merhaba canlarım...ben 26 haziranda erken doğum yaptım.bebeğim 25hafta+3 günlük 840 gr.olarak hayata çok erken merhaba demek zorunda kaldı...48 gündür küvezde...600 gr.a kadar düştü..2 kez enfeksiyon geçirdi...20 gün ağızan solunum cihazına bağlı kaldı...şimdi burundan cihaza bağlı...bir ara tamamen ayrıldı ama apneleri yüzünden tekrar burundan oksijen alıyor...şu an kilosu 1210 gr...anne sütü alıyor çok şükür...ama 3/4 gündür kilo veriyor..1270 gr.dan 1210 gr.a düştü..dr.lar apnesine bağlıyorlar...beslenmeside apnesi olunca azaltılıyormuş....bebeğimi kucağıma almayı,emzirmeyi o kadar istiyorumki...şimdiye kadar 3 kez alabildim..ama hemen satürasyonu düştü...aynı sorunu yaşayan anneler tecrübelerinizi paylaşmak isterim...Rabbim şifa bekleyen tüüüm yavrularımıza şifa,,,annelerine de sabır versin...
canım taburcu içim beni hastaneye çağırdılar..özel bir odada bebekle kaldık...bebeği bir türlü biberonla besleyemedim...satürasyonları o kadar düşüktü ki...hemşireler de yardımcı olamadılar...tabi diğer bebekler onları bekliyor...o gece 3 kez apne oldu...bana evde o an yapmam için öğrettikleri şeyler orda hiç işe yaramadı...bir kez ambulandı.bir kez aspire edildi falan..ben sinirden ağlama krizine girdim...ben evde apnesi olursa ne yapıcam..siz bana bu durumda ne kadar aciz olacağımı göstermek için mi beni çağırdınız..bu nasıl eğitim diye o kadar çok ağladım ki...bu arada bebeğin cafeinini,teofilinini de kesmişler...seleye almışlar...bebek de bunları kaldıramadı...bana öğretmeye çalışan hemşireler bile bebeği besleyemedi..hatta apneleri onlar beslerken oldu..bebek 2250 gr oldu şükür bu arada....dün sabah tekrar kan alıp tahlil yaptılar...bebek aşırı kansız çıktı...kan verdiler....ilaçlarına tekrar geri başladılar...dün akşam gayet güzel besledim...hiç sıkıntı olmadı...yarında bizi taburcu ediyorlar...herşey o kadar hızlı gelişiyor ki...eve yoğun bakım hemşiresi ayarladık..10 gün gelicek..fiyat çok yüksek....seninle ayrıntılar hakkında görüşmek isterim...özel mesaj atamıyorum...eczsibelunal@hotmaill.com....lütfen numaranı gönder...görüşelim...şimdiden teşekkürler...Canım hazırlıklara başladığınızı söylemişsin. Nasıl gidiyor hazırlıklaR? anne yanına cıkımı bebişin?
Evet zorlu bir süreç seni bekliyor ama gözün kokrkmasın. Benim bebeğimde solunum cihazlarıyla taburcu oldu ve evde 3 ay kadar daha oksijene baglıydı. Ama şükür ki atlattık o günleri. Benden sana naciane bier tavsiye: mutlaka saturasyon cihazı alman (pulseoksimetre) . Böylece bebeğin durumunu , yani oksijene gerek duyup duymadığı ve ayarını ne kadar da tutman gerektiğini anlayabilirsin. Yardımcı olmamı istersen konuşabiliriz.
