Premature Bebekler Bebeğim Küvezde ve Apneyle Başı Dertte

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

rabbim şifa versin dualarım hepsine olsun

canım taburcu içim beni hastaneye çağırdılar..özel bir odada bebekle kaldık...bebeği bir türlü biberonla besleyemedim...satürasyonları o kadar düşüktü ki...hemşireler de yardımcı olamadılar...tabi diğer bebekler onları bekliyor...o gece 3 kez apne oldu...bana evde o an yapmam için öğrettikleri şeyler orda hiç işe yaramadı...bir kez ambulandı.bir kez aspire edildi falan..ben sinirden ağlama krizine girdim...ben evde apnesi olursa ne yapıcam..siz bana bu durumda ne kadar aciz olacağımı göstermek için mi beni çağırdınız..bu nasıl eğitim diye o kadar çok ağladım ki...bu arada bebeğin cafeinini,teofilinini de kesmişler...seleye almışlar...bebek de bunları kaldıramadı...bana öğretmeye çalışan hemşireler bile bebeği besleyemedi..hatta apneleri onlar beslerken oldu..bebek 2250 gr oldu şükür bu arada....dün sabah tekrar kan alıp tahlil yaptılar...bebek aşırı kansız çıktı...kan verdiler....ilaçlarına tekrar geri başladılar...dün akşam gayet güzel besledim...hiç sıkıntı olmadı...yarında bizi taburcu ediyorlar...herşey o kadar hızlı gelişiyor ki...eve yoğun bakım hemşiresi ayarladık..10 gün gelicek..fiyat çok yüksek....seninle ayrıntılar hakkında görüşmek isterim...özel mesaj atamıyorum...eczsibelunal@hotmaill.com....lütfen numaranı gönder...görüşelim...şimdiden teşekkürler...

korkma canım ıns hersey yoluna gırer ıns.............sevgınle buyusun bebısın ...evde daha ıyı olucak emınım gor bak apne atlatmıcak ın ...sımdıden gozun aydın olsun gelsın melegın evıne ..

çok teşekkürler canım...Allah razı olsun ....sizler bana güç verdiniz...daha da ümitliyim inşallah...sana da minik papatyalarınla mutluluklar dilerim...onları öp benim yerme...

Canım verdiğin mail adresine tel numaramı yazdım. Konusmak istediğinde arayabilirsin. Bende eve yoğun bakım hemsiresi tutmustum. Malesef bahsettiğin gibi fiyatlar cok yüksek. 10 gün geldi bizede hemşire. Korkma sakın, ben yaptım sende yapabilirsin. Korkuyla yaklasırsan panik yaparsın ve hata yapma riskin artar. O yüzden sakin ol. O senin dünyalar güzeli yavrun. Hiç endişe etme. Bak neleri aştı, bunu da hepbirlikte aşacaksınız.

Görüşmek üzere.

şu an bebeğimle evdeyiz canlarım...tabi hemşire ablası da var....beslenirken morarmaları devam ediyor...inşallah zamanla azalacak...verdiğiniz destek,ümit ve moralden dolayı sonsuz teşekkürler....inşallah herşey yolunda gider....

cok sevındım yaaaaaaaaaa bızde seksen uç gun sonra evdeydık tabı benım halım tam curcunaydı uç bebek...............canım cok ıyı olucak merak etme sen sogukkkanlı ve cesur ol ........bebeklerımız cok guçlu ınan ...sana mutluluklar gelısmeleru yaz mutlaka

gözün aydın canım merak etme bebişin evde daha iy olucak kilosu arrttıkça satrasyonları daha da iy olucak çaknçabuk büyüyecek sen bile şaşıracaksın kolay gelsin

merhaba canlarım...evdeki günlerimizden haber vermek istedim...bebeğimiz 2640 gr. oldu...oksijen ihtiyacı şu an çok azaldı...bazen beslenirken veriyoruz şükür...sürekli burnunda tıkanıklık oluyor bu ara..apne olmadı şükür ama....bir kez uyurken satürasyonu çok düştü....biberonla ona süt vermeyi hala biz yapamıyoruz.....özellikle gaz çıkarırken çok morarıyor...satürasyonu 60 lara düşüyor.....şu an hemşire ablamız var ....pazara kadar bizimle...inşallah ondan sonra da herşey yolunda gider...göz muayenelerimiz devam ediyor...şimdilik iyi şükür.....bebeğim 60 -70 ml. anne sütü alıyor..ama o kadar zor alıyor ki...emme refleksi çok güzel...sorun....nefesinde....çok yoruluyor....hele gaz çıkarırken kendinden geçiyor.....sizde de aynı sorunlar oldu mu ...bu yaşadıklarımız normal mi....bilgilendirirseniz çok sevinirim..Rabbim tüm yavrularımıza şifa versin inşallah...

benim bebişimde öyle sorunlar olmamıştı gaz da morarma gibi yani belki gazlı bi çocuktur bu konuda zorlanıyodur ama olabiildiğince ayağını sıcak tut zamanla azalır inşallah burun tıkanıklığı için eve buhar makinesi almıştım benimkindede çok oluyodu

canım gazı da oluyor her zaman...burun tıkanıklığını buhar makinasıyla ve serum fizyolojik damlayla çözmeye çalışıyoruz..şimdilik iyi şükür....

canım gazı da oluyor her zaman...burun tıkanıklığını buhar makinasıyla ve serum fizyolojik damlayla çözmeye çalışıyoruz..şimdilik iyi şükür....

