• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim için, kendim için iyi olmak, toparlanmak istiyorum.. desteğinize ihtiyacım var..

Kuzum benim ya kıyamam ben ona:KK46::nazar::nazar: Ama şükretmek lazım, cihazla da olsa halledilebilecek bir problem. Sizin üstünüze düşen kızınızı normal bir birey olarak yetiştirmek, özgüven eksikliği hissettirmemek. Özgüveni sağlam olursa, bu durum ile çok rahat başedebilir ileride. Tekrar çok geçmiş olsun, siz de kızınız için toparlamaya çalışın kendinizi, belki destek filan alabilirsiniz

ben uzman değilim ama çok yakından tanık oldum bu duruma. şimdi yanımdaki kıza da ailesini yönlendirmişler. %60 işitme kaybı olmasına rağmen anlaşamıyoruz. çok zor anlıyor bizi. ama kendi arkadaşımla çok net iletişim kuruyoruz. eğer işaret dilini öğretmek istiyorsanız öğretin ama normal iletişimde kurun.

imkanın olursa işitme engelli çocukları olan ailelerle de iletişime geçin. hem o tip kurumlarda eğitim alanlarla, hemde normal okullarda eğitim gören çocukların aileleriyle. onlar daha yardımcı olurlar.

ha bu arada yanımdaki kız memur, diğer arkadaşımda güzel bir yerde çalışıyor.
işte tecrübe bütün bunlar, çok teşekkür ederim yardımın için.. ben de normal iletişimden yanayım daha çok küçük 4 aylık bir kaybımız var sadece sanırım o arayı da birazcık çabayla kapatabiliriz..

Kuzum benim ya kıyamam ben ona:KK46::nazar::nazar: Ama şükretmek lazım, cihazla da olsa halledilebilecek bir problem. Sizin üstünüze düşen kızınızı normal bir birey olarak yetiştirmek, özgüven eksikliği hissettirmemek. Özgüveni sağlam olursa, bu durum ile çok rahat başedebilir ileride. Tekrar çok geçmiş olsun, siz de kızınız için toparlamaya çalışın kendinizi, belki destek filan alabilirsiniz

haklısınız, zaten tek derdim o.. yeterki kendine güveni olan, mutlu huzurlu bir kız olsun. teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.. :KK25:

Canım çok iyi anlıyorum seni bende herseyine ağlarım üzülürüm sen çok duygusal ama süper bir annesin çok şanslı kızın kendisini bu kadar seven bir ailesi olduğu için benim bi akrabaminda kulakları duymuyordu kulak içine minik bir çip taktılar düzeldi dıştan gözükmüyor bile daha senin kuzun çok küçük onun zamanına kadar daha iyileride çıkar düzelir hersey sen moralini yüksek tut yeterki mutlu olduğunu görelim olurmu

üst üste geldi demekki dertlerin. kızın bir yandan eşinin gamsızlığı bir yandan. çok bulandıysan doktora gitmeyi çekinme.
evet gerçekten bunaldım biraz sanırım.. çocuğuma yetebilmek, ona en iyi şekilde bakabilmek, ve yetiştirebilmek için elimden gelenin fazlasını yapmak istiyorum ama öte yandan evle ve eşimle ilgili diğer sorumluluklar bana ağır geliyor.. çünkü eşim üstüne düşeni yapmıyor bir de benden üstüme düşeni (yemek,çamaşır,temizlik,birikim yapma, tasarruflu olma vs.) yapmamı bekliyor yapmayınca da bir ton laf söylüyor..

Canım çok iyi anlıyorum seni bende herseyine ağlarım üzülürüm sen çok duygusal ama süper bir annesin çok şanslı kızın kendisini bu kadar seven bir ailesi olduğu için benim bi akrabaminda kulakları duymuyordu kulak içine minik bir çip taktılar düzeldi dıştan gözükmüyor bile daha senin kuzun çok küçük onun zamanına kadar daha iyileride çıkar düzelir hersey sen moralini yüksek tut yeterki mutlu olduğunu görelim olurmu
canım çok teşekkür ederim, inşallah dediğin gibi süper bi anne olurum kızıma, ona yetememek çok korkutuyor beni çünkü.. inşallah canım, güzel dileklerin için çok teşekkür ederim, inşallah daha iyi haberlerle karşınıza çıkacağım..

