Gebeliğe Hazırlık Bebeğim olmuyor yol gösterin

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

pembepatiler

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2019
1.330
1.938
48
Kızlar ben 2 yıllık evliyim. İlk 8 ay doğum kontrol kullandım. 1 seneden fazladır da bebek için uğraşıyoruz. Adetlerim düzenli herşey normal ama olmuyor. Bu ay artık yeter istemiyorum diye depresyona girdim :KK43: Bu saatten sonra nasıl yol izlemem gerekiyor nereye gitmeliyim ne yaptırmalıyım nolur yardımcı olun

Kızlar ben 2 yıllık evliyim. İlk 8 ay doğum kontrol kullandım. 1 seneden fazladır da bebek için uğraşıyoruz. Adetlerim düzenli herşey normal ama olmuyor. Bu ay artık yeter istemiyorum diye depresyona girdim :KK43: Bu saatten sonra nasıl yol izlemem gerekiyor nereye gitmeliyim ne yaptırmalıyım nolur yardımcı olun
Ovu testiyle takip yaptın mı?

Ovu günlerini değerlendirmek gibi olaylara girdin mi? Bilgili misin bu konularda basitçe anlatayım mı?

28 günde adet oluyorsan 14. Gün yumurtluyosundur, günaşırı ilişki diyolar şöyle böyle diyolar ama ben o taktiklerle hiç gebe kalamadım, sonra tek ilişkiden olmuş.
O sebeple diyeceğim şu ki, mesela 14. Gün ovu oluyosa sen 12 ve 14. Gün ilişkiye girsen sonrasını doğala bıraksan yeter.
Ama atıyorum 35 günde adet oluyosan 21. Gün ovu günün.
Bu bahsettiğin kürlerin hepsini ben de yaptım, ilk oğluma gebe kalmam 10 ay sürmüştü, kafaya takmadığım bu ay denemeyelim dediğim ay öyle genel geçer bi ilişkiden gebe kalmışım. Gayet ilişki ardından gidip duş almıştım ve bu ilişkiden 3 gün sonra olmuş ovu ona rağmen olmuş. Bence kafamda bebek düşüncesi olmadığı için, vucudumu kasmadığım için oldu..
şuada da hep ovu dönemi herseyi hissedip geriliyorum diye hayıt otu hapı alıyorum, ovu takibi de yapmayacağım. Olacağı varsa olur deyip kendi haline bıraktım.

29 günde bir adet oluyorum sat 10 eylül bat 11 ekim 11. Günde başladım testlere. Ama yanlışım da olabilirim bilgilendirirsen sevinirim

canım adetlerin düzenli 29 günde birse bence sen adetin biter bitmez ovulasyon testlerini gün gün yap ama düzgün yapmak çok önemli, 2 saat öncesinden sıvı almayıp saat 12-16 aralığında yaparsan düzenli bir şekilde pik gününü yakalarsın o günü ve sonrasındaki 2 günü ard arda değerlendir bakalım yine olmazsa bir doktora görünürsünüz

29 günde bir adet oluyorum sat 10 eylül bat 11 ekim 11. Günde başladım testlere. Ama yanlışım da olabilirim bilgilendirirsen sevinirim
29 daadet oluyosan çok büyük ihtimalle 15. Gün çatlıyor yumurtan, ama bazısının hemen adet sonrası çatlayıp geç adet olabiliyomuş.
Ben adet düzensizliğim yüzğnden hormonlarıma 8 ay deneyip de olmayınca baktırmıştım. Tsh dışında normal çıkmıştı. Tsh 3.7 idi. Doktor yüksek bunla gebelik zor demişti, ama kaldım o degerle gebe..
eşim daha hiç spermine baktırmadı, bence hiç de baktırmaz katı bu konularda. Bi çocuğumuz var yeter der konuyu keser atar da o spermi vermez doktora ben biliyorum 😂
Genelde durum şu ama canım

28 günde adet oluyorsan 14. Gün yumurtluyosundur, günaşırı ilişki diyolar şöyle böyle diyolar ama ben o taktiklerle hiç gebe kalamadım, sonra tek ilişkiden olmuş.
O sebeple diyeceğim şu ki, mesela 14. Gün ovu oluyosa sen 12 ve 14. Gün ilişkiye girsen sonrasını doğala bıraksan yeter.
Ama atıyorum 35 günde adet oluyosan 21. Gün ovu günün.
Bu bahsettiğin kürlerin hepsini ben de yaptım, ilk oğluma gebe kalmam 10 ay sürmüştü, kafaya takmadığım bu ay denemeyelim dediğim ay öyle genel geçer bi ilişkiden gebe kalmışım. Gayet ilişki ardından gidip duş almıştım ve bu ilişkiden 3 gün sonra olmuş ovu ona rağmen olmuş. Bence kafamda bebek düşüncesi olmadığı için, vucudumu kasmadığım için oldu..
şuada da hep ovu dönemi herseyi hissedip geriliyorum diye hayıt otu hapı alıyorum, ovu takibi de yapmayacağım. Olacağı varsa olur deyip kendi haline bıraktım.
Eşimle ben memuruz şarka gitmeden olsun diye çok şartlanıyoruz galiba ayaklarımı 1 saat dikiyorum. 1 saat kalkmayız bi tarafıma yatıyorum.

