**Bebeğim Oldu . Yememi - İçmemi ayırdım Ama sorunlar Bitmedii Yardımm İstiyorumm.

hepsade

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2011
323
41
31
Meraßa Kızlar ;
1 kaç aydır doğum yaptığım için forumu takip edemiyorumm. Bugün zaman buldum ve bi sorunumu ya da bir kaç sorunumu Siz değerli İnsanlarla paylaşmak vee Fikirlerinize almak istiyorumm. Daha Önce açtığım konulardaki olayları bi kenara bırakıyorumm. O zamandan bu zamana bazı değişiklikler olduu. Özetle anlatmak gerekirse , 2 yıllık evliyim. 21 yaşındayım. 50 günlük kız bebeğim var. Eşimin ailesinin apartmanında oturuyorum. Eşim ailesinin aile şirketinde çalışıyo. Bende çalışıyodum aynı işte ama doğum iznine ayrıldımm. Şuan çalışmayı düşünmüyorumm .Neyse kısaca kendimi tanıttımm.
2 yıldır Eşimin Annesi , Babası ve kız kardeşiyle bizim üst katımızda yiyip içiyoruzz. Yatmaya evime iniyodumm. Nedeni benim dairemde durmamı istememeleri Klasikk gelinn sorunsalıı. Kayınvalidemin işini yapıcam akşama kadar o oturcakk. Kayınpeder gelcek ona hizmett ..
Doğuma gittiğim gün bile kayınvalidemin işini yaptımda gittim.doğumdan sonraki düşünce evimi yememi - içmemi ayırmaktı oda olduu. Eve geldimm. Kayınvalidemm Sağolsun diyorum yinee 15 gün evine yemek yaptıysa getirdii. Ama evimin temizliğini ben yaptımm. 2. gün dikişli halimlle..Sende napıyosn diyen olmadı olsunn. LOHUSALIK Depresyonunu dibine kadar yaşadmm. Eşimin ailesi sağolsunn. Sobalı ev tek odada soba yanıyo malum ameliyatlıyım yatıyormm. Bebeği emzirirken zırt pırt milletin gelmesii kvde diyoki arkanı dön emzir bişi olmaz. Nası bi mantıkk. Neymiş efendimm bebeĞimin kilosu çok çok iyiyken sütüm azmış yağlı değilmiş bilmem ne içtinde mi biliyosun bee mübarek. Herşeye karışma mantığıı her geleni eve sokmak 2 yaşındaki çocukların kucağına bebeğimi vermek daha bir sürü şeyy.. Eşime söylesemm anlamıyo. İşten gelip yukarıya babasının yiğenlerinin yanına muhabbete çıkıyo Ya sen bi karının yanına gel yeni doğum yapmıs yardımcı ol yokk. Bu gibi bir sürü sorunn.

Bugün 50 günlüğüz. Eşim bişey demyio Şuan ama ailesi benim yine yukarda yeme - içmemi istiyo . Hele babası geldi eve kayınvaliden sana 40 gün hizmet ettii. Yemeğini yaptı. Sen niye yukarı çıkmıyosun diyo Banaa . Ya benim bebeğimin odası evimde Ben evimde rahat ediyormm .Evimde çocuğuma bakıp yemeğimi yapmak istiyorumm. Çok mu şey istiyorumm. Eşimin babası evdeyken sürekli beni arayıp yukarı çık yemek yiycez diyo . Müsait olamam hep çocuğum var sonuçtaa bi kaç kez çıktımm . Hep çıkmak istemiyorum.. Tmm eşim gelince çıkalımm 1-2 saat oturalım yemek yiyelim çay içelim kabull ya da kv şu işi yapamadım yapıver desinn yaparımm.. yapmam deill. Bu arada kayınvalidemm eltimin oğluna çok pis şeyler öğretti şuan çocuk 3 yaşında ağzında her türlü küfür el hareketleri saygısızlık vurma benzeri şeylerr. Ben hamileyken beinm kızımada Öğreticeğini söylüyodu hepp. İstemiyorum bu tür şeyleri Bebeğimi kendim yetiştirmek istiyormm.
Bu arada eşimin ailesi ortada sebep neden yokken ailemle görüşmüyo benim ailemin evime gelmesi ya da benim onlara gitmem istenmiyoo ailem doğumdan sonra geldi ama bazı sorunlar yaşandığı için gelmiyolar ben bu duruma çok üzülüyorumm. Eşim mesafeli aileme karşı ama ailem eşimi benden öte görüyooduu. Eşim onuda kaybetti...

