Premature Bebekler Bebeğim Küvezde ve Apneyle Başı Dertte

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kendını toparlamasına cok sevındım ..insallah tez zamanda kucagına alırsın ..

affına sıgınarak bırsey sormak ıstıyorum bende o haftalardayım ..

nasıl oldu normal dogum mu yaptın kı sütün var su an da..

dogumun basladıgını nasıl anladın ..

senı hATIrlatıp hatırlatıp üzmek ıstemem ıstersen cevap vermeyebılırsın

Allah razı olsun canım...siz de çok kalmışsınız hastanede...şu an kızın nasıl..hala oksijen alıyor mu....eşim ve ben ikimizde eczacıyız..ama ilkyardım konusu çok dikkat gerektiren bir konu..bebeğimiz inşallah biraz daha toparlayıp eve öyle gelir....evde hepiniz maskeyle mi dolaştınız...aspirasyonu falan siz mi yaptınız evde....tecrübeleriniz önerileriniz benim için çok önemli...Allah kızınıza ve tüm yavrularımıza sağlık versin canım...

canım bu benim 7. gebeliğimdi...3 düşük,bir erken doğum(24 haftalık),1 karnımda öldü (23 haftalık)....bütün hamileliklerimin sonlanma nedeni farklı olduğu için sebep bulunamadı...bu hamileliğimde 20.haftada serklaj uygulandı..kan sulandırıcı sürekli kullandım...23.haftada kanamam oldu ve hastaneye yattım...25.haftada doğum oldu....doğum normal oldu...hatta hastane odasında doğum yaptım..bebek dikişleri falan dinlemeyip doğuverdi yatağıma...bebeğin eşini ameliyathanede dikişleri çıkarıp öyle alabildiler...hoş bir kısmı da alınmamış....yarın ameliyat olcam.....bebeğimi hemen küveze aldılar....hemen sütüm geldi zaten....bebeğim de tolere edince anne sütünü bir sıkıntı olmadı....sana önerim çok iyi dinlen....ayağa mümkün olduğunca kalkma....benim yaşadıklarım ,doğumum,çok ender görülen bir durum....Rabbim kimseye yaşatmasın...ama şükür bebeğim yaşıyor...moral çok önemli...ve dua.....Rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin canım...

tesekkur ederım saglıkla al kucagına bebegını bır an once .moralını yuksek tut dualarım senınle ve bebegınle olucak .

canım gerçekten zor günler geçirmişsin.. inşaallah en kısa zamanda kucağına alırsın... bildiğim kadarıyla hacettepe bu konuda en iyi hastane...
yarınki ameliyatın için şimdiden geçmiş olsun canım....

çok teşekkür ederim canım.Allah razı olsun ...

Evet canım bizde cok kaldık hastanede. Bende 28+1 de doğum yaptım. Dopler akım kaybı + Preeklemsi başlangıcı nedeniyler. 25. haftada hastaneye yatırıldım. ancak 3 hafta dayandırılabildi. Ben sezeryanla doğum yaptım. Şu an kızım çok şükür iyi. Tabiki yaşıtlarına göre biraz geriden takip ediyoruz ama buna da şükür. Doğum olarak 14 temmuz da 2 yaşına girdi, ama düzeltilmiş 22,5 aylık henüz. 2 gün önce denver gelişim testinin tekrarı vardı, Nörolojik muaynelerini, rutin kontrollerini asla ama ASLA ihmal etmiyoruz. Doktorumuz bu konuda fazlasıyla hassas. Hiçbir şeyi atlamıyoruz. Kızım daha önceki mesajda da söylediğim gibi 5 ayda küvezde ve 3 ayda evde oksijen aldı, toplam 8 ay. Onun haricinde devamlı oksijen gerektiren bir durum olmadı. Ama hastalandığı zaman ciğerleri zorlanmasın diye nebul verirken sadece o dakika oksijen verildi o kadar. yani nebul verme saatlei geldiğinde nebulü oksijen eşliğinde verdik. Evet aspirasyonu ben verdim. Burnundan aspire ediyordum. İlk hastaneden cıktıpımızda bu cok sık yapılıyordu. Sonra sonra zamanla aspire ihtiyacı azldı. günde 2-3 defaya indi ve zamanla tamamen kestik. Kızımın beslenmesi de mide sondasıyla oluyordu ilk cıktıgımızda. Mide sondasını da ben takıyordum. Hastaneden ilk cıktıgımızda 10 gün hemşire tuttuk. Bana herseyi ögrettiler. Elbette ilk anlarda cok korkuyla yaptım. ama sonra alışıyor insan. Allah yardım ediyor.

