bebeğim için istifa etmelimiyim??

ben istifa ettim hiç pişman değilim.eğer tek maaşla geçinebilecekseniz ayrıl derim ben.bizde çok rahat değiliz ekonomik açıdan ama kafam çocuk konusunda rahat çünkü yanımda.çalışan ve bebekleri bakıcıda olan arkadaşlarımın yaşadıklarını gördükten sonra iyi ki kendim bakıyorum dedim.ilk başta bende düşündüm çalışmayı ama aldığımı bakıcıya verip üstüne stress ve huzursuzluk yaşamaktansa biraz idare eder sağlığımıza şükrederim dedim.kara senin...

bende aynı dönemden geçiyorum. 2 gün sonra aldığım ücretsiz izmin bitiyor. bebeğimi bırakabileceğim ne annem ne de kayınvalidem var. akraba desen hepsi memleketteler. bebeğimi tek bırakabileceğim yer kreş...8 aydır ne yapmam gerektiğini kara kara düşünüyorum. ama sanırım en doğrusu oğlum 1-2 yaşına gelene kadar benim onunla ilgilenmem olacak. zaten aklım bebeğimde kalıp huzursuz olacağıma çalışmayayım daha iyi diye düşünüyorum.

kesinlikle katılıyorum kronick a.sa.sa.s

gerçekten bazı mesleklerde istifa etmek zor.mesela öğretmenler.zaten tayinleri zor çıkıyor.bide bırakırlarsa kpss ye tekrar gir,tayin bekle vs. vs. mesleğe geri dönüş olacak mı bunu da iyi düşünmek lazım.

çok güvenebileceğin bir bakıcı olursa işe dön ama bakıcıya nekadar güveneceksin?? neler duyuyoruz bakıcılarla ilgili baktıkları çocuğun sakat kalmasına neden olanlar bile var.işe döneceksen bebeğine güvendiğin biri bakmalı. en azından konuşup yapılanları anlatana kadar

arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkürü borç bilirim. esasında bakıcıya güvenemiyorum. neyse şimdilik ücretsiz iznim başladı, 6 ayın daha keyfini çıkaralım bakalım bebişimle 6 ay sonraya Allah kerim

bu konunun kafayı ne kadar kurcaladğını bilenlerdenim,
bende 4 sene üniversite 2 yıl yurtdışı master ından sonra türkiye şartlarına göre iyi bir maaşı olan sevdiğim işi yapmaya başladım kariyerimde yerindeydi taki meleğim gelene kadar ama ben zaten bunca kariyeri bebeğime boş bir anne olmamak için yaptım ve şimdi işimden istifa ettim ve en az bebeğim kendini ifade edene kadar çalışmayacağım ondan sonra ya kardeş yaparım ya işe başlarım diyorum. En iyi kararı sen verirsin ama bana göre bebek bakımı çalışmaktan zor ve işi özledim diyen kolayı tercih ediyor bu benim kanaatim , bebeklerimizin bize ihtiyacı var , ben bile bazen off diyebiliyorum ki el ne yapmasın kendini ifade edene kadar ben bakacam ,bebeğini güle güle büyüt sevgiler....

bende üzretsiz izin almayı düşünüyorum 1 sene...
2 hafta sonra benimde doğumum inşallah....
ama sonrasında ananem bakacak bebişime....

6 ay iznim var diyerek bu konuyu epeydir düşünmüyordum ama artık yavaş yavaş o izniminde sonuna gelmeye başladım
arzuco canım galiba istifa etmişsin.
meslek kısmında bankacı yazıyordu artık ev hanımı yazıyor.
ne zaman istifa ettin? istifa ettikten sonraki duygularını paylaşırsan sevinirim.

