**Bebeğim Oldu . Yememi - İçmemi ayırdım Ama sorunlar Bitmedii Yardımm İstiyorumm.

canım pisliğe bende tahammül edemiorum cidden hele tuvaletteki mikropları düşününce tüylerim diken diken oluyo ama doğumumun ikinci günüde tuvalet yımayala uğraşmazdım ya bana bişey olsa hasta olsam sütüm gelmezse bebeğim napar diye düşünürdüm varsın pis kaldın önce kendinin kıymetini bil

sonrada sana saygısıız kötü gelin desinlerh nolcak bana diolar çokda umrumda saygısız demiolar ama
çok bilmiş , konuşulmaz onunla diolar desinler inan hiçde k.çımda bile diil
sana temzi gelin iyi gelin ağzı var dili yok gelin diycekler sonra bide kupamıvercekelr yılın geliniimi seçicekler :)
sen istersen bi yerlerini parçala ayaklarını yıka suyunu iç sana diycekleride sonunda bu:)
farkımız ne ben kendimi üzmemiş olcam sen üzmüş olcaksın tavrını koy yetti artık de
eşinide al kafaya oldu bitti

Nefret ediyorum bu zihniyetteki insanlardan gelinleri köle olarak gören zihniyetten canım kusura bakma ama sen kendin yapmışsın baştan anlamış olman lazımdı birde üniversite mezunuyum diyorsun ne işin vardı bu zihniyetteki aileyle erkekle ne demek ailenin gelmesine gitmesine karışacaklar senin gitmene karışacaklar ama çok gördüm ben senaryoyu bizim mahalledede var böyle 4 katlı 5 katlı apartmanlar her katta bir gelin hükümdar kayınvalde kayınpeder okadar tanıdık geldiki hayat hikayen hani evlenmeden bana aileyi tarif etseydin ben gerisini anlatırdım sana

canim cok zor durumun :KK43:yazdiklarini okudum ama yorumlari tam okuyamadim belki diyem olmustur ,bnce kesin diyen olmustur cunku bu gercek birsey hersey kocan da bitiyor..insanlar evlenince sade kari koca cocuklar olmali digerleri 2. planda yani senin ailende esinin aileside bu saglikli iliski getiriyor...esin kendi ailesine derse karismayin karima hamileik cocuk hersey cok zor biz evlendik kendi hayatimiz o zman kimse seni rahatsiz etmez hatta onlarda ona gore daha anlayisli olur..benim esimin ailesi bana gore cok cok iyiler bu esimden kaynaklaniyor cunku en ufak seyde uyariyor bundan dolayi ,birdefa bile onlara darilmadim kalbimde ... ki ben hamileyken ayagimin altina yastik koyardi kayinvalidem, sagolsun..dogumdan sonra kayinbabam kayinannem yatagima yemegimi getirirlerdi cok cok sagolsunlar bnde saygi da kusur etmemeye calisirim cok severim onlari..sukurler olsun..bence hersey kari kocada bitiyor.ben hic izin vermem ailem esime kotu birsey desin rahatsiz etsin esimde ayni sekilde bana..canim senin daha dogrusu sizin esin ve senin yapabileceginiz en iyi sey ortak kararlar almak kendi mutlulugunuz icin insllh allah gonlune gore verir canim

Son düzenleme:
canim önce bebegini gülegüle büyüt,ayni binada yasamak ayni dairede oturmak gibi herkesin herseyden haberi olur özellin olmaz anne babalar neden cocuk yapar cözemedim bize baksinlar diyemi cocuklarim mutlu degilse ben nsl mutlu olurum yazik ayri eve izin vermezler is yeride bir önce esinle arani düzelt ona ailesinden sikayetci olursan sana karsi sert olur bence yanliz kaldiginizda kadinligini kullan ona karsi sicak ol yavrunuz var esin sana daha cok deger verir seni korur güzellikle kirmadan onlarla konusur bebek uyumuyor uykusuz kaliyor felan, kv den kaynanasi istemiyor kendi kvlik yapiyor cahiller esinin ailesi kiymetliyse senin ailende kiymetli

bebegin hayirli ugurlu olsun..bu ozel gunlerin tadini cikar diyecegim..ama rahat biraksalar birde..

