• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğim kilo almıyor. fantomalt işe yarıyor mu?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sedauygar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2010
43
1
0
İstanbul
arkadaşlar, bebeğim 9 aylık oldu ve 7.600 kg. aslında yeni yeni yemeğe başladı zaten. ek besinlere geçiş, diş, vs. ALLAHA ŞÜKÜR SAĞLIĞI YERİNDE. doktor fantomalt verdi. kullanan var mı? etkisini gördü mü? daha dün kullanmaya başladık. sabah kahvaltısını ve yoğurdu çoğunlukla zorla yiyor. günde 3-4 kezde emziriyorum. başka neler yapabilirim. yardımlarınızı bekliyorum.

seni çok iyi anlıyorum bebeğim 10 aylık 8 kilo Fantomalt veya Protifar mamadan 4 er kutu bitirdik hiç etkisi yok. minadex şurup kullanıyorum tok karnına akşam muhallebisinden sonra 1 kaşık iştahını açtı. denemeni tavsiye ederim doktoruna sor istersen.

Özellikle bugün morale çok ihtiyacı olan benden desteğinizi hiç esirgemeyin Kızım bugün tam 2 aylık oldu,doktor muayenemiz ve kalça ultrasonumuz vardı. Bebeğim ilk ay 500 gr alınca ilk doktorumuz mama dedi ve ben doktoru değiştirdim. İkinci doktormuz da verilen kararın doğru olduğunu söykelip önce kendini emzir sonra mama ver dedi. Gündüz emzirip geceleri mama verdim ama bu ay gördük ki yine sınırda kilo almış. 2.960 kg olan bebeğim şu an 4.050 kg. Şimdi her emzirmenin ardından mama vereceksin dedi, mamamızı değiştirdi. (aptamil conformil yaptı)Son zamanlarda kaka yapamama sorunu da var neyse onu bir şekilde hallediyoruz ama onun içinde bağırsak düzenleyici bir şurup verdi. Kalça ultrasonunda ise sol kalçada fizyolojik gelişim geriliği çıktı, ortapedistimiz bacak arasına havluyu katla koy dedi...Şimdi ben hangisine yanayım, çok huzursuzum, rahat olmaya çalışıyorum ama kontrol edemiyorum kendimi. Kızım neden kilo almıyor?En fazla 5 dk emiyor, mamayı da emmiyor ya da çok az emiyor...İştahsız bebeğim için ne yapabilirm? Havlu katla koy dedi ama havlu rahatsızlık veriyor üst üste 3 adet bez sardım acaba yeteri mi? Yardım ve desteğinize çok ihtiyacım var :(

Arkadaşlar bebeklerinizin kilosu çok zayıf gelmedi bana.Anne baba olarak hanginiz minyonsunuz?Hem çocuklarınız hareketlimi ? Hareketli çocukta çok yakar yediklerini.......

Özellikle bugün morale çok ihtiyacı olan benden desteğinizi hiç esirgemeyin Kızım bugün tam 2 aylık oldu,doktor muayenemiz ve kalça ultrasonumuz vardı. Bebeğim ilk ay 500 gr alınca ilk doktorumuz mama dedi ve ben doktoru değiştirdim. İkinci doktormuz da verilen kararın doğru olduğunu söykelip önce kendini emzir sonra mama ver dedi. Gündüz emzirip geceleri mama verdim ama bu ay gördük ki yine sınırda kilo almış. 2.960 kg olan bebeğim şu an 4.050 kg. Şimdi her emzirmenin ardından mama vereceksin dedi, mamamızı değiştirdi. (aptamil conformil yaptı)Son zamanlarda kaka yapamama sorunu da var neyse onu bir şekilde hallediyoruz ama onun içinde bağırsak düzenleyici bir şurup verdi. Kalça ultrasonunda ise sol kalçada fizyolojik gelişim geriliği çıktı, ortapedistimiz bacak arasına havluyu katla koy dedi...Şimdi ben hangisine yanayım, çok huzursuzum, rahat olmaya çalışıyorum ama kontrol edemiyorum kendimi. Kızım neden kilo almıyor?En fazla 5 dk emiyor, mamayı da emmiyor ya da çok az emiyor...İştahsız bebeğim için ne yapabilirm? Havlu katla koy dedi ama havlu rahatsızlık veriyor üst üste 3 adet bez sardım acaba yeteri mi? Yardım ve desteğinize çok ihtiyacım var :(