Bide eşimin köyünde akrabaları var babannesi amcaları yengeleri falann .. Annesinden çok belki babannesini seviyoo. Bi babaanesi var eşi köy Muhtarı , sanki dedesi değilde Babannesi muhtar onlar bişey demeden onay vermden hiç bişi yapılmazz. Babannesi herşeye çok karışan insann. Bana sürekli gel köyde kal diyoo ben istemiyorumm. Gezmeye gel diyoo ya ben yapamıyorum orda kalabalıktaa. Tmm diyip geçiştiriyorumm Kendisinden pek hoşlanmıyorumm. Onlarında işini yaparsan iyisinn. Yoksa kötüsünn. Herkes iki yüzlüü.. Sevmiyorumm.

Biraz karışık oldu kusuruma bakmayın bebeğim uyancakk o yüzden kızlı yazdımm .Şuan ki duygu ve düşüncelerim bunlarr .. Sorularınızada cevap veririimm.
Şimdi size soruyorummm Ben bu sorunları nasıl aşarım Ne yapmam ya da nasıl davranmam lazımm ***
:18::18::18:

Son düzenleyen: Moderatör:
öncelikle bebişin hayırlı olsun.sağlıkla büyüt.tabi ki bi an önce başka bi yere taşınarak.ama görünüşe göre o kadar iç içe girmişsiniz ki bu pek mümkün değil gibi.

ne yapsan olmaz.. böyle yakın oturunca sıkışıp kalıyo insan.. ama kötü gelinsen kapatır kapayı oturursun. benim yengem öyle yapar :)kapıdan selam verir çıkar. yapsın zaten de. sen öyle de yapmam demişsin. bi ihtiyacı olduğunda yardımcı olurum diye.
bazıları fazla tutucu aile açısından. bırak her evde ayrı yemek tası kaynasın. sor bakalım o kız nasıl istiyo. sana sormadılarsa sen memnun oldun bi düşün. kp ler zaten niye kadın işlerine karışır bilmem. senin kurmaya çalıştığın düzen onlara yabancı oldukça nasıl bi yol izleyebilirsin ki.. taşınsanız herkes ordayken bırakılmaz. kaldı ki aile işi de yapılıyo bi yandan işler bahane edilmez.. kv le aranız kötü değilse belki biraz anlatmaya çalışabilirsin.. yani laftan anlayan insanlar yok mu çevrende. çocuğun evinde yetişmesini isteyen bi anneyi anlayabilecek.. en önemlisi eşinin durumu anlaması, sana destek olması ki.. siz evinizde daha çok vakit geçirebilin. eltin de varmı aynı apt da?

al bebeğini git annenlere biraz dinlen, kocandan başkasını da ailen ilgilendirmez

Zaten yeterince kötü gelin oldum canımm insanların bana davranışı bile değişti olsn .Eşimle iyi olıyım yeter Bana.. Eltimin de dairesi var bu apartmanda .ama 1 kere yatak odasında yatamamıss . Kv yanında istemiş onu 1 hafta bir oturmuşlar. onların hizmetini yapmış. 4 yıllık evli bi çocuğu var ama şimdi o köyde dedim ya babanne var diyo onlarla birlikte kalıyo arada bi gelir buraya 2 gün kvnin yanında durur dairesine bile çıkartmazlar snra tekrar köyee..

ben anlamıyorum dikişlerinle doğumunun ikinci günü temizlik yapınca ne oldu madalya mı verdiler

evin pis kalsa olmuyo muydu sen kendi canına değer mi veriyosun şimdi?

köle ruhlu olma aman evim temiz olsun.olmasın ne olacak?

al bebeğini git annenlere biraz dinlen, kocandan başkasını da ailen ilgilendirmez