onlarin evinde oturuyorsun kocanda onlarin isinde calisiyor, bu yuzden sizleri kendi mallari gibi goruyorlar..ben bu hikayeden bunlari anladim. biz ne istersek onu yapacaklar mecburen cunku muhtaclar diye dusunuyorlar...

konusmaktan anlayacak insanlar degiller bence...kocani ikna edebilirsen en guzeli o evden tasinmak baska bir eve kiraya...3-5 fazla giderin olur belki ama kafan dinc olur..zaten bastan bu sekilde oturmayi kabul etmeniz cok yanlis olmus...hani derler ya persembenin gelecegi carsambadan belli diye..aynen o hesap iste..bile bile lades demek gibi birsey.

erkekler evlenmeden once canim cicim sonrasinda ise verilen tum sozler unutulur...yuzlerine bakmadiklari aileleri birden kiymete biner...orada oturdugunuz surece boyle olursunuz diye dusunuyorum...ya da arkadasin biri demis cek kapini otur evinde hic birseyine karistirma o zaman iste kafan daha rahat olur.

Son düzenleme:
ahh cnm doğru söylüyosunn Üniversite mezunu birr insanımm Eşimle her Şekilde oturdum konştm evlendiğimizde hamileykenn sakin kafaylaa amaa cevap vermiyoo tmm otur sen evde diyoo Şİmdi hadi yukarı çıkalım diyemiyoo hamileyken sabah kalkıp hadi giyin yukarı çıkalım diyodu çok şükür öyle değil şimdii.. Onada suç bulmak istemiyorm. babası 4 de kalkar sürekli arar teldennn kalktık mı kalkmadık mı diye yüz kere yukarı çıkn der kvde aynı çıkmazsan kapıya gelirr eşime bir sürü sanki o çocukmus gibi ağır laflar oda saygıdan susuyoo büyüklere karşı gelmemek içinn oda haklı bi yerdeee . Allahm ne olcak böyleee.

allah yardımcın olsun.ben de yaşadım benzer şeyler kocamdan soğudum boşanmanın eşiğinden döndüm.bebek var diye tekrar birleştim.şimdi eskisi kadar acımıyo canım varım yoğum bebeğim oldu. kocama asık değilim artık o da annesine asık zaten bebek için evde huzurlu bi ortam yaratmaya çalışıyorum hergün kayınvalidemdeyiz heryere birlikte gidiyoruz.tepki de göstermiyorum artık yaşayan bir ölüyüm sanki.sana tavsiyem eşinle halletmeye çalış onlara çaktırmadan onlarla kötü olmadan baktın eşin anlamıyo o zaman onlarla konuş.ipleri tamamıyle verme ellerine sonra benim gibi olursun.