öncelikle çok geçmiş olsun,rabbim şifasını versin inşaallah.havluyu muhakkak koy ihmal etme derim bi tanığımızın bebeğinden biliyorum bu durumu.gündüz belki rahat edemeyebilr bebeğin havluyla doğru fakat geceleri koyabilirsin.gündüzleride bezini dediğin gibi 2 yada 3sarmak daha iyi bencede.
mama konusundada madem mamaya başladın,yine aptamilin confırmıl gibi iştah açıcı özel bir maması var tadıda bebeğin daha kolay sevebileceği tarzda,adını şuan hatırlayamadım ama marketlerde ve eczanelerden temin edebilirsin.kolay gelsin.:92:

canım öcelikle geçmiş olsun seni çok ii anlıyorum bende benzer şeyleri yaşadım çünkü benim oğlumda 2640 doğdu ilk ay 600 gr aldı dr mamaya başlattı ama bizde aynen 2. ay yine o civarda kilo aldı yani mama kullanmak çözüm olmadı neyse ben 3. ayda dr umu değiştirdim tabi oğlum bu arada ne mamayı çok ii alıyodu ne çok ii emiyodu dolasıyla çok az kilo aldı ve sonuç olarak şu anda bile yeme sorunumuz devam ediyo 1 yaşında olcak 7800 falan kilosu bizde 2 aylıkken kalça ultrasonu çektirdik bi sorun çıkmadı dr her ay muayne ediyodu hiçbi sorun yoktu 3.ayda dr u değştirdğimde dr muayne etti ve kalçasında problem var çift bez başla dedi dünyam başıma yıkıldı o günü hiç unatamıyorum neyse 6aylık oldu biz hala çift bez kullandık dedim benim içim rahat değil ya ultrason ya röntgen kesin tanı konulsun dedim çünkü çift bezin aslında tedavi edici hiçbi özelliğinin olmadığını öğrendim en azından bi problem varsa vakit geçmeden tedavisine bakalım dedim neyse çok ii bi ortopediste gittim elimde kalça ultrasonuyla ve bize dediği bebeğinizde hiç bi sorun yok çift bez bağlamanıza gerek yok bunu sadace muayne ederk söyledi ve dediği gibide hiç bi sorun yok şu an 1 yaşında ve yürüme çalışmaları yapıyo 8-9 adım atıyo bile :) yani seninle benzer sorunları yaşadım kilosuyla uğraşırken kalçası çıktı ama tabi bı sonucu alana kadarda hergün ağladım kalça çıkığıyla ilgili okumadığım şey kalmamıştı sende içini rahat tut eminim senin bebeğindede hiçbişey yoktur ama kiloya gelince hala zayıfız :(

sanırım bundan muzdarip olan biride benim.kızım çok iştahsız ve yemiyor.yesede zorla bir iki kaşık anca.şuan 10 aylık ve 7.800 gr 76 cm boyumuz var.biede doktorumuz fantomaltı önerdi.yaklaşık 10 gündür kullanıyorum ama geçen doktora gitit bi hevesle tartrıdım aynı çıktı kilosu.yani işey yaramamış görünüyor.üzüldüm tabiki.bende yogurduna ve kahvaltısına katıyorum.ama nafile sanırım.ama vermeye devam edecegim bakalım bir ay dolsun sonucu daa iyi görecegim.benim kız üç beş adımda atıyo.bi dakke yerindede durdugu yok ama bunlar bahanesi degil tabiki.yemiyo işte .ayrıca biz pütürlüye daha geçemedik.henüz hiç dişide yok.bu normal çünkü bizde geç çıkıyo dişler.bu benim kinci kızım.ik kızamda hiç böyle sorunum yoktu.o 10aylkken 10.200 gr idi.ama bu kızım beni çok yoruyo..doktor zayıf ama sağlıklı diyo .tamam şükür ama, insan azda olsun istiyo.yalnız değilmişim demekki bu konuda..:5:

Benim kızımda çok zayıf ve iştahsız kısaca anlatayım 2300 gram doğdu şuan 7 aylık 5900 gram doktor fantomalt ve protifar verdi kullandık ama tokluk hissi yarattı hiç yemek yiyemedi bizde kestik minadex'de kullandım faydasını görmedim sonra zincomega balık yağı kullandık şimdi iştahı biraz daha iyi iştahsız bebek çok zor gün boyu yemek vermesem acıktığını bilmiyor kafayı yiycez yani ama şimdi çok şükür eskiye nazaran daha iyi.

inanınki şu vitaminlerin hiç faydası olmuyor benim kızım dogdugundan beri zayıf iştahsız bebekti. yemek dedimi kusacak nerdeyse bütün vitaminleri mamaları denedik bagışıklık sistemini güçlendirici şurup içirdim kusmaya kalkıyordu zorla içiriyordum ne için grip olmasın diye cocuk grip oldu gecmedı :19: cocuk vitamin deposu oldu noldu dıyeceksiniz 6yaşında 15kılo cıtı pıtı hala iştahsız sürekli hasta olan bi prenses:12:. önceleri cok üzülüyordum daha yeni kabulleniyorum. benim kızım bu ben bunu öyle kabullenmeliyim dedim. üstüne gitmiyorum ilaç surup tepmiyorum agzına suan iştahımız daha iyi :56: okula gidiyor bir düzen otuturdu arkadaşlarına baka baka yavaş yavaş yiyor üstelik ben kızımdan anne karnım acıktı lafını daha yeni yeni duyorum...

