- 3 Mart 2024
- 73
- 23
- 34
- Konu Sahibi arastiranne
Merhaba hanımlar, bebeğim şu an 13 aylık, oldum olası çok iştahlı bir bebekti, her şeyi ağzını aça aça daha fazlasını isteye isteye yerdi. Sebze, meyve, et, yoğurt, yumurta.. ayırt etmeden yiyordu, yaptığım hiçbir yemeği dökmedim. Fakat 1.5 2 aydır bu tam tersine döndü önceden ayıla bayıla yediği şeyleri artık yemiyor, kafasını çeviriyor, bin bir türlü oyun vs yaparak zar zor yediriyorum. Ama konu meyve olunca hiç zorlanma olmuyor, kavun karpuz incir muz vs..Ne kadar yaz meyvesi varsa hepsini seçmeden yiyor, biz teklif etmeden kendi istiyor, o meyveleri masadan kaldırırken mızırdanıyor dahasını vermezsek ağlıyor. Bunları yiyince haliyle iştahı iyice kapanıyor hiç yemek yemiyor. O yüzden bir süredir meyveyi sadece aksam yemeğinden sonra veriyorum. Yani bu iştahsızlık mı yoksa yemek mi seçiyor anlamadım iştahsızlıksa meyveyi neden iştahla yiyor diye düşünüyorum iyice acıkmasını bekliyorum, mesela emmek için mızırdanıyor ama emzirmiyorum elimden tutup buzdolabına götürüyor meyve istiyor vermiyorum, öyle yaptıkça yemeğini teklif ediyorum ama mesela başta ağzını açıp yiyor aha diyorum aç kalınca yiyor demek ki fakat küçücük anne köftesinin yarısını yiyor sonra yine başını çeviriyor doktorumuza sordum iştah şurubu önerdi, açıkçası pek ilaç kullanma taraftarı değilim ama bu durum da çok zorluyor, vücudu gıdasız kalacak diye endişeleniyorum. Böyle bir şey yaşayıp çözebilen var mı? Önerilerinizi merak ederim.