Bebeğim kaka sorunu

Ya arkadaşım buraya konu başlığı başka bişey bulamadın mı? Kaka yazmışsın bişeyler yerken midem kalktı. Başlıklarda biraz dikkatli olun.
Ayrıca burası doktor sitesi değil çocuk patlayacak nerdeyse niye bi doktora en azından aile hekimi ile görüşmediniz?
Doğru en azından dışkılama problemi yazmalıydı. Kustuk burda.

Yenidoğan bebeklerde annesütü içtiği için kaka geç yapabilir masaj yapın bol bol yag ile karın bölgesine ayaklarınada yapabilirsiniz.

Bir çay kaşığından daha az zeytinyağı içirin ve o bölgeyede kulak çöpüyle uygulayın. Bebeklerde oluyor,benim oğlumda da olmuştu 1 hafta sonra içirince yapıvermişti. Ama 9 gün uzun bir süre yapmazsa mutlaka bir doktora gösterin

Bebeğiniz sadece anne sütü mü alıyor yoksa mama takviyesi de var mı? Bu ayrıntı durumun gerçekten bir sorun mu ya da normal mi olduğunun cevabını verir çünkü. Anne sütü alan bebekler 10 güne kadar kaka yapmayabilirlermiş. Benim kızlarda en fazla 7-8 gün oldu. Siz ne olur ne olmaz doktorunuzu arayıp bir danışın ama.

Bu kadar abartacak ne var? Çatlarmış da neden hastaneye gitmemiş de ..
Konu sahibini iyice telaşa vereceksiniz.
Anne sütü alan bebekler on güne kadar yapmayabilir diye her doktor söyler. Bebeğin orasını burasını dürtmeye gerek yoktur.
Tabiki doktora danışın bu uzun bir süre. Bişey önerecektir.

Bir çay kaşığından daha az zeytinyağı içirin ve o bölgeyede kulak çöpüyle uygulayın. Bebeklerde oluyor,benim oğlumda da olmuştu 1 hafta sonra içirince yapıvermişti. Ama 9 gün uzun bir süre yapmazsa mutlaka bir doktora gösterin
6 aydan küçük bebelere zeytinyağı tavsiye edilmiyor diye biliyorum.

anne sutu alan cocuklarda olabiliyor ama tabi her 10 gun yapmayan cocuk normal diye bir sey yok
ama cocuk o basincla kaka yapmak isterken makatinda catlaga sebep olmus olabilir.
cani acidigi icinde kakasini yapmiyordur belki şuan.
dr a gosterin

6 aydan küçük bebelere zeytinyağı tavsiye edilmiyor diye biliyorum.
boyle uzun surw kabiz olan makatinda catlak olan cocuklara bazi dr lsr fitil yerine az zeytinyagi onerebiliyor.
benim kizimada zeytinyagi onermislerdi

Benim bebeğimde 10 gün yapmamıştı cocuk doktorum bunun çok normal olduğunu bazı zamanlar sütun aşırı yararlı oluşundan çıkacak bir şey olmayabilir demişti. Bir de bana 1 haftadan sonra 1 çay kaşığı zeytin yağı vererek herhangi bir kabızlık durumunu onlemem gerektiğini söylemişti.
Bebeğim 10. Günün akşamı yoğun güzel bir kaka yapmıştı 🤣🤣 komik değil ama bu anneyi nasıl rahalatiyor bilemezsiniz

Sadece anne sütü alan bebeklerin 15 güne kadar kaka yapmamasi normal kabul ediliyor. Mamada da 7-10 gün sanırım (emin değilim)
Ancak farklı bir rahatsızlıgi ya da özel durumu varsa bebeğinizin doktora gidin. Yine anne sütü ya da mama haricinde tadımlık dahi farklı birsey verdiyseniz doktora gidin.
Masaj yapin bol bol.
Ben orasını burasını durtmeyi çok rahatsız edici buluyorum asla yapmam ama yapanlar sonuç almış. Ayrıca zeytinyağı icirin diyenler var ama asitli olduğu için boğazı tahriş edebilir. Ki ilk 6 ay su dahi verilmez

boyle uzun surw kabiz olan makatinda catlak olan cocuklara bazi dr lsr fitil yerine az zeytinyagi onerebiliyor.
benim kizimada zeytinyagi onermislerdi
Ay ben yanlış mı anladım? (gidip tekrar okudum =))) Arkadaş içirmekten bahsediyor, popoya sürmekten değil. Popoya sürülür tabi, bir şey olmaz.

Ay ben yanlış mı anladım? (gidip tekrar okudum =))) Arkadaş içirmekten bahsediyor, popoya sürmekten değil. Popoya sürülür tabi, bir şey olmaz.
benim kizada icirdik.
poposunada surduk
tabi oyle kasik kasik degil
cay kasiginin yarisi kadar hakiki zeytin yagi

Bebeğim 3 aylık kakasını 9 gündür yapmadı niye böyle olan varmı herhangi bi şişkinliği yada farklı bişi yok
Kabızlıktan bağırsak düğümlenmesine kadar herşey olabilir neden bu kadar beklediniz hemen acile götürün çocuğunuzu, varsa güvendiğiniz detaylı muayene eden kabız bu çocuk deyip göndermeyecek tahlillerini yapacak bi doktor olsun

Bize de dr önermişti. Günde 1 kere mamasının içine 1 çay kaşığı olarak.
İlginç. Sindirim sistemleri hazır olmadığı, zeytinyağı asidik olduğu için ek gıdaya geçmeden zeytinyağı verilmiyor diye biliyorum. Öneren doktor neye göre öneriyor bilemiyorum tabi. Konu sahibi bunu da doktoruna sorsun, sormadan vermesin ne olur ne olmaz.

Bebek sürekli kabızlık çekiyorsa fitil kullanmaktan iyidir diye düşünerek zeytinyğı verilebilir. Mamaya ya da anne sütüne katılır. Kaşıkla doğrudan vermek önerilmez. Bebeğin yutabileceği bi yapıda değildir ve ciğerine kaçma ihtimali vardır.
Ciddi ve kronik bir durum yoksa bebek beş on gün kaka yapmadı diye müdahalede bulunulmaz. Sürekli uyarı ile kaka yapan bebekler ilerde ciddi sorunlar yaşar.

İlginç. Sindirim sistemleri hazır olmadığı, zeytinyağı asidik olduğu için ek gıdaya geçmeden zeytinyağı verilmiyor diye biliyorum. Öneren doktor neye göre öneriyor bilemiyorum tabi. Konu sahibi bunu da doktoruna sorsun, sormadan vermesin ne olur ne olmaz.

Bu konularda, ay hesabi olarak cocugun yasi çok önemli. Bu tür konularda çok rastlanir "benim cocugumada önerdiler", ee ama senin cocugun o zaman 6 ayliktir, önermis olabilir. Ama 3 aylik bebege anne sütü yada mamadan ayri olarak birsey önermek gerçekten çok yanlis.

Back