Sana tavsiyem bebeğini hastaneden cıkarmaya korkma. Cunku ben dpkorumuza cok güceniyordum. Ve onların söylediği, bebein anneye ve anne kokusuna da ihtiyacı olduğuydu. Zaten onların nebul ve oksijen desteğinden baska yapması gereken birsey kalmamıstı ve onları bizlerde ögrenşp yapabliyoruz. Geriye dönüp baktığımda, en güzel yanı da kızım için birseyleri yapabilmiş olmaktı.

Tekrar söylüyorum , asla korkma. Saturasyon cihazı alırsdanız zaten o size ne kadar oksijen vermeniz gerektiğini, bebeğin aspire ihtiyacı olduğunu zarten gösteriyor. Sormak istediğin bne varsa konusabiliiz. İstersen mailini yaz, telimi veririm. Hersey gönlünce olsun, sana da gecmiş olsun ameliyat için..

merhaba canım...inşallah sağlıkla bugünleri atlatıcaksınız..benim kızım 28+2 günlük doğdu..benim kızımda apne geçirdi..hemde hastaneden çıkıp eve geldiğimiz anda oldu bu tabi ne olduğunu o an için bilmiyoduk..apar topar tekrar hastaneye yetişitiğimizde anladık..dr. açıklamıştı bunu ve şaşırmıştık o kadar hastanede dr. gözetiminde kalmıştı..uyurken nefes almayı unutuyodu kızım..2 kez oldu bu durum..1 yaşına kadar geçer demişti dr.öylede oldu çok şükür..kızım şu an 3 yaşında..bi sorunumuz yok şükür..tabi bu süreç çok zor ve korkuyla geçmişti ama geçiyo..sabır ve moral çok önemli..Allah yavruna güç kuvvet sağlık versin canım..ilnarın yazısını okudum çok şaşırdım mesela 2 yaşında olmuş prenses dün gibi oda senin gibi burada bilgi ve destek istiyodu arkadaşlardan..gerçekten zaman geçiyo inşallah sizinde böyle güzel haberlerinizi alırız ileride...geçmiş olsun tekrardan..Kandiliniz mübarek olsun sizin ve tüm müslüman aleminin..Allahım sizin için hayırlı olan tüm dualarınızı kabul etsin..

öncelikle allah kolaylık ve sabır versin çok zor bir durum benim kızım 26 gün küvozde kaldı
o günler sanki hiç geçmedi ama geçiyormuş merak etme..
kızımda ilk doğmaya çalıştığında 680 gramdı 26 haftalıktı heparinlerle hiç kalkmayarak zar zor 33 haftaya getirdim en son 22 tansiyonla acil sezeryana alındım preeklamsiden ölüyordum çok şükür iyiyiz şimdi 1380 gram dogduk şimdi 3200 gram kızım...
2.5 aylık oldu..diyeceğim o dönemde senin bebeğin gibi bir sürü bebek vardı satürasyonu düşen apneye giren hepsi toparladı şimdi...
inşallah sende kısa sürede bebeğini kucağına alırsın bu mğbarek gecede inşallah...

inşallah canım....sen de zor günler yaşamışsın....maşallah kızında büyümüş,atlatmış zor günleri...şu an bebeğimin yaşıyor olduğunu bilmek,hastanede olduğunu bilmek benim için öyle mutluluk verici birşeyki ne kadar şükretsem az....inşallah sağlıklı bir şekilde eve gelir....preeklemsi de sıkıntılı bir durum....size de çok geçmiş olsun...şu mübarek günde gönlünüzden geçirdiğiniz tüm dilekleriniz inşallah kabul olur....

amin canım hepimizin inşallah...apne saniyelik bir olay....ve çok dikkat gerektiren tehlikeli bir durum...dün 2 kez apne geçirmiş....herşeyi değişmiş,az beslemişler,aspire etmişler...yorgun görünüyordu bebeğim....inş.eve sağlıklı bir şekilde gelir....maşallah kızın 3 yaşına girmiş...inş biz de o günleri görürüz...ilnarın vediği bilgiler çok değerli gerçekten...Allah ondan da razı olsun...sağlıcakla kal...

canım verdiğin tüm bilgiler benim için çok önemli çok teşekkür ederim...hemşire tutmak hiç aklımıza gelmemişti..iyi fikir ilk günler için..hastanede bebek toparlamayınca ambulama işlemi yapılıyor...bebeğimiz dün 2 kez ambulanmış....şu an daha bir doktorumuz yok...doktoru siz hastaneden çıkınca mı buldunuz...serviste dr.lar dönüşümlü bakıyor....dediğin gibi evde sterilizasyon da çok önemli...anne sütü mü verdin hep...biberonla beslemeye emzirmeye ne zaman geçtiniz...geceleri hemşireden sonra bebeğin başında 24 saat beklediniz mi...merak ettiğim sorular...maille ve telefonla ben de görüşmek isterin..25 mesaj olmadığı için özel mesaj gönderemiyorum canım ...sevgiler...

