Bebeğim kafasinin arkasina düz yatamıyor (resimli)

Kafanfilm000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2016
676
529
103
Merhabalar,
1 buçuk aylık bebeğimi hep sağa ve sola yatırdım. Kafasinin arkadasina düz yatırmak istediğimde kafası hep sağa ya da sola düsüyor. Düz kafa yastığı aldık faydası olur mu? Bebegimde bu durum normal mi?

Eklentiler

• 20220822_085342.jpg
    78,1 KB · Görüntüleme: 574
  • 20220822_085257.jpg
    99,5 KB · Görüntüleme: 507
Oy yerim o küçük kafayı. Normal bebişin nesi var ki? Kendi çeviriyordur yana rahat etmek için. Siz dümdüz tavana baksın mı istiyorsunuz?

Benim oglusumda yan yatiyor hep bi sorun olmaz diye dusunuyorum bırak nasıl rahat ediyorsa oyle uyusun kuzum .. kafa yapisinda bi sorun olsa ebe anlar zaten ölcüm alırken

Kız bırak böyle yatsın anaa beni annem hep sert yastıklarda dümdüz yatırırmış kafa yapım patatese benzedi sayesinde
aşırı sinir oluyorum her fark edişimde iyi ki saçlarım var yoksa vıy yani
maşallah minnoşa Allah bağışlasın.

Benim cocuklarimin da kafa sekli boyle. Dogumda kafasi cok guzel yan yatir hep demisti doktorum. Zaten benimkiler gazli oldugu icin hic sirt ustu yatmadi. Ikisi de hep yan ya da yuzukoyun yatti. Sadece saga yatirdigim kadar sola da yatirmaya dikkat ettim ki sekil bozuklugu, boyun kaslarinda bir tarafta tembellik olusmasin. Su an kizim 5 yasinda cok guzel kafa sekli var, sacini topladigimda ozellikle cok ovgu alir. Oglum 19 aylik, onun da kafa sekli boyle. Her turlu sac tirasi cok yakisiyor bu kafa sekline. Turk kafa sekli arkadan daha basiktir, avrupa irklarinin kafa arkasi daha cikik boyle. Biz anadoluda farkli milletlerin etkilesimi fazla oldugu icin melez bir irka donusmusuz ama yine de cogunlukla insanlarin kafasinin arkasi basik oluyor. Siz de basik kafa gormeye alistiysaniz bebeginizin kafasini o yuzden yadirgamissinizdir. Benim kafam da esimin kafasi da arkadan tava yemiş gibi Bu cocuklar bizden nasil cikti diye dusunuyorum hala Muhtemelen kayinpederimin genlerini aldilar

Bizimde öyleydi daha fenaydı sanki normal doğum yapmışım gibi bana da çok söylediler geldiler gittiler şu çocuğu düz yatır dediler. Ama reflümüz vardı dönüşümlü olarak yan yatırdım. Tek taraflı yatmasın ona dikkat edin. Belirli bir süre sonra kendisi düz yatıyor zaten kafası da şekilleniyor

Sezaryen doğumda kafa şekli böyle oluyor sezaryen doğum kafası da diyorlar Dr lar o yüzden,bence çok güzel bir kafa şekli sakın düz yatırmayın arkası basık olmasın,benim çocuklarımın da böyleydi hiç bozmadım kafa üstü yatirmadim,ama dönüşümlü yatırmaya dikkat edin yani bir sağa bir sola yoksa yüz şekli bozuk olabiliyormuş mesela sağ tarafı daha yanaklı ya da daha dolgun gibi ,maşallah annesi hiç bozma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…