiliyor oncelikle onu dene istersen 1 sene olmus cunku. Yoksa asilama vs onerecektir zaten
Ay şimdi siz böyle yazdınız ya ne hatırladım ben.
Yıl 2015; sevgili doktorum böyle bakıyor ultrasonda, dedi ki bir yumurta var çatlamak üzere! 3 gün ilişki, sonrası yok.. 2 hafta sonra adet olmazsan gebesin..
aynen dediğini yaptım, adet de gelmedi. Test de negatif.. tam on gün sora geldi adet..
So raki tur yine aynını dedi, yine aynı.. 3. Kez de aynını diyip aynı olunca eşim dedi ki , doktorun ekranındaki bi leke olmasın o 🙈
Doktora söyledim, sonra koşarak gidip eski dosyaları açtı kontrol etti, o meğersem bir su kistiymiş ya 😆 beni tam da denemeye başladığım 3 adet dönemi yanlış yönlendirmiş adam. Bi de 3 gün ilişkiden sonraki haftayı da hep boş geçmiştik ya.. yumurta takibi lafı beni o yüzden geriyor...
sonraki aylar da ovu takibi peşinde gerilmekten ne ovu yakalayabildim ne ikişki.. ardından da adet dğzenim bozuldu,73 gün adet olmadım gerginlikten.. sonunda kafayı yiyip doktorumu değiştirip terapiye gittim, bi ay ara verdim bu fikre. O ay olmuş

Ay bizde de aynı dert. Koca bir yıl geçti daha sdce bir veya iki kere denk geldi. Onlarda da tsh ım 4.9 civarıydı. Şimdi tsh düştü , geçen ay eşimle o dönem tartıştık ve 10 gün ilişki olmadı. İhtimal sıfırdı. Bu ay da eşim iki hafta iş seyahatinde olacak, tam iki hafta ortası ovu. Yine sıfır.. ben şimdi doktora gitsem ne derim mesela? Git önce kocanı bul ilişkiye gir de ondan sonra gel demez mi 🤣🤣
Benimki de 2 güne bir nöbet tutuyor yemek izni verdiklerinde eve geliyor garibim yemek yemek yerine boş geçrimemeye çalışıyor. Ama işte çaresizlik başka şey. Annem yengem düşük yaptığında kızım olsunda ölsün üzülme hiç olmuyormuş çocuğum demezsin en azından demişti. O çizgiyi ucundan bile göremedim testlerde

Benimki de 2 güne bir nöbet tutuyor yemek izni verdiklerinde eve geliyor garibim yemek yemek yerine boş geçrimemeye çalışıyor. Ama işte çaresizlik başka şey. Annem yengem düşük yaptığında kızım olsunda ölsün üzülme hiç olmuyormuş çocuğum demezsin en azından demişti. O çizgiyi ucundan bile göremedim testlerde
Eşiniz istekli bu konuda pozitif demek.
İsterseniz dediğim gibi önce o testleri yaptırın kendinize. Bir de eşinize sperm testi.
Ama daha aşılama için fln çok erken az bi bekleyin.

baktımda raporuma şimdi tsh ve fsh farklı şeylermiş :KK70:
tsh 1.510 çıkmış
fsh 5.62 çıkmış
prolaktin 13.78
Tsh ın çok güzelmiş. Ben 1.7 yi duydum sevindim. 4.9 du çünkü. Fsh degerine de LH ile bakıyolar. Adetin 2. Günü bi değeri birine bölünce 1/2 den fazla mı çıkması mı ne gerekiyomuş. Ay derin konu unuttum

Bakıldı canım smear testi falan hepsini yaptırdım eşimde de sıkıntı çıkmadı :KK43:
Ay şimdi gördüm bu yorumu.
Senin de psikolojik o zaman ben gibi..
Ben bugün itibariyle meditasyona başlıyorum bu konuda. Hatta belki şurda konu bile açabilirim.
Olumlama yapacağım hep olumlu düşüneceğim, kafamı hesap kitapla yırmayıp anın tadını çıkaracağım.
Ysşın kaçtı senin?