Acil şifalar diliyorum. Bizi habersiz bırakma..
korkma canım ıns hersey yoluna gırer ıns.............sevgınle buyusun bebısın ...evde daha ıyı olucak emınım gor bak apne atlatmıcak ın ...sımdıden gozun aydın olsun gelsın melegın evıne ..
rabbim şifa versin dualarım hepsine olsun
canım taburcu içim beni hastaneye çağırdılar..özel bir odada bebekle kaldık...bebeği bir türlü biberonla besleyemedim...satürasyonları o kadar düşüktü ki...hemşireler de yardımcı olamadılar...tabi diğer bebekler onları bekliyor...o gece 3 kez apne oldu...bana evde o an yapmam için öğrettikleri şeyler orda hiç işe yaramadı...bir kez ambulandı.bir kez aspire edildi falan..ben sinirden ağlama krizine girdim...ben evde apnesi olursa ne yapıcam..siz bana bu durumda ne kadar aciz olacağımı göstermek için mi beni çağırdınız..bu nasıl eğitim diye o kadar çok ağladım ki...bu arada bebeğin cafeinini,teofilinini de kesmişler...seleye almışlar...bebek de bunları kaldıramadı...bana öğretmeye çalışan hemşireler bile bebeği besleyemedi..hatta apneleri onlar beslerken oldu..bebek 2250 gr oldu şükür bu arada....dün sabah tekrar kan alıp tahlil yaptılar...bebek aşırı kansız çıktı...kan verdiler....ilaçlarına tekrar geri başladılar...dün akşam gayet güzel besledim...hiç sıkıntı olmadı...yarında bizi taburcu ediyorlar...herşey o kadar hızlı gelişiyor ki...eve yoğun bakım hemşiresi ayarladık..10 gün gelicek..fiyat çok yüksek....seninle ayrıntılar hakkında görüşmek isterim...özel mesaj atamıyorum...eczsibelunal@hotmaill.com....lütfen numaranı gönder...görüşelim...şimdiden teşekkürler...
benim bebişimde öyle sorunlar olmamıştı gaz da morarma gibi yani belki gazlı bi çocuktur bu konuda zorlanıyodur ama olabiildiğince ayağını sıcak tut zamanla azalır inşallah burun tıkanıklığı için eve buhar makinesi almıştım benimkindede çok oluyodu
canım gazı da oluyor her zaman...burun tıkanıklığını buhar makinasıyla ve serum fizyolojik damlayla çözmeye çalışıyoruz..şimdilik iyi şükür....
Merhaba canım bebeğin sonunda çıkmış çok sevindim allah bi daha böyle sıkıntıları yaşatmasın.Burun tıkanıklığı için bi de buhar makineleri var genellikle hastanelerde yoğun bakımda verilirken görmüşündür onun bi de portatif modeli var alırsan çok rahat edersin oda için değilde burun bölgesine tutmak için.Onun verip onun ardından serum fiziolojik verip postral dranaj uygularsan çok çok daha rahat eder...
ben sunala birşey sormak istedim aslında benim oğlumda hastanede apneleri var.sen apne derken kasılmaktan mı bahsediyorsun.benim bebeğim kasılma nöbetlerinden dolayı tekrar makineye bağlandı.50 gündür hastanede.siz çıktınız biliyorum.aslında sorum bu apneler nedeniyle şimdi gelişm sorunu yaşıyor musunuz?bebeğiniz nasıl bebeğimde beyninde sorun olur diyorlar sizin bebeğinize beyin emarı çekildimi?
benim bebeğim aslında erken doğmadı 37 haftalık doğdu.doğduğunda solunum sıkıntısı ve kol ve bacakta ödemler vardı.ödemleri gitti .bebeğimde kasılmalar oluyor osırada nabzı 200 geçebiliyor.bir kere benim yanımda oldu. bukasılma sıra kendisi toplanıyor ve solunum sıkıntısı çekiyor buna nöbet geçirmede deniyormuş...aslında bir hafta bu kasılmalar azalmıştı .hatta makineden ayrılıp oksijen çadrıyla yaıyordu. ama sayısı artınca tekrar küveze koydular.allh hepimizin bebeğine sağlık versin şifa versin.amin
bebeğim bugün 1480 gr....apneleri sık olmasa da devam ediyor.dün kan verildi..kansızlık da apne yapıyormuş...hastanedeki 56.günü.....mutlu sona yaklaşmaya az kaldı gibi bir his var içimde.....inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?