• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BEBEĞİM KABIZ. LÜTFEN CEVAP

MuaLLime Rana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2021
242
81
48
34
Merhabalar hanımlar; bebeğim 40 günlük. Ama 8 gündür kakasını yapamadı. Ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olur musunuz?

Merhabalar hanımlar; bebeğim 40 günlük. Ama 8 gündür kakasını yapamadı. Ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olur musunuz?
Sabunu ucundan birazcık kesin sivri bir şekilde hafifce ıslatıp makatından iler doğru fitil gibi itin 2 saniye o şekilde bekleyin anında yapacaktır

Sabunu ucundan birazcık kesin sivri bir şekilde hafifce ıslatıp makatından iler doğru fitil gibi itin 2 saniye o şekilde bekleyin anında yapacaktır
Sabun çok tehlikeli ve eski bir yöntem. Zeytinyağı veya tatlı badem yağı ile makata masaj yapabilirsiniz. Sadece anne sütü ile besleniyorsa 2 haftaya kadar normal bulan çok doktor var biz de yaşadık ve gayet normal yapmıştı kakasını. Korkmayın o da rahatça yapacaktır.

Merhabalar hanımlar; bebeğim 40 günlük. Ama 8 gündür kakasını yapamadı. Ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olur
Sabun çok tehlikeli ve eski bir yöntem. Zeytinyağı veya tatlı badem yağı ile makata masaj yapabilirsiniz. Sadece anne sütü ile besleniyorsa 2 haftaya kadar normal bulan çok doktor var biz de yaşadık ve gayet normal yapmıştı kakasını. Korkmayın o da rahatça yapacaktır.
Ben kendi çocuğuma yaptığım için tavsiye ediyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadık yapıp yapmamak sizin tercihinizde

Bende aynı yöntemi denemiştim ve etkili oldu zaten küçücük incecik ıslatarak koyarsanız eriyip kakayla atıyor. Bunu yazmaya geldim siz yazmışsınız :) Tabi bunu yapıp yapmamak konu sahibinin tercihi. Ayrıca bir çay kaşığı zeytinyağı içirebilirsiniz bacaklarını karnına doğru çekip bırakarak egzersiz yapın ve bağırsaklarını uyaracak masajlarda var deneyin.

Ayni seyi yasadim. Kayinvalidem sabun koymayi onerdi, kesinlikle karsi ciktim. 15 gun sonra acilde lavman yaptilar. Lavmandan sonra 10 gun daha kaka yapmadi. Apar topar cocuk hastanesine gittik, pediatrist ile gorustuk. sabun meselesini sordum. Askerlikte de uygulaniyor, lavman ve sabunun icerigi benzer demisti. Bunu uygulayin ya da uygulamayin diyemem.
Bir cay kasigi zeytinyagi icirebilirsiniz. Ama kesinlikle poposuna sürmeyin. Zeytinyagi asitli oldugu icin makatinda kabizliktan dolayi zedelenme varsa bebegin canını yakiyormus. Benim bebegimin makatinda yara olmus, benim gozle gorunce anlayabilecegim birsey degildi. Doktor ozellikle uyarmisti. 15 gun sonra cocuk acilden giris yapin, lavman yapilacak, gerisini doktorla gorusursunuz

Yalnizca anne sutu alan bebeklerde 2 haftaya kadar normal. Yine de yavrunuzu hekim gorsun, o teshiste bulunsun.

Bunun haricinde ne fitil ne de sabun vermeyin kuzuya. Hele ki 6 aya kadar su dahi verilmeyen bebelere zeytinyagi icirmeye kalkismayin lutfen.

Bebegin ıkınıp kizariyorsa ve cikartamayip agliorsa kabizdir. Ama ıkınma etme yoksa 10 gune kadar normal diye biliyorum ben. Ama istersen kulak cubuguna zeytinyagi surup uyaranda verebilirsin poposuna.

Back