bebeğim ne meme ne de mama emiyor

mihrimahinannesii

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2025
171
73
13
anneler bizim durumu yaşayan oldu mu hiç merak ediyorum. bebeğim 4 aylık meme reddi yapıyor 1 aydır. bende sağıp veriyorum fakat 120-180 ml içmesi gereken bebeğime anca 60 ml çıkartıyorum onu veriyorum. bir de doktor süt alerjisi olabilir dediği için raporlu mama olan aptamil pepti verdi tadı acı oldugu için istemedi bebelac pepti junior aldık onu da begenmedi. artık normal mama vereyim dedim bebelac goldu begenmedi. hipp verdim onu da cok kustu.

şimdi arkadaşlar ben ne yaoacagım ? bebeğim resmen aç geziyor. mememi almıyor mamada da sıkıntı yaşıyoruz üzülüyorum.

anneler bizim durumu yaşayan oldu mu hiç merak ediyorum. bebeğim 4 aylık meme reddi yapıyor 1 aydır. bende sağıp veriyorum fakat 120-180 ml içmesi gereken bebeğime anca 60 ml çıkartıyorum onu veriyorum. bir de doktor süt alerjisi olabilir dediği için raporlu mama olan aptamil pepti verdi tadı acı oldugu için istemedi bebelac pepti junior aldık onu da begenmedi. artık normal mama vereyim dedim bebelac goldu begenmedi. hipp verdim onu da cok kustu.

şimdi arkadaşlar ben ne yaoacagım ? bebeğim resmen aç geziyor. mememi almıyor mamada da sıkıntı yaşıyoruz üzülüyorum.
4 aylık bebişlerde atak dönemi oluyor genelde :) etrafı keşfetmeye çalıştıkları için meme, mama dışında herşeylere ilgileri oluyor maşallah:) bende yaşadım 2 kızım da da :(

Süt alerjisi kısmını bilemiyorum ekstra bir reaksiyon mu gösteriyor bebişiniz?

Emzirme danışmanlarının çok güzel yöntemleri oluyor. Çok şeyler öğrendim onlardan açıkçası. Mesela ben renkli kolyeler, başıma oyuncak koyarak hoplaya zıplaya tabiri caizse amuda kalkıyordum :D yılmadan, sabırlı olmak önemli diye düşünüyorum.

4. ayda hep bu problem olabiliyor çoğu kişide. Bende aynısını yaşadım iki evladımda da. Ama savaştığımı hatırlıyorum emzirmek için. Ne kadar inat ettiyse bende vazgeçmedim. En sonunda pes etti sonra da devam etti 1 yaş 9 aya kadar . Zor ama hem onun hem sizin rahatlığınız için bir kaç gün sizde gerekirse savaş verin.

4 aylık bebişlerde atak dönemi oluyor genelde :) etrafı keşfetmeye çalıştıkları için meme, mama dışında herşeylere ilgileri oluyor maşallah:) bende yaşadım 2 kızım da da :(

Süt alerjisi kısmını bilemiyorum ekstra bir reaksiyon mu gösteriyor bebişiniz?

Emzirme danışmanlarının çok güzel yöntemleri oluyor. Çok şeyler öğrendim onlardan açıkçası. Mesela ben renkli kolyeler, başıma oyuncak koyarak hoplaya zıplaya tabiri caizse amuda kalkıyordum :D yılmadan, sabırlı olmak önemli diye düşünüyorum.

herşeyi deniyorum 1 aydır dediğiniz gibi amuda kalkıyorum resmen bazen alıyor bazen almıyor o da 2-3 dk anca ona şükrediyorum ama uzun uzun emmeyeli cok oldu ne kadar daha sürecek bu durum bilmiyorum cok yorucu :(

Bnı yanlıs anlamassınız lınclenmessem:) bndr o ayda bole Bı sıkıntı yasadım bebegım 6-7 saat gecıyordu ne mama nede meme alıyordu. Ben o donemi biraz muz ezerek bıde bu aptamılın kaşık maması vardı ondan verdım.bıraz yoğurt sızınkıde 4 aylık olmus Bn bu sekılde ılerledım bıkac gun sonra mama yemeye başlamıştı. Bıde normal aptamılı deneyin bebekler genelde onu ıcıyor.

