Evet canım bizde cok kaldık hastanede. Bende 28+1 de doğum yaptım. Dopler akım kaybı + Preeklemsi başlangıcı nedeniyler. 25. haftada hastaneye yatırıldım. ancak 3 hafta dayandırılabildi. Ben sezeryanla doğum yaptım. Şu an kızım çok şükür iyi. Tabiki yaşıtlarına göre biraz geriden takip ediyoruz ama buna da şükür. Doğum olarak 14 temmuz da 2 yaşına girdi, ama düzeltilmiş 22,5 aylık henüz. 2 gün önce denver gelişim testinin tekrarı vardı, Nörolojik muaynelerini, rutin kontrollerini asla ama ASLA ihmal etmiyoruz. Doktorumuz bu konuda fazlasıyla hassas. Hiçbir şeyi atlamıyoruz. Kızım daha önceki mesajda da söylediğim gibi 5 ayda küvezde ve 3 ayda evde oksijen aldı, toplam 8 ay. Onun haricinde devamlı oksijen gerektiren bir durum olmadı. Ama hastalandığı zaman ciğerleri zorlanmasın diye nebul verirken sadece o dakika oksijen verildi o kadar. yani nebul verme saatlei geldiğinde nebulü oksijen eşliğinde verdik. Evet aspirasyonu ben verdim. Burnundan aspire ediyordum. İlk hastaneden cıktıpımızda bu cok sık yapılıyordu. Sonra sonra zamanla aspire ihtiyacı azldı. günde 2-3 defaya indi ve zamanla tamamen kestik. Kızımın beslenmesi de mide sondasıyla oluyordu ilk cıktıgımızda. Mide sondasını da ben takıyordum. Hastaneden ilk cıktıgımızda 10 gün hemşire tuttuk. Bana herseyi ögrettiler. Elbette ilk anlarda cok korkuyla yaptım. ama sonra alışıyor insan. Allah yardım ediyor.
Sana tavsiyem bebeğini hastaneden cıkarmaya korkma. Cunku ben dpkorumuza cok güceniyordum. Ve onların söylediği, bebein anneye ve anne kokusuna da ihtiyacı olduğuydu. Zaten onların nebul ve oksijen desteğinden baska yapması gereken birsey kalmamıstı ve onları bizlerde ögrenşp yapabliyoruz. Geriye dönüp baktığımda, en güzel yanı da kızım için birseyleri yapabilmiş olmaktı.
Tekrar söylüyorum , asla korkma. Saturasyon cihazı alırsdanız zaten o size ne kadar oksijen vermeniz gerektiğini, bebeğin aspire ihtiyacı olduğunu zarten gösteriyor. Sormak istediğin bne varsa konusabiliiz. İstersen mailini yaz, telimi veririm. Hersey gönlünce olsun, sana da gecmiş olsun ameliyat için..