Çok geçmiş olsun. Zoru veren Allah inşallah kolaylığını da verir.

Yazdın mı daha önce de ben rast gelmedim sanırım. Bebeğin kaç yaşında? Doğuştan olan bir şey mi? Sebebi neymiş yani?

Çok geçmiş olsun. Zoru veren Allah inşallah kolaylığını da verir.

Yazdın mı daha önce de ben rast gelmedim sanırım. Bebeğin kaç yaşında? Doğuştan olan bir şey mi? Sebebi neymiş yani?
Amin canım, teşekkür ederim. kızım henüz 4 aylık ve doğuştan işitme kaybı var. sebebini bulamıyorlar, Allahtan gelen bişe bir sebebi yok sizin için diyorlar (çünkü saydıkları nedenlerden hiçbirisi bize uymuyor). ancak az önce internette okudum kan uyuşmazlığı da işitme kaybına sebebiyet verirmiş bizim kan uyuşmazlığımız var.

Amin canım, teşekkür ederim. kızım henüz 4 aylık ve doğuştan işitme kaybı var. sebebini bulamıyorlar, Allahtan gelen bişe bir sebebi yok sizin için diyorlar (çünkü saydıkları nedenlerden hiçbirisi bize uymuyor). ancak az önce internette okudum kan uyuşmazlığı da işitme kaybına sebebiyet verirmiş bizim kan uyuşmazlığımız var.
Allah yar ve yardımcın olsun. Şükretmek lazım demek de kolay gibi görünüyor ama gerçekten öyle.

Peki o kadar küçük nasıl fark ettiniz?

canım hıç üzme kendını,caresı olan bir dert en azından,zamanla sende alışıp bu durumu sıradanlaştıracaksın..

bızım buralarda sureklı karşılaştığım bir kız çocuğu var,9 yaşlarında..son derece alımlı,havalı,bellıkı arkadaşları arasında popüler ama sol kolu bılegının üstünden ıtıbaren yok..

onu yetıstıren aıle nasıl bu özgüven vermiş ki,onun ve kımsenın umrunda bile degıl bu..
ilk gözüme kolu takılmıştı,sonra kızın o havalı haline bakakaldım..

sende bebegıne bu ozguvenı ver,senınkı göze bıle batmıyor

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun öncelikle
allah başka dert vermesin
bi de şöle düşün ya işitme cihazıda bir işe yaramasaydı
bebeğiniz ömür boyu sesinizi duymasaydı
en azından cihazla duyacak herşeyi
şükredin lütfen buna da şükür deyin
ve kendinizi toparlayın
eşinizin ailesine gelince
sadece onlar üzülüyor sanki siz etten kemikten değilsiniz
onlara göre oglu üzülmesin yeter
boşverin kimseye yaranmak zorunda değilsiniz
rabbim şifa versin başka dert göstermesin

Allah yar ve yardımcın olsun. Şükretmek lazım demek de kolay gibi görünüyor ama gerçekten öyle.

Peki o kadar küçük nasıl fark ettiniz?
amin canım.. evet kolay değil, bi yanım sızım sızım sızlıyor ama yine şükürler olsun çaresi var en azından yardımla da olsa duyacak..
artık her yeni doğana bu testler yapılıyor o şekilde fark ettik biz de..

canım hıç üzme kendını,caresı olan bir dert en azından,zamanla sende alışıp bu durumu sıradanlaştıracaksın..

bızım buralarda sureklı karşılaştığım bir kız çocuğu var,9 yaşlarında..son derece alımlı,havalı,bellıkı arkadaşları arasında popüler ama sol kolu bılegının üstünden ıtıbaren yok..

onu yetıstıren aıle nasıl bu özgüven vermiş ki,onun ve kımsenın umrunda bile degıl bu..
ilk gözüme kolu takılmıştı,sonra kızın o havalı haline bakakaldım..

sende bebegıne bu ozguvenı ver,senınkı göze bıle batmıyor
ahh yavrum kıyamamm ya..inşallah ben de becerebilirim kızımı özgüvenli yetiştirmeyi çok istiyorum çok...