Canım kavga edip gitmiştim 10 gün önce şimdi eve döndümm. Beklemedeyimm ne olup gidicek diee benim eşimle kavga etmemi aileme bağlıyo eşimin ailesi oysaki öyle bişi yokk annemlere gittimde annem babam evliliğim düzelsin diye yapmadıkları kalmadı.. Evine git düzelir dediler hep ama ne yazık ki herkes o şekilde düşünmüyoo o yüzden ailem istenmiyooo... Bi süre annemlere gitmeyi düşünmüyormm istememekten değil babaklım sorun benim ailemmiymiş..
Eşime geçen akşam gidelim dedim geç geldi yarın gideriz dedi.. yarın oldu ses soluk yok bende bişey demedim stünde 4 gün geçti tık yok eşimde gitmek istemiyoo gitmesin bakalım daha iyi benim aileme gitmeyenin ailesine bende gitmmemm .

ya vallahi üzülüyorum. al hadis kitaplarını , fetvalara vs. bak. kocana göster ya sen kimsede kalmaya, kinseye hizmet etmek zorunda değilsin. kocana desene bırak gönlümden geçince hizmet edeyim, severek yemek yemeğe geleyim kv evine de. ben seninle evimde öpüşemeycek miyim , sohbet edemeyecekm,iyim, yan yana uzanıp tv izleyemeyecekmiyim de. şu anda bir hizmetciden ne farkım var diye bir sor. siz karı koca sohbet etmez misiniz? kv veya kp suç bulma, kocanla bunu konuşman lazım. sen istermisin de her gün annemlerde oturmak. ben o evde hep duracaksam o zamanboşanalım , kp beni kızı olarak kaydettirsin de. bu ne ya. ayrıca eltine daha bir üzüldüm onlar sizi resmen kullanıyor. hakkıma girmeyin de, rızamı gözetmeden beni zorlamayın de. ne olursa olsun bir mahrem vardır ya.

Cnm çok doğru söylüyosunn haklısınn . Ama ben temizlik hastası gibi bişi oldmm. Evime gelen giden olur dediimm. Ben yokken evim altüst olmus zaten heryer karıştırılmışş.. Deterjanlar yerlerde Bir sürü çamaşır var yıkancakk yeniyo içiliyo bulaşıklar mutfakta rahat edemem. En azında tuvalet temiz olması lazımm. Lohusayken üsütmemek lazımm di mii 5 günn evime kv görümcem girdi çıktıı yengeleri bide tuvaletime girdiler biride şu tuvalete bi su tutalım yıkayalım demediler . Yıkadım ne oldu sonra bana bi üşüme geldi hasta oldmmm. Aldım nasibimii. Ama pişman değilimm.

ahh cnm doğru söylüyosunn Üniversite mezunu birr insanımm Eşimle her Şekilde oturdum konştm evlendiğimizde hamileykenn sakin kafaylaa amaa cevap vermiyoo tmm otur sen evde diyoo Şİmdi hadi yukarı çıkalım diyemiyoo hamileyken sabah kalkıp hadi giyin yukarı çıkalım diyodu çok şükür öyle değil şimdii.. Onada suç bulmak istemiyorm. babası 4 de kalkar sürekli arar teldennn kalktık mı kalkmadık mı diye yüz kere yukarı çıkn der kvde aynı çıkmazsan kapıya gelirr eşime bir sürü sanki o çocukmus gibi ağır laflar oda saygıdan susuyoo büyüklere karşı gelmemek içinn oda haklı bi yerdeee . Allahm ne olcak böyleee.

öncelikle bebişin hayırlı olsun.sağlıkla büyüt.tabi ki bi an önce başka bi yere taşınarak.ama görünüşe göre o kadar iç içe girmişsiniz ki bu pek mümkün değil gibi.

Ayrı yere taşınmak iyi fikir amaa eşim taşınmaz defalarca söyledimm burasıda ayrı evv diyoo sürekli anca ev alırsak oda belki bi 5- 6 yıl sonra hayalll..

Öncelikli olarak kimsenin ne dediğini umursamamakla işe başlayablirsin..

Böyle insanlara kötü gelin olmak lazım.ne kadar verirsen fazlasını isterler bunu bil ve hiç bizaman unutma

Kendini sürekli geri çek her konuda.