canım benim bebğin hala kilo olarak çok küçük o kiloda apneleri olması da normal bence henüz kaç haftalıkki daha 2kilo yakın çıkması daha iy olur bence zaten 1700 ü geçince sonra daha hızlı kilo alıyolar biraz daha sabretsinler küvez dışına çıksın seleye en azından küvezden direk eve gelmezki siz biraz daha bekletin elinizden geldiğince küçükler bakımları daha zor inşalalh evini daha çok seviyolar seninkide öyle olur ama biraz daha kalsa daha iy bence çok geçmiş olsun ameliyat ta olmuşun sabrının mükafatını rabbim bu güzel gecede verir inşallah

dün küretaj işlemi yapıldı...şimdi şükür iyiyim....bebeğimin bugün 60. günü...1630 gr. oldu şükür...apnesi azalsa da oluyor...dün eşime reçete ve raporu vermişler..eve alınacak cihazları...bebeğimin inşallah apneleri biter....bu arada yatak falan bakmaya başladık...o da ayrı bir heyecan...bu arada sizlerle tanışmaktan,verdiğiniz destek ve moralde,dualarınızdan son derece mutluyum...Allah razı olsun hepinizden..Rabbim bu gecenin hürmetine şifa bekleyen tüm yavrularımıza şifa versin....

inşallah canım.amin...biz de öyle düşünüyoruz...inşallah bebeğimiz apneleri geçip,oksijene hiç ihtiyaç duymadan taburcu olur...aynı haftalarda hamile kaldığım arkadaşım var..şükür onun hamileliği devam ediyor..geçen beni aradı..bana diyor ki.'aklıma sen,yaşadıkların gelince halime o kadar şükrediyorum ki secdelere kapanasım geliyor...'ben de hastanede daha zor durumdaki bebekleri,bir o tarafa bir bu tarafa koşturan ikiz annelerini görünce halime şükrediyorum...rabbim onlara da acil şifa versin...RABBİM HEPİMİZİ BU GÜNLERDEN GERİ KOYMASIN....

canım sagol...ınş kılo daha ıyı alıcak bebegın bundan sonra apnelerde azalacak oh ne guzel alısverıs baslamıs evıne az kalmıs annesı ..masallah bebegıne...saglıkla buyusun ıns eve nese getırsın .hele bıde o zıbınları badlerı gısın cok daha tatlı oluyolar...ben gelıyorum dıyor artık ....rabbım guc kuvat versın

canım az önce dr.aradı..o kadar korktuk ki...içim cız etti bebeğime birşey oldu diye...rop muayenesi yapılmış...1.derecde rop tespit edilmiş.lazerle müdahale edebiliriz belki dedi...pazartesi 9 da görüşmeye çağırdı....siz de de aynı sorunlar oldu mu...bu bebeğin benim bildiğim 3.muayenesi öncekiler normal demişlerdi...bu rop sonradan da mı çıkıyor..nasıl bişey...biz de bebeğe karyola bakıyorduk..şok olduk...inşallah bunu da atlatır..inşallah..rabbim hayırlısını versin....

canım benim inşallah 1. derecedense önemsizdir bi sorun oluşmaz lazer benim bildiğim 3.dereceden başlanarak yapılıyo 1e gerekmez ilk muayenesinde haftası çokk küçük olunca önemsemiyolar gelişimiyle takip ediliyo benim oğlumada 2ile 3 arası dediler 40. haftaya kadar gelişimine baktılar gözünün yani retinadaki istemsiz damarlanma bu gittikçe azaldı lazere ihtiyaç duymadılar şuan 17 aylık hiç bi sorunu yok çok şükür inşallah önemsizdir derecesi küçüktür.ama lazerle tedavisi var bi sorun olmaz içini rahat tut.

Son düzenleme:
canım Allah razı olsun...içim rahatladı...hastaneden yeni çıkmışken ani bir telefonun gelmesi hem beni hem eşimi şok etti...bebeğimin hastanede varolduğunu bilmek bile şu an bana mutluluk veriyor...rabbim tüm evlatlarımızı sağlıcakla hakkımızda hayırlıysa bize bağışlasın inşallah....rop hastalığının sonradan olabileceğini bilmiyordum ben.başta bir sorun yoktu..minik dev adamım,cesur yüreğim inşallah bunu da aşacak inşallah....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…