çok geçmiş olsun öncelikle
allah başka dert vermesin
bi de şöle düşün ya işitme cihazıda bir işe yaramasaydı
bebeğiniz ömür boyu sesinizi duymasaydı
en azından cihazla duyacak herşeyi
şükredin lütfen buna da şükür deyin
ve kendinizi toparlayın
eşinizin ailesine gelince
sadece onlar üzülüyor sanki siz etten kemikten değilsiniz
onlara göre oglu üzülmesin yeter
boşverin kimseye yaranmak zorunda değilsiniz
rabbim şifa versin başka dert göstermesin
amin canım, Allah dermansız dert vermesin.. Allah göstermesin şu an hep onu düşünüyorum ya hiç duyamasaydı, Allahıma şükür az da olsa duyuyor da müdahale edebiliyorlar..
sormayın ya ben bu kızın annesiyim teselliye ihtiyacı olan, desteğe muhtaç olan ben olmam gerekiyor ama onlar bunu gözardı edip güçlü olmamı bekliyorlar, neyse dediğiniz gibi çok da takmamaya çalışıyorum..

kızın büyüdüğünde kendi kendine yetebilecek
bunu düşünerek düzelebilirsin
hiç kimseye muhtaç olmayacak
yani durum o kadar da umutsuz değil

Allah yardimcin olsun buna yakin bir durumdan gectik bizde kizimla yurtidsindayiz...
Dogumun 2. gunu kizimin sol gözunde asiri parlak bir kizariklik vardi göz hastanesine sevkettiler bizi...
Orada sirada beklerken hep yaslilar vardi bebegi birak 1 cocuk bile yoktu :(
Sira bize geldiginde 2 uzman 2 doktor 1 de yardimci olmak uzere toplamda 5 kisi kizimin basina toplanmisti ben dahada korkmustum....
özel cihazlarla gözunun resmini cekip bakiyorlardi virus vardi sol gözunde yilda sadece 2 cocukta cikan bir durummus...
Bu 2 sanssiz bebekten biride benim kizimdi. Kör olabilirdi iyiki erken geldiniz dediler...

Ayni gun antibiyotiklere basladik...
Yan etkilerini saydi olurda bu ilaci uzun sure kullanmasi gerekirse hastaliga sebep olup boy kisaligi yapabilirmis dedi.
Yani bebeklere göre bir ilac degil bu ama mecburen onu verdiler bu sorunun ilaci yoktu cunku...

Sol gözu kedi gözu gibi asiri parlak bir kirmiziydi hem beyaz kismi hemde icindeki siyahliklar asiri kirmiziydi.
Ne kadar moralim bozuktu sanki evimde cenaze vardi ölmek istiyordum sözde yeni dogum yapmistim
esimin ailesinden hicbiride gelipte moral vermedi yanliz kaldigim icin kimseyle paylasamadigim icin cok daha kötuydum annemlerde turkiyedeydi onlari uzmekte istemiyordum anlatsaydim hergun sorguya cekerlerdi beni durumu nasil diye...

Neyse.
Kizim suan 3 aylik hala antibiyotik aliyoruz cok sukur gözunde kizariklik falan yok sag gözuyle tamamen ayni ama benim icimde buyuk bir korku var aylarca antibiyotik kullandik yan etkileri elbet vardir.
Doktor yillarca kullanilsa sorun olurdu ama bi kac aydan bisey olmaz diyo ama oda emin degil cunku cocuk ilaci degil bu...
3 gun öncede kalbinde pulmoner stenoz var denildi ama cok sukur ameliyatlik birsey degilmis.
Hakkimizda hayirlisi yarin kontrolumuz var buyuk ihtimalle ilacida kesicez ama ben gelecekten cok korkuyorum Rabbim meleklerimizi korusun....

Guclu olmaya calis Allah korusun binbir turlu kötu hastalik sorunlar var o cihazlada olsa duyuyormus bak buda iyi birsey...
Benim kizimda belki surekli gözluk kullanmak zorunda kalabilir.... saglikli olsunlarda böyle kucuk fazlaliklari sorun etmeyelim.