Tsh ın çok güzelmiş. Ben 1.7 yi duydum sevindim. 4.9 du çünkü. Fsh degerine de LH ile bakıyolar. Adetin 2. Günü bi değeri birine bölünce 1/2 den fazla mı çıkması mı ne gerekiyomuş. Ay derin konu unuttum

evet biz 2 aydır çocuk düşünüyoruz düşündüğümüz ay gittik kontrollere adetimin 2. günü kan aldırdım onun sonuçları bunlar, ama işte olmadı zamanını bekliyor herşeyin hayırlısı çok stres yapmamak lazım :KK68:

Ay şimdi siz böyle yazdınız ya ne hatırladım ben.
Yıl 2015; sevgili doktorum böyle bakıyor ultrasonda, dedi ki bir yumurta var çatlamak üzere! 3 gün ilişki, sonrası yok.. 2 hafta sonra adet olmazsan gebesin..
aynen dediğini yaptım, adet de gelmedi. Test de negatif.. tam on gün sora geldi adet..
So raki tur yine aynını dedi, yine aynı.. 3. Kez de aynını diyip aynı olunca eşim dedi ki , doktorun ekranındaki bi leke olmasın o 🙈
Doktora söyledim, sonra koşarak gidip eski dosyaları açtı kontrol etti, o meğersem bir su kistiymiş ya 😆 beni tam da denemeye başladığım 3 adet dönemi yanlış yönlendirmiş adam. Bi de 3 gün ilişkiden sonraki haftayı da hep boş geçmiştik ya.. yumurta takibi lafı beni o yüzden geriyor...
sonraki aylar da ovu takibi peşinde gerilmekten ne ovu yakalayabildim ne ikişki.. ardından da adet dğzenim bozuldu,73 gün adet olmadım gerginlikten.. sonunda kafayı yiyip doktorumu değiştirip terapiye gittim, bi ay ara verdim bu fikre. O ay olmuş
Ben ilk ay gittim hiç bişey bilmiyorum gebelikle ilgili. Doktor ultrason da baktı yumurtan çatlamış dedi gösterdi. Bende gösterdiğini bebek zannetmiştim. Zeka işte :KK76:

Ay şimdi gördüm bu yorumu.
Senin de psikolojik o zaman ben gibi..
Ben bugün itibariyle meditasyona başlıyorum bu konuda. Hatta belki şurda konu bile açabilirim.
Olumlama yapacağım hep olumlu düşüneceğim, kafamı hesap kitapla yırmayıp anın tadını çıkaracağım.
Ysşın kaçtı senin?
27 yaşındayım canım 23 24 falan olsam Amaaan ne zaman olursa olur dersim belki ama 30 a doğru gidiyorum. Yok yok 23 24 olsam yine düşerdim bu hallere ah annelik isteği yaş kaç olursa olsun cayır cayır yakıyor

Eşimle ben memuruz şarka gitmeden olsun diye çok şartlanıyoruz galiba ayaklarımı 1 saat dikiyorum. 1 saat kalkmayız bi tarafıma yatıyorum.
O dikmeler yatmalar bende işe yaramadı, galiba onları yapınca o konuya daha da odaklandım ve gebe kalmamı iyice önledim. Gayet ayakta olan bi ilişkiden gebe kalmışım, ardından da duşa girmiştim. Hiç aklımda yoktu gebelik, boynumda boyunluk vardı, boyun fıtığı olmuştum o ay çünkü ben. Çok sıkıntım vardı hiç bebek fikrini düşünmedim, ama kas gevşetici fln da almadım hiç. Sdce demiştim ki 35. Gün kan veririm, negatifse adet söktürücü alırım..
aynen öyle yaptım.
42. Gün de adet gelmeyince evde bi gebelik testiyle gebeliğimi öğrenmiştim.
Bence yatıp beklemelerin fln bi artısı yok

Ben ilk ay gittim hiç bişey bilmiyorum gebelikle ilgili. Doktor ultrason da baktı yumurtan çatlamış dedi gösterdi. Bende gösterdiğini bebek zannetmiştim. Zeka işte :KK76:
Yumurta çatlayınca göremiyolar canım ya. Bi sıvı yayılımı oluyor , o an yakaladıysa tabi bilemem de. 10 farklı doktora fln gittim. Ya on gün içinde adet olursun ya da daha yumurtan gelişmemiş daha diyebiliyolardı.
Tüp bebek doktoruna bile gittim, 4 boyutlu makinası falan vardı. O bile söylemedi. Bunu da ilk kez duydum bak