allah analı babalı büyütsün bebeğini:nazar:
seni okurken sanki kendi hikayemi okudum
eskiden bizde altlı üstlü otururduk,beraber yerdik, ben 5 te gelirdim işten, eşim 8 gibi
o saate kadar onlarda otururdum, sonra sedat gelirdi, yemek yerdik, sofrayı, mutfağı toplardım, aşağı inerdik, uyurduk, bundan ibaret bir hayat
bu arada benim de aileme gitmemi istemezdi kp de kv de
ben evlenmişim artık onların adını almışım, onların evinde kalıyormuşum, onların kurallarına tabii olamlıymışımmm:KK4:
ailem gelemezdi:KK5:
ama ben onları çok dinlemedim bu konuda
eşim c.tesileri de çalışırdı,her c.tesi beni kendisi götürdü annemlere iş çıkışı da yine kendisi gelip aldı
ne var bunda ,dimi, eşimle gidip, eşimle geliyorum, haftada 1 gün sadece görüyorum
ama olmaaz, k.pederim evden kovdu beni sırf onun emirlerini dinlemediğim, annemlere gittiğim için:KK47:
ben de canım,hiiiiiç ona boyun eğmedim, pılımı pırtımı topladım, eşime dedim ki beni anneme götüreceksin, bu evden taşınmadan da dönmem:KK5:
6.5 aylık hamileyim bu arada:KK49:
yol boyu yalvardı sedat bana, dinlemedim
3 hafta kaldım annemlerde,bu arada 1 kere aramadılar, sedat her akşam geldi annemlere, diye onu da kovmuş evden, sonradan duydum:KK4:
neyse canım çok uzattım, babamlara söz verdi, bana söz verdi, 3 ay süre verin dedi, taşınacağım dedi,
döndüm, çünkü babam istedi, yoksa asla dönmezdim:KK43:
ama hemen mutfakları ayırdım, bir daha kesinlikle onların evine çıkmadım, onlar bize geldiğinde, hep kendime bir uğraş buldum
her hafta annemleri davet ettim, zorla getirttim:KK14:
en sonunda da gebeliğimi takip eden doktor gittim
bende hastanede çalışıyordum zaten o sırada doktor tanıdıktı bu nedenle
dedim ki, durum bu, ama hala huzur vermiyorlar ,sedat'ı dolduruyorlar, sürekli kavga ediyoruz beni 1-2 gün yatır, biraz korksunlar:KK37:
ertesi günde kontrolümüz var...
hastanede sıra bize geldi, ben de maşallah çok iyiyim bu arada, sıkıntısız bir gebelik:21:
doktor dedi ki, eşime
siz napıyorsunuz , kasılmaları var bu kızın, erken doğum olabilir, bebeğe birşey olabilir, neyi paylaşamıyorsunuz, yatacak birkaç gün dedi:KK52:
sedat var ya bembeyaz oldu
çoook uzattım, hakkını helal et ama
hastaneden çıktığımda hiçbir şey aynı olmadı
k.peder gelip benden özür diledi, cahilliğime ver dedi
barıştık, diyelim
ama asla mutfakları birleştirmedim, yukarı belki 10-15 günde bir eşimin gönlü olsun diye çıktım, bir bahaneyle yarım saat sonra kalktım:KK14:

iş canım burda sende, ve eşinde bitiyor
eşini bilmem sana ne kadar destek ama daha mincik bir bebeğiniz var:emir_bebek:
onu bahane et, kavga etme, güzel güzel konuş,
deki mesela, bebek gece uyumuyor, kaçta yattığım,kalktığım belli değil
annenler kahvaltı yaptığında belki ben daha yeni uyuyor oluyorum,
süt veriyorum ben, sık acıkıyorum, her dakka yukarı çıkamam ki
evimde yemek olmalı, kendi canımın çektiği bir şey olur belki, annenden de devamlı isteyemem ki, yaşlı kadın, her dakka bana hizmet edemez ki:KK14:
hem ben artık sana kendim yemek yapmak istiyorum falan de
bir günde olmaz, ama zamanla haklı olduğunu anlayacaktır
asla ailesini kötüleme
mesela sen emzirirken mi girdiler,
deki, akşam
canım annenler tabii yabancı değil, ama utanıyorum, ben kendi annemden utanıyorum zaten, havalar ısınıyor, lohusayım, kıyafetim uygun olmayabilir, bi konuşsan falan desen:KK19:

okurken kendimi buldum satırlarında o kadar cok benzıokı kaderımız bırbırıne .... allah yardımcın olsun ne desem boş....

memlekette ev kalmamış gibi ,kabile hayatı yaşamaya ne kadar meraklı bu insanlar..
sizde onların gözünün önünde oldukça karışacaklar maalesef..tek çare başka yere taşınmanız..buda eşinize kalmış...