Şöyle ki, eğer ki tam 6 adet dönemi tam o dönemler en az 1 ilişki oldu, ama gebelik oluşmadı diyebiliyorsan.
İhtimalleri sıralıyorum:
Tsh
Fsh
Ve. Prolaktin
Bir de amh ına bakılmalı.
Adetin 2. Günü yapıyorlar testleri.
Bunların hepsi normalde daha çocugunuzun gelmeye niyeti olmayabilir.
Ya da tüpler tıkalı olabilir diyorlar.
Bendeki sorun gerginlikti, gebe kalamayacağım korkusu vardı niyeyse hiç bilmiyorum. Terapi gördüm, o ay gebe kaldım.
Sen de benim gibi içinde çok düşünen bi hatunsan bunun da etkisi olabilir.
Ama yumurta büyütme çatlatma, aşılama, tüp bebek gibi olaylara girmemeni öneririm daha erken. O hormonlar vucuda da ağır geliyormuş.
Bir de senin yaşın kaç eşinin kaç?

29 daadet oluyosan çok büyük ihtimalle 15. Gün çatlıyor yumurtan, ama bazısının hemen adet sonrası çatlayıp geç adet olabiliyomuş.
Ben adet düzensizliğim yüzğnden hormonlarıma 8 ay deneyip de olmayınca baktırmıştım. Tsh dışında normal çıkmıştı. Tsh 3.7 idi. Doktor yüksek bunla gebelik zor demişti, ama kaldım o degerle gebe..
eşim daha hiç spermine baktırmadı, bence hiç de baktırmaz katı bu konularda. Bi çocuğumuz var yeter der konuyu keser atar da o spermi vermez doktora ben biliyorum 😂

canım tsh dediğin fsh mi? benimde 5 küsür çıktı hormonda ama doktor bana kalamazsın gibi birşey demedi yoksa tsh ayrı bişey mi çok anlamıyorum hormonlardan kusura bakma bilmediğimden soruyorum

Şöyle ki, eğer ki tam 6 adet dönemi tam o dönemler en az 1 ilişki oldu, ama gebelik oluşmadı diyebiliyorsan.
İhtimalleri sıralıyorum:
Tsh
Fsh
Ve. Prolaktin
Bir de amh ına bakılmalı.
Adetin 2. Günü yapıyorlar testleri.
Bunların hepsi normalde daha çocugunuzun gelmeye niyeti olmayabilir.
Ya da tüpler tıkalı olabilir diyorlar.
Bendeki sorun gerginlikti, gebe kalamayacağım korkusu vardı niyeyse hiç bilmiyorum. Terapi gördüm, o ay gebe kaldım.
Sen de benim gibi içinde çok düşünen bi hatunsan bunun da etkisi olabilir.
Ama yumurta büyütme çatlatma, aşılama, tüp bebek gibi olaylara girmemeni öneririm daha erken. O hormonlar vucuda da ağır geliyormuş.
Bir de senin yaşın kaç eşinin kaç?

baktımda raporuma şimdi tsh ve fsh farklı şeylermiş :KK70:
tsh 1.510 çıkmış
fsh 5.62 çıkmış
prolaktin 13.78

İnşallah canım Rabbim el kucağına baktırmasın inşallah :KK43:
Ay bizde de aynı dert. Koca bir yıl geçti daha sdce bir veya iki kere denk geldi. Onlarda da tsh ım 4.9 civarıydı. Şimdi tsh düştü , geçen ay eşimle o dönem tartıştık ve 10 gün ilişki olmadı. İhtimal sıfırdı. Bu ay da eşim iki hafta iş seyahatinde olacak, tam iki hafta ortası ovu. Yine sıfır.. ben şimdi doktora gitsem ne derim mesela? Git önce kocanı bul ilişkiye gir de ondan sonra gel demez mi 🤣🤣

Adama fındık fıstık yedirmekten fenalaştı yemin ediyorum :halay:

Back