Beterin beteri var lafini bosa dememisler...

canım gecmıs olsun uzulme şükret halıne tamam cok zor kımse kaldıramaz amaa yınede beterın beterı vardırr en azından soyle yaparsın ılerde buyudugu zaman bu okulları falan oluyorya egıtımı ellerıyle anlatmak ıstedıgını anlatıyolar o tıp bısey yaparsınız sende ogrenırsın kızında ve sıkıntı cekmessınızz ınss hadı özurlu ne bıleyım engellı olsaydı daha kotuydu onun ıcın umudunu kaybetmee

evet gerçekten bunaldım biraz sanırım.. çocuğuma yetebilmek, ona en iyi şekilde bakabilmek, ve yetiştirebilmek için elimden gelenin fazlasını yapmak istiyorum ama öte yandan evle ve eşimle ilgili diğer sorumluluklar bana ağır geliyor.. çünkü eşim üstüne düşeni yapmıyor bir de benden üstüme düşeni (yemek,çamaşır,temizlik,birikim yapma, tasarruflu olma vs.) yapmamı bekliyor yapmayınca da bir ton laf söylüyor..

aslında eşinin engeli daha büyük.

Allah yardimcin olsun buna yakin bir durumdan gectik bizde kizimla yurtidsindayiz...
Dogumun 2. gunu kizimin sol gözunde asiri parlak bir kizariklik vardi göz hastanesine sevkettiler bizi...
Orada sirada beklerken hep yaslilar vardi bebegi birak 1 cocuk bile yoktu :(
Sira bize geldiginde 2 uzman 2 doktor 1 de yardimci olmak uzere toplamda 5 kisi kizimin basina toplanmisti ben dahada korkmustum....
özel cihazlarla gözunun resmini cekip bakiyorlardi virus vardi sol gözunde yilda sadece 2 cocukta cikan bir durummus...
Bu 2 sanssiz bebekten biride benim kizimdi. Kör olabilirdi iyiki erken geldiniz dediler...

Ayni gun antibiyotiklere basladik...
Yan etkilerini saydi olurda bu ilaci uzun sure kullanmasi gerekirse hastaliga sebep olup boy kisaligi yapabilirmis dedi.
Yani bebeklere göre bir ilac degil bu ama mecburen onu verdiler bu sorunun ilaci yoktu cunku...

Sol gözu kedi gözu gibi asiri parlak bir kirmiziydi hem beyaz kismi hemde icindeki siyahliklar asiri kirmiziydi.
Ne kadar moralim bozuktu sanki evimde cenaze vardi ölmek istiyordum sözde yeni dogum yapmistim
esimin ailesinden hicbiride gelipte moral vermedi yanliz kaldigim icin kimseyle paylasamadigim icin cok daha kötuydum annemlerde turkiyedeydi onlari uzmekte istemiyordum anlatsaydim hergun sorguya cekerlerdi beni durumu nasil diye...

Neyse.
Kizim suan 3 aylik hala antibiyotik aliyoruz cok sukur gözunde kizariklik falan yok sag gözuyle tamamen ayni ama benim icimde buyuk bir korku var aylarca antibiyotik kullandik yan etkileri elbet vardir.
Doktor yillarca kullanilsa sorun olurdu ama bi kac aydan bisey olmaz diyo ama oda emin degil cunku cocuk ilaci degil bu...
3 gun öncede kalbinde pulmoner stenoz var denildi ama cok sukur ameliyatlik birsey degilmis.
Hakkimizda hayirlisi yarin kontrolumuz var buyuk ihtimalle ilacida kesicez ama ben gelecekten cok korkuyorum Rabbim meleklerimizi korusun....

Guclu olmaya calis Allah korusun binbir turlu kötu hastalik sorunlar var o cihazlada olsa duyuyormus bak buda iyi birsey...
Benim kizimda belki surekli gözluk kullanmak zorunda kalabilir.... saglikli olsunlarda böyle kucuk fazlaliklari sorun etmeyelim.

Beterin beteri var lafini bosa dememisler...
amin canım amiinnn, ahh canım ahhhh çok çok geçmiş olsun inşallah ileride korktuğun gibi şeyler başına gelmez, minik meleğin çok iyi çok sağlıklı olur. evet keşke canları sağ olsun, sağlıklı olsunlar elleri ayakları tutsun da ufak tafek yardımcı cihazlarla daha iyi olabilsinler.. Allah acil şifalar versin minik yavruna..

Back