Merakımı affedin o nasıl oluyor anne degikim ama bilgi almak istiyorum
Meme ucu yumuşak olduğu için bebeklere emmek daha zor geliyor bazen ya da biberon akışına alıştığı için direkt meme olayını reddediyor. Anne göğsüne oturan biberon ağzı gibi silikon uçlar var, silikon olduğu için biberon ağzı hissiyatı veriyor o yüzden bebekler reddetmiyor genelde

Benim bebeğim de öyleydi şuan 6 aylik yoğurt vs nr bulduysam yedirdim ona zarar vermeyecek seyleri sık sik da emzirdim ben dogar dogmaz su da verdim zemzem içiriyorum doğdun dan beri bana göre insanların vücudunun %70 i su olduğu icin suya ihtiyaçları olduğunu düşündüğüm için veriyorum birseyleri tattirmaya 3 aylikken basladim şuan 6 aylik herseyi yiyor 🧿

Meme ucu yumuşak olduğu için bebeklere emmek daha zor geliyor bazen ya da biberon akışına alıştığı için direkt meme olayını reddediyor. Anne göğsüne oturan biberon ağzı gibi silikon uçlar var, silikon olduğu için biberon ağzı hissiyatı veriyor o yüzden bebekler reddetmiyor genelde
Tesskur ederim cevabınız icin

Arkadaşımın bebeği böyleydi bi süre kaşıkla anne sütü verdi biberon meme tutmadı kaşıkla tuttular ağzına

Benim bebeğim de öyleydi şuan 6 aylik yoğurt vs nr bulduysam yedirdim ona zarar vermeyecek seyleri sık sik da emzirdim ben dogar dogmaz su da verdim zemzem içiriyorum doğdun dan beri bana göre insanların vücudunun %70 i su olduğu icin suya ihtiyaçları olduğunu düşündüğüm için veriyorum birseyleri tattirmaya 3 aylikken basladim şuan 6 aylik herseyi yiyor 🧿
maşallah peki günde kaç öğün süt harici gıda veriyosunuz

Mamaya pekmez katabilirsiniz tadını iyileştirmek için. Alerjik bebek mamalarına kattırıyo doktorlar

Şaka mısın yahu bebeklere su mu verilir hele de zemzem şuan 6 aylık diye sağlıklı mı böbreklerine zarar gelse ne olacak bu kadar da yanlış savunulmaz bebekler doğduktan sonra gelişiyor hala böbrekleri de midesi de su verilmesi demek ekstradan böbrek yükü vaktinden önce ek gıda da öyle! Beyin ödemine nöbete kadar yolu var

Şaka mısın yahu bebeklere su mu verilir hele de zemzem şuan 6 aylık diye sağlıklı mı böbreklerine zarar gelse ne olacak bu kadar da yanlış savunulmaz bebekler doğduktan sonra gelişiyor hala böbrekleri de midesi de su verilmesi demek ekstradan böbrek yükü vaktinden önce ek gıda da öyle! Beyin ödemine nöbete kadar yolu var
Doktorumuzaa danıştım da ona göre hareket ettim bu zamana kadar çocuklara su verildiginde zarar gören bir cocuk ne gördüm ne de duydum zaten yaşamak icin en temel ihtiyaçtır su doktorumun da dönem dönem birsey cikariyolar herkes onun pesinden gidiyor diyor bence gayette mantıklı geldi söyledikleri siz yapmazsiniz olur biter

Benim bildiğim kadarıyla emzirilen çocuklara su verilmezmis anne sutunde su varmis doğrumu bu sizce

Kendi hatalarınızı marifet gibi başkalarına aşılamaya çalışmayın lütfen. Bir çocuğa zarar gelse ne yapacaksınız bu önerilerin üzerine?
Okuyanlar lütfen doktor önerilerini dinlesinler. Bebeğe su vermeyin deniyorsa vermeyin, hiçbir doktorun sizin su vermemenizden çıkarı olamaz. Genelde böyle düşünülüyor ya hani. Çip takacaklar bize falan. Öyle bir risk de yok yani. Demek ki zararlı çocuklara ki vermeyin diyorlar.

Back
X