Bebeginin olmasıyla büyük bi adım atmışsın ve sakın geri adım atma.

Evinde ye - iç.. sonu kavgada olsa diret.Bak eşinde anlamya başlamış onu kendine çek.

Sürekli bebeğinin başka evlerde huzursuz oldugunu, yerini yatagını aradığını söyle.

Vehiçbişeyin senden bebeginden önemli değil bunu asla unutma..

kızım 2,5 yaşında ,o loğusalık döneminde hissettiklerimi düşünüp gülüyorum bazen. normal bir psikoloji değil kesinlikle,çok çok zor. 2

yaşından sonra rahatıyor insan biraz daha.sana sabır dilerim,inşallah kolay bir bebek olur.

aile apartmanında yaşadığın sürece bu sorunlar asla bitmez,iş de birlikteymiş,bu durumda daha da zor.

umit verici bir mesaj olmadı belki ama ya bu deveyi güdeceksin,ya bu diyardan gideceksin.

Allah analı babalı büyütsün meleğini..

Bende 21 yaşımda evlendim,eğer 'dur' demeseydim,bende senin gibi olacaktım şu an..
Sen şimdi küçüksün,seni kaale almazlar..Benide almadılar..ama şimdi kimse rahatsız edemiyor beni,26 yaşımdayım.
Mesafeni koymazsan,kedinin fare ile oynadığı gibi oynarlar,ele geçirmeye çalışırlar.

İstediklerin evli bir kadının en doğal hakkı.
İstediklerinin ve tavırlarının arkasında ol.
Sana 40 gün baktıysa,kendini ona borçlu hissetme.
2 senedir sende onlara hizmet ettin,onlara saysınlar
Nefret ediyorum bi gelini ele geçirmeye çalışmalarına.

Eşin çok büyük hatalı,karısının yanında durmayı öğrenmeli..
Karısı ve bir çocuğu olduğunun farkına varmalı.

Allah yardımcın olsun..İçinden geldiği gibi davran..Artık büyüyorsun,gelinsin,ama anne oldun.
Seninde bi hayatın var,kalene kimseyi sokma..Sınırlarını koru derim.

Esinizin ailesi ortada bir sebep yokken ailenizle görüsmüyor. Sizin gitmenizi ve onlarin da evinize gelmelerini istemiyorlar. Esiniz de ayni sekilde düsünüyor. Ailem esime karsi cok iyi davrandi diyorsunuz. Benim mantigim almiyor kusura bakmayin. Ben de evliyim iki cocugum var. Esim ailem icin birak gelmesinler sen de gidemezsin demeyi, saygisizlik bile yapsa veririm agzinin payini. Ben onun anne baba kardesine saygili, iyi niyetli ve güleryüzlü davraniyorsam esim de aynisini benim aileme yapacak. Evlilikte bazi durumlarda fedakarlik yapmayi ve alttan almayi dogru buluyorum. Ama anne babama kötü davranacak, saygisizlik yapacak adama hayatta acimam.

Sizin durumunuzu yasamadigim icin empati yapamiyorum ama merak ediyorum ailenize böyle davranan bir adami nasil sevebiliyorsunuz? Torunsa ailenizin de torunu. Gelip gidemeyeceklerse siz de gidemeyecekseniz nasil görecekler bebeginizi? Esinizi hatta kayinvalidenizi gecin kayinpederiniz arayip arayip talimat yagdiriyor size. Daha yolun basindasiniz. Siz nasil alistirirsaniz, kendinize nasil davranmalarini kabul ederseniz öyle gider bu is. Anne babasinin lafina laf söylemeyen biriyle evlisiniz. Ben de hatirliyorum dogum yaptigim zamanlari. Bebegim uyusun ben de uyuyayim evde sessizlik sakinlik olsun. Yapabilirsem temizlik yemek yapayim, yapamazsam esim gelince beraber halledelim birseyler derdim hep.

