Bebeğim için işitme cihazı önerisi

Endişenize hak veriyorum ama böyle durumlarda önemli olan tanının erken konulması, Allahtan siz boşvermemiş bunun üzerine düşüp gerekli tetkikleri yaptırmışsınız, yaptırmamış olsaydınız belki ileride çocuğun konuşmasında gecikme ya da çevresi ile iletişiminde sorunlar yaşayacaksınız. Bu arada çocuk bizi duyuyor demişsiniz bu çpk normal çünkü tamamen işitme kaybı yok. Eğer içinize sinmiyorsa farklı bir doktor ya da hastaneden görüş alabilirsiniz. Umarım çocuğunuz için doğru karar verilir ve doğru tedaviyi alır.Şifalar diliyorum.

Bizim bebegimizde o testleri çok zor geçti. Hastane değiştirdik hatta.
Çit sesine uyanan çocuk testlerden gecememisti insan inanamiyor tabi. Size tavsiyem başka bir hastaneye getirip baktırın.

Benim oglumdada işitme kaybı oldu menenjit sebebiyle cochlear implant taktılar şuan 10 yaşında gayet güzel konuşuyor eğer böyle birsey varsa biran önce kabullenip cihazları taktirin ki konusma problemi yaşamasın biliyorum çok zor bir durum ama yapılacak en güzel şey bundan sonrasına odaklanmak

Bizim bebegimizde o testleri çok zor geçti. Hastane değiştirdik hatta.
Çit sesine uyanan çocuk testlerden gecememisti insan inanamiyor tabi. Size tavsiyem başka bir hastaneye getirip baktırın.
Bera testini mi geçemedi peki yoksa normal isitme testini mi

Peki şuan durumu nasıl okulda filan özel eğitime gitti mi

Bera testini mi geçemedi peki yoksa normal isitme testini mi
Normal işitme testini 3 veya 4 kez denedik tam animsayamiyorum. En son farklı özel bir hastanede baktirdik ve geçti.
Bebeğimiz çit sesinden uyaniyordu gozlemliyorduk yani sasirmistik nasıl geçemedi diye.
Üniversite hastanelerinde hocalara ayrıca özel ücret verip muayene olabiliyorsunuz. Size tavsiyem direk özel hastaneye güvenip getirmezseniz üniversite hastanesinde uzman bir doktora ücretli gitmeniz.
Moralinizi bozmayın işitme kaybı var ise bile erken fark edilmesi çok iyi.

Çokça geçmiş olsun. Tek doktor ve hastene ile kalmayın. Öğrendiğim bir şey varsa bir doktora güvenmemek. Benim kızama da 4 aylıkken mozaik down sendromu var dediler. Farklı doktor ile testler yaptırdım. Sonuç gayet sağlıklı bir bebek.

Acikcasi bizde defalarca kaldiktan sonra tesadufen testi son denemede baska bir uzman yaptiktan sonra direk gecince benim o testlere guvenim sarsildi. Resmen testi yapan kisiye gore bile sonuc degisiyor. Daha iyi bir merkezde testi tekrarlatmanizi oneririm. Ust kattaki tikirtiya bile uyanacak kadar duyan bir bebek bence baska bir yerde daha kontrol edilmeli.

Teşekkür ederim odyolog da dedi zaten siz anlayamazsınız bazı şeyleri duyamıyor frekansa göre değişiyor dedi ama 60 db orta derece oluyor yani normal ses tonunu duymaması lazım

Başka bir doktara git birde inşallah iyi sonuçlar alırsınız üzülmeyin nolursunuz

Anladım bizimki 3 kez isitme testinden kaldi 2 kerede o son testten kaldı

Çok geçmiş olsun konu ile ilgili ne yazık ki bilgim yok. Umarım son testte güzel sonuçlar alırsınız
30 milyon kelime diye bir kitap var yanlış anlamazsanız mutlaka okumanızı öneririm. Yazarı Chicago Üniversitesi’nde Pediatrik İşitme Kaybı ve Koklear İmplant programının direktörü. Bence her ebeveynin okuması gereken bir kitap ama bu durumda çok daha önemli bence. Çok çok geçmiş olsun ama lütfen umutsuzluğa kapılmayın. Ne şanslıyız ki teknoloji ve tıp bu kadar ilerledi. Hiçbir şey çaresiz değil artık.

Sizinde mi bera testinden kaldı peki

Teşekkür ederim o kitabı onerdi biri daha baska bir sayfada alacağım mutlaka

İnşallah bizde güzel sonuçlar aliriz

İlk testte sivi var ondan geçemiyor dediler kbby yinlendirdiler gittik ilac verdik sivi geçmiş hem hastanede hem test yapılan yerde bakıldı ama yine de geçemedi testi
Geniz eti vs olabilirmi acaba o aylarda fazlamı büyük de yaniltiyo, sivi var denince aklima bu geldi.
Kuzenimin çocugu geniz eti buyuklugunnden dolayi boyle duymuyor dendi 2.5 yasinda falandi ama o fisiktilari duymuyordu mesela.
Uzaktan normal sesle konusunca bir sorun yoktu, kulagina gidip fisildayinca anlamadim anlamadim diyordu.
Belki boyle bir seydir, onun kulagina tup takip geniz etini alinca sorun kalmadi bu konuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…