aynı sorun bende de var.ben maası ıyı bır ıste calısıyorum.ancak mesafesı cok uzak.1.5 saat falan suruyo gıdıs.gelısde aynı sekılde tabı.benım dogumum 3 gun sonra sezeyanla olacak.ondan sonra sadece 2 ay ıznım var...ee sonra ne olacak.kesınlıkle ıse gerı donecegım dıyordm ama dogum yaklastıkca 2aylık bebeyı nası bırakırım demeye basladm.bakacak kısıler var.ama elden ele dolasmasınıda ıstemyrm.haksızlıkmıs gıbı gelıyor.sırf kendı egomu tatmın ıcın dunyaya getırcekmısım gıbı hıssetmeye basladım.yanı onun duygularını yok sayıp kendı zevkım ıcın..benım herhangı ucretsz ıznımde yok maalesef..ve bu ısten cıkarsam byle bır ıse bır daha gerı donmem sansımda hıc :1no2:yok..napcam bılmyrm...

eğerki ihtiyacın yoksa hiç düşünme bırak derim bebeğin daha önemli olmalı. bakıcıya filan bırakma. ben güvenemedim ki kayınvalidem bakarım diyor hep ama bırakamadım işimi bırakımtım iyide etmişim. onun ilklerini görmek hergün bişeyler öğrendiğine tanık olmak ilk adımlarını seyretmek bunların kesinlikle değeri ölçülmez parayla.

Ben çalışıyorum hem ihtiyacım olduğu için hem de kendi isteğim ile işe başladım. 3 hafta oldu. Bebeğime bakıcı bakıyor. ışe başladım ve aman çocuğa bakıcı baksın ben de işin KOLAY yolunu seçeyim demedim hiçbir zaman. Aksine belki evde oturan arkadaşlar bilmezler çalışan annelerin ne büyük fedakarlıklarla maddi manevi ne büyük özverilerle çalıştıklarını. Evde olmanın tek zorluğu bebekten bunalmak değil belki dışarı çıkamamak olabilir. Benim için bunun dışında bebeğime bakmanın evimin işini yapmanın hiçbir zorluğu olmadı. Ama şimdi tüm bunlara ek olarak ki bebeğim gündüz daha çok uyur akşam saatlerinde oturur, bebeğim sabah sütünü tam içsin diye servisi değil 45 dakika farkla otobüsleri tercih ediyorum. Koştura koştura tıklım tıkış otobüslerde gitmeyi göze alıyorum. Zaten grip de oldum. ışe geliyorum hem burada verimli olmaya çalışıyorum arada 4 kere sütümü sağıyorum 20-30 dakika sürüyor ki sağmanın bebek emzirmekten ne kadar zor olduğunu bilmem bilir misiniz. Sonra yine bebeğimin bir öğününe daha yetişmek için koştura koştura eve gidişim. Bebeğimi doyurduktan sonra yemeğe girişmim sonra evi derleyip toplamak, gerekirse silip süpürmek ve kendine bir an olsun vakit ayıramamak işin kolay kısmıysa evet arkadaşlar biz kolay kısmını seçip çalışmaya başladık! Tüm bunlara rağmen bir kere etrafımdaki bir kişiye yakınmadım, ççünkü bebeğimin bir gülüşü, bana dokunuşu hepsine değer.

Bir de çalışıp çalışmamak o işin için ne kadar emek verdiğinize de bağlı bence. Bu tamamen kişisbel bir karar. Ben de işe başlamadan önce çok büyük tedirginlik içindeydim ama işe başlayınca zamanla alıştım. Kızımı da özlüyorum ama onunla geçirdiğimiz vakitler artık daha değerli. O uyanıkken hiçbir iş yapmıyorum sadece o var o anda. Yani geçirdiğimiz zaman moda tabirle daha kaliteli. ıstersen işe başlayıp bir dene arkadaşım en az 1 ay. Baktın yapamıyorsun istifa eder bebeğine bakarsın ama onu da yapmadım keşke demezsin en azından bilirsin. Sevgiyle umarım kendin ve bebeğin için en iyisini bulursun

Bahsettıgın sartlarda calısmamak mantıklı canım..
zaten mantıklı olması bır yana bır bakıma mecbur gıbısın ısı bırakmaya..
bıraz ertele canım bebegın yasını bıtırsın durumu ekrar degerlendırırsınız..

canım bende çalışıyodum ama istifa ettim bebğimi bırakıpta çalışmak çok zor geldi.eğer imkanınm varsa bebeğine kendin bakmalısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…