Benim kızımda çok zayıf ve iştahsız kısaca anlatayım 2300 gram doğdu şuan 7 aylık 5900 gram doktor fantomalt ve protifar verdi kullandık ama tokluk hissi yarattı hiç yemek yiyemedi bizde kestik minadex'de kullandım faydasını görmedim sonra zincomega balık yağı kullandık şimdi iştahı biraz daha iyi iştahsız bebek çok zor gün boyu yemek vermesem acıktığını bilmiyor kafayı yiycez yani ama şimdi çok şükür eskiye nazaran daha iyi.

benim kızımda aynı gün boyu yemek vermesem yemeyecek.gün boyu gezdir acıktım diye ağlamaz.açıktım diye ağladığını duymadım son 4 aydır.ben gece uyurken devam sütü veriyorum 90nı zor içiyor sabah 7 de verdim mesela 50 bile içmedi 6 aylık bebek bu kadar az içermi? zaten biberonu sadece uykusunda alıyor.kaç saat geçerse geçsin uyanıkken biberon almıyor kaşık mamalarınıda az yiyor.bikaç kaşık alıp sonra ağzında bekletiyor yutmuyor ağzından çıkarıyor delirtiyor beni.

:72:
benim kızımda aynı gün boyu yemek vermesem yemeyecek.gün boyu gezdir acıktım diye ağlamaz.açıktım diye ağladığını duymadım son 4 aydır.ben gece uyurken devam sütü veriyorum 90nı zor içiyor sabah 7 de verdim mesela 50 bile içmedi 6 aylık bebek bu kadar az içermi? zaten biberonu sadece uykusunda alıyor.kaç saat geçerse geçsin uyanıkken biberon almıyor kaşık mamalarınıda az yiyor.bikaç kaşık alıp sonra ağzında bekletiyor yutmuyor ağzından çıkarıyor delirtiyor beni.

Aynı benim kızımı anlatmışsın anlattıklarının aynısını bende yaşıyorum bende ancak uyurken içirebiliyorum yoksa benimkide içmiyo. yemekleri ağzında tutuyor yutmuyor çıkarıyor püskürtüyor benim kızımda 7 aylık diş çıkardıktan sonra daha rahatladı ama seninkide çıkartıyor olabilir diş yerleri ağrıyo olabilir birde bende zincomega balık yağı işe yaradı sanki iştahı daha yerinde

:72:

Aynı benim kızımı anlatmışsın anlattıklarının aynısını bende yaşıyorum bende ancak uyurken içirebiliyorum yoksa benimkide içmiyo. yemekleri ağzında tutuyor yutmuyor çıkarıyor püskürtüyor benim kızımda 7 aylık diş çıkardıktan sonra daha rahatladı ama seninkide çıkartıyor olabilir diş yerleri ağrıyo olabilir birde bende zincomega balık yağı işe yaradı sanki iştahı daha yerinde

inşallah canım diş çıkartıyordur bakıyorum hiç belirti yok ama.zincomega balık yağını doktormu tavsiye etti.

inşallah canım diş çıkartıyordur bakıyorum hiç belirti yok ama.zincomega balık yağını doktormu tavsiye etti.

Evet geçtiğimiz ay 20 günde 120 gram alınca zincomega kullanmamı istedi iştah açıcı dedi günde 1 çay kaşığı veriyorum faydasını gördüm çünkü yemek zamanlarım kabus oluyodu artık daha iyi sürekli ağzından çıkarttığı için günde en az 5 kere üst değiştirmeye başlamıştık. Benim kızımında diş çıkartma belirtisi hiç olmadı çok iştahsızdı sadece seninde söylediğin gibi hiç yemek vermesem ağlamazdı. Senin bebeğin kaç kilo

inanınki şu vitaminlerin hiç faydası olmuyor benim kızım dogdugundan beri zayıf iştahsız bebekti. yemek dedimi kusacak nerdeyse bütün vitaminleri mamaları denedik bagışıklık sistemini güçlendirici şurup içirdim kusmaya kalkıyordu zorla içiriyordum ne için grip olmasın diye cocuk grip oldu gecmedı :19: cocuk vitamin deposu oldu noldu dıyeceksiniz 6yaşında 15kılo cıtı pıtı hala iştahsız sürekli hasta olan bi prenses:12:. önceleri cok üzülüyordum daha yeni kabulleniyorum. benim kızım bu ben bunu öyle kabullenmeliyim dedim. üstüne gitmiyorum ilaç surup tepmiyorum agzına suan iştahımız daha iyi :56: okula gidiyor bir düzen otuturdu arkadaşlarına baka baka yavaş yavaş yiyor üstelik ben kızımdan anne karnım acıktı lafını daha yeni yeni duyorum...