Bu is küsüp küsüp gidip sonra da geri gelmelerle olmaz. Esinizle cok ama cok ciddi konusmaniz lazim. Yapacagim seyleri ya da gidecegim yerleri annen baban söyleyip izin verecekse sen ne oluyorsun, seninle mi evliyim anne babanla mi tarzi konusabilirsiniz. Yasiniz cok genc ve dedigim gibi yolun basindasiniz. Size de anne babaniza da yazik degil mi evlatlarindan torunlarindan bihaberler.

yaşadıklarınıza üzüldüm doğrusu. allah kolaylıkla bu muamelelerden kurtulmayı nasip etsin ama nasıl , şöyle ki:
önünüzde iki yol var:
1- kocanıza ve kaynananıza boyun eğeceksiniz.aynı evde yeme ,içme , hizmet , çok afedersiniz sizi eşek niyetine kullanacaklar, gençliğiniz burnunuz kendi yuvanızın kokusunaa alışamadan geçecek , çocuğunuzda kv kp terbiyesiyle bir acaip şekilde büyüyecek. tüm bunların sonucunda siz en fazla 5 sene sonra sinir sahibi bir kadın olacaksınız ama asla evinizin kadını olamayacaksınız. bu da size üzüntü , acı ve psikolojik yıkım getirecek.
2- tavrınızı koruyacaksınız.artık herkes kendi evinde yiyip içecek. zamanınızın çoğunu kendi evinizde geçireceksiniz. mesela kapınıza gelip sizi yemeğe mi çağırdılar. açık açık '' kocama özenerek sofra hazırladım. bizi bugünlük bağışlayın '' diyeceksin. ertesi gün yine mi çağırdılar '' tam da sofrayı kaurdum yemeğe oturuyorduk , artık yarın falan belki geliriz ''diyeceksin. seni kv kendi evine temizliğe mi çağırdı '' belim ağrıyor , benim evimin de süpürülmesi lazım , hay allah bebeği parka götürecektim tam da , anne sen başla ben bir ara gelirim '' diyeceksin. eşine de artık kendini evinin hanımı gibi hissetmek istediğini anlatacaksın. kv gerekenleri yaptın , kocana da insanlıkla durum şöyleyken şöyle diye anlattın ama kimse anlamadı mı seni , seninle kavga mı etmeye başladılar , sen de kavga edeceksin , ya yavaş yavaş ya da baya kılıç kalkanını çıkarıp. çünkü hak verilmez alınır. evet üzülebilirsin , evet kavgadan şikayetten psikolojin bozulabilir ama 1 seneye kalmaz evinde vakit geçirebilen bir kadın olursun , çektiğine değer.
bu hayatta kim edepli davransa onun sırtına binip bir de ayaklarını sallıyorlar.
amaa ne zaman ki aba altından sopayı göstermeye başlarsan o karşındaki edepsiz insanlar öyle bir kibarlaşıyorlar ki gözlerine inanamazsın.
allah kolaylık versin , anlayışsız insanla uğraşmak zordur. bebeğinin de yaşı uzun olsun , allah güle güle büyütmeyi nasip etsin.

Aklımdan geçenleri yazmışsınız
Sevgili konu sahibi sen kendine bu eziyeti yaparsan onlar da yapar

merhaba canım hazır evini ayırmışken tekrarda birleşme derim sonra bir daha bu şansı uzun zaman bulamazsın,bebek gece uyumuyo,başım çık ağrıyor evde kendi halime dinleniyorum birde sizemi yük oliyim gibi bahanelerle bu kararını perçinleştir ,eşinede bunu alıştır derim,eşinlede konuş bu konuda anlayış beklediğini ailesi tarafından bir taaruz geldiğinde yanında durmasını sağla ,ama böyle ilişkilerde siz beraber vakit geçirmezseniz bile eşinizi engelleyemezsiniz ,zamanın büyük çoğunu ailesiyle geçirmek isteyebilir,zamanla bu konuda rahatsızlık verici olabiliyor ,kısacası kalabalık aileyle iç içe yaşamak her zaman sorun oluyor,nerden biliyorsun diye sorarsan 15 yıl aynı apartmanda çokk kalabalık bir aileyle beraber yaşadım tecrübe konuşuyor:)

bu "aile apartmanı" zihniyetinin değişmesi lazım artık..yazık günah insanlar kendi evlerinde kendi istedikleri gibi yaşasın,bu nedir Allahaşkına! nerde mahremiyet,evliliğe saygı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…