O dikmeler yatmalar bende işe yaramadı, galiba onları yapınca o konuya daha da odaklandım ve gebe kalmamı iyice önledim. Gayet ayakta olan bi ilişkiden gebe kalmışım, ardından da duşa girmiştim. Hiç aklımda yoktu gebelik, boynumda boyunluk vardı, boyun fıtığı olmuştum o ay çünkü ben. Çok sıkıntım vardı hiç bebek fikrini düşünmedim, ama kas gevşetici fln da almadım hiç. Sdce demiştim ki 35. Gün kan veririm, negatifse adet söktürücü alırım..
aynen öyle yaptım.
42. Gün de adet gelmeyince evde bi gebelik testiyle gebeliğimi öğrenmiştim.
Bence yatıp beklemelerin fln bi artısı yok
Evin içinde yarasa gibi yatıyorum sürekli ayaklar havada. Adama da yazık ilişkiden sonra vinç gibi bi aşağı bi yukarı çekiyor beni 1 senedir hep tersten bakıyor bana :halay:

Yumurta çatlayınca göremiyolar canım ya. Bi sıvı yayılımı oluyor , o an yakaladıysa tabi bilemem de. 10 farklı doktora fln gittim. Ya on gün içinde adet olursun ya da daha yumurtan gelişmemiş daha diyebiliyolardı.
Tüp bebek doktoruna bile gittim, 4 boyutlu makinası falan vardı. O bile söylemedi. Bunu da ilk kez duydum bak
Yumurtayı da göstermiş olabilir o an gösterdiğini çocuk zannedip heyecanlandığımdan yanlış hatırlıyor olabilirim. Doktora ben anne olmak istiyorum diyorum gösterdiği şeye bebek mi diye seviniyorum. Adam hayretle baktı yüzüme

Şöyle ki, eğer ki tam 6 adet dönemi tam o dönemler en az 1 ilişki oldu, ama gebelik oluşmadı diyebiliyorsan.
İhtimalleri sıralıyorum:
Tsh
Fsh
Ve. Prolaktin
Bir de amh ına bakılmalı.
Adetin 2. Günü yapıyorlar testleri.
Bunların hepsi normalde daha çocugunuzun gelmeye niyeti olmayabilir.
Ya da tüpler tıkalı olabilir diyorlar.
Bendeki sorun gerginlikti, gebe kalamayacağım korkusu vardı niyeyse hiç bilmiyorum. Terapi gördüm, o ay gebe kaldım.
Sen de benim gibi içinde çok düşünen bi hatunsan bunun da etkisi olabilir.
Ama yumurta büyütme çatlatma, aşılama, tüp bebek gibi olaylara girmemeni öneririm daha erken. O hormonlar vucuda da ağır geliyormuş.
Bir de senin yaşın kaç eşinin kaç?
İkimizde 27 yiz canım

27 yaşındayım canım 23 24 falan olsam Amaaan ne zaman olursa olur dersim belki ama 30 a doğru gidiyorum. Yok yok 23 24 olsam yine düşerdim bu hallere ah annelik isteği yaş kaç olursa olsun cayır cayır yakıyor
Ben de 20 de evlendim , 8 sene korunduk. 28 dim, bi sene sonunda 29 oldum , o kadar gerilmedim. Germe kendini daha gençsiniz. Stres sadece geciktiriyor, bunu bile bile bi senedir geriliyorum ben de bi çözüm bulcam bu strese . Ben de oğlumu 29 yaşımda kucağımaaldım, 10 gün sonra da 30 oldum 🙈
Şuan 32 yaşındayım, 33 olmadan 3. Ye gebe kslmayı çok istiyorum. Ama biryanımı da stresten kurtarmak için rahatlatmaya çalışıyorum. En kötü daha helalınden 7-8 senem var diye. 35 e kadar olmazsa artık eşimi bi sperm baktırmaya yollarım. Hayır olmuyosa bileyim de bu fikri atayım kafadan, satayım çocuk eşyalarını. Ona göre tüm planlarımı yapayım, kariyerime odaklanayım falan..
Ama inan herseyin vakti var.
Ben oğluma gebe olduğumu tam eşimin doğumgünü sabahı öğrendim.
O an dedim ki hersey de kesinlikle var bir hayır, bir sebep.
Yakın bir arkadasım,
Anne babasının tam 14 sene olmamış çocugu. Dilekolay 14 sene!
Sonra kadın 4 ay adet olmayınca menapoza girdi sanmış, 38 yaşındaymış. Gitmiş doktora menapoz diye, bir öğrenmiş ki 4.5 aylık gebe!
Arkadasımın bir de kızkardesi var, araları 1.5 yaş, yani düşün..
Kaderde olan oluyor. Belki de senin kızının oğlunun vakti daha gelmedi sadece.
Ben de hep bunu söylüyorum kendime ama içten içe stres sahibiyim bunu bi yokedemedim.