aliyecim nasalsın..:54:
valla bende ikinci kızımdan dertliyim.hiçmi hiç iştahı yok yemiyo.zorla yedirsemde kusuyo.valla ben böyle şey yaşamadığıma üzülüyorum.büyük kızım böyle deildi.onun kilosu iyiydi.büyük kızım 10 aylıkken 10 kiloydu.ama küçük kızım anca 8 kilo:5:.ne yaptımsa almıyo.bizde fantomalt aldık ama sanırım işe yaramayacak.büyük kızım gelişimi çok iyi şuan 4,5 yaşında 21 kilo ve 115 cm boyunda.ama küçük kızımında boyu iyi ama kiloyu ne yapagım.

daha önce bizde kulandık 3 ay kadar ve evet işe yarıyor..6 aylıkken bir den iştahsızlık ve kilo alımı durdu ve hatta kilo vermeye başladınca doktor tavsiyesiyle verdik..günlük 6 ölçek ve gün içine yayarak kullandım..içtiği mamaya yoğurduna yemeğine herhangi bir tad değişimi yapmadığı için sorunda olmadı..Fantomalt karbonhidrat yani bebeğinize devamlı makarna yada pilav yedirdiğinizi düşünün..içine kattığınız besinin değerini tek ölçek 40 kalori civarı artırıyordu yanlış hatırlamıyorsam....yanında protifar adlı proteinde kullandık ama onu fazla vermedim..3 ay fantomalt kullanıp bıraktık..3 ayda toplam 1,5 kilo almıştı..

Evet geçtiğimiz ay 20 günde 120 gram alınca zincomega kullanmamı istedi iştah açıcı dedi günde 1 çay kaşığı veriyorum faydasını gördüm çünkü yemek zamanlarım kabus oluyodu artık daha iyi sürekli ağzından çıkarttığı için günde en az 5 kere üst değiştirmeye başlamıştık. Benim kızımında diş çıkartma belirtisi hiç olmadı çok iştahsızdı sadece seninde söylediğin gibi hiç yemek vermesem ağlamazdı. Senin bebeğin kaç kilo

belkide bizimkininde belirtisi olmadan çıkacak benimki 6 kilo civarlarındaydı canım bir ay geçti bakalım ne oldu.

umarım bizdede işe yarar.banada doktorum 6 ölçege kadar çıkabilirsin dedi.bende yogurt.kahvaltı ve meyvesinin içine katıyorum..bi sorum var.
benim kız sade yogurt yiyo.ama şu fantomaltı yedirdigimden beri içine meyve ve biraz pekmez katıyorum yogurduna.eger kokusu falan olursa kusmasın diye.sade yogurdun içine fatomalt katsam aceba yiyebilirmiki..

umarım bizdede işe yarar.banada doktorum 6 ölçege kadar çıkabilirsin dedi.bende yogurt.kahvaltı ve meyvesinin içine katıyorum..bi sorum var.
benim kız sade yogurt yiyo.ama şu fantomaltı yedirdigimden beri içine meyve ve biraz pekmez katıyorum yogurduna.eger kokusu falan olursa kusmasın diye.sade yogurdun içine fatomalt katsam aceba yiyebilirmiki..

sade yoğurda katabilirsin ama iyice karıştır toz erisin..tad değişimi olmuyor..ama diğer türlü meyve katarak da fantomalt ekleyip yedirmen daha iyi besleyiciliği artar..

kızlar sma plus var mama.sadece eczanelerde satılıyor.aptamil falan bi işe yaramıyor.bence sma plus ı bir deneyin derim.

Son düzenleme:
sade yoğurda katabilirsin ama iyice karıştır toz erisin..tad değişimi olmuyor..ama diğer türlü meyve katarak da fantomalt ekleyip yedirmen daha iyi besleyiciliği artar..

evet o günü denedim bişey hissetmedi.yiyo bari şükür.koku olmadığı için alıyo.bakalım cumaya aylık onrtroümüz var kilo aldımı .bir aydır kullanıylorum.

kızlar sma plus var mama.sadece eczanelerde satılıyor.aptamil falan bi işe yaramıyor.bence sma plus ı bir deneyin derim.

canım bu süt degil.enerji destegi.benim kız biberon kullanmıyo zaten.ayrıca tadını sevmezse içmiyo.süt dahi almıyo.gerçi emiyo ama süte başlayayım deim biberon almadığı için anca kahvaltılara..sma devam sütü .onu biliyorum..:71:

Back