slm canim bebegin hayirli ugurlu olsun :nazar:onlar seni biktirmis birazda sen onlari biktirmayi denesen gitsen ama hicbi ise elini vurmasan surekli suram agriyor buram agriyor desen cocugu bahane etsen surekli biseyler istesen benim aklima bunlar geldi yada tam tersini yap hic gitme esinle git sadece cagirirlarsa bi bahane bul madem ailenle aralari kotu anneni cagir gelsin yanina o zaman bisey diyemezle heralde:44:

allah analı babalı büyütsün bebeğini:nazar:
seni okurken sanki kendi hikayemi okudum
eskiden bizde altlı üstlü otururduk,beraber yerdik, ben 5 te gelirdim işten, eşim 8 gibi
o saate kadar onlarda otururdum, sonra sedat gelirdi, yemek yerdik, sofrayı, mutfağı toplardım, aşağı inerdik, uyurduk, bundan ibaret bir hayat
bu arada benim de aileme gitmemi istemezdi kp de kv de
ben evlenmişim artık onların adını almışım, onların evinde kalıyormuşum, onların kurallarına tabii olamlıymışımmm:KK4:
ailem gelemezdi:KK5:
ama ben onları çok dinlemedim bu konuda
eşim c.tesileri de çalışırdı,her c.tesi beni kendisi götürdü annemlere iş çıkışı da yine kendisi gelip aldı
ne var bunda ,dimi, eşimle gidip, eşimle geliyorum, haftada 1 gün sadece görüyorum
ama olmaaz, k.pederim evden kovdu beni sırf onun emirlerini dinlemediğim, annemlere gittiğim için:KK47:
ben de canım,hiiiiiç ona boyun eğmedim, pılımı pırtımı topladım, eşime dedim ki beni anneme götüreceksin, bu evden taşınmadan da dönmem:KK5:
6.5 aylık hamileyim bu arada:KK49:
yol boyu yalvardı sedat bana, dinlemedim
3 hafta kaldım annemlerde,bu arada 1 kere aramadılar, sedat her akşam geldi annemlere, diye onu da kovmuş evden, sonradan duydum:KK4:
neyse canım çok uzattım, babamlara söz verdi, bana söz verdi, 3 ay süre verin dedi, taşınacağım dedi,
döndüm, çünkü babam istedi, yoksa asla dönmezdim:KK43:
ama hemen mutfakları ayırdım, bir daha kesinlikle onların evine çıkmadım, onlar bize geldiğinde, hep kendime bir uğraş buldum
her hafta annemleri davet ettim, zorla getirttim:KK14:
en sonunda da gebeliğimi takip eden doktor gittim
bende hastanede çalışıyordum zaten o sırada doktor tanıdıktı bu nedenle
dedim ki, durum bu, ama hala huzur vermiyorlar ,sedat'ı dolduruyorlar, sürekli kavga ediyoruz beni 1-2 gün yatır, biraz korksunlar:KK37:
ertesi günde kontrolümüz var...
hastanede sıra bize geldi, ben de maşallah çok iyiyim bu arada, sıkıntısız bir gebelik:21:
doktor dedi ki, eşime
siz napıyorsunuz , kasılmaları var bu kızın, erken doğum olabilir, bebeğe birşey olabilir, neyi paylaşamıyorsunuz, yatacak birkaç gün dedi:KK52:
sedat var ya bembeyaz oldu
çoook uzattım, hakkını helal et ama
hastaneden çıktığımda hiçbir şey aynı olmadı
k.peder gelip benden özür diledi, cahilliğime ver dedi
barıştık, diyelim
ama asla mutfakları birleştirmedim, yukarı belki 10-15 günde bir eşimin gönlü olsun diye çıktım, bir bahaneyle yarım saat sonra kalktım:KK14:

harikasin iste bu :KK76:

ister seni iyi bilsinler ister kötü ısrar da etseler yukarıya yemeğe çıkma evinde dur canım şimdi çıkarsan eski düzen devam eder kararlı ol bir müddet hiç çıkma.onlarda eninde sonunda bu durumu kabul edeceklerdir.ayrıca ailenle arana girmelerinede izin verme niye evine gelmiyorlar ki bu durumu kabullenme canım sizin hayatınıza eşinin ailesi çok müdahale ediyorlar yavaş yavaş bu düzeni değiştirmelisin

iş canım burda sende, ve eşinde bitiyor
eşini bilmem sana ne kadar destek ama daha mincik bir bebeğiniz var:emir_bebek:
onu bahane et, kavga etme, güzel güzel konuş,
deki mesela, bebek gece uyumuyor, kaçta yattığım,kalktığım belli değil
annenler kahvaltı yaptığında belki ben daha yeni uyuyor oluyorum,
süt veriyorum ben, sık acıkıyorum, her dakka yukarı çıkamam ki
evimde yemek olmalı, kendi canımın çektiği bir şey olur belki, annenden de devamlı isteyemem ki, yaşlı kadın, her dakka bana hizmet edemez ki:KK14:
hem ben artık sana kendim yemek yapmak istiyorum falan de
bir günde olmaz, ama zamanla haklı olduğunu anlayacaktır
asla ailesini kötüleme
mesela sen emzirirken mi girdiler,
deki, akşam
canım annenler tabii yabancı değil, ama utanıyorum, ben kendi annemden utanıyorum zaten, havalar ısınıyor, lohusayım, kıyafetim uygun olmayabilir, bi konuşsan falan desen:KK19:

canım şuan kendi evimdeyim yukarı çıkmıyormm. Kendim pişirip kendşmm yiyormm en iyisii. Bakalım devamında ne olcakk..

bu millet gelinlerden ne istiyor ya
kv dibinden ayrılmayan gelinler eskidenmiş arkadaş ne böyle
vallla gelin meraklısı kv bendede var ben bide tek gelinim
evimizde yakın ama mesafeyi koydum arkadaş yeme içmeyide ayırdım oh mis
kendin pişir kendin ye canım
bebeginide kendin bak kimseye emanet etme güvenme bu insanlara

bebeşimmm sen çok bunalmışsın seni çok iyi anlıyorum baştan bu kadar yüz göz olunca böyle oluyor işte
bu günlerini atlatana kadar eşinin destek olması lazım...
kendini iyice topladıktan sonra koy mesafeni dik dur karşılarında
senin evin ayrıyken onlara bu kadar gitmen seninde hatan
evine gelen gidenden onlara ne annelere gitmen için gerekirse kv karşı karşıya gel
kimseyi ilgilendirmez kendi kızları gelmeyince kaynana işi derler kendileri göndermeyince normal derler:KK14:

eşin senin ailene gitmiyorsa sende onunkine gitme,niye diye sorarsa da cevabı yapıştır.taviz verirsen daha fazlasını isterler
çünkü gelin demek köle demektir onlara göre