canım tsh dediğin fsh mi? benimde 5 küsür çıktı hormonda ama doktor bana kalamazsın gibi birşey demedi yoksa tsh ayrı bişey mi çok anlamıyorum hormonlardan kusura bakma bilmediğimden soruyorum
Ay şimdi gördüm bu yorumu 😆😆
Tsh fsh farklı farklı rahat ol. Senin değerler çok güzel maşallah

Ben de 20 de evlendim , 8 sene korunduk. 28 dim, bi sene sonunda 29 oldum , o kadar gerilmedim. Germe kendini daha gençsiniz. Stres sadece geciktiriyor, bunu bile bile bi senedir geriliyorum ben de bi çözüm bulcam bu strese . Ben de oğlumu 29 yaşımda kucağımaaldım, 10 gün sonra da 30 oldum 🙈
Şuan 32 yaşındayım, 33 olmadan 3. Ye gebe kslmayı çok istiyorum. Ama biryanımı da stresten kurtarmak için rahatlatmaya çalışıyorum. En kötü daha helalınden 7-8 senem var diye. 35 e kadar olmazsa artık eşimi bi sperm baktırmaya yollarım. Hayır olmuyosa bileyim de bu fikri atayım kafadan, satayım çocuk eşyalarını. Ona göre tüm planlarımı yapayım, kariyerime odaklanayım falan..
Yakın bir arkadasım,
Sonra kadın 4 ay adet olmayınca menapoza girdi sanmış, 38 yaşındaymış. Gitmiş doktora menapoz diye, bir öğrenmiş ki 4.5 aylık gebe!
Ben de hep bunu söylüyorum kendime ama içten içe stres sahibiyim bunu bi yokedemedim.

Yüce Rabbim verecek olduktan sonra yaş farketmiyor dediğin gibi canım.
benim iş yerimde çok sevdiğim bir ablam kaç sene denedi olmadı tüp bebek aşılama yapmadığı kalmadı 52 yaşında 52!!
Tam pes etti menopoza girdim sandı ki ikizlere hamileymişş. 2 tane tatlı oğlu oldu şimdi 4 yaşındalar. Rabbim ol desin yeter ki.. Vakti var günü var.. sabır sabır inşallah olacak hepimizin

Kızlar ben 2 yıllık evliyim. İlk 8 ay doğum kontrol kullandım. 1 seneden fazladır da bebek için uğraşıyoruz. Adetlerim düzenli herşey normal ama olmuyor. Bu ay artık yeter istemiyorum diye depresyona girdim :KK43: Bu saatten sonra nasıl yol izlemem gerekiyor nereye gitmeliyim ne yaptırmalıyım nolur yardımcı olun

Bende bu yazdıklarınızın aynısını yaşıyorum . 1 yıldır deniyoruz ve eşimle bende de sorun yok ama normal yolla olmuyor. ovulasyon testini denedim bu ay .değerlendirdim de gecelik testin silik çift çizgiyede gördüm ama kan testim negatif çıkmıştı :KK43:

Yakın bir arkadasım,
Beklemelere çok alışığım inan 8 sene bekledim eşimi. 8 sene sonra evlendik ama bu beklemeler bişeye benzemiyorum. En büyük hatam 1 sene önce aileme laf arasında da olsa çocuk istediğimi söylemek oldu öksürsem yavaş öksür şöyle yapsam dikkat et böyle yapsam dikkat diyorlar. Eee kötülüğüme demeseler de insan o ay şartlıyor kendini sürekli sonra hayal kırıklığı. İnan 1 senedir cam silsem dikkat ediyorum eşya kalırsam dikkat ediyorum. Biliyorum böyle yaşamak bana da işkence. Ama işte benden küçük kardeşimin bebeği oldu abim benle aynı dönem evlendi şimdi bebek bekliyor. Ailende ister istemez gözünün içine bakıyor. Şimdi yeni evlenen herkese diyorum sakın bebek beklediğinizi kimseye söylemeyin yoktan yere strese sokuyorlar diye. Annelik isteği değişik bişeymiş 1 sene istemedim istemeyince tam istenmiyor istenince de o isteğin tarifi yok

Back