Merhaba canım bebeğin sonunda çıkmış çok sevindim allah bi daha böyle sıkıntıları yaşatmasın.Burun tıkanıklığı için bi de buhar makineleri var genellikle hastanelerde yoğun bakımda verilirken görmüşündür onun bi de portatif modeli var alırsan çok rahat edersin oda için değilde burun bölgesine tutmak için.Onun verip onun ardından serum fiziolojik verip postral dranaj uygularsan çok çok daha rahat eder...

merhaba canım..amin...onu araştırayım....önerin için saol canım...siz nasılsınız....Elmina yürümeye başladı mı...ÖPÜYORUM..SEVGİLER...

ben sunala birşey sormak istedim aslında benim oğlumda hastanede apneleri var.sen apne derken kasılmaktan mı bahsediyorsun.benim bebeğim kasılma nöbetlerinden dolayı tekrar makineye bağlandı.50 gündür hastanede.siz çıktınız biliyorum.aslında sorum bu apneler nedeniyle şimdi gelişm sorunu yaşıyor musunuz?bebeğiniz nasıl bebeğimde beyninde sorun olur diyorlar sizin bebeğinize beyin emarı çekildimi?

apne geçici süreyle bebeğin nefesini tutması demek...bebeğimde önceleri hastanede yatarken apneleri gerçekten hem çok hem de uzun süreli oluyordu...bu durumda bebekte morarma başlıyor bradikardi dediğimiz bebeğin kalp atışlarında yavaşlama görülğüyor....bebeğe bu durumda önce taktil uyarılar veriliyor..yani bebek bir şekilde ağlatmaya çalışılıyor,ayağına,diyafram boşluğuna,sırtına masaj tarzında hatta biraz daha sert uyarı verlierek tekrar nefes alması sağlanıyor....kasılma tarzı birşey olmadı bebeğimizde...bebeğe beyin mr gerek görülmedi...beyin ultrasonları sürekli çekildi...herhangi bir kanama gözlenmedi....çok şükür....şu an gelişimle ilgili bir sorun yaşamıyoruz çok şükür..bebeğim 3 kg.oldu...ama oksijen ihtiyacı azalmakla birlikte zaman zaman özellikle gaz çıkarırken,beslenirken olabiliyor...ama dediğim gibi...ilk zamanlarına göre maşallah iyi durumda canım....bebeğin inşallah bir an önce kurtulur makinalardan...bebeğin kaç haftalık doğdu,şu an gelişimle ilgili bir sıkıntısı var mı....ben başlarda gerçekten çok ümitsizliğe düştüğüm anlar oldu...ama rabbimin izniyle o günleri atlattık çok şükür...inşallah sen de benim gibi bebeğine bir an önce sağlıcakla kavuşursun canım....dualarım sizinle....

benim bebeğim aslında erken doğmadı 37 haftalık doğdu.doğduğunda solunum sıkıntısı ve kol ve bacakta ödemler vardı.ödemleri gitti .bebeğimde kasılmalar oluyor osırada nabzı 200 geçebiliyor.bir kere benim yanımda oldu. bukasılma sıra kendisi toplanıyor ve solunum sıkıntısı çekiyor buna nöbet geçirmede deniyormuş...aslında bir hafta bu kasılmalar azalmıştı .hatta makineden ayrılıp oksijen çadrıyla yaıyordu. ama sayısı artınca tekrar küveze koydular.allh hepimizin bebeğine sağlık versin şifa versin.amin

inşallah canım en kısa zamanda toparlar....bebeklerimiz gerçekten çok güçlüler..hepsi minik kahraman....eminim senin bebeğinde başaracak...dualarım sizinle...

insan böyle günlerde sabırlı olmayı öğreniyor.allah hepimize sabır bebeklerimize şifa versin.dua edip beklemekten başka hiçbirşey yapamamak onu öylece orada bırakıp gelmek insanı mahvediyor.

bebeğim bugün 1480 gr....apneleri sık olmasa da devam ediyor.dün kan verildi..kansızlık da apne yapıyormuş...hastanedeki 56.günü.....mutlu sona yaklaşmaya az kaldı gibi bir his var içimde.....inşallah...

canımm çok üzüldüm rabbim bebeğine uzunn ömürler ve şifa versin bayadır yazmamışsın inşallah çıkmışsınızdır hastaneden kendine üzmek yerine dol dol dua et dua her kapıyı açar mutlaka unutma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…