canım benim seni okadar iyi anlıyorumki aynı şeyleri 6 ay kadar bende yaşadım bizde altlı üstlü oturyrz evliliğimn ilk altı 6 ayı onlarla geçti kahvaltıya inerdim gece yatmaya kadar ne evime zaman ayırabilirdim ne kocama inanırmısın tek hayalim kocama yemekler hazılayıp giyinip süslenip onu karşılamktı.6 ay içinde bana yaşatmadığı şey kalmadı ve asla bana kötü konşmadı hep kızım yavrum diyerek iyi olarak mahvetti beni..mesela ben ısrarı sevmem emredilmeye gelemem bunları bile bile heryere götürdü bende büyüktr annesidir diye hep sustum.yedimize karıştı giydime karıştı geç kalkmama karıştı,ne tutumsuzluğum kaldı ne yemek bilmezliğim ve bunları hep yavrucum diye laf sokarak.belki geçip karşıma bağıra çağıra söyleseydi benle kavga etseydi alttan üstten bukadar oynamasaydı şimdi bu kadar nefret etmezdim ondan..inan anlatamam okadar nefret doluyumki sayesinde kayınbabamada görümcemede nefret doldum..hep o yaptı..ve utanmadan karşma geçip ben hep iyiliğini istedim iyiliğimi istediği için.8 aylık evliyken psikolagların yollarını tuttum hocalara götürüldüm.keşke uzak olsaydım yada keşke olmasaydı..inan namazında imanını bilen bi insanım kimseye kolay kolay kin tutumaam ama şu 8 ay içinde bunuda öğrendim..kocamın yanında başka yanlızken başka olur..aileme taktıklarına çeyizime kadar herşeye laf etti aklına gelebilcek herşeye ailem geldi 1 saat yanlız kalamadık.teyzem geldi burnumdan getirdi kocamı doıldurup doldurup uzerime saldı.ilk el öpmeye giderken gelmediler yanımızda tek başıma gönderdi üstelik bide bana küstü ağlayarak gittim ağlayarak geldim kız kardeşmn nişanı oldu yine laflar sözler neler neler .ama sorun ne biliymsn kocalarımız.onlar adam olaydı bi kere geçipte annesine karışma bize deseydi bittiydi ama yapmadı..halada arar annecim babacım..onlar benim ailem bilmem ne..mesela kayın valideminde kaynanası var ama kadın tek başına yaşıyo ve kayınbabam doğru duzgn aramz bile bırk gidip görmeyii..bunlar öyleyken bizden bişeler beklemeleri ne kadar doğru bilmyrm..tek bildiğim artık tahammülümn kalmadığı.

valla arkadaşım ÖNCELİKLE bebeğin için hayırlı olsun diyorum.yazdıklarını okuyunca bir anda kenimi hatırladım doğrusu. bak arkadaşıım bir buçuk senelik evliyim. malesef aiile apartmanında oturuyorum. burda okuduklarımdan anladığım kadarıyla ben hakikatten kötü bir gelin de olabilir. ama şu da var hiçbirşey benden huzurumdan kocamdan ve aramızdaki ilişkiden daha kıymetli değildir. kötü gelini açmak istiyorum. mesela ben çalışıyorum ve birbuçuk senedir bir kez bile kayınvalidemin temizliğini yapmadım ütüsünü yapmadım. çünkü cumartesi dahil sürekli çalışıyorum ve kendi evime zor yetiyorum. ayrı evse hakikatten ayrı olsun. ona bakılırsa emin ol senin çektikleriini ben de çok çektim. her daim yukarda yensin istiyorlardı. hep beraber olmak istiyorlardı. her yere birlikte gitmek istiyorlardı. bu ve buna benzer şeyler işte ama ben bi gün hepsine bir dur deminin vakti geldiğine karar verdim. ve evliliğimde ilk 6 ayda sürekli bu sebeplerle kavga etmekteydik. ya evliliğimi seçecektim ya da boşanmayı o raddeye gelmiştik artık. pazar çat kapı gelmeleri bile vardı. ben de eşimle çok ciddi bir konuşma yaptım. bu nedir dedim. biz evlendik sen artık o evde yaşamıyorsun kendine gel dedim. bizim özelimiz olur. her dakikamı onlarla geçirmek istemiyorum dedim. sonuçta ben seninle evlendim. ben ailemden ayrılıp altlı üstlü oturmayı kabul ettiysem değiştir artık bişeyleri dedim. ve o gün bugündür her ne olduysa oldu biz haftada bir kere görüşmeye başladık kvlerle. böylle arkadaşım bazen kötü gelin olmak lazım huzurun için kapını kapatıp kocanla vakit geçirebilmelisin. inan bana kocan da başbaşa kalmaya başladıkça sana daha çok bağlanıyor. bol bol film seyredip abur cubur yiyp sohbet edin yani başbaşa kalın en büyük eksiğiniz bu bence.

X